2.5.2024 | Svátek má Zikmund


GLOSA: Kudy chodil, tudy krad…

16.3.2006

Tak se nám opět začíná naplňovat prvorepublikové heslo: „Kudy chodil tudy krad, sociální demokrat!“ Není snad týden, aby na nějakého Socánka něco neprasklo. A tak se jim dnes pro jejich lačnost a selhání, začalo říkat ČSSÚ – Česká socialistická strana úplatkářská.

Musím ale přiznat, že mám o tuto Stranu úplatkářů starost. Aby měli „hoši v resortu klid“, tak se za korupci začali vzájemně vylučovat. Nevím proč, když je to pro ně tak nebezpečné! Pokud se budou „hoši“vyhazovat ze strany tímto tempem, tak jim reálně hrozí, že jich do voleb ve straně moc nezůstane!

ODS si neustále stěžuje na zaujatost policie, protože v kauze Kořistka zatčené převážel vrtulník, kdežto úplatné Socánky ne! Vysvětlení je jednoduché, mluvčí policie sdělila, že tak mohutnou letkou, která by mohla svážet úplatné Socánky k výslechům, policejní složky prostě nedisponují.

Proto mám o tuto lačnou, zkorumpovanou, nekompetentní Socialistickou Stranu Úplatkářskou starost, protože je blízká krizi. Její předseda vlády si myslí, že je ředitelem Zeměkoule, je opilý mocí, kterou zneužívá, a přitom ve vztahu k EU je nejistý a zrazuje naše národní zájmy. Ministr zdravotnictví má zdravotnictví nemocné a před kolapsem. Ministr financí je ministrem mrhání, jehož důsledky ponesou naše děti. Ministr kultury je destruktivní, jeho rozhodování nekompetentní. Vládne nám byrokracie, která vše pohlcuje. Vláda směřuje zemi ke krizi, budoucnost takto spravované země je nejistá. Protože je země předlužená, chybí jí koncepce zdravotnictví a důchodů. Jako žebráci si půjčují, kde se dá, koncem roku i na poště. Občan se za ně stydí.

Ano, jsou to oni, ČSSÚ – Česká socialistická strana úplatkářská.

Zoologická zahrada Chleby

René Franěk