26.4.2024 | Svátek má Oto


GLOSA: Malá poznámka na okraj

2.7.2010

Aby bylo jasno. Nejsem volič VV a mnohé prohlášení a aktivity této strany považují za problematické nebo, pokud s nimi souhlasím, za obtížně realizovatelné.

Nicméně zaujala mne „polemika“ vedená v tisku včetně Neviditelného psa, která se pozastavuje nad tím, že osoba podnikající v soukromých bezpečnostních službách (vedoucí osoba VV) by měla být jakkoliv spojena s ministerstvem vnitra, nedej bože měla být ministrem.

Ve všech ostatních rezortech platí, že ministrem je (nebo by měl či mohl být) někdo, kdo má s uvedenou problematikou zkušenosti nebo je v dané oblasti úspěšný. Je to logické využití zkušeností v dané oblasti.

Nepamatuji se, že by někdo protestoval proti jmenování pana Řebříčka nebo různých ministrů zdravotnictví včetně pana Ratha, který navíc v oblasti zdravotnictví úspěšně podnikal i v době svého ministrování. Nevidím důvod, proč by ministr vnitra neměl být někdo, kdo má rozsáhlé zkušenosti v dané oblasti, v tomto případě v odhalování a potlačování trestné činnosti.

Vlastně mne takový důvod napadl. Není to obava některých lidí „napříč politickým spektrem“, že by takovýto „nový“ člověk nezapadl do současné struktury?