15.5.2024 | Svátek má Žofie


MUZIKA: Tata Bojs zahrají unplugged v divadle Ponec

5.11.2005

Jde o křehký příběh internetového věku. iTom je technologický optimista, vášnivý hráč a nadšený internetový surfař. Jeho Eliška je přírodně založená, zajímá se o alternativní medicínu. Příběh je vyprávěn iTomovým elektronickým psem HALem 9000 a do všeho vstupuje C.V.A.N, což je Centrum pro výzkum a aplikaci Nanogamie v čele s geniálním odborníkem prof.Tečkou. Ztráta psa HALíka, nálezkyně 90-60-90 a Eliščina nemoc vše pořádně zamotá a zkomplikuje…(tančí: Natálie Benyovszká, Zuzana Herényiová, Klára Jelínková, Viktor Konvalinka, Tomáš Kopecký, Saša Kysil, Tom Rychetský, David Stránský, Radek Vrátil; kostýmy: Roman Šolc (volně podle kreseb Milana Caise).

Vedle muziky Tata Bojs v představení zazní i hudba skupiny Nine Inch Nails. V druhé polovině zahrají Tata Bojs v plné sestavě (Milan Cais - bicí, zpěv, Mardoša - baskytara, Vladimír Bár - kytara, Dušan Neuwerth - mix a Jiří Hradil - klávesy) speciální UNPLUGGED koncert - průřez ze tří posledních alb. Zazní tak např. Náměsíčná, Jednotka času, Attention aux Hommes!, C.V.A.N., Pan Tečka... Kapela navíc slibuje, že možná přijde i Klárka Nemravová. Oba večery začínají ve 20 hodin. Další informace na www.divadloponec.cz, vstupenky jsou k dostání na pokladně divadla Ponec a v sítích Ticketpro a Ticketstream. Taneční představení vzniklo za finanční podpory Hlavního města Prahy a TNT Express Worldvide.

DVD NANOTOUR na celkové ploše 4 a půl hodiny je na naše poměry opravdu výjimečným projektem. Obsahuje kompletní záznam z T-Mobile Areny z října loškého roku zahrnující "live" provedení Nanoalba a další hity Tata Bojs, kompletní obrazové projekce z Nanotour 2004, všechny dosavadní videoklipy Tata Bojs, dokument o natáčení Nanoalba, rozhovory se členy skupiny a jejich hosty, dokument ze společného vystoupení s Davidem Bowiem v Praze, bohatou fotogalerii včetně jedinečných ukázek vzniku grafiky Milana Caise k Nanoalbu či skryté bonusy a překvapení a to vše v originálním digipaku. Práce na DVD trvala jeden a půl roku a kromě mnoha lidí se na ní podílel i Viktor Ekrt ("Hm…") ze Soundsquaru.

Petr Vlasák