20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Realista 15.5.2007 6:12

Znalkyně

Autorka paní Noviotná ví, kde je ten pravý velký modrý otvor.

František I. 14.5.2007 22:02

Rád jsem si přečetl vašich několik bodů

Bohužel, ČSSD za Paroubka není ČSSD za Zemana, takže některé povzdechy jaksi nejsou na místě. Například váš 7 bod je víceméně k smíchu. Vy už si asi nepamatujete, kteří páni redaktoři museli za kritiku páně Paroubka vypadnout z TV? (Kupodivu i z určitého tisku, takže dnes se už Právo může opět hrdě pyšnit předslovem Rudé.) Zeman i Klaus přeze vnější rozdíly byli vždy naladěni víceméně na jednu notu. (Mnohdy byl Zeman pravicovější, než Klaus viz. ony útoky na Srbsko a Irák, popřípadě ve vztahu k nájemníkům.) O tom svědčí i úspěch oposmlouvy. Pan Špidla byl a je pouhý upocený naivní človíček, z jehož názoru jste si často dělali i vy sami v partaji legraci a pan Gross jenom posvětil kořistnický socialismus, který vyústil volbou Paroubka. Tento pán pak ve spolupráci s komunisty vytvořil novou, byť doposavaď rozdělenou, či ještě lépe nejen virtuálně sjednocenou, partaj nového typu - Stranu sociálně komunistickou zkráceně sockomouše.

O demokracii v tomto konglomerátu snad můžeme mluvit pouze v legraci - ukazování volebních lístků v parlamentě, vylučování ze strany, hrozby, udávání (díky kterému odešel od vás i guru Zeman)snad nehodláte popírat. Takže soc. dem. principy za Zemana či Špidly těžko mohu zpochybňovat, za Grosse nevím, nevím. O panování Paroubka s Ráthem snad jen obzlváštní hlupáci nevidí, kam sockomunistická strana směřuje. Ale, jak to říkal pan kníže o oněch idiotech? Jistě tu jsou a budou vás volit tak, jako to udělali v 48. Ono beztrestně krást, dávat si odborářské direktivy a žrát z cizího, je prostě prostému lidu příjemné. Nyní k vám. Je od vás opravdu hrdinné, že jste se postavil proti vůdčí úloze KSČ. Pro mne to však bohužel znamená, že jste si v rodné partaji dávali vzájemně po tlamičkách a pak se za to vzájemně věšeli a zavírali. To platí např. i pro pana Pitharta, Dienstbiera, Rychetského a některých dalších, stejně tak, jako pro vás. Bohužel trockista, fašista, sockomouš z jednoho stromu list, jak říkala B. Němcová drahé paměti.

Hrouda 14.5.2007 23:27

Re: Rád jsem si přečetl vašich několik bodů

Františku, Františku. Zklidni emoce, piš stručněji. Napsal si několik věcí, se kterými nesouhlasím, nu což, ale proč hned urážíš? To jsi tak zakomplexovanej? Jinak obdivuju, že coby nesocialista toho tolik znáš, a to i včetně toho Práva. Převládl ve mně dojem, jestli se Melčák nejmenuje František.....;-)

Realista 15.5.2007 6:16

Re: Rád jsem si přečetl vašich několik bodů

Autor se snaží najít kýble špíny na sociálnědemokratických politicích. Škoda jen, že sio nedal takov ou práci s tím, aby napsal nějaké krásné věci o politicích ODS. Že by to bylo tím, že o ničem krasném neví a je přesvědčen o tom, že politici ODS jsou vztyčení prostředníčci (tedy jedničky).

F.VÍZEK 14.5.2007 19:53

Vraťte se k věci ! V barvě !

Nechce-li někdo strpět opozici, potom ať nahlas přizná, že touží po totalitním systému!  V Česku - jako jinde v demokratickém  světě -  vždy bude i levice i pravice.  A budou se navzájem "přetahovat" podle zásady: každý chvilku tahá pilku. O tom je demokracie!  Pokud se strany u moci střídají, nikdo z moci neonemocní...  Opozici potřebuje každá partaj, aby nezdegenerovala !  Zvykněme si na to!   (Odstrašující příklad: KSČ a její v Ústavě uzákoněná vedoucí role na věčné časy.)   Za samozřejmost považuji, že s  politickým protivníkem se vede zápas o voliče politickými prostředky a nikoli mocenskými. Být lepší, mít lepší program, lépe oslovit voliče ... to je normální politický zápas.   Je pravdou, že zatím má i KSČM větší sílu než Zelení a KDU-ČSL dohromady. Chceme-li, aby si v příštích svobodných volbách už ani "nevrzli", musíme být LEPŠÍ ! Pochopil to Paroubek, když za pouhý rok ve funkci předsedy ČSSD zvrátil poměry na levici zcela zásadně. Tento fakt mu nelze upřít. A že to bylo v zájmu republiky - o tom by neměli pochybovat ani ti, kteří ČSSD a Jiřího Paroubka nemilují.

VladaPing 14.5.2007 21:11

Re: Vraťte se k věci ! V barvě !

A hlavnš. když jmenoval svého možného zástupce (a nástupce, až se Paroubek stane presidentem) JUDr. Davida Ratha.

Tím zasadil ČSSD konečnou ránu z milosti.

P-S.

Není on ten Paroubek v žoldu ODS ? Nemá modrého ptáka ?

VladaPing 14.5.2007 21:16

Re: Re: Vraťte se k věci ! V barvě !

Omluva, MUDr. Davida Ratha......

Dneska se může JUDrem stát kterýkoli Neřád (Unrath), v medicině to ovšem nebývalo běžné (i bolševiky občas bolel zub, žlučník či slepé střevo a nechat se operovat "doktorem" z jednoroční přípravky se jim zase až tak moc nechtělo, že ?). Ovšem, časy se mění.......

Macku, Macku ! Žádný pohlavek, baseballová pálka by byla na místě !

Hrouda 14.5.2007 23:35

Re: Re: Vraťte se k věci ! V barvě !

Konečně odhaleno! Bingo! Paroubek je agent ODS nasazenej k ČSSD. A ještě jedna hádanka. Který další pako je nasazený opačně? Pomůcka: je to taky předseda, no, a pro ty hloupoučký ještě - je to taky mmj. předseda vlády ..?:-D

StandaT 14.5.2007 21:16

Re: Vraťte se k věci ! V barvě !

Partaj dokáže zdegenerovat i s opozicí - viz Paroubkova SocDem.

Mít lepší program - hloupost! nic takového není zapotřebí. Znovu si vezmu na pomoc Paroubka - proti modré šanci nepostavil žádnou oranžovou ani žádnou jinou. Pouze ODS Minus - proč? Protože stačí vybudit v lidech hodně strachu a slíbit jim trochu sociálního pohodlí - a to není o programu, ale o utrácení (cizích) peněz.

Komunisté mají větší podporu - samozřejmě, protože zelení jsou noví a doposud nevyprofilovaní a lidovci po smrti Luxe ho jednou nohou následovali.

Paroubek změnil poměry - ano, ale jen dočasně. Pouze ta pragmatičtější část komunistického elektorátu šla za tím komunistou, který měl větší šanci si šáhnout na moc. Když Filip bude mít větší šanci než Paroubek, otočí se to. Atraktivnost Paroubkovy SocDem pro komunistický elektorát naopak svědčí o tom, že SocDem není alternativou vůči komunistům, ale alternativou k nereformovaným komunistům.

Na barvy Vám...

Rad 14.5.2007 21:49

Re: Vraťte se k věci ! V barvě !

hezký barvy, a tučně hmm, ale to na věci nic nemění. Ta opozice mi dluží moc peněz, nejen mě, mnohem více Altnerovi. Myslím, že normální by bylo: ODS vládne a zelení a černí v opozici. Zločinci v base, když už neviseli na lampách.

Rad 14.5.2007 21:51

Re: Re: Vraťte se k věci ! V barvě !

ještě něco: v tý base pořádně makat, aby aspoň částečně odčinili, co napáchali.

Hrouda 14.5.2007 23:31

Re: Re: Vraťte se k věci ! V barvě !

Kdyby jsme to vzali od počátku privatizace, tak ODSáci by v té base seděli první;-D

Jindřich 14.5.2007 18:51

Tak už tu paní autorku nechte.

Dělá co může, aby si mzdu zasloužila.

m&m 14.5.2007 17:39

Nestoudnost autorky

Nestoudnost je vydávat Houskovo povykování a podpásovky vůči ČSSD s hrubě tendenčními tóny a překrucováním za spojenectví s ČSSD. To už chce fakt hodně silný žaludek.

StandaT 14.5.2007 16:50

To Vízek

Vízku! Ti, co nejdou k volbám také přemýšlí a mnohdy více než tvrdé voličské jádro. Jednou vyčítáte, že k volbám chodilo 99,9%, teď zase, že jich chodí k volbám málo?!?! Měl jste šanci dělat svět lepší. Místo toho jste budoval socialismus. Ještě jsme se nevyhrabali z těch kolektivistických sr... a už si zase hrajete na arbitra, poučovatele, mravokárce?

PetrK 14.5.2007 17:19

Re: Stando,

pokud nebudeme chodit ke svobodným volbám, pak budeme mít takovou vládu, jakou si zasloužíme, tedy třeba vládu KSČSSD.

StandaT 14.5.2007 17:35

Re: Re: Stando,

Svobodné volby jsou ale i právu nevolit, jinak přece nejsou svobodné.

Já ale raguji na neuvěřitelnou Vízkovu drzost. On, jeden z čelních przničů této země, má tu drzost kárat druhé! Navíc tak, jak se mu to hodí. Jednou, že volí moc lidí, jindy, že zase málo. Neuvěřitelné!

F.VÍZEK 14.5.2007 19:32

Jak se PRZNÍ naše zem? Kéž by ji takto prznily tisíce... Totalita mnohla trvat jenom pár let !

Panu Vízkovi, jak známo, komunistický soud ještě pět let po jeho odchodu z KSČ dal jasně najevo, jak se jako mladý komunista choval soudním rozsudkem z roku 1974:  F.Vízek napadal vedoucí úlohu KSČ, vstup vojsk na různých aktivech a shromážděních označoval  jako nezákonný čin a okupaci. Byl jedním z představitelů tzv. pravice v okrese a městě Jablonci n.Nisou a jako takový na různých shromážděních a to značně širokých vystupoval a to velmi aktivně proti vedoucí úloze KSČ, ačkoliv vedoucí úloha KSČ je jedním ze základních politických principů našeho státu (čl.4 Ústavy). Velmi ostře až hrubě vystupoval i proti spojenectví s SSSR, ačkoliv i toto patří k základním principům našeho státu (čl.14 Ústavy). Vystupoval dokonce i na obranu tzv. dopisu 2000 slov, který byl zaměřen přímo k rozbití socialistického státního zřízení za použití násilí. F. Vízek nesplňuje předpoklady pro výkon práce učitele, protože svou činností narušil socialistický a společenský řád a nemá proto důvěru potřebnou k zastávání dosavadní funkce. Nemůže být na učitelském místě a nemůže být zaměstnán ani na jiných pracech ve školství, např. jako školník, nebo topič, neboť jak známo i ti přicházejí do styku se školáky a možnost negativního působení na školní mládež by zde měl též. Konec citátu.  Jak snadné je bojovat s komunismem nyní a stát se tak levným hrdinou, že?

Rozsudek se svědectvím o "protistranické a protistátní" činnosti v době členství v KSČ - t.j. v 60.letech - má čj. 5C 184/74 a je z 21.května 1974. Předseda senátu byl JUDr. Robert Rosenberg a soudci Jiří Trdla a Václav Vyšín. 

O zařazení  mezi 6335 úhlavních nepřátel totality přinesly doklad dokonce i Lidové noviny dne 1.září 1992 . Ano, ano, tak pan Vízek prznil naši zemi!.

StandaT 14.5.2007 21:19

Re: Jak se PRZNÍ naše zem? Kéž by ji takto prznily tisíce... Totalita mnohla trvat jenom pár let !

I přes to, co neustále opakujete, trvám na tom, že jste tuto zemi prznil.

Je vidět, že trest který Vás stihl pouze vyvolal pocit příkoří, nikoliv reflexi.

Kubeš 14.5.2007 19:23

Re: To Vízek

Stando R^R^R^

F.VÍZEK 14.5.2007 19:41

Mohu si to dovolit

Kdo odvážně bojoval s totalitou dokonce i jako mladý člen strany, ten si opravdu může dovolit po pádu totality poučovat, dělat arbitra i mravokárce. Choval-li se jako demokrat vždy - dokonce i jako člen strany v 60.letech - a když se dokonce nebál už jako nestraník tři roky před vznikem Charty 77 podat žalobu na československý stát - a to byl prostým venkovským kantorem a otcem řtyř malých dětí. Takový byl pan (soudruh) Vízek. Být takových víc, mohla totalita "chcípnout" dříve...  Nemyslíte?

StandaT 14.5.2007 21:24

Re: Mohu si to dovolit

Už jsem to psal dříve - totalita neměla mít šanci vůbec vzniknout!!! Tehdy úplně čerstvá zkušenost s totalitárním fašismem byla dost jasným varováním. Kdo nechtěl vidět a byl následně semlet spolusoudruhy - dobře mu tak. Kdo byl jen naivní, zaplatil jen to, co zaplatit musel. Nic víc, nic míň.

jj 14.5.2007 16:36

Novotná:

Nejlépe uděláte, když si zakážete psaní čehokoliv. Nemáte na to.

jacek 14.5.2007 16:26

Ano, je to nestoudnost

Ano, je to opravdu donebevolající nestoudnost, aby opozice kritizovala vládu  !! Nulová tolerance je skutečně jen výsada modrého konce spektra!!:-D

Byg 14.5.2007 16:24

Když dva dělají totéž...

...není to totéž. Prostě Paroubkovo knížka je plná demagogie, lží, bbostí a kravin (výstižnější slova jsem mezi slušnými nenašel). Vláda rozhodně není ideální, ale nazývat jí xenofobní a nacistickou to je bullshit a demagogie 1. stupně. Což u Paroubka pochopitelně nepřekvapuje.

Jura Jurax 14.5.2007 16:48

Re: Když dva dělají totéž...

Souhlas

Realista 15.5.2007 6:20

Re: Re: Když dva dělají totéž...

Es komt der tag a b ude noc dlouhých nožů (viz fašistické výroky M. Topolánka)

Pete Brich 14.5.2007 16:02

To nic. To jen Roko Lauderovi připomněl, komu že má děkovat za přihrání 10 miliard za Novu.

PB

Šedovous 14.5.2007 14:47

Pan Houska co přišel z Práva.....

Nechci autorku strašit ale KDE všude jsou rozlezlí novináři co začínali v Kudláčkově Českém denníku !?

Jiří K. 14.5.2007 15:45

Re: Pan Houska co přišel z Práva.....

R^

Jakož i Telegrafu a dalších podobných naprosto nezaujatých tiskovin.