16.4.2024 | Svátek má Irena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Franc, MBA 2.7.2010 17:53

Já nejsem medvěd!!!

Já jsem Vašek... :o))

R. Jonák 2.7.2010 8:50

Tak nevím

Řekl bych, že pan autor se dosti plete. Podle mého názoru se žádná bezpečnostní agentura nezabývá odhalováním zločinů, jak píše pan autor, možná jim má nějakým způsobem předcházet ale to je asi tak všechno.

J. Petrovický 2.7.2010 8:24

Jaká zkušeost?

MV  není jen policie ale i státní správa a policie není spolek hlídačů a vrátných. V tom  bude asi ten problém se zkušenostmi.

J. Potměšil 2.7.2010 8:23

Nejméně kompetentní ministr od r. 1989

S argumenty lze souhlasit, problém je ale v důvěryhodnosti kandidáta, který je spíše "kmotrem" než politikem, kdy je pak už celkem jedno, v čem podniká. Nakonec to dopadlo nejhůře, jak mohlo, ministrem vnitra má být R.John, který o fungování vnitra, ale ani jakéhokoliv jiného úřadu, nemá ponětí, tedy není odborníkem vůbec na nic. Kecy o boji proti korupci nejsou kvalifikací. Navíc proti korupci je třeba bojovat systémovými opatřeními, např. naprostou transparentností zadávání veřejných zakázek, a vnitro, příp. policie (a státní zastupitelství, což už je věc MSp) mají přijít na řadu jako poslední. Jestli se někde krade, tak na MD nebo MO - na vnitru není co ukrást a vnitro též není totéž, co policie. Vnitro je především obrovský úřad s rozsáhlými civilněsprávními agendami. John se bude divit, až bude podepisovat přes 1.000 rozkladů ročně o věcech, kterým nerozumí, nebo řešit třeba archivní a spisovou službu nebo e-government. Jsem zvědav, jak "odpolitizování" státní správy bude probíhat - zda se budeme řídit zákonem, či "Bleskovým" názorem pana ministra, jak mají věci fungovat a komu je třeba (ne)vyhovět, protože pan ministr obdržel srdceryvný či výhrůžný dopis od nějakého kverulanta. Jako "novinář", který profesně a ekonomicky zlikvidoval řadu firem očerněných konkurencí (byť pak třeba vyhrály u soudu), protože si něco nechal nakukat a nedal prostor k reakci druhé straně, má s hurá "řešením" různých kauz zkušenosti... Na MV řada lidí plánuje odchod, a pokud se jejich obavy potvrdí, přijde MV o další kvalitní lidi. Pokud se budou snižovat platy, klesne kvalita práce vnitra, nejschopnější odejdou a i když se "ušetří", prohraje vnitro více sporů, lidé budou naštvanější na nekvalitní úřad a stát bude tratit. No, uvidíme - Bůh s námi.

J. Hruška 2.7.2010 10:01

Re: Nejméně kompetentní ministr od r. 1989

Souhlasím. Důvěru v novináře jsem ztratil již V zemi kde zítra znamená již včera. Lidé bděte. Josef.