10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ctenar 28.12.2007 16:28

Re: Re: chci nejen radar ale i základnu

Klidně sde můžete odstěhovat do Moskvy, ta už má protiraketovou obranu funkční, a nikdo z NATO či USA kvůli tomu nekřičí jako ruští generálové.

Cato 28.12.2007 17:37

Re: Re: Re: chci nejen radar ale i základnu

Nekřičí nejspíš asi proto, že ji mají u sebe doma a ne na Kubě!

Lobo 28.12.2007 19:07

Re: chci nejen radar ale i základnu

Má to podobnou "logiku", jako pakt Molotov-Ribbentrop.

Honza 28.12.2007 19:50

Re: chci nejen radar ale i základnu

Ach Vy čtenáři, já jsem znal jednoho, který chtěl, aby se Československo stalo svazovým státem SSSR. Na Vašem výpotku mne zaujalo jen to, že používal stejné argumenty jako vy. Jenom ty státy byly nějak obráceně.

brblal 2.6.2008 14:34

Re: Re: chci nejen radar ale i základnu

Já zase jiného,který chce,aby se Česká republika stala dalším státem USA.Prostě jeden zrádce pro východ,druhý zrádce pro západ.

VLK 28.12.2007 14:57

Včera

Konec řečičkám a váhání. Zpráva špionážních služeb o Íránu je passé. Neboť se objevuje akutnější nebezpečí, více než reálné. A to je to, s čím ti, kteří se nekoukají dál než na dnešní večeři a proto odmítají radar s odkazem na domělou neškodnost íránských ajatoláhů. Akutnější nebezpečí, které tu bylo sice vždy, ale doposud se o něm kvůli diplomatickému ohledu na jakási spojenectví nemohlo mluvit příliš hlasitě.

Ale včera zavraždili Bhuttovou. A země, která již má atomové zbraně i nosiče, se dostala na okraj nestability. Země plná muslimských extrémistů, držená na uzdě jen silou mocí, a kde se nyní ti, kteří by snad mohli být nějakými pseudodemokratickými partnery, staví proti sobě. Toto je nejhorší zásah od 11. září. Neboť teď se svět potencionálně posunul k jaderné válce.

A radar nestojí.

Cato 28.12.2007 15:02

Re: Včera

viz můj článerk dole

Nepotřebuje americký radar,potřebujeme vlastní (tedy evropskou) dokonalou,vzdělanou a vyzbrojenou policii pro boj s odhodlanými jedinci, kteří bojují proti nevěřícím.Bhutovou zabila její nedostatečná ochrana, jak několikrát informovala BBC, sama si na to stěžovala ještě včera ráno.

Radar nás naopak přihodí na seznam cílů, naivko.

Snowy White 28.12.2007 15:20

Re: Re: Včera

EU je coby vojenská nebo policejní záležitost nesmysl. EU je nebezpečná jen v té poloze, že se partičce eurososanů z Bruselu podaří dokončit plán na centralizaci "vrtění psem", tedy na tzv. tichou federalizaci. Prostředí kanceláří všech těch institucí pod hlavičkou EU již překročilo hranici jednoho miliónu duší, pro které by federální vláda v Bruselu a federální parlament v Strasbourgu znamenala životní šanci na členství v kastě "vyvolených". Vzpomeňte si jakou "akčnost" a hlavně soudržnost, předvedla EU při útocích na Dánské zastupitelské úřady.

VLK 28.12.2007 15:38

Re: Re: Včera

S policií souhlas, jinak ne.

Je jedno, zda Bhuttovou zabila nedostatečná ochrana, podstatné je, že byla zabita. A strany, které se mohly jakž takž domluvit, se nedomluví. Volby nebudou nebo budou k ničemu a ti, kteří se mohli stát aspoň částečně demokraty, budou muset vládnout silou nebo se ztáhnout do ilegality. Obojí posílí moc radikálních muslimů včetně paštunských separatistů, kašmírských separatistů, Talibanu, Al Kajdy. A oslabí spolupráci vlády se Západem. Převrat se stane reálnou možností a s tím i atomovky v rukou radikálů.

Myslíte, že se Svobodnou Evropou a našimi paragány v Avghánistánu už nejsme dostatečným cílem? Ale k útoku na nás je atomovky škoda, ať s radarem či bez něj. Útok na nás bude veden teroristickými prostředky ze sousedního Německa. Co nás chrání, je slabost muslimské komunity u nás. A lepší je mít primární cíl toho útoku v Brdech než v Praze.

Al Arašíd 28.12.2007 16:38

Re: Re: Re: Včera

Domníval jsem se, že na lstivé Afghánce jsou odborníci jen Britové. Vidím, že jim v Čechách dorůstá konkurence. Pokud jste o tomto problému již před válkou hovořil s okresním hejtmanem, tak beru vaše varování vážně. Pokud jde o dámy, tak by zásadně neměly chodit bez ochrany. Chybí jim potom pocit klidu a bezpečí. A nemusí jí přitom vždy o život.  

zlý kukuč 28.12.2007 15:06

Re: Včera

jen tak mimochodem to není žádná novinka. V Perském zálivu bude horko, na řadě je Saudská Arábie a její ropné terminály - je velmi vysoko ve stupni nenávisti u Pákistánských šílenců, mají tam spoustu insiderů a konflikt se může rozhořet na plné pecky Pak vypukne teprve ten správný rokenrol - Irán je kupodivu jednou z nejcivilizovanějších zemí v této oblasti.

martin1 28.12.2007 15:06

Re: Včera

Chlape, co to melete? 

Tzv . radar má poskytovat klidné spaní  američanům. Ne nám !!  Nám to bude jen padat  na hlavu.  Mám pocit,  že někteří lidé  špatně  chápou realitu.

Cato 28.12.2007 15:07

Re: Včera

viz můj článerk dole

Nepotřebuje americký radar,potřebujeme vlastní (tedy evropskou) dokonalou,vzdělanou a vyzbrojenou policii pro boj s odhodlanými jedinci, kteří bojují proti nevěřícím.Bhutovou zabila její nedostatečná ochrana, jak několikrát informovala BBC, sama si na to stěžovala ještě včera ráno.

Radar nás naopak přihodí na seznam cílů, naivko.

Cato 28.12.2007 15:10

Re: Re: Včera

nevím, proč se to objevilo dvakrát,

Ludek 28.12.2007 14:56

Stop valkam, stop radaru!

(Pokracovani prispevku). Napriklad ,,zapominaji" uverejnovat kandidaty, konkretne Rona Paula. Ron Paul je odpurcem radaru a valecne politiky USA. Tak napriklad Lidove noviny Rona Paula pro jistotu ani neuvadi mezi kandidaty. Kdo se zajima, tak vi, ze R.Paul s prehledem vyhral celosvetove internetove hlasovani, ve kterem se hlasovalo, kdo by se mel stat US prezidentem. LN (ale i dalsi) vsak uvedly toto poradi:Celoamerický průzkum Rudy Giuliani 20 % Mitt Romney 20 % Mike Huckabee 17 % John McCain 14 % Fred Thompson 11 % Zdroj NBC/WSJ Průzkum v Iowě Mike Huckabee 35 % Mitt Romney 27 % Zdroj WP/ABC. Ron Paul, Putin a dalsi odpurci Bushovi loutkove vlady zkratka NEKOMU lezi hodne hluboko v zaludku. Musim se pridat k "A_JELEN" co zde v diskuzi nabizi k shlednuti film ZEITGEIST. Film jsem videl a take mohu vrele doporucit. My, obycejni lide si musime uvedomit, jak jsme klamani a vedeni do zahuby. Tento system svoji zkazenosti prevysuje i ten komunisticky zlorad. Ovsem bez nas, by se nic dit nemohlo. My jsme ta sila pracujicich obcanu a je jen na nas, zda prokoukneme tyto lzi a veci spravne pojmenujeme.

Stop Novemu Svetovemu Radu! Stop sionismu!

JE 28.12.2007 15:48

Re: Stop valkam, stop radaru!

Po.er se

KTE 28.12.2007 20:21

Re: Stop valkam, stop radaru!

Musím říct, že mnohem nebezpečnější než nějaký radar v Brdech mi přijde názor, že světové dění řídí nějaké sionistické spiklenecko-finanční centrum a že by se s tím jako mělo něco dělat. Bohužel se tato pomatenost objevuje stále častěji a mně přitom trochu běhá mráz po zádech. Je to velmi primitivní, ale pro jisté typy nejspíš chytlavé...

Cato 28.12.2007 14:54

Vyhodnocení nebezpečnosti Íránu a USA

Navrhuji, aby si všichni,pro i proti radaru udělali domácí úkol, ve kterém do dvou sloupců proti sobě postaví hodnoty za posledních 100 let USA a Íránu:

1/V kolika zemích tajná služba dotyčného státu (USA /Írán) zosnovala převrat/puč proti místní legitimní vládě?

2/V kolika zemích podporovala materiálně,výcvikem a zbraněmi ozbrojený odpor proti místní legitimní vládě?Zajímavým doplňkem této kategorie bude zdroj financí (např. causa Iran Contras)

3/Na kolik zemí, které ji vojensky neohrožovaly, zaútočila vojenskou silou

Podle výsledků zjistíte snadno,kdo je co zač. Zajímá mě, kdo a kdy první zveřejní historicky podložený výsledek.

VLK 28.12.2007 15:13

Re: Vyhodnocení nebezpečnosti Íránu a USA

Tak bych doplnil:

4/ V kolika zemích podporovala materiálně atd. odpor vůči místní nelegitimní vládě, případně zabránila uchopení moci nelegitimní vládou

5/ V kolika zemích umožňovala objektivní informovanost obyvatel proti restriktivním opatřením místní vlády

6/ Z kolika zemí přijala politické uprchlíky a umožnila jim znovu si zorganizovat život podle svých původních tradic

A aby to nebylo tak jednoduché a abychom zahrnuli možnosti té které země, vydělil bych získané počty podle některého z globálních ukazatelů, jako rozloha, počet obyvatel či hrubý domácí produkt. Ostatně by se totéž mohlo spočítat i pro další státy.

Cato 28.12.2007 15:24

Re: Re: Vyhodnocení nebezpečnosti Íránu a USA

A jak byste jako posuzoval z místního hlediska co je objektivní a co je subjektivní? Nechtěl byste tam také zahrnout stanovisko východoslovenského Roma ke kuponové provatizaci?

Mr. Nobody 28.12.2007 14:53

Toto je asi diskuzní fórum o blížícím se konci světa.

Nechci nálepkovat, ale řada diskutujících zřejmě pracuje pro firmy stavějící protiatomové kryty. Z příspěvků vyplývá, že se do sebe Rusové i Američani do Nového roku ještě pustí. Osobně se myslím, že ani na jedné straně takoví šílenci nejsou. Je pravda, že zbrojní průmysl  je  obrovský byznys silně provázaný s politikou. Politická kariéra nejednoho politika v USA je asi svázaná se zbrojní politikou více než v Rusku. Politické zájmy ve světě musí také být podepřeny nějakým mocenským fundamentem.  Ale, že by to natahování svalů mělo za cíl nějakou jadernou apokalypsu nevěřím ani za mák. Nenajde se ve světě stát, který by vojensky napadl USA. Taktéž USA podle mě nenapadnou Rusko. Nejsem vojenský expert, ale pamatuji jakou paseku udělal Černobyl. Pokud by bylo Rusko za pomoci jaderných zbraní zcela zničeno, co by to udělalo se zeměkoulí. Mraky smogu nad Šanghají se během týdne přesunou na druhou stranu planety. Jiné mraky to umějí také. Bez lidského faktoru. Před koncem roku by to chtělo nějaké lehčí téma.    

martin1 28.12.2007 14:45

Dotaz

Kdo Tě platí Bergere, že tak vehementně prosazuješ smradlavej americkej pařát ????????

Jednoho takovýho prevíta popsala už i bible. Myslím, že se jmenoval............JIDÁŠ.

Milan 28.12.2007 14:58

Re: Dotaz

Velmi trefné......R^

JE 28.12.2007 15:48

Re: Dotaz

Po.er se

Ludek 28.12.2007 14:35

Stop radaru, stop valkam!

Je to otazka politicka. My, radovi obcane z toho nebudeme mit zadny prospech. Je to vse ve prospech americkeho imperialismu vedeneho vsak ne americany, ale sionisty, kteri ovladaji sdelovaci prostredky. Vememe-li v potaz udalosti poslednich dni a stvavou reportaz proti V.Putinovi, ktery se proste jen nechce podrobit americke plutokracii a hned je medii hanen jako odpurce ,,demokracie". Musime delat to, co rekne Amerika, jinak pry nejsme demokracie. To, co predvadi Bushova vlada, je ovsem cisty fasismus s teroristickymi prvky. Odpurce se proste masmedii oznaci jako "terorista" a jsou vyslani vojensti "robocopove" aby brutalitou ukazali, co je to ta "demokracie". K tomu Putinovi: jak se pozdeji ukazalo, zprava o tom, ze Putin vlastni tajnou ropovou spolecnost je jen kupou spinavych fam, ktere maji mit jen destruktivni ucinky na jeho osobu. Podivejme se take, jak media zamerne lzou o americkych volbach.

Snowy White 28.12.2007 14:41

Hezký příspěvek :o)

Jen ti robocopové se do toho nějak nehodí... Považte, ještě vás někdo nařkne z toho, že si děláte legraci

ps 28.12.2007 14:58

Re: Stop radaru, stop valkam!

sionismus, americký imperialismus, fašismus? Kdy končeně přestane bolševiky bavit používat 50 let staré žvásty, kterým ani tehdy nikdo při smyslech nevěřil? Lhaní vám vždycky šlo a teď najednou tohle, takový úpadek.;-P

Sýček 28.12.2007 20:42

Ale Úďo....

na to jsi přišel sám a nebo pilnou četbou Rysa - Rozsévače či Kojzara nebo dokonce jejich ideových inspirátorů Ádi Hitlera, Marxenglse LeninaStalina?

Míša 28.12.2007 14:17

Radar

Každý přemýšlivec ví, že radar neškodí jen lidem, ale především ptákům a netopýrům, kteří do jeho nebezpečného sektoru létají. Naučte je číst, ať nebezpečnou zónu obletí. A Vysoká Pec bude mít to správné jméno po zásahu radaru raketou s jadernou hlavicí !!!

glosátor 28.12.2007 14:01

Článek má logiku,

postrádají ji naopak všichni, kdo sovětskými argumenty z dob studené války snaží ryze obranné zařízení presentovat jako útočné - ruští generálové včetně.  Soudnému člověku  se naopak musí ježit  vlasy hrůzou při představě, že po včerejším atentátu upadne Pákistán do chaosu a islamistům se podaří zmocnit se jaderných zbraní.  První na řadě by byl Izrael , Evropa potom rozložená muslimskou pátou kolonou zevnitř  ve druhém gardu. Podrobněji viz článek na Psu z 26.12. o tom zda může být muslim dobrým Američanem či Evropanem.  Takže pane Bergere, díky za Váš příspěvek. Soudě však z některých ohlasů, platí pro jejich autory beze zbytku  přísloví o házení perel jistému druhu domácích zvířat. Ty nepřesvědčíte.