10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Danuše Novotná 28.12.2007 22:21

A proč radar zrovna v Česku?

Proč musí být radar umístěný zrovna u nás v Česku, proč ne v jiném sousedním státě? To mně nikdo zatím nevysvětlil a štve mě to. Myslím, že nám na dlouho stačila Sovětská armáda. Už by tady nějakou dobu nemusela být další armáda.

Pavel 28.12.2007 22:56

Re: A proč radar zrovna v Česku?

Nemůžeme jenom brát, měli bychom také dávat. USA stály přímo u zrodu ČSR a měly rozhodující vliv na výsledku 1. (Rusové se už dávno stáhli, protože na to neměli...) i 2.sv. války. Tady prosím nezaměňovat ( ve smyslu rozhodující vliv) počet obětí a množství materiální pomoci + ty oběti. Pro Rusy nikdy neměl lidský materiál hodnotu, na rozdíl od USA. Takže Rusové jsou sice rozhodující velmoc ve vítězné válce, protože vykazují 20 mio obětí. Což je ve srovnání s amíky obrovské číslo. Jenže amíci si vždy ctili života a nahrazovali lidské oběti vojenským materiálem. A to nejen pro sebe, ale i pro spojence. Nevím, nevím, kde by byli Rusové (a tím pádem i my ostatní, vlastně celá Evropa) bez materiální pomoci USA. Nejsem amerikanofil, jen bych chtěl, aby občas lidé nezapomínali na souvislosti a přečetli si něco o minulém století. Hezký nový rok všem slušným tvorům (nejen lidem)...

hudry 29.12.2007 0:40

USA stály u zrodu ČSR

Kdo chvíli stál - už stojí opodál ...

jara 29.12.2007 0:58

Re: Re: A proč radar zrovna v Česku?

možná nejste amerikanofil, ale historie je pro vás španělskou vesnicí, jste směšný, to co píšete o 2. světové válce je naprostý nesmysl :D :D :D

horduch 29.12.2007 8:27

Re: Re: Re: A proč radar zrovna v Česku?

něco pravdy na tom bude ,matka mě vyprávěla,že všechno jídlo co měli ruští vojáci ,kteří u nás tábořili za války bylo z  unry.A hladovej voják je špatnej voják

Cato 29.12.2007 12:46

Co takhle doplnit si dějepis?

1.Rak-Uh bylo koncem 19 a zač.20.st. silný hospodářský konkurent USA, proto jeho rozbití byl v podstatě tah k proniknutí amerického zboží na evropské trhy.

2.Za 2.sv. americká ocel pomáhala Hitlerovi budovat zbrojní průmysl 3.říše a na konferencích v Teheránu a na Jaltě nás nacpali společne s Británií Stalinovi do chřtánu a tak díky nim jsme měli 50 let komunismus

3.V 68 jsme jim nestáli ani za to, aby uvolnili vízový režim pro naše uprchlíky (jako třeba Švédsko a Austrálie) a kdo chtěl vízum, musel podepsat Vietnam.

4.Po změně režimu u nás, kam přišly americké firmy dosud tráva neroste. Jsou to totiž právě Američani, kteří jenom berou a nic nikomu nedají zadarmo.Když se podíváte na stř.východ uvidíte, o co jde: Afghanistán-drogy(nezapoměňte na Iran-Contras aféru), Irák-nafta, atd. Hlavně všem prodávat zbraně a sebrat co není přibité.Nedivím se těm, kteří Americe nevěří. Divím se těm nevzdělancům, kteří se stále ještě nechají zblbnout propagandou a s láskou spořádají vše, co jim z Washingtonu naservírují a jsou přesvědčení, že kutura národa, povstalého z emigrace nesnášenlivých skupin v Evropě a dobrodruhů, který vyvraždil původní obyvatele, postavil se na práci otroků a když se chtěly jižní státy osamostatnit,poslal na ně armádu, že to je to pravé!

To jsou všechno holá historická fakta, zbavená propagandistických hesel a blábolů.To je Amerika.

PQ 4.1.2008 23:38

Re: Co takhle doplnit si dějepis?

Tedy máte na mysli, že se jižní státy chtěli osamostatnit a zachovat otroctví, v čemž jim hnusní Yankeyové zabránili.

DJing cheb pako 29.12.2007 6:57

Vis ty Ťululum

vubec odkud je Chinaski? Tezce pochybuju. zatim se zdas Miso jako uplna blbka.

Namol 28.12.2007 22:06

Co za to? Bude tu radar gratis?

Odkloníme-li se od všech fóbních a politických aspektů umístění radaru, zůstane nám jedna zásadní otázka: co z to bude český stát mít? Pronajme prostor zadarmo? Nebo ho snad dokonce velkoryse věnuje? Státu, který se vojensky vměšuje do místních záležitostí "těch slabších" po celém světě a hájí tam své geopoliticko-militaristické zájmy?

Proč by ČR nemohla USA pořádně podojit na nájemném, tak, aby měla například za 20 let svůj vlastní vesmírný program?

Pavel 28.12.2007 22:58

Re: Co za to? Bude tu radar gratis?

Vy Jste Namol a já už jsem taky namol. Váš nick je všeříkající... Pěkný blábol.

28.12.2007 21:29

V úvaze je zásadní chyba !

Radar není monitorovací, ale návaděcí ! Pro monitorování slouží už existující družicové systémy.  Radar sám se aktivuje teprve ve chvíli, kdy už cizí raketa letí a je potřeba ji sestřelit. V tu chvíli radar začne přesně sledovat její dráhu a navádět antiraketu. Všichni ti, kdo popisují, jak bude radar pročesávat celou oblohu, aby našel další rakety, lžou. Radar k tomu vůlbec není určen a ani není potřeba - na to jsou jiné systémy. Fakt, že radar je pouze naváděcí, má ale jeden podstatný  důsledek - pokud nepřátelská raketa nevzlétne, NEBUDE RADAT VUBEC VYZAŘOVAT !! Pokud nás tady leckdo ujišťuje, že radar vůbec není potřeba, protože nepřátelská raketa nevzlétne, tak tím spíš radar nebude nikoho ozařovat. Takže dávka ozáření, kterou komunistický starosta Trokavce od radaru dostane, nikdy není schopna převýšit ozařovaní, jež dotyčný soudruh trvale dostává od nejbližší antény mobilního operátora, kterou má hned za svým ctěným pozadím.

Real 28.12.2007 21:58

Re: V úvaze je zásadní chyba !

Je to  tím pádem  , k Vašemu tvrzení ,  čím dále tím nesmyslnější. Na současném stanovišti ,odkud má být přestěhován ,  je v provozu (podle US údajů )  24 hodin deně již více let . Režimní lež se snadno odhalí , tak nemelte !

pavel 99 30.12.2007 0:27

Re: Re: V úvaze je zásadní chyba !

zkuste si nechat vysvětlit pojem "být v provozu".

Berger 1.1.2008 0:57

Re: V úvaze je zásadní chyba !

Děkuji,tak tohle mi vůbrc nedošlo.

Berger 1.1.2008 16:25

Re: V úvaze je zásadní chyba !

Děkuji, to je fakt, který mi unikl.

J.G. Pašek 28.12.2007 20:21

Autore, ty očekáváš od Čechů bez emocí logiku?

Hmmm, dobrý . . .

Skybird 28.12.2007 18:01

Přece vůbec nejde o technické parametry radaru,...

Napsal jste to velmi obsáhle, ale ze zcela nedůležitého úhlu pohledu, neboť:

- zlotřilé státy, jimiž se původně argumentovalo se dostávají ze hry. Severní Korea se  umravňuje, Irán je též méně nebezpečný, než se nám tvrdilo. Naopak se rizikovým stává doposud věrný kamarád Pakistán. Nedej  bůh, aby se to případně  někdy  "hnulo" v Izraeli !! Každopádně lze s jistotou řící, že své  nepřátele si krátkozrakou politikou  "vyrábí" USA  svépomocí (kdysi  podpora Husajna, později podpora Bin Ládina, laškování s Talibanem, stále ještě šimrání na bradě Mušarafa, ...). Takže, než se případně ten radar vybuduje, tak bude nucen šmrdlat někam jinam, než se veřejnosti sdělovalo.

- cítíme-li my nějaké zvláštní nebezpečí, pak jsme zřejmě nejvystrašenější z celé Evropy. Už i ti Poláci se začínají vytáčet. Ať mi tedy někdo vysvětlí, proč zrovna my se cítíme tolik ohroženi a kým ? A proč se v prvé řadě se svými obavami nesvěříme smluvním evropským partnerům, neboť  SOUČÁSTÍ JEJICH SPOLEČENSTVÍ JSME ? Proč nejprve jako malí kluci bilaterárně jednáme s USA a teprve následně se to snažíme  vyžehlit se státy, které by nám měly být logicky nejbližší ? Prostě prioritním účelem toho radaru je hlavně vnést problém dovnitř EU, komplikovat vztahy EU s Ruskem a narušením vojenské strategické rovnováhy provokovat Rusko jako takové. Sekundárním účelem je touto monstrózní vojenskou zakázkou přihrát velmi významné množství peněz z rozpočtu USA americkým firmám, shodou okolností zejména těm, které mají úzkou vazbu na odcházející americké neokonservativce.

Prokoukla to převážná většina občanů USA, prokoukli to naši partneři v Evropě, oči se otevírají i nové polské vládě, nesouhlasí s tím převážná většina našich občanů. Naší vládě to ovšem je fuk - vykládá nesmysly, dělá z nás trouby, rukojmí odeznívající neúspěšné americké politiky a komplikuje zcela zbytečně naše  postavení v Evropě a fakticky snižuje naší bezpečnost.

[]

Lobo 28.12.2007 19:01

Re: Přece vůbec nejde o technické parametry radaru,...

Je zajímavé, jak všichni odpůrci radaru najednou věří americké rozvědce.

Real 28.12.2007 19:56

Re: Přece vůbec nejde o technické parametry radaru,...

A jak bylo v Americkém Kongresu prohlášeno , důvodem je rozkročit se  ze základnami šířeji v Evropě. Amerických základen je pře 700 , ve 132 zemích světa . Není to horší nebezpečí než hitlerovské Německo ve století 20 -tém ?

Snowy White 28.12.2007 20:33

Re: Re: Přece vůbec nejde o technické parametry radaru,...

Typičtí soudruzi, když nevěděli kudy kam a když nechtěli být pro smích druhým, tak "vtipně" hovořili o něčem úplně jiném!

Ta paměť - soudruhu komisaři!  A s tím "se  ze" se vám povedl opravdu působivý "přístup" k tvarosloví.

Real 28.12.2007 22:01

Re: Re: Re: Přece vůbec nejde o technické parametry radaru,...

Něco k věci ,kašpare . Nemáš ,co by jsi odpověděl ?

Pavel 28.12.2007 23:04

Re: Re: Re: Re: Přece vůbec nejde o technické parametry radaru,...

Já odpovím, kašpare, za něj. I když s politikou USA vždy nesouhlasím, jsme povinováni určitou loajalitou. Nejen vzhledem k členství v NATO, ale i dějinným souvislostem v minulém století. Popisuji to výše...

Real 28.12.2007 22:04

Re: Re: Re: Přece vůbec nejde o technické parametry radaru,...

 A pojmenuj se česky , bl-be-čku. Snad tolik hovoříš česky ,aby jsi tomu rozuměl, když Ty už neumíš hovořit k věci ,kolaboši .

Snowy White 28.12.2007 22:27

Předně,

vynechte tykání. Já vím, že to u Vás na stranické schůzi tak nějak funguje, ale tohle je debata na netu. Pro váš vztek a sprosté nadávání mám na druhou stranu pochopení. Češtinu a pojmenování nicků raději neřešte.

A k věci: V celém tomto vláknu nepadl dotaz ohledně amerického Kongresu. Tak nevidím důvod na informaci s obsahem o rozkročení se a jakémsi chabém přirovnání k hitlerovskému nebezpečí.

hudry 29.12.2007 7:44

Re: Re: Re: Re: Přece vůbec nejde o technické parametry radaru,...

 ... Především ty se taky pojmenuj česky, blbečku Reale ...

hudry 29.12.2007 7:45

Re: Re: Re: Re: Přece vůbec nejde o technické parametry radaru,...

 ... Především ty se taky pojmenuj česky, bl-be-čku Reale ...

PQ 4.1.2008 23:46

Re: Re: Přece vůbec nejde o technické parametry radaru,...

Milý pane, vůbec netušíte, co říkáte. Mně bylo za války 10 - 15 let, táta byl v začátku v koncentráku, pak ho pustili a musel se denně hlásit u četníků,nikdy jsme nevěděli, kdy si pro něj znovu přijdou a zastřelí ho, spousty lidí popraveno bylo kvůli prakticky ničemu, takže srovnávat COKOLIV kromě Stalina s Hitlerem je poněkud nehorázné.

Wabi. 28.12.2007 20:40

Re: Pokladna ODS je prázdná...

;-(. O tom to je.

Francek 28.12.2007 17:35

Není zapotřebí

Já si myslím,že radary a základny ve střední Evropě je nade vší pochybnost úplná pitomost.   K naší bezpečnosti neposlouží a vlastní bezpečnost si Amerika může zajistit vlastními prostředky jinak. Jde spíše o hloupou provokaci vůči komu asi?? A na nějaké zásluhy USA z doby 2.světové války nehledím - směrodatné je pro mne chování USA v současnosti.A to není dobré.Ať si strčí své základny a radary za klobouk a opájejí se svou mocí na "své" západní polokouli ,za své už ne miliardy,ale biliony dolarů,přehlížejíc strasti a chudobu těch zemí,kde ropa,plyn a nerostné bohatsví není.

Pavel 28.12.2007 23:21

Re: Není zapotřebí

Záleží na úhlu pohledu. V USA bilon = naše miliarda...