19.9.2020 | Svátek má Zita

Výroční zpráva BIS

4.12.2018

Kdyby měl být výsledek zprávy Bezpečnostní informační služby to, co bylo zveřejněno, pak by to byl výsledek velmi hubený. Soudný člověk ví, že Rusko se nevraživě dívá na naše alianční vztahy, jak na členství v Evropské unii, tak i v NATO. Rozbít je, to je dlouhodobý cíl a soustavně a dlouhodobě na něm pracuje.

Pro Čínu jsme vzdálené zahraničí, nicméně čínská expanze má nejenom mocenskou podobu. Má své ekonomické zájmy a jistě je velmi zvědavá na technologická tajemství vyspělých zemí, k nimž patříme.

Zpráva BIS se zmiňuje i o počínání našich politiků. Chovají se namnoze lehkovážně a nedbají na opatrnost. To je jistě politováníhodné. Jenže soudného člověka při pohledu na toto vše napadne, že obrovská bezpečnostní díra je Hrad osazený lidmi, kteří si zprivatizovali zahraniční politiku, s prezidentem v čele. Je šílené pomyšlení, že tito lidé pak dostávají do rukou skutečně tajné informace s konkrétními daty.

Anebo je BIS musí před hlavou státu a jeho lidmi tajit a to je potom ještě šílenější, v jakém státě žijeme a koho si lidé zvolili.

Což se potvrdilo, nadále prezidentovi věří padesát procent občanů. Co by se muselo stát, aby tihle lidé prokoukli? Zpráva BIS k tomu určitě nepřispěje, ale to není ani její vina, ani její cíl.

Aston Ondřej Neff

SOUTĚŽ: Vyhrajte po celý týden každý den výrobek Canpol babies

Soutěžní kalendář s Canpol babies. Vyhrajte výbavičku do porodnice a další důležité potřeby pro sebe i vaše miminko.

P. Vandas Tož Dobrou noc. :-):-):-) 22:52 4.12.2018
M. Prokop Re: Tož Dobrou noc. :-):-):-) Dobrou. 23:18 4.12.2018
M. Kolář 067 demokracie neni panovani ... 22:49 4.12.2018

Neviditelný pes
Toto je DENÍK: do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy.
Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston), příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce Jiřímu Wagnerovi, redaktorovi NP (nickname JAG). Rubriku Zvířetník vede Lika.