10.6.2024 | Svátek má Gita


ZOO PRAHA: Vánoční večerní procházky

23.12.2005

Vánoční večerní procházky pražskou zoo

Zajímavý program pro vánoční prázdniny

Večerní procházky začínají na Boží hod vánoční, pokračují přes Štěpána a pak již každý den vánočních prázdnin až do 30. ledna.

Trasa setmělou zoologickou zahradou vede přes pavilon Indonéská džungle, okolo voliér papoušků k velkým želvám, dále mohou návštěvníci zjistit, co dělají v noci kočkovité šelmy a sloni a hroši. Menší skupinky návštěvníků, nanejvýš 25 lidí, provádějí odborní průvodci, kteří zasvěceně představí navštívená zvířata a podělí se o mnoho zajímavostí z jejich života. Návštěvníci na vlastní oči tak budou mít možnost se přesvědčit, jak vlastně spí hroch nebo slon nebo jak si ustýlají orangutani.

Procházky vycházejí od hlavního vchodu do zoo každý uvedený den od 17.00, 17.30 a 18.00 a trvají přibližně hodinu a půl. Jednotné vstupné na tyto akce je 140,- pro dospělé a 70,- Kč pro děti, parkování v blízkosti hlavního vchodu je zdarma. Spojení do zoo je také MHD - autobusem 112 ze stanice metra C - Nádraží Holešovice.

Vzhledem k velkému zájmu o tyto netradiční procházky se raději předem objednávejte na tel. čísle 296 112 230 nebo 296 112 233 nebo na e-mailové adrese pr@zoopraha.cz nebo kontakt@zoopraha.cz.

Večerní procházky budou pokračovat každou sobotu a neděli v lednu 2006, počínaje 1. lednem.

***

Štědrý den v pražské zoo

Přijďte popřát zvířátkům

Štědrý den je nerozlučně spjat s klidnou pohodou, setkáními přátel a především s dárky. Ani pražská zoo nezůstává stranou. Na Štědrý den, kdy je otevřeno od 9 do 14 hodin, mají všechny děti vstup zdarma. Kromě tohoto dárku na ně čekají u hlavního vchodu velký ozdobený vánoční strom i další malé dárečky.

O zvířátka v zoo je postaráno dobře, stejně jako každý jiný den v roce. Pokud však jim chcete přijít popřát a přinést nějaký dárek, můžete.

Za turnikety u hlavního vchodu budou připraveny čtyři velké koše, do kterých můžete dávat své "dárky" v podobě tvrdé zeleniny, jako je mrkev nebo zelí, ovoce - jablka, pomeranče, mandarinky, ananasy nebo tvrdého (dobře usušeného a hlavně bez plísní) pečiva. Můžete přinést také ořechy a burské oříšky nebo dětské piškoty. Za své dárky dostanete malou pozornost a především si budete moci vybrat, kterému zvířeti budete chtít popřát osobně. Dostanete slosovací lístek a v určitý čas bude vylosováno 10 šťastných, kteří půjdou s chovateli zvířata nakrmit.

A která zvířata to budou? V 10.00 a v 11.00, žirafy, sloni se budou krmit v 10.30 a v 11.00, k velbloudům se půjde ve 12.00 a ve 13.30 a k lemurům ve 12.30 a ve 13.00. K těm však může jít pouze pět vylosovaných lidí.

Doufáme, že návštěvníci pražské zoo prožijí krásné chvíle před štědrým večerem.

Tiskový mluvčí Zoo Praha

Vít Kahle