28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


MLSOTNÍK: Dýňový, inspirativní, archivní

21.10.2022

Nestíhám! Tak co honem do Mlsotníku? Pohledem z okna zjišťuji, že je stále podzim, oranžová a její odstíny panují, takže jsem dohledala pár archivních článků s recepty pro připomenutí a třeba i inspiraci:

Začneme Ygou a jejím hokkaidem pečeným spolu s kuřetem, pod názvem Nejkrásnější období je patrně podzim (odkaz zde).

Upečeno | foto: Yga

Tak co máme na jídelním lístku dál? Á, Sharčino Maďarské kyselo z dýně (odkaz zde).

Maďarské dýňové kyselo | foto: Sharka.68

Dále máme na výběr Naládovanou dýni, zvanou máslovou (odkaz je zde).

Po upečení | foto: Lika

Také můžeme nabídnout Dýňový dezert nebo snídani (pro zájemce tady). S tím jsem moc neuspěla, ale aspoň je tam vyfocený Čenda.

Dobrou chuť! | foto: Lika

Narazila jsem i na menší sbírku receptů o Lenky S. a její přítelkyně Patricie s názvem Lilek a tykev Hokaidó (odkaz zde).

A nesmím zpomenout na Polévku z dýně hokaido od Bláži (odkaz zde):

Hotová polévka | foto: Bláža

A komu jsem nepadla do chuťové noty, může se pokochat aspoň zaniným dýňovým fotočlánkem (odkaz tady).

Dýně 3 | foto: Zana

Víc jsem nedokázala dohledat, ale věřím, že hlady nezůstanete :-)

Přeji dobrou chuť, ať budete vařit cokoliv.

A opět připomínám naléhavý vzkaz od Matyldy k Akci: očekává kvalitní fotky i s popisem do 31. 10.!

Lika Neviditelný pes



KONTAKT na Liku z redakce Zvířetníku je zde více... 
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku !