19.3.2024 | Svátek má Josef


GLOSA: Schválně, jestli se pochlapí

19.10.2019

Andrej Babiš správně zaujal odtažitý postoj ke skurilnímu výlevu Grety Thunbergové na půdě OSN a vyčlenil se víceméně štítivě (a zcela správně) od kolektivní hysterie přítomných zeleně se kajících hlavounů z celého světa.

Před pár dny se razantně vyjádřil k tomu, že ČR bude mít další nové bloky v obou jaderných elektrárnách, a to i kdyby to bylo proti politice EU. To je také správně. Přírodní podmínky, které máme, způsobují, že fofrníky a fotovoltaické panely rozeseté po polích jsou spíše úletem a dobrým byznysem pro výrobce a pro ty, kteří je staví, než čímkoli jiným. A protože uhlí jednoho dne těžit a spalovat přestaneme, tak jádro je v českém energetickém mixu správným řešením. Spalování štěpky či sušiny z výkalů a podobné hovadiny snad ani netřeba zmiňovat.

Jenže naše země bude čelit brzy zelené tsunami, která se rychlostí blesku řítí ze Západu, zejména pak z Německa či Francie. Ostatně Ursula už vyhrožuje jako zběsilá, západoněmecký gen funguje. Až ti pomatenci prosadí v EU svoji šílenou alarmistickou zelenou agendu, pak se ukáže, zač stojí Andrej Babiš a zač stojí naši politici. Teprve tehdy budou moci ukázat, zda jim leží na srdci zájem naší země a jeho občanů a zda se dokážou postavit té hrozbě vedoucí ve jménu pofidérních cílů ve stylu „poručíme větru dešti“ a zda nevyměknou. Třeba i za cenu toho, že nám Brusel sebere dotace. To by bylo nejlepší, co by se téhle zemi mohlo přihodit.

Já si ale troufnu předpovědět toto: Nejdřív silná slova a poté se slavně podělají všichni. Premiér proto, že impérium ve svěřeneckých fondech zčásti funguje díky dotacím, a ostatní proto, že jsou zvyklí lézt do eurozadnic už geneticky; čím mladší pak v budoucnosti budou naši politici, tím se tato závislost bude zvyšovat, protože indoktrinace mladých makovic je hlavním cílem Brusely a střízlivět bude jen malá část. Vždyť se koukněte na Petříčka, Chmelaře, tu jeho kotrmelínu a další z toho spolku.

A takhle my tady žijeme.