10.6.2024 | Svátek má Gita


ZOO PRAHA: Shamanic Orchestra

3.5.2006

aneb Proč jít na koncert právě do zoo!

Druhý ročník cyklu koncertů etnické hudby v pražské zoo pokračuje ve čtvrtek 4. května 2006

Rovněž v tomto roce pořádáme cyklus Hudebních čtvrtků v zoo. Letos však na návštěvníky koncertů čeká překvapení. Vždy po skončení koncertu se mohou zúčastnit krátké procházky na nějaké zajímavé místo či za zajímavými zvířaty. V plánu máme návštěvu například zahrady trojského zámku, vinici sv. Klára, odkud je překrásný pohled na osvětlenou Prahu, nebo se půjdeme podívat na některá zvířata v blízkosti vzdělávacího centra.

Letošní Hudební čtvrtky v zoo zahájí zajímavý koncert nazvaný "Šamanské bubny a písně", který je součástí Měsíce Afriky a nosorožců. Po jeho skončení se vydáme na vycházku setmělou zoo do pavilonu velkých savců a jeho okolí, kde budeme pozorovat noční život zvířat nejen z Afriky.

Na koncertě vystoupí Lubomír Holzer, člen hudební a meditační skupiny Shamanic Orchestra. Tato skupina hraje intuitivní hudbu, která má kořeny v pradávných rituálech přírodních a starověkých národů. Je to hudba, která vzniká metodou volné improvizace, ke které slouží bohatý etnický instrumentář, jako jsou například nejrůznější druhy bubnů a bubínků, didžeridu, tibetské mísy, flétny a samozřejmě i zpěv. Za vše mluví motto celého koncertu: "Šamanské bubny zní, zpěv šamana se rozléhá, srdce všech se radují…"

Koncert se uskuteční ve čtvrtek 4. května 2006 od 18.00 ve vzdělávacím centru Zoo Praha. Vstupenky (90,- Kč) lze zakoupit v pokladně u hlavního vchodu do zoo, případně zamluvit na tel. 296112230 či e-mailem: pr@zoopraha.cz.

Tiskový mluvčí Zoo Praha

Vít Kahle