3.5.2024 | Svátek má Alexej


GLOSA: Sešli se a kuli pikle

25.10.2013

Podle Novinky.cz se předsedové KSČM a ČSSD sešli na "tajné schůzce". Poté sdělili tisku informace o tom, že se bavili "výhradně o církevních restitucích".

Postbolševikům a neostalinistům leží církevní restituce dlouhodobě v žaludku a současná vláda "není dostatečně vstřícná k jejich zákazu". Dokonce pan premiér v demisi prohlásil, že se v tomto ohledu "nic měnit nebude".

Primas český kardinál Dominik Duka považoval dokonce za nutné označit současné stranické tanečky české levice kolem církevních restitucí za "předvolební rétoriku". Nejsem si tím zdaleka tak jistý. V případě, že by v budoucím parlamentu skutečně získali komunisté a socialisté nadpoloviční většinu, církevní restituce by byly nemilosrdně smeteny ze stolu. Komunisté mají dokonce alternativní plán, a to využít peníze alokované v rozpočtu na církevní restituce na odkup akcií podniků, které by chtěli opět znárodnit. To je stokrát horší řešení než vyplácet peníze církevním spolkům.

Do této vřavy kolem restitucí se navíc do médií dostala zaručená informace o tom, že se prezident Miloš Zeman chystá v rámci oslav 28. října udělit státní vyznamenání někdejšímu předsedovi JZD Slušovice Františku Čubovi. Slušovice byly svého času pojem, protože si tu bývalá vedoucí síla společnosti KSČ testovala "nové modely hospodaření a la sovětská perestrojka". Slušovice tak mohly relativně "podnikat", o čemž se jiným ani nesnilo.

Z výše uvedeného vyplývá vlastně jenom jedno. Nechceme-li dále snášet zvůli levicového prezidenta posíleného případnou levicovou vládou, kterou by Zeman ovládal a tahal za pomyslné nitky, nesmíme komunisty a socialisty pustit k moci. Raději ANO než ČSSD, raději Úsvit než KSČM. V pátek a sobotu už nejde o nezávazný průzkum, jde o to, jak se bude tento stát dál vyvíjet příští čtyři roky. Komunisté nebudou mít nikdy morální právo podílet se na vládní moci jako pohrobci bývalé KSČ a proto, že v této straně je plno přesvědčených neostalinistů. Jít k volbám a volit cokoli jiného než socialisty a komunisty je proto velmi smysluplná varianta.

www.janbarton.cz
Převzato se svolením autora z JanBarton.blog.idnes.cz