9.5.2024 | Svátek má Ctibor


GLOSA: Bělobrádek vskutku perlí

31.8.2017

Skončil jsem s KDU-ČSL dřív, než jsem si s ní vůbec něco začal.

Dozvěděl jsem se totiž, že bratr (nebo jak se hoši této strany titulují) Bělobrádek, takto šéf KDU-ČSL, světu oznámil, že psi neumírají, ale chcípají.

Tento vicepremiér a prý vystudovaný veterinář měl mimo jiné napsat, že „zvířata neumírají, dávat jim lidské vlastnosti je levicové a hodí se to k eko-etno-bio vychrtlině s korálky na krku pijící čaj z misky“.

Znám ženu, která se dosud zcela nevyrovnala se skonem svého psíka před několika lety, a ujišťuji pana MVDr. Bělobrádka, že se ani náhodou nejedná o levicovou eko-etno-bio vychrtlinu s korálky na krku pijící čaj z misky.

Copak se tento vystudovaný „veterinář“ nesetkal s nějakou osamělou stařenkou, pro niž je její pejsek, s kterým se pravidelně šourá parkem, skoro jediným a možná posledním zdrojem přátelství a radosti?

Napadá mě jediné vysvětlení. Tento rádoby veterinář po studiu okamžitě vstoupil do politiky, aniž by byť jediný den někde provozoval veterinární praxi.

Pokud se svůj výrok snaží zmírnit slovy „dělal jsem si legraci“, řeknu vám upřímně – je to blbá sranda.

Za těchto okolností se nabízí i jiné vysvětlení jeho postoje. Tento „křesťan“ by mohl mít asi vážný problém s ohleduplností, s vcítěním do pocitů jiných, a tedy obecně s „láskou k bližnímu svému“.

Opravdu si pan Bělobrádek myslí, že svými poznámkami rozesměje ženu, které UMŘEL její přítel, i když to byl „jenom“ pes?

Takového veterináře bych nenavštívil, ani kdyby se jednalo o koupi léků na pravidelné odčervení. A už vůbec bych nevolil stranu, které velí tento „křesťan“.