10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
brblal 2.6.2008 14:45

Re: Re: Špatný článek napsaný na objednávku dobře placenými diletanty

Týden jste se snažil odstranit překlepy.Podtrhuji: t ý d e n!!! A panu vyčítáte jeden ypsilon,malicherně.

brblal 2.6.2008 14:39

Re: Re: 1.bojové nasazení

Stačilo,co včera kydala naše paní generál,zrzka Parkanka s bradou pro dva lidi.Já za dvacet let nebudu potřebovat,kdo to tehdy podepsal.Stejně by stávající vláda jen prohlásila,že to byla politická odpovědnost tehdejších poslanců,kteří už nežijí.Takže - nikdo by nebyl postihnut,jako obvykle.

brblal 2.6.2008 14:34

Re: Re: chci nejen radar ale i základnu

Já zase jiného,který chce,aby se Česká republika stala dalším státem USA.Prostě jeden zrádce pro východ,druhý zrádce pro západ.

Jan Vejskal 20.1.2008 23:08

Re: Re: Re: Bez základny USA nejsme bezbranní !

Já souhasím s tím, jak vy píšete "najmutým" pánem. Co udělalo slavné evropské společenství, když v Jugoslávii bylo etnické vraždění? Posílalo jedno doporučení "kluci, neperte se"! za druhým. Co dělalo NATO? Až Američané potrestali Srby zničením několika průmyslových objektů a infrastruktury. A bylo po vraždění a po válce. Takže ohánět se spolkem, jakým je NATO...

Mně stačí historie jak se státy k sobě chovaly před druhou světovou. Schytaly to všechny

Pavel123 11.1.2008 1:17

Proč u nás?

Prosím všechny k tomu ochotné o vysvětlení! Argumentů proč radar ano a  proč radar ne, jsme všichni slyšeli již velmi mnoho. Bohužel se opakují stále dokola stejná pro a proti. Nikdy jsem ještě nečetl a neslyšel o té základní myšlence, proč radar zrovna u nás. Když uvažuji obyčejným selským rozumem, tak chci-li dobře vědět co se děje u sousedů, nebo co na mne soused chystá, musím jít co nejblíže k jeho plotu a být přitom, pokud možno co nejvýše. V případě umístění radaru v Brdech je bohužel všechno naopak. Ta naše zemička je přeci uprostřed Evropy a navíc připomíná a možná i je vlastně obrovským pravěkým kráterem. Je to tedy jako chtít stavět rozhlednu ve vzdáleném údolí, kolem dokola hory. Příkadem k tomu může být i první použití radarů pro tyto účely. V letecké bitvě o Britanii radary přeci angličané postavili až na jižním pobřeží, co nejblíže ohrožení z pevniny. Podle logiky umístění radaru u nás, by je měli tehdy umístit někam nahoru do Skotska, do údolí jezera Lochness. Hranice Evopské unie dnes sahají směrem ohrožení z východu  až do Bulharska a Rumunska. Všichni, kdo tam byli mi potvrdí, že jsou tam obrovská neobydlená území vysoko v horách, tisíce kilometrů blíže možnému ohrožení. Vteřiny možná i minuty dřívěšího zachycení mohou být rozhodující.  Stavět radar v Brdech je prakticky to samé jako postavit ho přímo v Praze, tak jsme malí. Nemluvě o hustém obydlení na celém území. Stačí se rozhlédnout, všude někdo žije.  Nikoho by nenapadlo něco podobného stavět na New Yorském předměstí. Byl jsem ze začátku také pro, nemůžeme přeci chtít jen všechny "západní" výhody a nich pro ně nedělat. Tato logická úvaha mne však zařadila do tábora odpůrců a argumenty jako, že americká strana určitě dobře ví co dělá, mne určitě nepřesvědčí.     

PQ 4.1.2008 23:46

Re: Re: Přece vůbec nejde o technické parametry radaru,...

Milý pane, vůbec netušíte, co říkáte. Mně bylo za války 10 - 15 let, táta byl v začátku v koncentráku, pak ho pustili a musel se denně hlásit u četníků,nikdy jsme nevěděli, kdy si pro něj znovu přijdou a zastřelí ho, spousty lidí popraveno bylo kvůli prakticky ničemu, takže srovnávat COKOLIV kromě Stalina s Hitlerem je poněkud nehorázné.

PQ 4.1.2008 23:38

Re: Co takhle doplnit si dějepis?

Tedy máte na mysli, že se jižní státy chtěli osamostatnit a zachovat otroctví, v čemž jim hnusní Yankeyové zabránili.

befeleme 3.1.2008 6:39

Re: 1.bojové nasazení

Tak tohle je na Nobelovku za mír. Ve společnosti Arafata a Al Gorea by to bylo důstojné.

Berger 3.1.2008 6:36

Re: Re: Nechte stranou technické detaily a ptejte se proč tady má stát radar.

Milý Františku, plně s Vámi souhlasím, ale akorát málokdo zdá starořečtinu a bere to "česky i s chlupama". Např. když pí Dr. Buzková nazvala kohosi idiotem a pak říkala, že to není nic špatného, neb ve starořečtině..atd... jistě by nebyla šťastna, kdybych ji nazval debilem, neb ve španělštině toto slovo značí "slabý", tedy vlastně to jen  značí, že její argumenty považuji za slabé. Ale velice si považuji, že jste mé argumenty v podstatě přijal.

Srdečně zdravím, Ave Franciscus!

hudry 2.1.2008 21:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Špatný článek napsaný na objednávku dobře placenými diletanty

Děvče, až vystřízlivíš, tak si prosím znovu přečti na úplném začátku tohoto threadu moje názory na technickou a "politickou" stránku problému. A tam zjistíš, že dávno před tebou tvrdím to, co ty po mně nablbe papouškuješ. Seš schopná to, pipinko,  pochopit?

Milda 2.1.2008 11:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Špatný článek napsaný na objednávku dobře placenými diletanty

Tedy to je diskuze! Hudry a další vůbec nepochopili o co autorovi jde - o technické vyjádření problému. Celá tahle vaše diskuze je o ničem - technické parametry, byť jakékoliv, nemají s problémem nic společného. Vše kolem radaru je výlučně politickou záležitostí. Jste schopní to pochopit?

PQ 2.1.2008 6:35

Re: tak tak

Pro pořádek: Rudou armádu se po r. 45 podařilo vypakovat Benešovi, rozhodně ne komunistům. No, a v r. 68 si ji sem velmi rádi pustili.

PQ 2.1.2008 6:29

Re: Re: Re: Poslanci tomu rozumí?

Pane Hudry, to je hezký: poslanci vědí kulový (ale mohou si nějaké informace přece jen opatřit). my víme kulový (ale informace si opatřit nemůžeme), tak raději rozhodneme my. To je opravdu sladká úvaha...

PQ 2.1.2008 6:00

Re: Zakázaný prostor?

Vezměte si leteckou mapu a uvidíte přehršel prostorů zakázaných (kam se nesmí vůbec, to jsou např. zbrojní továrny jako Vlašim, Polička, Hrad, Řež, taky Brdy.., pak omezené prostory, kam se smí jen po domluvě, některé od země, některé od-do atd. Je to holt tak, že se nemůžete jen tak flákat luftem. Ale lítat se přesto docela dobře dá,

PQ 2.1.2008 5:40

Re: Re: Re: Re: Re: S tou logikou je článek dost na štíru, zato mlží opravdu zdařile

jmenujte mi, prosím, jediného teroristu v poslední době, který není muslim.

Honza 1.1.2008 23:39

Re: Re: Nechte stranou technické detaily a ptejte se proč tady má stát radar.

Ano, máte úplnou pravdu - jen pro své zájmy Spojené státy vstoupily do první světové války a vyhlásily válku Hitelerovi. Taky jen a jen pro své zájmy několik let živily válkou zpustošenou Evropu a pomáhaly zde (jakož i v Japonsku) obnovit průmysl a obchod. Jsou to ale naštěstí zřejmě úplní hlupáci, protože místo ukojení svých zištných zájmů si jen vypěstovali konkurenty (a také si vysloužili nehynoucí nenávist spousty Evropanů). Také by mne zajímalo, jaký hmotný prospěch byl ze strany USA očekáván za to, že utratily stamiliardy dolarů ve vojenských operacích v dalších vámi zmíněných zemích. Musí tam být ti jejich politici pořádní blbci, když na všem nakonec jenom prodělávají.

PQ 1.1.2008 16:46

Re: Re: Re: Jen idiot kouše do ruky, která ho krmí.

Máte pravdu. NEPROVOKUJME. Jak to správně nakreslil p. Kemel: jsem proti meteorogickému radaru, abychom neprovokovali mraky...

Berger 1.1.2008 16:25

Re: V úvaze je zásadní chyba !

Děkuji, to je fakt, který mi unikl.

Berger 1.1.2008 0:57

Re: V úvaze je zásadní chyba !

Děkuji,tak tohle mi vůbrc nedošlo.

Berger 31.12.2007 17:54

Re: Oponentura

Bod 7, že TV signál je vskutku dost nevyzpytatelný, OK. Nicméně, když jsme před časem dělali z nejvyšší plošiny žižkovské věže, asi 10m pod anténami ohňostroj, chtěli jsme znát intenzitu pole, aby nám ho to jaksi neodpálilo trochu dřív. Šéf jednak předložil papíry a pak vzal měřák a šel s námi  "na plac". Intenzita byla miniaturní a soudím, ač jsem ji neměřil, že podobná byla pod věží.

Bod 9,odrazy, jsem pochopil, ale vše je podřízeno tomuto: radar se zapíná až v okamžiku startu rakety a pak jsou mi na těch pár minut odrazy, zajména od postranních laloků, ukradené. Totéž se týká bodu 10. Věřím, že k těmto situacím nikdy nedojde. Ostatně, místo "knyplu" či spíše "beranů" joystick mají zatím jen,pokud vím, airbusy.Ovšem, i jiná letadla mají plno elektroniky (proto se nesmí "mobilovat"). Ale o tom snad obsluha bude vědět taky.

Jinak dík za připomínky.

Berger 31.12.2007 17:52

Re: Oponentura

Pane kolego, děkuji, v podstatě s Vámi souhlasím, mám jen pár poznámek. Protože jsem původem vojenský Ing Chem, technologie výbušnin, (vojny jsem se naštěstí brzy zbavil a živil se jako výzkumník v oboru fyzikální chemie a tedy mne dost pobavilo, když mne někdo psal, že je vidět, že nemám z fyziky ani středoškolké znalosti) tedy v podstatě pyrotechnik a v elektronice jen poměrně slušný amatér, samozřejmě jsem se mohl dopustit nějakých nepřesností. Nejsem polyhistor.  Leč když píšete, že bod 4 se řeší odstíněním, tak to já píši taky, jak se můžete přesvědčit. V diskusi jsem byl poučen, že tento radar může být jen naváděcí, t.j. když družice objeví start, tak se tento radar zapne. Pokud se bude zkoušet, tak jistě ne "na plný pecky", a jistě budou i u postranních laloků dodrženy normy a bude se vědět, jestli na Ruzyň někdo zrovna neletí.  Z toho bych obavy neměl. Meteo Praha (Brdy) má pulsní výkon  305 KW, průměrně 2,5 KW, úhel 0,96, f = 5,66 GHz a jede opravdu s elevací od nuly,aby zachytil i vzdálené jevy (trochu se stáčí nahoru vlivem zakřivení země).Pokud by potřebovali reálný cíl, jsem ochoten jim tam s ultralajtem pendlovat. Co se týče překročení limitů - viz bod 5, to si může kdokoliv změřit a rozpoutat mediální bouři.

Protože byl příspěvek dlouhý, rozdělil jsem ho, viz další.

pavel 99 31.12.2007 14:18

Re: Re: Re: Re: Re: Špatný článek napsaný na objednávku dobře placenými diletanty

"...má dovolit preventivní jaderný úder na kohokoli bez toho, že by ji postihla zdrcující odvetná atomová salva...." - těch 11 raket má zabránit "zdrcující salvě"? I kdyby každá zasáhla 2x, tak je to k smíchu.

pavel 99 31.12.2007 14:16

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cítíte se ohroženi, příznivci radaru ?

ten má NATO ve výzbroji?

kotaz 31.12.2007 10:24

1.bojové nasazení

Z Pakistánu odstartuje vojenská raketa, první ji vidí ruské radary. Vyšlou antiraketu. Radar v Brdech bude zrovna zakryt dopravním letadlem miřícím na letiště Ruzyně. Přepne se na bojový výkon a někde u Putimy si můžeme přichystat  200 černých igelitových pytlů na mrtvoly. Nakonec se Brdský radar chytí a odstartuje polskou raketu. Ruské radary to vyhodnotí jako útok na Rusko a odstartují protiraketu. Nu a máme ve vzduchu dost raket a na zemi dost radioaktivních stop, asi nejvíce na Ukrajině, že. Ale území USA je ochráněno. A navíc americká administrativa za nic nemůže, radarový štít se osvědčil. Měl by jste přestat čárat po globusu a Bush by měl jít do penze.

Cato 31.12.2007 6:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cítíte se ohroženi, příznivci radaru ?

Např.ruský systém TOR nebo S 300

dvorava 30.12.2007 21:01

Re: Re: Re: Cítíte se ohroženi, příznivci radaru ?

Ludvo, Ludov, argumentujete zprávami z virtuálního světa. Jestli se vám líbí, že USA a NATO přepadají suverenní státy pod smyšlenými záminkami a dělají z mezinárodního práva rulku toaleťáku, tak jste stejně zaslepený, jako komoušové když horovali pro SSSR. Stejná úroveň, stejný způsob argumentace. Škoda že jste tak omezený a ještě s tím lezete na veřejnost.

dvorava 30.12.2007 20:45

Re: Re: Re: Re: Špatný článek napsaný na objednávku dobře placenými diletanty

Vážený pane Bergere, čtu s překvapením váš článeček, kde se odvoláváte na logiku a argumenty, ale rozumu je v něm málo. Prosím, abyste mi odpověděl na následující otázku: Proč se máme stát rukojmími státu, který za obou administrativ (demokratické i republikánské) porušuje Chartu OSN a proti vůli zbytku světa přepadá jiné státy (zapomíná se, tak připomínám - zatím jsou to Jugoslávie a Irák). Radar v Brdech je přece součástí systému, který supervelmoci má dovolit preventivní jaderný úder na kohokoli bez toho, že by ji postihla zdrcující odvetná atomová salva.

pavel 99 30.12.2007 18:06

Re: Re: Re: Re: Re: Cítíte se ohroženi, příznivci radaru ?

Můžete mi prosím jmenovat ověřené "neamerické" protiraketové prostředky, nemluvě o systémech proti balistickým raketám?

Berger 30.12.2007 17:55

Re: Re: Re: Špatný článek napsaný na objednávku dobře placenými diletanty

Teda, ujišťuji Vás, že hypotetická postavička nejsem. Plně souhlasím, že se neshodneme a nemá smysl v dialogu pokračovat. I když si myslím, že mezi radarem a bordelem je přece jen určitý rozdíl, radar by mi asi na zahrádku neblil (stačí, když mi před vrata serou psi). Taky Vám přeji hezký rok  2008.

hudry 30.12.2007 17:33

Re: Re: Špatný článek napsaný na objednávku dobře placenými diletanty

Pane Bergre, pokud skutečně existujete a nejste jenom nějaká hypotetická postavička, tak se vám omlouvám za můj subjektivní pocit a "odvolávám, co jsem odvolal". Váš článek ale skutečně působí dojmem objednané masáže. Plně uznávám, že můžete mít vlastní názor, ale pokud něčím argumentujete na úrovni tak rozsáhlého článku, tak vaše argumentace měla být věcná a seriozní. Např. "Nebyl tam téměř žádný signál, tedy záření." Co to prosím vás je za terminus technicus?!? Byla těhotná, ale jenom trochu! Pole tam je a TV nelze přijímat nikoliv pro jeho "téměř žádnou úroveň", jak se snažíte tvrdit, ale pro silnou nehomogenitu pole. Zaměňujete tedy (záměrně?) dvě úplně odlišné věci.

Úplným skvostem v argumentaci je vaše věta: "JESTLIŽE je, pak není důvod být proti". Tedy především (radar) ještě není. Jestliže vám někdo bude chtít postavit za vaší zahrádkou dům s červenou lucernou, tak také budete odevzdaně tvrdit, že není důvod být proti a budete také produkovat mapy, na nichž se budete snažit dokázat, že opilí návštěvníci vám nemohou zpívat a blít přes plot a budou volit ohleduplné trasy vašemu domu na sto honů vzdálené?

Nejsmutnější ale je to, že zcela lokajsky ignorujete problém, že radar vůbec není určen pro obranu ČR. Jde pouze o předsunutou součást US obraného (útočné využití je vyloučeno?) systému, ke kterému ani NATO nebude mít přístup. Měl byste tedy spíše meditovat na téma, zda dovolíme našim dobrým spojencům, aby si na našem území umístili svou vojenskou techniku se všemi riziky i výhodami, které to s sebou nese.

Jinak si myslím, že nemá cenu v tomto dialogu pokračovat. Vidíme to každý jinak a je málo pravděpodobné, že bychom se vzájemně přesvědčili. A nemá cenu mlátit prázdnou slámu ...

Přesto vám do nového roku přeji zcela upřímně všechno nejlepší, pevné zdraví a co nejméně osobních problémů (o radaru je stejně dávno rozhodnuto, $ jsou rozdány, takže ...).