4.5.2024 | Svátek má Květoslav


GLOSA: Z kacířských myšlenek

16.1.2018

aneb Proč také došlo k útoku na prezidenta

Inu proto, že samotný volební akt hlavy státu a ostatních kandidátů na post hlavy státu provází mediální cirkus. Ptejme se, je-li nám ho zapotřebí a jakou má zpravodajskou hodnotu.

Za sebe říkám: nepotřebuji vědět kde a kdy volil sám sebe (koho jiného) Miloš Zeman (MZ) nebo Jiří Drahoš, Michal Horáček, Mirek Topolánek (a další, mediálně ostře sledovaní). Zajímá mě výsledek volby, aktuálně prvního kola – vše ostatní včetně toho, co měli na sobě, s kým ve volební místnosti byli a jak se u toho tvářili je dobré leda tak pro bulvár.

Kdyby totiž MZ disponoval voličským průkazem a šel s První dámou volit neznámo kdy a neznámo kam (samozřejmě s ochrankou), odvolil by jako každý jiný občan. Anebo jste snad měli ve vaší volební místnosti houf novinářů a fotografů? Já ne.

Hnutí FEMEN, které se rozhodlo zneužít prezidentských voleb v ČR k „sextremistickému excesu“, jehož obětí byl Miloš Zeman, by tak mělo ztíženou pozici a k akci „Ňadry proti Putinově děvce“ by nejspíš vůbec nedošlo. Když ale vytroubíme do světa, kde a kdy bude prezident volit, může tato informace posloužit jako pozvánka každému, kdo usoudí, že volební akt je nutné z toho či onoho důvodu tak či onak narušit.

Přesně to se Angelině v pátek 12/1 podařilo.

Nebyl by to ovšem Miloš Zeman, aby celou záležitost nekomentoval větou, jejíž obsah ne zcela odpovídá pravdě:

Jak vidíte, moje ochranka funguje docela dobře, takže se ke mně (Angelina – LS) nedostala.

Právě že dostala, pane prezidente. Sice na zlomek času, ale do tak těsné blízkosti (obr. 1 a 2 níže), že kdyby nechtěla jen slovně a tělem provokovat, ale spáchat atentát, měla by velkou šanci. A to mě na celém případu děsí ze všeho nejvíc.

***

femen1

obr. 1/ Angelina a český prezident. Až příliš blízko. (Zdroj: Web ihned.cz-screenshot videa)

femen2

obr. 2/ Informace o útoku na oficiálním blogu hnutí FEMEN.

Stejskal.estranky.cz