24.5.2024 | Svátek má Jana


POLITIKA: Ať žije pravičák Bém!

1.2.2007

Ještě že máme "pravičáka" Béma a "demográtické" soudy….

Minulý týden napadl sníh. Televize a novináři se málem pošetili, jaká to byla senzace! Sníh v lednu, já vám řeknu, to by jeden nečekal, že jo?! Však taky hned měly TV báječné reportáže, jak se hrabe a solí a klouže a hrabe a jaká že je to „kalamita“, pane Jonáš!

A jako vždy „zlomené nohy“ a „ruce“ byly přímo šlágrem dne. No, za Rakouska a za první republiky byli novináři, co dělali „zlomené nohy“, ten největší póvl v redakcích. Dneska jsou ve vysílání první. Holt, doba se mění.

Taky se změnilo uklízení sněhu. Za Rakouska (a v Rakousku dones) platilo, že sníh uklízí ten, čí je pozemek. Až Hitler to změnil. Za okupace. A nařídil, aby chodníky uklízel ten, komu patří barák, co stojí vedle! No, za nacistů se nikdo moc nebránil. Ovšem naše demográtická republika to nechala po válce tak a když už to řvalo do nebe, že když si postavíš na chodník lešení, tak platíš majiteli, tedy městu, ale chodník máš povinně uklízet zadarmo za něj, tak to změnili. Někdy kolem roku 98. Ovšem celé to nějak tak u soudů, jak je u nás zvykem, zašumlovali. Že jako že né, že majitel baráku vedle není povinen zadarmo robotovat na panském, tedy městském. Že se nevolnický stav majitelů domů ruší. Ovšem jen jakoby. Protože moudré orgány a údy demográcie usoudily, že majitel domu, před kterým má město chodník, ho nemusí městu zadarmo uklízet, ale zato moudře rozhodli, že když si tam někdo zlomí haksnu, je za to zodpovědný - světě div se - ten majitel baráku vedle chodníku.

To je úžasná logika našeho demogratického načálstva. Třeba jako by stát nařídil, že pokud máte rybník a někdo se v něm utopí, tak jste obžalováni nejméně pro zabití.

Idiotskost takového předpisu však ještě nepostačuje našemu významnému představiteli Opčanské demográtické strany, co by tak strašně rád byl premiérem, ale je furt a furt jen primátorem. Ale je ochoten v rámci pravé demográcie být co nejdřív hlavou nejvyšší. Jak neustále nenápadně zdůrazňuje.

V článku v MfD 31.1.2007 „Bolavým pádům na ledě zabrání jasná pravidla“ aplauduje primátor Bém protiústavnímu rozhodnutí našeho slavného Ústavního soudu, který svým rozhodnutím potvrdil Lounskou úřednicko-bolševickou vyhlášku (nebo že by, protože vychází z pravidel zavedených za Hitlera, šlo spíše o nacionálně-socialistickou vyhlášku?!), že každý majitel domu v městě Lounech, kterému vede kolem domu chodník patřící městu, je povinen jej uklidit na své náklady. A to šupito presto, do 10 hodin dopoledne. Jinak mu město za to, že na městském nerobotoval, udělí pokutu 1000 Kč!

Pražský primátor Bém si tuto vyhlášku moc pochvaluje a tvrdí, že Ústavní soud potvrdil, že obec „má právo„ určovat, jak má péče o město vypadat. No nazdar! Pan Bém asi nechápe, jaký je rozdíl mezi „určovat, jak má město vypadat„ a nařízením nucených prací (dříve roboty) zdarma pro to, aby městští úředníci a radní neměli žádné starosti a výdaje.

Jak jsem zjistil, čte Psa i množství právníků. Což nejsem. Byl by někdo tak moc laskav a nějak šetrně sdělil soudcům Ústavního soudu a soudruhu Bémovi, že nevolnictví bylo zrušeno cca před 250 lety, a to patentem Jeho císařské milosti Josefa II.?

Do té doby, než se tuto novinku dozví primátor Bém, konstatuji, že nebudu volit pražskou ODS, protože soudruh Bém a soudruh Paroubek skutečně jedno jsou. Papaláši s bolševickým myšlením. Proto asi tak svorně na radnici spolupracovali.

No a celý slavný Ústavní soud se, jak vidno, stává další nedůvěryhodnou institucí, jejíž rozhodnutí typu Brožová, Lounská vyhláška atd. není možno brát jako rozhodnutí skutečně té nejvyšší a nejmoudřejší instance. Což mne mrzí víc než to, že ODS v Praze vede někdo takový jako primátor Bém.

A za všechny majitele domů v Praze bych rád konstatoval, že primátora, co takhle chápe, co je to demográtická a pravicová politika, prostě nepotřebuji. A že je mi z něj poněkud zle. Tohle že je budoucí pravicový premiér? Ježišmarjájosef!

Jiří Slupecký