5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

GLOSA: Už je toho dost!

Věc je přece mimořádně jednoznačná! Vládnoucí ODS a s ní asi i TOP 09 má prostě panický děs z nových státních zástupců ujímajících se konečně korupčních afér s důsledkem pozavírání politických představitelů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 2.7.2012 10:57

Nenaletíme!!!

Protože pravda zatím vždy byla na opačné straně, než kam ukazoval pan Jan Payne, je velmi nepravděpodobné, že by tomu v tomto případě bylo naopak. Díky za Váš záblesk tmy na příliš přesvícené scéně. Já Vám určitě nenaletím.

J. Urban 29.6.2012 22:42

Přemýšlím, čeho se v nejbližších dnech a týdnech

dočkáme. Je zjevné, že kmotři drží Nečase pod krkem (ostatně to jsme tu psal už asi před 3 měsíci) a že ho nutí jednat velmi, velmi rychle. Zjevné také je, že kmotři mají u tuneldědka rozvinutý červený koberec. Pravděpodobný sled událostí teď tedy bude: velmi rychlé jmenování nového ministra spravedlnosti, následně enormní tlak na Pavla Zemana resp. jeho odvolání či odstoupení, jmenování nového nejvyššího státního zástupce a vrchního státního zástupce (na Bradáčovou patrně zapomeňte, buď ji nebudou chtít nebo to nevezme sama), následovat budou čistky na všech státních zastupitelstvích. Obdobně bude třeba pročistit policii, tedy lze v nejbližších týdnech očekávat odstřelení Kubiceho (tipuju, že to položí sám).

D. Streit 29.6.2012 14:05

Před volbami by se měli všichni paraziti řádně znemožnit

A nejde jen o ODS, TOP09, i když ti jsou první (včele s panikařícím Kalouskem) na ráně:

http://streit.blog.idnes.cz/c/277472/Korupcnici-a-pletichari-bojte-se-O-nevsehoschopnosti-a-strachu.html

J. Kanioková 29.6.2012 10:08

BL nečtu, ale jinde byl zajímavý odkaz -

Kauza Pospíšil - http://jdem.cz/vpu62

J. Schwarz 29.6.2012 9:29

Nevšiml jste si toho,

že o jmenování paní Lenky Bradáčové do čela vrchního státního zastupitelství se zmínil již exhejtman MUDr Rath ve svém projevu ve sněmovně? A to v tom smyslu, že jde o úplatek za to, že se na něho / a opoziční politiky / zaměří a dostane je do vězení. Po tomto proslovu bylo dost těžké paní Bradáčovou jmenovat, aniž by toho opozice využila k diskreditaci vlády. Dnes to naopak vypadá tak, že nebude možné paní Lenku nejmenovat. Kdo tedy vlastně "vyhrál" a proti komu? A propos - proč vlastně socani během své osmileté vlády neinicializovali vznik komise, která by prošetřila podezřelé kauzy na obraně včetně oněch páně Kalouskových padáků? Proč  tehdy policie nekonala? Proč  nezměnili opravdu divnou praxi v hospodaření s veřejnými penězi a skutečnost, že politici nenesou za nehospodárnost žádnou zodpovědnost? A že úředníky, kteří by coby "experti"  tu zodpovědnost nést měli politici, kterým šli na ruku vždy podrží, takže ji konec konců nemají taky žádnou?

J. Kanioková 29.6.2012 9:11

Nevím, jestli to tu bylo, nemám čas - Dobře informovaný novinář odhaluje pozadí pádu Jiřího Pospíšila

http://www.parlamentnilisty.cz/rss/zpravy/Dobre-informovany-novinar-odhaluje-pozadi-padu-Jiriho-Pospisila-237695

J. Kratochvíl 29.6.2012 10:39

Re: Nevím, jestli to tu bylo, nemám čas - Dobře informovaný novinář odhaluje pozadí pádu Jiřího Pospíšila

Jako vždy vám nejde o nalezení pravdy, ale pouze a jenom pouze o vysvětlování nepřijatelného chování těch, které vy obdivujete a hledání argumentů na jejich obhajobu. Možná, že se pan Pospíšil choval v různých dobách divně a určitě se také zapletl a ušpinil s různými mafiany a korupčníky, jinak by nedosáhl na funkci z které byl odvolán. To ale nemění nic na faktu, že kroky, které v poslední době dělal vedly k očistě české justice a že ohrožovaly české korupčníky. Co ho k tomu vedlo je otázkou. Nicméně toto odvolání je,  pro nás řadové občany jako jsem já , velké zklamání a ztráta. V demokracii jsou určitá pravidla a principy nedovoleného chování, které musí politici dodržovat jinak se dostaneme zase do totality a porušení těchto demokratických principů se právě dopustili jak Kalousek tak Nečas útokem na policii a proto by měli odstoupit  veřejně před celým národem, ohrožují demokracii v České republice.

P. Skřivan 29.6.2012 10:52

Re: Nevím, jestli to tu bylo, nemám čas - Dobře informovaný novinář odhaluje pozadí pádu Jiřího Pospíšila

Pokud bych se tohoto bál, tak bych šel za pana Pospíšila osobně demonstrovat. Bohužel ten, kdo se chová vypočítavě se najednou většinou nezačne chovat čestně. ... takže odvolán nebyl proto, že by stíhal korupčníky, ale spíš proto, že stíhal jen některé ... .

Jako každá strana, která se dostane do sněmovny, musí tu kampaň z něčeho platit. Z příspěvků to není, ze státního příspěvku taky, tak z čeho ? Z tzv. sponzorských darů, což jsou u nás jen a pouze maskované úplatky,  protože u nás slovo vlast nikomu nic neříká. Pochopte tedy, že když za úplatky začnete zavírat, tak byste se opravdu dlouho nezastavil ... .

J. Kratochvíl 29.6.2012 13:45

Re: Nevím, jestli to tu bylo, nemám čas - Dobře informovaný novinář odhaluje pozadí pádu Jiřího Pospíšila

Jedno židovské přísloví říká, že když dva lezou komínem, tak není možné, aby jeden zůstzal čistý a druhý se umazal. Tzn. ,že všichni kdo jsou dnes v politice jsou pochopitelně umazaní. Na druhé straně Kristovo, že je lepší jeden polepšený lump než deset svatých tak má také svou váhu. Jestli se pan Pospíšil dříve umazal a dnes se polepšil tak je to dobře. Jen kdyby takových Pospíšilůbylo více.

J. Kanioková 29.6.2012 21:22

Aha, a jsme doma...

je zvláštní, že když se vám, věřícím, tak ekluje hlídat ekonomiku ´= peníze, .... a nemá to cenu...

S lidma, co reagují na slovo ekonomika odporem.., je škoda mluvit...

Naprosto mimo realitu...

P. Skřivan 29.6.2012 8:09

Otázkou je,

zda se ti noví státní zástupci nevěnují prioritně korupčním kauzám některým a jiným se naopak nevěnují. ... ale takový článek si u Vás asi nikdo neobjednal, že ? :-)))

P. Pavlovský 29.6.2012 8:18

Re: Otázkou je,

V každém případě bych, být na místě ministra Kubiceho, přidělil Bradáčové ochranku.

Strach z ní je zjevně převeliký a ne-li mafie Palermo, tak ta ukrajinská či jiná východní mohou vždy nabídnout své volné kapacity.

P. Skřivan 29.6.2012 10:03

Re: Otázkou je,

... ale notak. To chce klid, nohy v teple a trošku se zamyslet nad tím, že demokracie není o hrdinech, ale o systému. Ten u nás za moc nestojí a dost pochybuji, že byste našel státního zástupce, který jezdí na bílém koni. ... ten by tam totiž nemohl pracovat a pokud, tak skoro jistě nemá šanci dostat žádnou funkci: za co by ji proboha dostal ?! :-))) U nás se za funkce platí. To jste nevěděl ? :-)))

I. Schlägel 29.6.2012 8:06

Předčasné volby.

Paráda, ODS na smetiště dějin a Sobotka jištěný soudruhem Filipem k veslům vstříc nekorupčnímu, transparentnímu, modernímu vládnutí. Na změnu politické kultury ještě nedorostla nová generace politiků a nová generace voličů. To nic nemění na tom, že výsledky této vlády v protikorupčním snažení jsou poněkud tristní.

J. Kilian 29.6.2012 7:24

Václava Klause by ovšem takový vývoj těšil

předjímání nenáleží seriosnímu sdělerní. Argumentum ad hominem je logický klam. Jinak se mi sd+ělení autora jeví jako patřičné.

H. Grúbr 29.6.2012 6:13

Tentokrát s autorem souhlasím

do puntíku.

P. Pavlovský 29.6.2012 3:31

Koalice se již drolí

Nečasovým krokem utrpěla loď vlády nezacelitelný  zásah pod čarou ponoru! I kdyby se všichni poslanci ODS i TOP 09 vrhli k pumpám jako jeden muž, už potopení nezabrání (o jejich jednotě v tomto směru lze, bohu dík, oprávněně pochybovat).

Jsou tu ještě poslanci LIDEM a STaN. Nastane-li hlasování o důvěře vládě, jejich hlasy rozhodnou!

Hádejte, jak, tváří v tvář předčasným volbám, budou hlasovat? Aby udrželi Nečase u vesla, nebo aby si maximálně naklonili voliče?

V Libereckém kraji už STaN postavili samostatnou kandidátku, v Hradeckém kraji přecházejí kandidáti TOP 09 k STaN. Krysy opouštějí loď? Spíš zdraví prchají z leprosária!

J. Kanioková 29.6.2012 2:10

Tak to rozumnější je článek na Lidovkách - protože o Pospíšilově odchodu z postu se občas objevovalo už asi rok..

"Věznice jsou přeplněné a ministr požaduje další peníze, zatímco všichni musejí šetřit. A Pospíšil za šest let nic jiného než „více peněz“ nebo „prezidentskou amnestii“ nevymyslel. Nicméně to vše je druhořadé." A taky - "5) A obráceně: náhle se zapomíná, jak často se Pospíšil scházel s plzeňským „kmotrem“ Jurečkem a že si od něj dokonce nechal schvalovat jmenování nejvyššího státního zástupce Zemana. A Jurečkův vliv na tragické vyústění krize na plzeňských právech je také nepřehlédnutelný. Oblíbená teorie „všechny řídí kmotři, jen Pospíšil je čistý“, má jisté trhliny."

"Teprve osobnosti a činy těchto dvou dnes neznámých osob ukážou, zda se premiér po kmotrovsku pokusil zastavit obrodu justice - nebo zda jen vyhodil mediálně milovaného, ale nepříliš schopného ministra."

http://jdem.cz/vpty5

P. Pavlovský 29.6.2012 5:50

Re: Tak to rozumnější je článek na Lidovkách - protože o Pospíšilově odchodu z postu se občas objevovalo už asi rok..

Nemohla byste alespoň jeden den přestat na NP se svými slinty? Co třeba zavést šábes svobody od Kaniokové?

P. Schon 29.6.2012 6:10

Re: Tak to rozumnější je článek na Lidovkách - protože o Pospíšilově odchodu z postu se občas objevovalo už asi rok..

Možná šábes i pro vás Pavlovský. A v televizi byla nejlepší dvojka Moravec a Pospíšil.

Ministerstvo prý řídil víc Jurečko než Pospíšil

http://www.parlamentnilisty.cz/rss/zpravy/Dobre-informovany-novinar-odhaluje-pozadi-padu-Jiriho-Pospisila-237695

M. Bezouška 29.6.2012 9:26

Re: Tak to rozumnější je článek na Lidovkách - protože o Pospíšilově odchodu z postu se občas objevovalo už asi rok..

pane Pavlovský, co kdybyste vyrazil někam na prázdniny? Alespoň na dvouleté. Protože vaše "slinty" (to abych se přiblížil vašemu slovníku a duševní úrovni) jsou skutečně zoufalé. Dokonale mimo danou věc, dokonale zmatené a hloupé, vždycky, bez výjimky. Zkuste si je zpětně přečíst, alespoň některé, s odstupem určité doby se obyčejně  i vlastní hlouposti stanou jaksi výraznějšími, pokud tedy nejste nad takové zpětné pohledy povznesen - jako pan Payne například.

P. Pavlovský 29.6.2012 11:07

Re: Tak to rozumnější je článek na Lidovkách - protože o Pospíšilově odchodu z postu se občas objevovalo už asi rok..

Mám pro vás dobrou radu: Nečtěte mě! To je přece snadné a bez duševní námahy!

P. Lenc 29.6.2012 10:22

Re: Tak to rozumnější je článek na Lidovkách - protože o Pospíšilově odchodu z postu se občas objevovalo už asi rok..

Pane Pavlovský,to je od vás velice nefér,Někdy s vámi souhlasím, někdy ne, ale nenapadlo by mne označovat vaše příspěvky za slinty.A co se týče množství příspěvků tak jste víc než tvořivý.Co tak trochu sebekritiky?

R. Sedláček 29.6.2012 10:43

Re: Tak to rozumnější je článek na Lidovkách - protože o Pospíšilově odchodu z postu se občas objevovalo už asi rok..

Poslední dobou sem moc nechodím, ale dle vašich slintů jsem došel k názoru, že jste pouze blbej tlachal.

B. Rybák 2.7.2012 11:01

Re: Tak to rozumnější je článek na Lidovkách - protože o Pospíšilově odchodu z postu se občas objevovalo už asi rok..

Utřete si bradu od svých slintů pane Pavlovský, aby jste nedostal lišej, nebo se nenakazil vlastní vzteklinou.