10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Rebe a spol. 28.12.2007 16:56

Pokud protiraketový systém pomůže pohřbít

USA vláčené zájmy finančních rabínů, tak jsme všemi deseti pro!

martin1 28.12.2007 16:19

Jen idiot kouše do ruky, která ho krmí.

Z Ruska kupujeme cca 75% energetických surovin. Dodávky jsou vyvážené, spolehlivé, za světové ceny. Rusko neuplatňuje nijak výrazně politický , vojenský ani ekonomický vliv. Prostě kšeft je kšeft. Obchodní výměna s USA činí cca 3% našeho zahraničního obchodu.

Propagátoři americké přítomnosti v české kotlině jaksi nepochopili změny ke kterým došlo v za posledních 20 let, kdy se z našeho vzoru pojetí demokracie stala válečná mašina drtící celý svět, a teď už i vlastní rebelující občany(Patriot Act atd...) . Za těchto 20 let prošlo Rusko katarzí, změnilo se k nepoznání.Jen naši novináři si toho zatím nevšimli. Z Ruska se stal normální stát.Parta našich pravičáckých vůdců nás tlačí do katastrofy nejen ekonomické, ale doslova existenční.Z mého pohledu se jedná o vlastizradu.

Americká vojenská základna bez ohledu na to ,zda je to kuželková dráha nebo radar , nemá na našem území co dělat, narušuje suverenitu a dobré vztahy. Historicky patříme do Evropy a povinností naší vlády je udržovat co nejlepší vztahy se všemi sousedy a každým kdo o to stojí na úrovni "já pán, Ty pán".

Svolením k instalaci amerického systému se stáváme spoluodpovědní za jeho použití se všemi důsledky.Jsme snad opravdu idioti abychom podepisovali bianco smlouvu a neuvědomili si, že odpovědí může být v případě napadení Ruska odvetný jaderný úder na sledovací systémy?

A propagátoři tohodle sviňského systému budou z obliga. Nikdo si nebude stěžovat, protože  mrtví si nestěžujou.

miroslavb 28.12.2007 17:19

Re: Jen idiot kouše do ruky, která ho krmí.

silne pritroubly clanek. co veta, to nesmysl. ach ten dobrotivy putin! milujme ho, nechme se vyznamernavat (klaus), podplacet mezinarodnimi cenami dovazenych energetickych surovin - a podobne, jako to cinil hitler se sssr, ukolebavat ho v jistote bezpecnosti a z toho plynoucich vyhod. je to stejna hra jako ona mezi ribentrop-em a molotov-em. ceska republika patri do evropy (EU), nikoli do euroasie. pokud vim,mame pravo ochranit svou vlast i preed vlivy, ktere jsou nepravdepodobne(?). verili jsme nekdy sssr? - verime rusku? v obou pripadech ne. uz pouhy politicky postup mozneho vraha litvinenko, jeho ochrana pred vyslechy policii velke britanie, vrazdy politickych oponentu, znemozneni oposicnich stran a jejich kandidatu..... clovece "martin 1", vy se nestydite psat takove nesmysly? z ruska kupujeme 75% surovin. toto cislo je alarmujici a vybizi k zmene naseho postoje, at to stoji co to stoji - na konci uvidime vedecko-technicky pokrok, ktery se nam vyplati. skvost nezavislosti obecne a nezavislosti na zemich ovladanych diktaturou - a tou je dnesni rusko! vyckejme jen par roku a pozname, k cemu nas nasi sovetsti pohrobci vybizeji - kolaboranti horsi nacistickeho prisluhovace plukovnika moravec-e, horsi bolsevika slansky-eho, atd. ano, s trochou logiky a bohuztel s emocemi vybizim obcany (a tedy i politiky) teto zeme, aby zamezili jejimu nedobrovolnemu zaniku.  pan martin 1 je bud agent nepratelske velmoci, nebo nadejny pacient bohnickeho ustavu.

Ála 28.12.2007 18:10

Re: Re: Jen idiot kouše do ruky, která ho krmí.

Myslím, že je to zbytečný hysterický křik Vážený miroslavbe. Koukám že žijete v protektorátu ne?

martin1 28.12.2007 18:14

Re: Re: Jen idiot kouše do ruky, která ho krmí.

Vážený pane, pro Vás polopatě.Pakliže se budem paktovat s baditou za oceánem a naserem tím obchodníka s naftou a plynem ze sousedství, nebudem mít co nalít do nádrže svého bouráku a v zimě budem mrznout .Do Temelína nebude co přikládat, protože emerické tyče se kroutí, tak si můžem nasucho alespoň cvakat vypínačem.

Je na tom něco k nepochopení ?????????????????????????????????

Balů 28.12.2007 19:16

Re: Re: Re: Jen idiot kouše do ruky, která ho krmí.

Ano - Vaše připode-ranost.:-/

Real 28.12.2007 22:06

Re: Re: Jen idiot kouše do ruky, která ho krmí.

Ty píšeš z leknutí ,z bl-bo-sti , nebo máš geneticky danou hloupost po rodičích ?

Cato 28.12.2007 17:34

Re: Jen idiot kouše do ruky, která ho krmí.

Dobře napsáno, až nám Rusko utne plyn (nebo se nepohodne s Ukrajinou či Běloruskem), Američani nám náhradu neposkytnou (stejně jako neposkytli Milevsku). Jedinou náhradou za ruský plyn je totiž Íránský plyn, to ví každý, kdo něco tuší o energetické bezpečnosti ČR.Takže pokud naše vláda naštve současně i Írán, budeme topit dřívím a svítit loučema. Tuto skutečnost už pochopilo OMV, které investuje do dopravy ír.plynu do Evropy 18 mld.E. Jen u nás se o tomto riziku opatrně mlčí.

Válečný štváč 28.12.2007 18:30

Re: Jen idiot kouše do ruky, která ho krmí.

Děkuji za exemplární ukázku kombinace bolševického viru vybujelého na čecháčkovské malosti. Ale věcně. Váš titulek je expresivně demagogický. A navíc je lživý. Rusko nás nekrmí. Nic od něj nemáme zadarmo. Nikdo ze západu Rusko nekouše, tím méně my. Vaše lži pak pokračují: dodávky jsou vyvážené, spolehlivé, za světové ceny. Zeptejte se prosím na Ukrajině, nebo v Gruzii, jak dodávky vypadají tam. Nebo je snad mezi námi nějaký rozdíl? My pán, Ukrajinci kmán? Přesně tak to totiž z ruského pohledu je: my jsme ale „pán“ jen díky vojenské síle NATO (kteréhož jsme jak možná víte součástí), a ekonomické síle EU v zádech. Alespoň prozatím.

V odstavci „Propagátoři americké přítomnosti…“ myslím není třeba rozebírat bolševickou stavbu větnou, takže k meritu: není pravda, že Rusko je normální stát. Rusko neprošlo za posledních 20 let katarzí – prošlo jen nepříjemným úsekem svých dějin, teritoriální kontrakcí, která je v Rusku všeobecně chápána jako historické příkoří, ... aby se ocitlo tam, kde bylo už několikrát. Rusko je opět samoděržavím na prahu agresivní expanze. Pokud mu ji okolí dovolí. Což není v mém zájmu, nad Vašimi zájmy jsem ale v rozpacích.

„Parta našich pravičáckých vůdců..“ je další rozkošné ideologické šmé, které 1000x opakované, se snad uhnízdí v hlavách některých retardovanějších spoluobčanů.

Ač se Vám to asi (téměř jistě) nelíbí, USA jsou naším spojencem. Pravda, nedají nám plyn za polovinu světové ceny jako Putin (alias Gazprom) spřátelenému Bělorusku, ale jejich vojenský deštník nám alespoň prozatím umožňuje rozhodovat si o svých věcech doma. Což je, uznávám, pro lidi jako Vy, asi nesnesitelné trauma.

To nejlepší na závěr: Naše spoluodpovědnost za použití radaru. Co kdyby nedejbože umožnil sestřelit raketu, která letí na ten vražedný Wall Street, že? Máme si uvědomit, že ruský odvetný úder může směřovat na nás. Asi jsem se z toho dostatečně nepos/ral, martine1, přestože nám něco takového nedávno generál Balujevský slíbil.

slovan 28.12.2007 18:46

Re: Re: Jen idiot kouše do ruky, která ho krmí.

Rusove zacali chtit po Ukrajine za plyn a ropu svetove ceny coz tito nechteli pochopit a z produktovodu media kradli - to na vysvetlenou. Jinak s vami souhlasim, ze nase zavislost na Rusku je nezdrava a Rusko svuj obchod pouziva k politickemu natlaku. Ostatne suroviny od rusu nekupuje CR ale nemecka RWE nebo polsky Orlen(ktery bude nejspis brzo rusky), Skodu-Jaderne strojirenstvi take vlastni ruska firma. Rusove nas nejspis nepotrebuji nijak napadat, oni nas proste koupi.

martin1 28.12.2007 19:13

Re: Re: Jen idiot kouše do ruky, která ho krmí.

Pane, žijete minulostí. V prvním bodu píšete o vztahu kdekoho s kým a úplně pomíjíte podstatu věci a tou je vztah mezi ČR a Ruskem, ČR a USA a konečně USA a Ruskem. Jsem toho názoru,že pro nás jako pro ČR je nevýhodné nasrat kohokoli z nich, neb je to pro nás nevýhodné až nebezpečné. Zatím se jako nejvýhodněší strategie ukázalo být zadobře s oběma. Pokud dokážem říci američanům "ne, neprovokujte rusy prodávaj nám naftu do bouráků,žádnej radar nebude". Odtáhnou s tím krámem někam jinam a my budem mít konečně na chvíli klid.

Argumenty o šílených teroristických státech které se třesou nám zakroutit krkem se ukázaly být nepodložené. Naše země je pevně ukotvena v evropských strukturách a to samo je zárukou maximální stability.  NEPROVOKUJME !

Válečný štváč 28.12.2007 20:07

Re: NEPROVOKUJME!

Takže neprovokujme, třeba se to přežene a my to zase přežijeme. Výborná strategie.

Jenže my si budeme muset vybrat a už jsme si vybrali, i když se to Vám patrně nelíbí. Američané "s tím krámem" určitě odtáhnou, když si nebudou jistí, že je třeba příští Paroubkova vláda nepožene pro zisk 0,5 % na preferencích ve statistice CVVM svinským krokem. A my se tak sami zbavíme možnosti získat důvod pro to, aby naše ochrana ve strategických plánech zlořečeného Pentagonu nabyla významně vyšší priority.

S Vaším tvrzením, že "argumenty o šílených teroristických státech které se třesou nám zakroutit krkem se ukázaly být nepodložené" si dovoluji naprosto nesouhlasit. Já totiž mezi ty, kteří patří k "nám" řadím všechny naše spojence (tedy i satanské USA) a další demokratické země, tedy například i Izrael.

Není zcela pravda ani to, že naše země je pevně ukotvena v evropských strukturách, i když bych si asi opravdu přál, aby tomu tak bylo. A NENÍ to dosud ani zárukou maximální stability. Bohužel.

PQ 1.1.2008 16:46

Re: Re: Re: Jen idiot kouše do ruky, která ho krmí.

Máte pravdu. NEPROVOKUJME. Jak to správně nakreslil p. Kemel: jsem proti meteorogickému radaru, abychom neprovokovali mraky...

Real 28.12.2007 20:09

Re: Re: Jen idiot kouše do ruky, která ho krmí.

Pane Bože ,proč lžete tak okatě ? V čím jménu ? Vaše nesmysly nemají ,kromě,proAmerických emocí ,  žádný racionální ( pro Vás rozumný ) základ.Rusové se pouze brání útoku prapodivných h-jz-lů jakými jste Vy . Všem je jasné ,že jde o zdroje ,zejména na Sibiři. .Doufám ,že demagogům ,jako Vy se tvrdě postaví.USA nikdy neuznávalo  OSN ,a jakékoli mezinárodní společenství ( kromě vlastních zájmů) USA je horším nebezpečím pro 21 -sto ,než Hitl. Německo pro století 20 -té. A kolaboši  , jako Vy to pouze potvrzují .

Válečný štváč 28.12.2007 21:16

Re: Re: Re: Jen idiot kouše do ruky, která ho krmí.

Promiňte, nechtěl jsem na váš příspěvek původně vůbec reagovat, dokud jsem si nevšiml, že v něm nepřímo sice, ale přece, pokládáte "proAmerické emoce" za racionální (pro mne, patrně abych rouzuměl: "rozumný") argument. Což mi přišlo opravdu velice zábavné.

Protože sám nenabízíte nic než emoce.

Nevadí mi až tak moc, že mne označujete za h-jz-la, což si už umím přeložit. Ale proboha, proč jsem prapodivný???

Uvítám též, pokud mne vyvedete z omylů, kterých jsem se dle Vašeho názoru dopustil. Kde konkrétně lžu?

Real 28.12.2007 22:12

Re: Re: Re: Re: Jen idiot kouše do ruky, která ho krmí.

 Jestli jste si laskavě povšiml  , štváči, stačí jet kolečkem na myši, ta replika nebyla na Vás .

Real 28.12.2007 22:15

Re: Re: Re: Re: Re: Jen idiot kouše do ruky, která ho krmí.

Omlouvám se !

Pavel 28.12.2007 23:24

Re: Jen idiot kouše do ruky, která ho krmí.

Z Ruska normální stát, jo? To nejsme ani my, natož Rusko!!!! Fakt se směju ještě teď....

mirek 28.12.2007 15:23

pěkně jste to sepsal, ale mám výhrady

ad 1) spíše nikdo neřekl (a těžko bude ochoten) sdělit kam paprsek bude mířit. Ona teroristická raketa může startovat z obchodní lodi ve Španělsku.

ad 2) odhad je pěkný, ale viz bod 1) V případě sledování jedné rakety myslíte, že systém nebude přehledově sledovat, zda nestartují další? (šmrdlá třísku a nevidí les?)

ad 3) Viděl jste někdy diagram vyzařování směrové antény?

ad 4) viz bod dva (opakujete se)

mirek 28.12.2007 15:23

Re: pěkně jste to sepsal, ale mám výhrady

ad 5) změřit záření je možno až po instalaci, trochu drahý špás.

ad 6) případ ohrožení vyhlašuje CIA a FBI několikrát týdně. Kdo ho bude vyhlašovat tady?

ad 7 8 9 10 11) pěkné "argumenty"

ad 12) radar je tu pro případ terorismu a státního terorismu. Nejvhodnější pro útok na něj je dodávka s "atomovkou". BTW: spíše vaše úvaha je pitomá a mimo realitu.

ad 13 a 14) No dobře a kde máte argumenty? Tohle jsou spekulace a emoce.

mirek 28.12.2007 15:24

Re: Re: pěkně jste to sepsal, ale mám výhrady

Přeji pěkné vánoce a Nový rok (BTW nejsem proti radaru, jsem proti umístění cizích vojsk na věčné časy pro světový mír)

Ludva 28.12.2007 15:40

Re: pěkně jste to sepsal, ale mám výhrady

Jo, určitě bude někdo střílet přes protiraketovou obranu, když si může pořídit třeba ponorku a přiblížit se k pobřeží. I když věřit, že nějaký stát bude riskovat sebezničení, jen aby kamsi poslal raketu, je dost fantastické.

VLK 28.12.2007 15:59

Re: Re: pěkně jste to sepsal, ale mám výhrady

Mít raketu schopnou odpálení ze sila a mít raketu schopnou odpálení z ponorky je setsakra technologický rozdíl.

Wabi. 28.12.2007 15:23

S trochou logiky a pokud možno bez emocí,

by autor mohl dojít k závěru, že žádné rakety namířené na USA ze středního východu, nejsou a dlouho ( pakliže vůbec někdy) nebudou.  (Tak jako ZHN v Iráku, atd.) Ani za jeho života, ani za života jeho dětí. Stávající zdejší vláda však staví  obyvatelstvo do role indiánů, co "vyměnili území za ohnivou vodu" a pár korálků. Nakonec, co se dá očekávat od " rudého náčelníka" - dříve bolševického lampasáka8-o. Samotný text žádosti mluví za vše. A slova Topolánkova na kongresu ODS :  Už jen pro umístění radaru na území ČR stojí za to udržet tuto vládu při životě.

A toho troubu, co se mi dole stále vnucuje  nemusím. Zřejmě je to zakomlexovaný člověk, patrně emigrant, nebo placený , ale mizerný diskutér.

Cato 28.12.2007 15:20

Pákistánské rakety míří na Evropu?

Pákistánské rakety by ani nepřeletěly Írán,zato terorista s evropským pasem si koupí letenku z Paříže do Prahy a je vymalováno i s americkým radarem,kvůli kterému by se k nám ochotně harcoval.

Vážení diskutující, zůstaňme u logiky věci a odpusťme si propagandistické žvásty.

Snowy White 28.12.2007 15:27

Re: Pákistánské rakety míří na Evropu?

Nevím na co nebo na koho reagujete, ale jen malou poznámku k vašemu prvnímu odstavci. Letěl jste poslední dobou třeba na ChdG, nebo zpět?

Cato 28.12.2007 16:13

Re: Re: Pákistánské rakety míří na Evropu?

Reakce byla na jeden z předchozích příspěvků,vyhrožujícím pákistánskými raketami.

Přes ChdG jsem letěl nedávno.Takový chaos jsem dlouho neviděl.

ctenar 28.12.2007 15:20

chci nejen radar ale i základnu

Mám jednu výtku, jen radar je málo. Americká přítomnost je z geopolitického hlediska nezbytná. Čím bud větší, tím lépe pro nás. Kdo nevidí budoucí možné hrozby, před kterými je nezbytné zabezpečit se co nejdříve, ten si zaslouží jen otroctví a porobu.

Nerozumím politice Ruska, jejich největším budoucím nepřítelem jsou ti, se kterými se dnes paktují - Čína a islám. Kdy už si bývalý rozvědčík uvědomí, že je s námi na jedné lodi. Proč chce udělat do lodi díru?

Cato 28.12.2007 15:22

Re: chci nejen radar ale i základnu

Doporučuji odstěhovat se do Salt Lake City, tam bude bezpečno(Y)

VLK 28.12.2007 15:42

Re: Re: chci nejen radar ale i základnu

Nebude. Podle Vaší logiky. Utah je plný vojenských základen. Salt Lake City jako středisko mormonského thing thanku je důležitý cíl.