19.5.2024 | Svátek má Ivo


NÁZOR: Ministerstvo pro místní rozvoj

13.10.2006

Je zajímavé, že po nástupu Stanislava Grosse do čele vlády v roce 2004 trvala ČSSD na tom, aby nově obsadila Ministerstvo pro místní rozvoj. Unie svobody byla sama překvapena, co vše jí sociální demokraté za MMR nabízí. Sváťa Karásek chodil a říkal, že slyší samé MMR, MMR z úst sociální demokracie. Proto ministr Němec odešel z MMR na Ministerstvo spravedlnosti a Unie svobody nově obsadila i Ministerstvo obrany. Na vytoužené ministerstvo dosadil Stanislav Gross náměstka pražského magistrátu Jiřího Paroubka.

Proč o to tolik sociální demokracie stála, je vidět teď, protože malá domů šla jak Doleželovi, který ke stejnému datu jako Paroubek nastoupil jako vedoucí na úřad vlády, ale malá domů šla možná i někomu jinému. Zajímavé je, že po nástupu Paroubka na ministerstvo se v krátké době ztratilo 229 milionů. Po Grossově odchodu a nástupu Jiřího Paroubka do čela vlády, dál Paroubek Doležela využíval pro špinavou práci jako jednání s polskou vládou o privatizaci Unipetrolu. Až pět českých na stole, donutilo Paroubka Doležela odvolat. A teď najednou dělá z Doležela psychopata.

Pravda je ale asi někde jinde. MMR bylo pomocí dotací využíváno jako dojná kráva a další podvody ještě vyjdou napovrch a uvidíme, kdo všechno v tom bude namočen

A že Doležel plánoval odstranění Kubiceho? To je vůbec nejhorší. Kdo Kubiceho po volbách urážel a pomlouval? Nebyl to náhodou Paroubek? A nechtěla mu jeho bývalá pravá ruka Doležel vytrhnout trn z paty? Ostuda nás všech je, že takoví lidé se znovu derou do vlády a na ministerstva, která jsou jejich předešlou činností prolezlá korupcí.

Jaromír Petlach