10.5.2024 | Svátek má Blažena


POLITIKA: Postulát Kočí (II.)

22.4.2011

"Radek John je neschopná figurka, už je taky mrtvej"

Pozorný pozorovatel politického dění v ČR nemohl přejít bez povšimnutí, že zatímco požadavek pana Nečase byl postaven v tom duchu, že odejít z vlády musí lidé z VV, kteří byli jakkoliv spjati s ABL, případně dalšími bezpečnostními agenturami, nakonec pan Dobeš, opravdu dříve spjatý s ABL, zůstává, kdežto pan John, který nebyl s ABL spjatý nikdy, odchází. Jako by skutečně došlo na další postulát paní Kočí, který v jejím nezapomenutelném projevu zazněl jako "Radek John je neschopná figurka, už je taky mrtvej".

Bývalý elitní detektiv Jan Kubice, ačkoliv kdysi prezentoval názor, že do politiky by nevstoupil ani za nic, navíc je napojen se svým společníkem panem Vlasem na vlastní bezpečnostní agenturu se sídlem v Praze-Vršovicích, je nyní do funkce ministra vnitra navržen panem Nečasem.

Tohle Nečasovo salto zřejmě suverénně nejdramatičtějí prožívá pan Paroubek, který dle svého emotivního vystoupení před kamerami a mikrofony mnoha českých médii vyjádřil své očekávání, kdy se na postu ministra spravedlnosti objeví pan Kajínek. Zachovejme klid. Vize pana Paroubka v poslední době poněkud nevycházejí.

Vlastně se vše vyvinulo podle očekávání. Nebylo k přehlédnutí, že výrazně překáželi pánové Bárta a John. Pan Bárta totiž brzdil dříve bezproblémový tok peněz ze státní kasy do vybraných stavebních firem ve velkorysém objemu a za velkorysého odhlížení od problémů v kvalitě odvedené práce. Pan John brzdil čerpání velkorysých odměn vybraným vysoce postaveným policistům a pídil se po důvodech vysokých odměn, které si vypláceli.

Pan John se podle postulátu paní Kočí opravdu stává figurkou a politickou mrtvolou a jako prémii a bonus získává místo vicepremiéra pro boj s korupcí, zatím bez kompetencí, které by napovídaly, že bude mít bojovat čímkoli jiným než jen plamennými řečmi.

Jak všichni dobře víme, bojovat s korupcí je obtížné a složité, a to i v tom případě, že člověk má k ruce nezpolitizovanou, případně zpolitizovanou ve svůj prospěch policii a justici. A pan John evidentně Českou policii na své straně nemá. Jen pro úplnost připomenu postulát paní Kočí, podle nějž justici mají oni, tedy pan John nemá na své straně ani justici, když už se s paní Kočí v názorech rozešel.

Pan Bárta se prý po očištění své pověsti může vrátit na místo ministra dopravy. Zatímco minulý týden pan Nečas vyhlašoval, že z vlády musí odejít všichni ministři, kteří byli spjati s firmou ABL, nyní pro začátek prohlašuje, že svůj návrh na odvolání pana Dobeše bere zpět.

Na to, aby vzal zpět i požadavek odejití pana Bárty, si tedy trpělivě počkáme pár dnů, než se panu Bártovi podaří vyvrátit nařčení z uplácení paní Kočí směšnou částkou 500 000 Kč, když podle jejích vlastních slov ona a spol. mají na účtu 120 milionů připravených na založení nové politické strany.

Kdo dnes ještě věří tomu, že by pan Bárta si snad chtěl tak směšnou částkou koupit loajalitu někoho, kdo na částce 120 000 000 Kč staví snahu založit politickou stranu a jít proti Bártovým snahám a straně VV a třeba i proti jiným parlamentním stranám?

Možná pan Kubice dostane první úkol, který by skutečně panu Johnovi, bývalému kolegovi paní Kočí, neslušel – rozkrýt historii 120 000 000 Kč, které kde se vzaly, tu se vzaly, číhají na účtu, o němž vědí jen zasvěcení, a jejichž úkolem podle paní Kočí je zvrátit chod současných politických dějin v ČR.

Jestliže někomu připadá tohle tvrzení neuvěřitelné, pak nechť si uvědomí, že zatím na slova paní Kočí po čertech něco bylo, je a možná i bude.

Převzato z JanaSimonova.blog.idnes.cz se souhlasem autorky (její další blog: Simonova.blog.cz)