11.5.2024 | Svátek má Svatava


PRAHA: Třikrát do Tróje - na jednu vstupenku

5.4.2006


Zástupci tří organizací hlavního města Prahy - Zoo, Botanické zahrady a Galerie HMP - včera oznámili rozjezd nového společného marketingového produktu - Trojskou kartu.

Trojská karta poutákPo celou sezónu, tedy od 8. dubna až do 30. září, si návštěvníci budou moci zakoupit jednotnou vstupenku, která bude platit do všech tří objektů. Na jednu vstupenku si tedy Pražané i tuzemští a zahraniční turisté prohlédnou zvířata, květiny i galerii, a to vše v jedné atraktivní lokalitě. Důležité je, že díky instalaci jednotného elektronického pokladního a odbavovacího systému ve všech třech zařízeních budou moci majitelé karty objekty navštěvovat postupně, během celé sezóny. Trojská karta tak bude poskytovat návštěvníkům při zakoupení a odbavení kvalitní uživatelský standard, zařízením pak spolehlivou kontrolu a statistické vyhodnocení úspěšnosti projektu.

Jak bylo novinářům sděleno, příprava tohoto projektu trvala bezmála rok a cílem je zvýšit atraktivitu trojské turistické zóny a posílit povědomí Pražanů i návštěvníků Prahy o vysoké úrovni služeb nabízených organizacemi hlavního města, které zejména do Zoo a Botanické zahrady investovalo v posledních letech nemalé prostředky.

Jde rozhodně o zajímavou nabídku a Pražané i turisté, kteří se v hlavním městě zdrží déle, mohou výhody Trojské karty využít do sytosti a věnovat prohlídce jednotlivých objektů tři dny, každému jeden (nemusí tedy z říše zvířat hned vybíhat do vršku za divy botanickými, aby se poté, schváceni, spustili zase dolů krásami umění).

Trojská karta se bude prodávat ve 3 cenových variantách a bude v prodeji v pokladnách Zoo, Botanické zahrady a Trojského zámku, postupně také u vybraných obchodních partnerů (jako první se předpokládá pokladna galerie v domě U kamenného zvonu na Staroměstském náměstí):

- dospělí … 120,- Kč
- děti ... ..… 60,- Kč (od 6 do 15 let)
- rodina …. 270,- Kč (2 dospělí + 2 děti)

Více na adrese Trojská karta.cz, resp. Zoo Praha, Botanická zahrada a Trojský zámek