10.5.2024 | Svátek má Blažena


MÉDIA: Nestoudnost ČSSD, nestoudnost Novy

14.5.2007

Jiří Paroubek a jeho ČSSD přicházejí s další politickou nestoudností. Vydávají publikaci, v níž velmi nelichotivě hodnotí sto dní koaliční vlády Mirka Topolánka. Podle sociálních demokratů se jedná o kabinet skandálů, lží a čistek, jehož členové užívají nacistický slovník a pronášejí xenofobní výroky. V sobotu to v Televizních novinách uvedla Nova.

„Agent“ ČSSD v redakci Novy Kamil Houska (přišel sem z Práva) rovněž neopomněl připomenout, že ODS před loňskými parlamentními volbami také vydala Černou knihu hříchů ČSSD, v níž se opřela do tehdy vládnoucí sociální demokracie. Tedy asi tak: politické strany si nemají co vyčítat, vždyť dělají to samé.

Jenže to je další – tentokrát ovšem novinářská – nestoudnost. Dávat rovnítko mezi knížku, která před volbami kriticky bilancovala osm let vlády ČSSD, a politický pamflet, jenž vládu ODS denuncuje už po sto dnech její existence, když v každé slušné společnosti politik naopak bývá sto dnů hájen, je prostě nehoráznost. A novinář, který něco takového přehlíží, je nezpůsobilý vykonávat svoji profesi.

Martina Novotná