11.6.2024 | Svátek má Bruno


DOKUMENT: Nechceme u kormidla ignoranty ústavy!

4.9.2009

Tisková zpráva České pirátské strany

Pirátům vyčítají mnozí, že jsme političtí neumětelové. Opravdoví diletanti jsou ale v současných parlamentních stranách. Na své ohnutí ústavy si napůjčovali peníze na monstrózní volební kampaně. Uhranutí politickým marketingem chtějí získávat moc komunikačními prostředky, které se normálně používají pro prodej záchodových čističů. Teď, když byl výsledek amatérismu ODS, ČSSD, SZ a poslanců dnešní TOP 09 zastaven Ústavním soudem, semkli se tito političtí géniové do pitoreskního šiku a cvrlikají o právech. Tady nejde ale o právo, ale o to, že jejich byznys plán byl založen na pochybném rozhodnutí a že půjčky, které si nabrali na marketing svého byznysu, nebudou mít kýžený efekt – získání moci.

„Jde jen o další fázi latentní politické krize, která tuto zemi sužuje posledních 12 let. Je zřejmé, že všudypřítomný politický marasmus je v politickém systému udržován zcela záměrně jako kouřová clona pro masivní rozkrádání současných a bohužel i budoucích veřejných zdrojů. Beze změny režie se ovšem konce tohoto trapného seriálu, kterého musíme být bohužel všichni aktéry, dočkáme jen stěží,“ dodává Jiří Kadeřávek, 1. místopředseda a zakladatel ČPS.

Nenechme současné parlamentní strany znovu měnit ústavu jenom proto, že nechtějí přijít do dlužních problémů, které jim hrozí kvůli jejich vlastnímu diletantismu. ČPS je proti urychlenému přijetí nového ústavního zákona o předčasných volbách. Dluhy z blbosti se musejí čestně splácet.

www.ceskapiratskastrana.cz

Česká pirátská strana