30.6.2024 | Svátek má Šárka


EU: Jako Konstantinopolis před pádem

28.6.2024

Situace se nevyvíjí moc dobře, celá říše je plná muslimů, které jsme si sem sami pozvali, vláda říše je z velké části závislá právě na muslimech a jejich vládcích a zároveň probíhá válka o jedno z posledních území, které bychom mohli považovat za čistě křesťanské.

Pokud si myslíte, že toto tvrzení jsem směřoval přesně na současnou EU, musím vás zklamat. Jde o vylíčení situace byzantské říše v době vlády císaře Konstantina XI., který se bránil útočníkům z Východu. A věděl, že místo pořádné pomoci z tehdejší západní Evropy, ideově vedené Římem, asi moc nic nedostane, že Západ váhá. A posílá mu na pomoc jen takové, jak výstižně říkají Slováci, „omrvinky“. Protože se sami útočníka z Východu bojí.

Jak to dopadlo, se celkem ví. Osmanský sultán Mehmed II. si byl vědom slabosti křesťanů, a navíc netrpěl ideologickými křečemi ani nedostatkem peněz, jako tehdy trpěla Byzanc a dneska trpí Západ. Takže na bitvu, která začala počátkem dubna 1453, se východní dobyvatel dobře připravil. Například technicky. Na dobytí hradeb Konstantinopole použil nový vynález – nejsilnější dělo té doby. Osmanské dělostřelectvo vděčilo za svou smrtonosnou sílu maďarskému konstruktéru Orbánovi, který přijal osmanskou nabídku na odkup vynálezu, kterou předtím odmítl právě císař Konstantin XI. A tak použitím největšího a nejmodernějšího děla tehdejší doby muslimové zbořili již chabé hradby Konstantinopole. Vítězství Osmanů tak bylo zajištěno a zároveň měli muslimové nejen svoji novou říši, ale také základnu pro obsazování Evropy. To ukončila až porážka osmanské říše u Vídně v září roku 1683, kdy rakouská, ale hlavně národnostně česká vojska pod vedením Zdeňka Kašpara Kaplíře ze Sulevic statečně bránila Vídeň. Ale nakonec porážku muslimů a jejich vyhnání z Evropy zajistil až vrchní velitel vojsk polsko-litevské unie a polský král Jan III. Sobieski, Turky zvaný Lev z Lechistánu. Sakra, to se nám ta historie nějak opakuje!

Takže nebýt kanonů, které navrhl maďarský konstruktér Orbán a které byzantská říše odmítla (a kdyby skutečně západní Evropa přišla Byzanci na pomoc), dějiny by se vyvíjely jinak. Vynechme dumání, proč to tehdy Západ udělal a co dělá dneska, a hlavně co bude dělat v blízké budoucnosti. My se soustředíme na technické zabezpečení armád, protože pokud byzantský císař Konstantin XI. neměl dost peněz a ani fištrónu, aby si Orbánova děla zajistil, byla jeho zkáza prakticky zajištěna.

Že se progresivisté v USA a v Bruselu úplně zbláznili, když západním bankám zakázali půjčovat peníze výrobcům zbraní, což tvrdě dolehlo na Evropu jako takovou, ale na české a slovenské zbrojařské firmy, pro které to bylo málem likvidační, to se ví. Ostatně podívejme se do Německa. Výroba tanků Leopard, které jsme si nedávno objednali, vypadá spíš jako výroba v nějaké manufaktuře v polovině 19. století. Myšleno z hlediska produktivity. O šílených rozhodnutích vedení EU vůči vlastním bankám a tím vůči zbrojnímu průmyslu se tedy celkem ví.

Netušil jsem však, a myslím, že to neví skoro nikdo, co vyvádí Česká akademie věd. Ta se podle informací Tomáše Cafourka s MF Dnes „zřekla práce na vývoji komplexních zbraní“, ale jak bylo sděleno pracovníky Akademie věd ČR, nezříkají se některých menších úkolů, třeba výpočtů nebo vývoje materiálů. Jako příklad se mluví o „povlakování“ hlavní útočných pušek. Aby jako nezrezly. Tedy mezi námi, pamatuji si, že jako vojínům Československé lidové armády nám hlavně samopalů ráže 7,62 mm, vzor 58, se sklopnou ramenní opěrkou sice rezly, ale to fakt nebyl největší problém, který jsme ve výzbroji měli.

Posloucháme neustále miliony řečí o tom, jak budeme pomáhat a pomáháme Ukrajině. Bez vědecké obce a našich vlastních vynálezců a techniků to prostě nepůjde. Mimochodem, jak vyplynulo z rozhovoru mezi prezidenty Pavlem a Pellegrinim, celá ta slavná „česká“ akce dodávek nábojů ráže 155 pro ukrajinskou armádu by bez bývalých československých a dnes slovenských zbrojovek vůbec nebyla možná.

Takže naše akademie věd pod tlakem EU, všech možných aktivistů a pomatenců všeho druhu, tím myslím i české vlády, nebude pomáhat vyvíjet žádné zbraňové systémy. Protože my jsme ti „strážci míru a demokracie“. A zřejmě se vedení tohoto státu domnívá, že nad Rusy anebo muslimy budeme moci zvítězit za pomoci husitských cepů a řemdihů. Popravdě řečeno po této informaci už je mi jasné, proč náčelník generálního štábu Řehka tajil před ministryní obrany Černochovou, že se aktivně účastní výroby a vývoje bojových dronů dodávaných z Česka na Ukrajinu. Protože v rámci tohoto způsobu myšlení by mu dotyčná ministryně mohla lehce nějakou takovou iniciativu „zatrhnout“.

Nerad se opakuji, ale musím znovu napsat, že „aktivní blbec je horší než diverzant“ (česky sabotér či škůdce).

Tak co, kdy dopadneme stejně, jako dopadla byzantská říše?