16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
regan 5.2.2007 7:04

Nedivte se,

Fanda 4.2.2007 12:08

Přece jen pokrok !

Pan autor se mýlí, nevšiml si totiž, že za odmítnutí roboty bývalo odvedení drábem a výplata holí. Já se za to přimlouvám. Jenom exekutorem by měl být sám pan primátor. Alespoň by mu nezbyl čas na halasné pokřikování na schůzích radnice. My poddaní to vydržíme. (Máme přece jen naději, že se dočkáme defenestrace)

nabi 3.2.2007 16:50

nahrada

Jo ale pokud se nepletu tak náklady na ten uklid může majitel domu požadovat po majiteli pozemku .. takže nové koště , lopata , sůl ,atd každý rok nové + nevým zda se dá do toho počítat i čas..

huhu 1.2.2007 22:21

ten chodník navíc majitel postavil sám

pokud vím, tak i ten chodník na obecním pozemku, který u domku nebyl, jsme museli postavit na vlastní náklady

survival 1.2.2007 20:44

Hezký večer

He,he.Bavíte se o ničem.Mám dům a vedle městský chodník.Napadne sníh, vezmu nářadí a sníh shrábnu.Nestojí mne to jako majiteli domu s nájemníky ani korunu.Je to jen a jen o lennosti a panském myšlení majitelů nemovitostí.

elastický křupan 1.2.2007 23:49

Re: Hezký večer

Není to o lenosti, ale o možnostech a taky právu (viz můj příspěvek níže). Co má třeba dělat člověk, který zkrátka nemůže - třeba ze zdravotních důvodů? Co ty na to, "demokrate a humanisto"? Bylo to i v TV - občan na vozíku byl pokutován za to, že neuklízí obecní majetek. Ku.va kde to jsme? V Galejistánu, bo co?!

V.F. 1.2.2007 19:12

Už aby tu vyhlášku u nás zavedli.

Bylo by hezké sledovat, jak si město samo uděluje pokuty, protože chodníky u objektů byly uklizeny nejpozději 2 dny po onom sněžení. V součané době, po oblevě, jsou poslední závěje na tom, co má opravdu uklízet město. Mimochodem, jedná se o Kladno.

razdva 1.2.2007 17:50

Mohl by mi poradit právník?

V Praze často vídám cedulky, které vyvěšuje obec:Při sněhu a náledí chodník uzavřen.Má to samé právo také majitel nemovitosti sousedící s chodníkem?

elastický křupan 1.2.2007 16:39

veřejný zájem

Obecní chodník je veřejná komunikace užívaná veřejností ve veřejném zájmu a měla by být proto udržována zásadně veřejnými orgány z veřejných finančních zdrojů. To takto veřejně zveřejňuji. Cokoliv jiného je špatně.

Celý tento zákon je nejen nevolnický, ale také diskriminační. Jak k tomu přijde ten, kdo musí uklízet 150 metrů megalomanským bolševikem vystavěné "chodníkové dálnice" 5 metrů široké (jaké se zcela nesmyslně pokládaly třeba na sídlištích), oproti tomu, kdo uklízí jen 5 metrů chodníku, na tři kroky širokého. A jak k tomu přijdou tito oba proti těm, kteří chodník vůbec uklízet nemusí - prominentům, obvykle nájemníkům s regulovaným nájemným, protože ty k tomu uklízení nikdo nedonutí (dům, ve které bydlí jim nepatří). Má to ale někdo privilegia, co? Bydlí skoro zadarmo a ještě si může válet šunky!

Ladislav Sedláček z Brna 1.2.2007 17:08

http://www.youtube.com/v/ARHeBxZUf6U&eurl

co dodat

razdva 1.2.2007 16:20

Proč pořád mluvíte o odklízení sněhu?

Problém je v tom, že majitel nemovitosti může být postižen za něco co se stalo na majetku obce.Buď je to majetek jeho(pak si tam může postavit třeba kůlnu), nebo je to majetek obce a ta je odpovědná za to co se na jejím pozemku stalo.

LJG 1.2.2007 16:09

opravdu si nejsem jistá jestli je zákon v pořádku

Představte si, že si koupíte chalupu s velkou zahradou na kraji vesnice. Za zahradou už jen pole. Ale na tom poli udělají průmyslovou znu, příjezdovou komunikaci, chodník, zastávku autobusu. Podle nynějšího zákona jste majitelem přilehlé nemovitosti, takže byste měl každý den přjiet uklidit kus  chodníku za  vaší zahradou, který vám k ničemu není aby se dělníci dostali do továrny.:-D

elastický křupan 1.2.2007 16:43

Re: opravdu si nejsem jistá jestli je zákon v pořádku

Tak něco podobného se stalo. Postavil si dům na parcele. Nikde žádný obecní chodník. Jen silnice. K té si od domu položil vlastní chodník. Za pár let obec udělala vedle silnice chodníky a už musel začít uklízet. Dobrý, že?

dědek 1.2.2007 16:00

a co městské domy ?

Je tu ještě jedna rarita na kterou dosud nikdo nepoukázal. V obecních bytech nájemníci bydlící za dotované regulované nájemné  z obecních peněz, svůj chodník samozřejmně uklízet nemusí. Ten uklízí majitel domu, tedy obec, opět za obecní peníze.  Bydlete v obecním bytě a nemusíte platit plný nájem ani uklízet sníh - to musí jen ten blbec ktarý šetřil a bydlí ve svám majetku.

elastický křupan 1.2.2007 16:45

Re: a co městské domy ?

A to jsou ještě kolikrát nezaměstnaní a celý den se válí. Paráda!

Jan Kočí 1.2.2007 15:43

Pozůstatek komunismu

 Samozřejmě nemáte pravdu, uklízet chodník a dokonce jej vybudovyt mají v naší zemi stavitelé a majitelé domů již snad od Karla IV, který to výslovně na př. v plánech na výstavbu Nového města pražského, stanovil.  Článek je pozůstatkem komunismu kdy jsme zapoměli na povinnosti které plynou z držení majetku a každá povinnost majitelů se nám zdá bolševická. Není tomu tak ač v problematice bydlení je tato představa velmi rozšířena. 

elastický křupan 1.2.2007 16:50

Re: Pozůstatek komunismu

Nejste trošku dost mimo? Majitelem je obec, tak ať to uklízí. Když si zaberu třeba z důvodu stavby kousek obecního chodníku, tak musím lepit. Proč, když na tom chodníku, který mi vůbec nepatří, dělám nevolníka každou zimu?! Svůj chodník si budu uklízet bezproblémově, ale také mi na něm nikdo nebude účtovat uloženou hromadu písku nebo stavební kontejner.

survival 1.2.2007 20:42

Re: Re: Pozůstatek komunismu

He,he.Bavíte se o ničem.Mám dům a vedle městský chodník.Napadne sníh, vezmu nářadí a sníh shrábnu.Nestojí mne to jako majiteli domu s nájemníky ani korunu.Je to jen a jen o lennosti a panském myšlení majitelů nemovitostí.

Flasi 1.2.2007 20:49

Re: Re: Re: Pozůstatek komunismu

No výborně. Takže majitele domu s nájemníky, co je doma, to nestojí ani korunu. A člověka, který chodí do práce a stále odklízet sníh nemůže to taky nic nestojí? Starého slabého člověka to taky nic nestojí? Rodinu co odjela na dovolenou to taky nic nestojí?

Jestli je to nějaké myšlení, tak akorát tak bolševické, snažící se potrestat ty boháče co mají vlastní dům a nejsou tedy dělnické třídě dostatečně vděčni, za poskytnuté bydlení.

survival 1.2.2007 20:54

Re: Re: Re: Re: Pozůstatek komunismu

Chodím do práce na směny.Když jsem v zaměstnání, zavolám některého nájemníka a požádám jej.Své nájemníky znám, vím o nich a jejich rodinách. Nestalo se mi, že by někdo odmítl.

elastický křupan 2.2.2007 0:59

Re: Re: Re: Re: Re: Pozůstatek komunismu

Hele soudruhu, pokud máš potřebu dělat akce Z a jiné budovatelské brigády, tak si založ nějaký ten Rudý koutek, ale netahej do toho ostatní! Já nemám zájem. Platíme dost daní do erární kasy, tak ať je to někde vidět!

MiraG 1.2.2007 21:49

Re: Re: Re: Pozůstatek komunismu

O.K:, dám vám adresu, můžete uklízet i chodník u mého domu.

Ladislav Sedláček z Brna 1.2.2007 17:12

http://www.youtube.com/v/ARHeBxZUf6U&eurl

je vam to jasný? co si o vás myslím?

Vašek 1.2.2007 15:21

Nejsem si jist jestli máte zcela pravdu

Babička mi kdysi vyprávěla, když za tuhého socialismu opět nebyly uklizené chodníky, že za první republiky, když napadl sníh, chodil městský policajt už ve čtyři ráno a budil domovníky aby si uklidili chodník. Pak prý to za dvě hodiny opět obešel a kdo neměl uklizeno dostal pokutu. Je tedy fakt, že tenkrát každý majitel činžáku nebo vily na to měl člověka, domovníka. Tuto profesi také soudruzi úspěšně vyhubili.

elastický křupan 1.2.2007 16:53

Re: Nejsem si jist jestli máte zcela pravdu

Nějak zapomínáte na to, že ty chodníky k tomu domu patřily. Obecní chodníky, plochy a komunikace udržovala obec. Bolševik ale znárodnil majetky a i chodníky, a tak to vzniklo.

Ladislav Sedláček z Brna 1.2.2007 17:15

http://www.youtube.com/v/ARHeBxZUf6U&eurl

a hlavně nebylo regulovaný nájemný regulovčíkem Křečkem, kterej křečkuje samo za regulovaný nájemný. Kdyby se neregulovalo, slušný majitel by měl na domovníka, na držgrešli by patřil obecní dráb

Alfons 1.2.2007 15:15

A jak to vypadá s chodníkama u našich EU-sousedů?

Ví to někdo?

Ladislav Sedláček z Brna 1.2.2007 17:17

http://www.youtube.com/v/ARHeBxZUf6U&eurl

stačí se podívat na tv jak tam hbitě uklízej a hlavně sníh odvážej za obecní peníze, u nás se osolí a maximálně nahrne na chodník

Jana 2.2.2007 15:01

Re: A jak to vypadá s chodníkama u našich EU-sousedů?

Vím. Moji přátelé mají dům v Londýně - chodník přilehlý k jejich nemovitosti je majetkem města a město uklízí. Pravda je, že se sněhem nemívají problémy, protože sníh tam padá málokdy. Pokud napadne, tak i tam nastává kalamita, ale majitelé přilehlých nemovitostí se sněhu nedotknou, protože potom by zodpovídali za to, že někdo uklouzl.

Tomáš z Vokovic 1.2.2007 15:09

Proč majitel domu a ne ti, kteří ho užívají??

Takže by za ten chodník měli být odpovědni ti, kdo tam opravdu bydlí?