18.5.2024 | Svátek má Nataša


GLOSA: Díky, milí poslanci ODS!

11.12.2009

Uplynulý týden jsem zpovzdálí sledoval dělostřeleckou přípravu Paroubkových socdem (těch, co jsou sexy), jak nasytit své věrné na úkor nás, kteří pracujeme a odvádíme daně. Mají asi pocit, že je třeba dát svým voličům šanci pořádně se nacpat – ať se děje, co se děje, krize nekrize. Možná je to proto, že si nedovedou představit jiný důvod, proč by je někdo mohl volit.

Že jsou socialisti - ať už oranžoví nebo červení, pardon, rudí – marnotratní a nezodpovědní, jsem si všiml dříve. Tentokrát jsem byl ale více méně klidný, neb jsem věděl, že TOP 09 bude proti nesmyslnému prožírání posledních rezerv a - tak nějak podvědomě – jsem předpokládal, že ODS bude taky proti a tím pádem takový rozpočet nemá šanci uspět.

Jenže jsem si na internetu přečetl, že je všechno jinak. ODS, místo aby se zdržela nebo hlasovala proti, snížila počet hlasů nutných pro schválení (nezúčastnili se hlasování, čili jakoby tam ani nebyli), a rozpočet tak prošel. Paroubek s Filipem slaví, Topolánek má párty na Floridě, Fischer hrozí demisí – kterou opět nepodá.

Já bych chtěl milým poslancům ODS poděkovat. Lepší důkaz toho, že tito pánové a dámy už mé zájmy nezastupují, mi nemohli dát.

Taže ještě jednou: díky. Budu se muset porozhlédnout někde jinde.

Jiří Stejskal