19.3.2024 | Svátek má Josef


DOKUMENT: Provolání Rusů žijících v České republice k jejím obyvatelům

21.9.2022

Vážení přátelé, omlouváme se Vám za zločince Putina

Jsme Rusové, kteří žijí v České republice a nesouhlasí s politikou ruského prezidenta Vladimíra Putina. Ten svoji nevyprovokovanou agresí proti Ukrajině způsobil hodně zla a utrpení. Vinou tohoto válečného zločince, který dočasně vládne Kremlu, umírají civilisté včetně žen a dětí. Ukrajinu drancují ruští vojáci, kteří zde rabují a působí velké škody. Stydíme se za Putina a jeho kremelskou svitu, kteří způsobili sousední zemi velké neštěstí.

Ubezpečujeme všechny Čechy, že ne všichni Rusové jsou stejní, ale jsou i takoví, kteří současný zločinný režim v Kremlu nepodporují a ze všech sil proti němu bojují, například tím, že aktivně pomáháme ukrajinským bratrům v boji proti vetřelcům.

Víme, že většina Čechů si uvědomuje nebezpečí, kterým je současné Rusko. Tak jako dříve i nyní platí, že mráz přichází z Kremlu. Bohužel, někteří Češi stále vzhlížejí k současnému ruskému vedení s obdivem a berou jej jako nějakou baštu konzervatismu v současné „mravně zkažené“ Evropě. To ovšem neodpovídá pravdě v žádném případě! Současná Ruská federace není žádnou baštou konzervatismu, ale zločineckým státem, obrovským centrem korupce a mafiánských praktik.

Konzervativní hodnoty mimo jiné představují nedotknutelnost lidského života, právo na spravedlivé soudy či ochranu soukromého vlastnictví. Nic takového v Rusku neexistuje! Známě jsou vraždy politika Borise Němcova, novinářky Anny Politkovské, umučení právníka Sergeje Magnitského a stovky dalších nevysvětlitelných úmrtí s velkou pravděpodobností zaviněných vládnoucí mocí. V Rusku neexistuje nezávislá justice, rozsudky jsou vynášeny v zájmu mocných, v zemi jsou tisíce politických vězňů. mučení v rámci vyšetřování i výkonu trestů ve věznicích a nápravných koloniích jsou naprosto běžné. Ruský stát neumí ochránit soukromé podnikání, o které právoplatné majitele běžně beztrestně olupují mafiánské struktury tvořené armádními veliteli, důstojníky policie a FSB, soudci, prokurátory a dalšími vysoce postavenými státními úředníky, to vše za přihlížení Kremlu. Rusko není normální zemí, je mafiánskou zemí. Jak se říká, každý stát má svoji mafii, ale v Rusku má mafie svůj stát.

Rusko je zemí, kde od roku 2014 do začátku války na Ukrajině letos v únoru klesly reálné příjmy obyvatel o 10% , běžné platy činí v přepočtu osm tisíc korun měsíčně, důchody často pak čtyři tisíce korun měsíčně, to vše při cenách zhruba srovnatelných s Českou republikou. Ve skutečném, ne v tom vysněném putinovském Rusku by nikdo z jeho českých obdivovatelů žít nechtěl.

Chápeme obavy některých Čechů z energetické krize a rostoucích cen surovin. A rozumíme i tomu, proč někteří z nich proti nim nedávno v Praze protestovali. To je také důkaz toho, že v Česku je demokracie, kde se lidé mohou svobodně shromažďovat, kdežto Rusko je totalitní diktaturou, protože tamní putinovský režim by takovou akci protestní akci zakázal a nechal brutálně rozehnat.

Za další, je třeba si uvědomit, že hlavním viníkem energetické krize je Rusko, které svoji agresí na Ukrajině způsobilo problémy v dodávkách plynu a ropy. Ruské státní společnosti obchodující s ropou a plynem jako Gazprom a Rosněft také nejsou solidními a spolehlivými obchodním partnery, ale slouží ideologickým záměrům Kremlu a k vydírání zákazníků.

My Rusové žijící v této zemi se tímto českým lidem omlouváme za zločinný režim prezidenta Putina, který také provedl teroristický útok proti muničnímu skladu ve Vrběticích, při kterém zahynuli dva lidé a za další nenávistné útoky Ruské federace proti České republice.

Za Svobodné Rusy

předseda Vitalij Ginzburg