20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lobo 28.12.2007 19:01

Re: Přece vůbec nejde o technické parametry radaru,...

Je zajímavé, jak všichni odpůrci radaru najednou věří americké rozvědce.

akai 28.12.2007 18:54

Re: Re: Zaplať pámbu

Hezký, a konkrétně vám něco vadí, nebo je to jen výkřik do tmy ?

Jenda 28.12.2007 18:50

Re: Re: Re: Re: Re: Příliš mnoho účelových slov a malůvek

Ne, padli na hlavu nebyli. Jenom prece nemuzou budovat opevneni na hranicich s neutralnim statem. To preci neni kosher, to se prece nedela! Prusvih nebyl, ze se pripravovali. Prusvih byl, ze se NEPRIPRAVOVALI. Ze jim diplomaticke ohledy nedovolily pripravit se.

Jenda 28.12.2007 18:46

Re: Radar pro i proti

Snaz se hazi pres palubu statecek o kterem 99.9% obyvatelstva netusi, ze existuje, nez vlastni zakladna s radarem, ktery ma chranit domaci uzemi USA. Mit tady radar je vyhodne uz z toho duvodu, ze tim budeme pro amiky dulezitejsi. I kdyby mi jako takovi jsme jim byli ukradeni tak okoli zakladny si branit budou. Uz jenom z psychologickych duvodu.

slovan 28.12.2007 18:46

Re: Re: Jen idiot kouše do ruky, která ho krmí.

Rusove zacali chtit po Ukrajine za plyn a ropu svetove ceny coz tito nechteli pochopit a z produktovodu media kradli - to na vysvetlenou. Jinak s vami souhlasim, ze nase zavislost na Rusku je nezdrava a Rusko svuj obchod pouziva k politickemu natlaku. Ostatne suroviny od rusu nekupuje CR ale nemecka RWE nebo polsky Orlen(ktery bude nejspis brzo rusky), Skodu-Jaderne strojirenstvi take vlastni ruska firma. Rusove nas nejspis nepotrebuji nijak napadat, oni nas proste koupi.

Jenda 28.12.2007 18:39

Re: Možná protiargumenty???

No velmi pravdepodobne jim tam po tom grýnpissáci nepolezou jak pred nedavnem na komin (i kdyz zkusit by to mohli, treba by jich par ubylo), ovsem do okolnich vesnic se ty skupinky mericu dostanou snadno.

DJing cheb pako 28.12.2007 18:35

Nu, je prinejmensim pozoruhodne

ze me dva predchozi odkazy jsi ignoroval a reagujes az nyni, kdy jsem to jen pripomel; ac viditelne intelektualne nedomrly, krivacke taktiky schopen jsi. Ale s postizenymi by mel clovek mit trpelivost, tak tedy (Washington Post a Bob Woodward staci, ne?) zde:

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/09/16/AR2007091601287.html

p.s. jak je v zimnim NYC, tuhle jsem videl hezkou fotku ESB odnekud z Tribecy, to pracujes v te velke ATT budove? Jsem cely napjaty cekanim na tve vysvetleni.

Jenda 28.12.2007 18:32

Re: Re: Re: Radarová základna v Čechách

Kolikpak tech statu do kterych coby obcan USA oficialne nemuzete? Pod hrozbou obrovske pokuty nejakych bratru 150 000Kc? Uznavam, ze je to asi trikrat tolik co jsem letos utratil za dovolenou, to pro pasacka koz musi byt opravdu likvidacni.

Válečný štváč 28.12.2007 18:30

Re: Jen idiot kouše do ruky, která ho krmí.

Děkuji za exemplární ukázku kombinace bolševického viru vybujelého na čecháčkovské malosti. Ale věcně. Váš titulek je expresivně demagogický. A navíc je lživý. Rusko nás nekrmí. Nic od něj nemáme zadarmo. Nikdo ze západu Rusko nekouše, tím méně my. Vaše lži pak pokračují: dodávky jsou vyvážené, spolehlivé, za světové ceny. Zeptejte se prosím na Ukrajině, nebo v Gruzii, jak dodávky vypadají tam. Nebo je snad mezi námi nějaký rozdíl? My pán, Ukrajinci kmán? Přesně tak to totiž z ruského pohledu je: my jsme ale „pán“ jen díky vojenské síle NATO (kteréhož jsme jak možná víte součástí), a ekonomické síle EU v zádech. Alespoň prozatím.

V odstavci „Propagátoři americké přítomnosti…“ myslím není třeba rozebírat bolševickou stavbu větnou, takže k meritu: není pravda, že Rusko je normální stát. Rusko neprošlo za posledních 20 let katarzí – prošlo jen nepříjemným úsekem svých dějin, teritoriální kontrakcí, která je v Rusku všeobecně chápána jako historické příkoří, ... aby se ocitlo tam, kde bylo už několikrát. Rusko je opět samoděržavím na prahu agresivní expanze. Pokud mu ji okolí dovolí. Což není v mém zájmu, nad Vašimi zájmy jsem ale v rozpacích.

„Parta našich pravičáckých vůdců..“ je další rozkošné ideologické šmé, které 1000x opakované, se snad uhnízdí v hlavách některých retardovanějších spoluobčanů.

Ač se Vám to asi (téměř jistě) nelíbí, USA jsou naším spojencem. Pravda, nedají nám plyn za polovinu světové ceny jako Putin (alias Gazprom) spřátelenému Bělorusku, ale jejich vojenský deštník nám alespoň prozatím umožňuje rozhodovat si o svých věcech doma. Což je, uznávám, pro lidi jako Vy, asi nesnesitelné trauma.

To nejlepší na závěr: Naše spoluodpovědnost za použití radaru. Co kdyby nedejbože umožnil sestřelit raketu, která letí na ten vražedný Wall Street, že? Máme si uvědomit, že ruský odvetný úder může směřovat na nás. Asi jsem se z toho dostatečně nepos/ral, martine1, přestože nám něco takového nedávno generál Balujevský slíbil.

Jenda 28.12.2007 18:24

Re: Myslim, ze nejvetsi

To je mozne, ovsem Pakistan ma nevyrizene ucty spis s Indii. Takze v pripade zmagoreni Pakistanu se da ocekavat spis valka s Indii. Maximalne ... jako trenink, obsazeni casti nebo celeho Afghanistanu. Coz by ostatne byla asi nejlepsi ... tim by se na cas zabavili. Myslim, ze mistni by to obtizne snaseli.

martin1 28.12.2007 18:14

Re: Re: Jen idiot kouše do ruky, která ho krmí.

Vážený pane, pro Vás polopatě.Pakliže se budem paktovat s baditou za oceánem a naserem tím obchodníka s naftou a plynem ze sousedství, nebudem mít co nalít do nádrže svého bouráku a v zimě budem mrznout .Do Temelína nebude co přikládat, protože emerické tyče se kroutí, tak si můžem nasucho alespoň cvakat vypínačem.

Je na tom něco k nepochopení ?????????????????????????????????

Ála 28.12.2007 18:10

Re: Re: Jen idiot kouše do ruky, která ho krmí.

Myslím, že je to zbytečný hysterický křik Vážený miroslavbe. Koukám že žijete v protektorátu ne?

Skybird 28.12.2007 18:01

Přece vůbec nejde o technické parametry radaru,...

Napsal jste to velmi obsáhle, ale ze zcela nedůležitého úhlu pohledu, neboť:

- zlotřilé státy, jimiž se původně argumentovalo se dostávají ze hry. Severní Korea se  umravňuje, Irán je též méně nebezpečný, než se nám tvrdilo. Naopak se rizikovým stává doposud věrný kamarád Pakistán. Nedej  bůh, aby se to případně  někdy  "hnulo" v Izraeli !! Každopádně lze s jistotou řící, že své  nepřátele si krátkozrakou politikou  "vyrábí" USA  svépomocí (kdysi  podpora Husajna, později podpora Bin Ládina, laškování s Talibanem, stále ještě šimrání na bradě Mušarafa, ...). Takže, než se případně ten radar vybuduje, tak bude nucen šmrdlat někam jinam, než se veřejnosti sdělovalo.

- cítíme-li my nějaké zvláštní nebezpečí, pak jsme zřejmě nejvystrašenější z celé Evropy. Už i ti Poláci se začínají vytáčet. Ať mi tedy někdo vysvětlí, proč zrovna my se cítíme tolik ohroženi a kým ? A proč se v prvé řadě se svými obavami nesvěříme smluvním evropským partnerům, neboť  SOUČÁSTÍ JEJICH SPOLEČENSTVÍ JSME ? Proč nejprve jako malí kluci bilaterárně jednáme s USA a teprve následně se to snažíme  vyžehlit se státy, které by nám měly být logicky nejbližší ? Prostě prioritním účelem toho radaru je hlavně vnést problém dovnitř EU, komplikovat vztahy EU s Ruskem a narušením vojenské strategické rovnováhy provokovat Rusko jako takové. Sekundárním účelem je touto monstrózní vojenskou zakázkou přihrát velmi významné množství peněz z rozpočtu USA americkým firmám, shodou okolností zejména těm, které mají úzkou vazbu na odcházející americké neokonservativce.

Prokoukla to převážná většina občanů USA, prokoukli to naši partneři v Evropě, oči se otevírají i nové polské vládě, nesouhlasí s tím převážná většina našich občanů. Naší vládě to ovšem je fuk - vykládá nesmysly, dělá z nás trouby, rukojmí odeznívající neúspěšné americké politiky a komplikuje zcela zbytečně naše  postavení v Evropě a fakticky snižuje naší bezpečnost.

[]

Cato 28.12.2007 17:37

Re: Re: Re: chci nejen radar ale i základnu

Nekřičí nejspíš asi proto, že ji mají u sebe doma a ne na Kubě!

Francek 28.12.2007 17:35

Není zapotřebí

Já si myslím,že radary a základny ve střední Evropě je nade vší pochybnost úplná pitomost.   K naší bezpečnosti neposlouží a vlastní bezpečnost si Amerika může zajistit vlastními prostředky jinak. Jde spíše o hloupou provokaci vůči komu asi?? A na nějaké zásluhy USA z doby 2.světové války nehledím - směrodatné je pro mne chování USA v současnosti.A to není dobré.Ať si strčí své základny a radary za klobouk a opájejí se svou mocí na "své" západní polokouli ,za své už ne miliardy,ale biliony dolarů,přehlížejíc strasti a chudobu těch zemí,kde ropa,plyn a nerostné bohatsví není.

Cato 28.12.2007 17:34

Re: Jen idiot kouše do ruky, která ho krmí.

Dobře napsáno, až nám Rusko utne plyn (nebo se nepohodne s Ukrajinou či Běloruskem), Američani nám náhradu neposkytnou (stejně jako neposkytli Milevsku). Jedinou náhradou za ruský plyn je totiž Íránský plyn, to ví každý, kdo něco tuší o energetické bezpečnosti ČR.Takže pokud naše vláda naštve současně i Írán, budeme topit dřívím a svítit loučema. Tuto skutečnost už pochopilo OMV, které investuje do dopravy ír.plynu do Evropy 18 mld.E. Jen u nás se o tomto riziku opatrně mlčí.

Milda 28.12.2007 17:19

Re: Re: Re: Re: Re: Článek má logiku,

Ne.

miroslavb 28.12.2007 17:19

Re: Jen idiot kouše do ruky, která ho krmí.

silne pritroubly clanek. co veta, to nesmysl. ach ten dobrotivy putin! milujme ho, nechme se vyznamernavat (klaus), podplacet mezinarodnimi cenami dovazenych energetickych surovin - a podobne, jako to cinil hitler se sssr, ukolebavat ho v jistote bezpecnosti a z toho plynoucich vyhod. je to stejna hra jako ona mezi ribentrop-em a molotov-em. ceska republika patri do evropy (EU), nikoli do euroasie. pokud vim,mame pravo ochranit svou vlast i preed vlivy, ktere jsou nepravdepodobne(?). verili jsme nekdy sssr? - verime rusku? v obou pripadech ne. uz pouhy politicky postup mozneho vraha litvinenko, jeho ochrana pred vyslechy policii velke britanie, vrazdy politickych oponentu, znemozneni oposicnich stran a jejich kandidatu..... clovece "martin 1", vy se nestydite psat takove nesmysly? z ruska kupujeme 75% surovin. toto cislo je alarmujici a vybizi k zmene naseho postoje, at to stoji co to stoji - na konci uvidime vedecko-technicky pokrok, ktery se nam vyplati. skvost nezavislosti obecne a nezavislosti na zemich ovladanych diktaturou - a tou je dnesni rusko! vyckejme jen par roku a pozname, k cemu nas nasi sovetsti pohrobci vybizeji - kolaboranti horsi nacistickeho prisluhovace plukovnika moravec-e, horsi bolsevika slansky-eho, atd. ano, s trochou logiky a bohuztel s emocemi vybizim obcany (a tedy i politiky) teto zeme, aby zamezili jejimu nedobrovolnemu zaniku.  pan martin 1 je bud agent nepratelske velmoci, nebo nadejny pacient bohnickeho ustavu.

achjo 28.12.2007 17:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Článek má logiku,

Ale nemohou...jsou mrtví. Jeden (představitel napadené země) sešel věkem....a druhý (napadl Irán) byl spravedlivě potrestán. I za to, když právě v období této války bombardoval z ruských a francouzských stíhaček chemickými zbraněmi (výroba dodána z Německa) Kurdy. A to zčásti platil i americkým úvěrem. Třeba využil i satelitní snímky dodávané z Ameriky.....

Kdepak...to jsou ti krvelační Arabové. Ještě že ta Amerika umí ty pěkné čisté války co dávají v televizi v přímých přenosech:-/

Rebe a spol. 28.12.2007 16:56

Pokud protiraketový systém pomůže pohřbít

USA vláčené zájmy finančních rabínů, tak jsme všemi deseti pro!

A. 28.12.2007 16:55

Re: Re: Radarová základna v Čechách

Pane STK , amerika přece nehodlá napadnout Rusko. Aspoň zatím, za současného poměru sil a technologií ne. Ale potřebuje z řady důvodů oslabovat EU i Rusko a proto mezi ně vráží klín. Tento ojetý starý radar se k tomu znamenitě hodí.

hudry 28.12.2007 16:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příliš mnoho účelových slov a malůvek

Chápete velmi, velmi špatně a problém změrně nebo z absence soudnosti zjednodušujete. Stát a i ten dům se totiž dá chránit různě (obyčejným zámkem nebo soustavou vodních příkopů osazených krvelačnými krokodýly). A jistě se shodneme v tom, že žádná ochrana není 100% a že každou lze (jsou-li k tomu dostatečné darebácké důvody a motivy) nějak obejít. Proto je vhodné způsob ochrany sladit s její ekonomicko-politickou efektivností i předpokládaným způsobem jeho napadení a zafungování. Pokud se přesto domníváte, že nás americký radar zaručeně ochrání před darebáky, tak se klidně obraťte na druhý bok a sněte dál ...

Čili: nelze "nic nepodnikat", ale je nutno použít ROZUM a nehrát si na neporazitelné vojáky civilizace ...

Al Arašíd 28.12.2007 16:38

Re: Re: Re: Včera

Domníval jsem se, že na lstivé Afghánce jsou odborníci jen Britové. Vidím, že jim v Čechách dorůstá konkurence. Pokud jste o tomto problému již před válkou hovořil s okresním hejtmanem, tak beru vaše varování vážně. Pokud jde o dámy, tak by zásadně neměly chodit bez ochrany. Chybí jim potom pocit klidu a bezpečí. A nemusí jí přitom vždy o život.  

Pasáček koz ve Vermontu 28.12.2007 16:37

Re: Re: Děkuji předem (Není zač!)

Pane STK, zkuste být věcný a vyvrátit alespoň ta fakta, která jsou v mém textu. Jinak je to pouze plácání, co si budem povídat, hochu ...

Wabi. 28.12.2007 16:34

Re: Re: Rajektorie

Rohožka ? To je ta u zadního vchodu Bílého domu ? A Argumenty nikde.;-(

achjo 28.12.2007 16:31

Re: Re: Re: Re: S tou logikou je článek dost na štíru, zato mlží opravdu zdařile

Tu druhou část první věty myslíte opravdu vážně?

VLK 28.12.2007 16:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Článek má logiku,

Ano, takže Chomejni a Saddat si mohou umýt ruce, oni jsou z obliga.

Pasáček koz ve Vermontu 28.12.2007 16:28

Re: Re:Kkozodoji

Jen si poslužte, pane Bohuši. Nadávání zmenšuje Vaší frustraci.

ctenar 28.12.2007 16:28

Re: Re: chci nejen radar ale i základnu

Klidně sde můžete odstěhovat do Moskvy, ta už má protiraketovou obranu funkční, a nikdo z NATO či USA kvůli tomu nekřičí jako ruští generálové.

Pasáček koz ve Vermontu 28.12.2007 16:25

Re: hele

Pane Pako, nic Vám nebrání, abyste zde napsal, jak Mr. Greenspan vyvrátil tvrzení o Iráku, které uvedl ve své knize. Jen do toho, nebojte se.