3.6.2024 | Svátek má Tamara


GLOSA: Když Paroubek s námi, kdo proti nám?

28.8.2007

aneb Teroristé si na radar netroufnou...

Vzrušené debaty a obavy z případných bezpečnostních rizik spojených s přítomností americké radarové základny na území České republiky vezmou brzy jistě za své.

Strach lidí z teroristických útoků na naši zemi je zcela zbytečný, protože do boje za světový mír se brzy pustí předseda české sociální demokracie Jiří Paroubek. Vyplývá to alespoň z dopisu, který Jiřímu Paroubkovi adresoval americký prezident George Bush a který je ke stažení na oficiálních stránkách ČSSD. V dopise Bush píše, jak velmi se těší, až bude s „milým Jiřím“ moci bojovat za mír na celém světě.

Jiří Paroubek je jistě právem hrdý na to, že si hlava USA za svého mírotvorného spojence na této planetě vybrala právě jeho. Ostatně, koho jiného? David Rath na to nemá a Bohuslav Sobotka je asi příliš mladý. A mimo sociální demokracii by George Bush tak kvalitního člověka těžko našel.

Teroristická síť je z této zprávy jistě dost nervózní, protože Paroubek je i na teroristy poměrně silné kafe. Všeobjímající moudrost, láska a filantropie předsedy ČSSD, které se rozlévají na všechny strany vždy, když nás „milý Jiří“ obohacuje o své státotvorné myšlenky, jsou dostatečnou zárukou toho, že světový terorismus získal v osobě Jiřího Paroubka velkého soupeře a naopak mír na zemi díky předsedovi české sociální demokracie neohroženého bodyguarda.

A proto i starostové obcí v Brdech, kterých by se umístění amerického radaru týkalo, mohou klidně spát, bez obav o útoky Al Kajdy nebo Talibanu. Protože když Paroubek s námi, kdo proti nám?

předseda MS ODS Zlín-město a zlínský zastupitel

Ondřej Kapusta