9.5.2024 | Svátek má Ctibor


DOPIS: Díky, odvážný a bdělý pane Bublane!

26.6.2006

Hned se to lépe žije, když člověk může usínat s vědomím, že v letenské kachlíkárně, pevné to hrázi našeho socialismu, bdí na postu nejvyšším nesmlouvavý bojovník za pravdu, spravedlnost a naše národní zájmy, jako jste Vy. Vždyť kam bychom také přišli, kdyby se austrijští cizáci roztahovali v našich luzích a hájích. Nekompromisní postup Vašich úředníků proti rakouskému hoteliérovi, jehož střecha o dvacet centimetrů přečuhovala do našeho chráněného pohraničního pásma, mne naplňuje nadšením. Takhle se roztahovat v Evropské unii! Co si ten cizák myslí? Střechu popíliť! Ordnung muss sein! Pardon, co to povídám, republiku si rozvracet nedáme! Ještě by si na té střeše západoevropští imperialisté udělali pozorovatelnu naší rozkvetlé vlasti a dohnali a předehnali skvěle běžící stroj našeho hospodářství, odpovědně řízený naší milovanou stranou a vládou.

Statečný a nesmlouvavý pane Bublane, pochvalte své úředníky před nastoupenou jednotkou. Jsem na Vás hrdý!

Stejně hrdý jsem, pravdomluvný pane Bublane, i na Veřejnou bezpečnost, snad pouze dočasně nazývanou Policií České republiky, která také patří pod vámi skvěle řízený resort vnitra. Nadšením mne nejvíce naplňuje, jak Husákovi čačtí esenbáci umějí správně rozlišovat mezi podstatným a nepodstatným. Nedozírný optimismus do mne vlila zpráva, že Vaši muži zákona vrhli veškeré své schopnosti na odhalení Topolánkovy penězokazecké dílny na Jánském vršku. Co si ten drzý člověk vůbec myslí? Klidně si do přímého televizního přenosu přinese pět milionů v atrapách a ještě k tomu vykřikuje cosi o pěti v českých na stole. A to všechno si dovoluje tváří v tvář člověku nejvyšších morálních kvalit, slunci našemu jasnému, příteli Paroubkovi, našemu skvělému vůdci do lepších odborářských zítřků. Jen ať ho Vaši hoši pěkně skřípnou (ne Paroubka, Topolánka), nejlépe do Mlýna – Standa když tak poradí –, a zavřou ho až zčerná. Nebo zmodrá. I s tím jeho Dalíkem. Aspoň se budou moci vydat po modré společně. Skety pravičácké!

Také Vás, spravedlivý pane Bublane, prosím, abyste policejního prezidenta soudruha Husáka navrhl na povýšení. A když už nevyšel ten generál, dejte mu maršála. Zaslouží si to.

Závěrem už Vás, ostražitý pane Bublane, jenom prosím, abyste předal mé vřelé soudružské pozdravy Vašemu kolegovi v socialistické zbrani, doktoru Rathovi. Teprve teď, při útocích naší zlotřilé reakce na tohoto nanejvýš poctivého člověka, jsem zjistil, že také píše knihy, které mu vydává jeho věrná spolubojovnice Klimovičová. Hned teď všeho nechám a poběžím si jednu koupit. Takový trhák se přece na pultech dlouho neohřeje.

Velevážený, statečný a bdělý pane Bublane, čest Vaší práci! Nemáte to lehké. Ještě že jste člověk vzletného ducha, pevné víry a nesmlouvavého odhodlání, který – když je nejhůř – může ulevit své duši dvěma otčenáši a třemi zdrávasy. Taková kombinace rudého cíle a svatého nadšení je neporazitelná. Tisíceré díky!

V bezmezné úctě Váš oddaný

Petr Štěpánek

Rakouský masakr řetězovou pilou

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: aTeo.cz

22. 6. 2006, www.petrstepanek.cz