20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
achjo 28.12.2007 16:20

Re: Re: Re: Re: Re: Článek má logiku,

Ono je úplně jedno kdo mačkal kohoutek nebo podřezával. Plnou odpovědnost za drtivou většinu mrtvých má Amerika. Ona dostala Irák do stavu kde je. Nikdo jiný to za ně neudělal.

Stejně jako plnou odpovědnost za pár milionů mrtvých ve válce Irán-Irák si rozdělily všechny vlády, které podporovaly a vyzbrojovaly Irák - tehdy "prvek stability" v oblasti Perského zálivu.

martin1 28.12.2007 16:19

Jen idiot kouše do ruky, která ho krmí.

Z Ruska kupujeme cca 75% energetických surovin. Dodávky jsou vyvážené, spolehlivé, za světové ceny. Rusko neuplatňuje nijak výrazně politický , vojenský ani ekonomický vliv. Prostě kšeft je kšeft. Obchodní výměna s USA činí cca 3% našeho zahraničního obchodu.

Propagátoři americké přítomnosti v české kotlině jaksi nepochopili změny ke kterým došlo v za posledních 20 let, kdy se z našeho vzoru pojetí demokracie stala válečná mašina drtící celý svět, a teď už i vlastní rebelující občany(Patriot Act atd...) . Za těchto 20 let prošlo Rusko katarzí, změnilo se k nepoznání.Jen naši novináři si toho zatím nevšimli. Z Ruska se stal normální stát.Parta našich pravičáckých vůdců nás tlačí do katastrofy nejen ekonomické, ale doslova existenční.Z mého pohledu se jedná o vlastizradu.

Americká vojenská základna bez ohledu na to ,zda je to kuželková dráha nebo radar , nemá na našem území co dělat, narušuje suverenitu a dobré vztahy. Historicky patříme do Evropy a povinností naší vlády je udržovat co nejlepší vztahy se všemi sousedy a každým kdo o to stojí na úrovni "já pán, Ty pán".

Svolením k instalaci amerického systému se stáváme spoluodpovědní za jeho použití se všemi důsledky.Jsme snad opravdu idioti abychom podepisovali bianco smlouvu a neuvědomili si, že odpovědí může být v případě napadení Ruska odvetný jaderný úder na sledovací systémy?

A propagátoři tohodle sviňského systému budou z obliga. Nikdo si nebude stěžovat, protože  mrtví si nestěžujou.

Pasáček koz ve Vermontu 28.12.2007 16:19

Re: Re: Radarová základna v Čechách

Pane Jezevče, napsal jste to velmi správně. NATO necítí potřebu mít v Čechách radar, protože nechce dělat protiruskou politiku. USA ano.

Na Kubě by snad mohla být pro kozy dobrá tráva, ale jako americký občan mám cestu na Kubu zákonem zakázánu. Pro cestu na Kubu musí být výjezdní doložka (pamatujete se na výjezdní doložky za totality?) Výjezdní doložku mohou získat jednou za několik let kubánští emigranti pro návštěvu příbuzných. Za ilegální cestu na Kubu je pokuta 7,500 dolarů.

Cato 28.12.2007 16:13

Re: Re: Pákistánské rakety míří na Evropu?

Reakce byla na jeden z předchozích příspěvků,vyhrožujícím pákistánskými raketami.

Přes ChdG jsem letěl nedávno.Takový chaos jsem dlouho neviděl.

VLK 28.12.2007 15:59

Re: Re: pěkně jste to sepsal, ale mám výhrady

Mít raketu schopnou odpálení ze sila a mít raketu schopnou odpálení z ponorky je setsakra technologický rozdíl.

VLK 28.12.2007 15:56

Re: Re: Re: Re: Článek má logiku,

Můžu Vám říct, že jsem byl proti tomu, aby do Iráku šli. Ne pro to, že bych neviděl jako přínosné pro Iráčany svrhnout Saddáma, ale proto, že jsem předpokládal, že to nezvládnou po válce. Což se stalo. Ale ty statisíce nezavraždili Američané, to se porvali Iráčani mezi sebou. Povětšinou. A jak se ukazuje, v mnohém s pomocí toho prý tak mírumilovného Íránu.

JE 28.12.2007 15:48

Re: Dotaz

Po.er se

JE 28.12.2007 15:48

Re: Stop valkam, stop radaru!

Po.er se

VLK 28.12.2007 15:47

Re: Re: Re: Re: Článek má logiku,

Ale odsuzovat je za to, že nepřišli v osumašedesátém, budete, že?

VLK 28.12.2007 15:42

Re: Re: chci nejen radar ale i základnu

Nebude. Podle Vaší logiky. Utah je plný vojenských základen. Salt Lake City jako středisko mormonského thing thanku je důležitý cíl.

Ludva 28.12.2007 15:40

Re: pěkně jste to sepsal, ale mám výhrady

Jo, určitě bude někdo střílet přes protiraketovou obranu, když si může pořídit třeba ponorku a přiblížit se k pobřeží. I když věřit, že nějaký stát bude riskovat sebezničení, jen aby kamsi poslal raketu, je dost fantastické.

VLK 28.12.2007 15:38

Re: Re: Včera

S policií souhlas, jinak ne.

Je jedno, zda Bhuttovou zabila nedostatečná ochrana, podstatné je, že byla zabita. A strany, které se mohly jakž takž domluvit, se nedomluví. Volby nebudou nebo budou k ničemu a ti, kteří se mohli stát aspoň částečně demokraty, budou muset vládnout silou nebo se ztáhnout do ilegality. Obojí posílí moc radikálních muslimů včetně paštunských separatistů, kašmírských separatistů, Talibanu, Al Kajdy. A oslabí spolupráci vlády se Západem. Převrat se stane reálnou možností a s tím i atomovky v rukou radikálů.

Myslíte, že se Svobodnou Evropou a našimi paragány v Avghánistánu už nejsme dostatečným cílem? Ale k útoku na nás je atomovky škoda, ať s radarem či bez něj. Útok na nás bude veden teroristickými prostředky ze sousedního Německa. Co nás chrání, je slabost muslimské komunity u nás. A lepší je mít primární cíl toho útoku v Brdech než v Praze.

achjo 28.12.2007 15:38

Re: Re: Re: Článek má logiku,

Vy to popisujete jak nějakou počítačovou hru nebo sportovní zápas. To je válka, kde zcela zbytečně zařvalo pár set tisíc lidí8-o....a konec je v nedohlednu.

Milda 28.12.2007 15:34

Re: Re: Re: Článek má logiku,

Američané zasáhli v Iráku do dějin nezávislého národa. Ať se tam vraždí mezi sebou - je to jejich historie, ne historie USA.

Milda 28.12.2007 15:29

Re: Není pravda,že bez radaru USA jsme bezbranní

Naprosto souhlasím s poslední větou, dtto  můj příspěvek výše: Vláda dospěla nějakým tokem myšlenek, že radar souvisí s naší obranou, takže je to v její pravomoci. A zde je hlavní problém pro/proti aktivistů, který se ale neřeší: Jak to, že si vlády ČR tohle vůbec dovolily?

Snowy White 28.12.2007 15:27

Re: Pákistánské rakety míří na Evropu?

Nevím na co nebo na koho reagujete, ale jen malou poznámku k vašemu prvnímu odstavci. Letěl jste poslední dobou třeba na ChdG, nebo zpět?

Milda 28.12.2007 15:24

Re: Re: Re: S tou logikou je článek dost na štíru, zato mlží opravdu zdařile

Všichni muslimové nejsou teroristi, ale všichni teroristi jsou muslimové.

Kde vidíte ty nesmysly? Citujte prosím.

Cato 28.12.2007 15:24

Re: Re: Vyhodnocení nebezpečnosti Íránu a USA

A jak byste jako posuzoval z místního hlediska co je objektivní a co je subjektivní? Nechtěl byste tam také zahrnout stanovisko východoslovenského Roma ke kuponové provatizaci?

mirek 28.12.2007 15:24

Re: Re: pěkně jste to sepsal, ale mám výhrady

Přeji pěkné vánoce a Nový rok (BTW nejsem proti radaru, jsem proti umístění cizích vojsk na věčné časy pro světový mír)

mirek 28.12.2007 15:23

Re: pěkně jste to sepsal, ale mám výhrady

ad 5) změřit záření je možno až po instalaci, trochu drahý špás.

ad 6) případ ohrožení vyhlašuje CIA a FBI několikrát týdně. Kdo ho bude vyhlašovat tady?

ad 7 8 9 10 11) pěkné "argumenty"

ad 12) radar je tu pro případ terorismu a státního terorismu. Nejvhodnější pro útok na něj je dodávka s "atomovkou". BTW: spíše vaše úvaha je pitomá a mimo realitu.

ad 13 a 14) No dobře a kde máte argumenty? Tohle jsou spekulace a emoce.

mirek 28.12.2007 15:23

pěkně jste to sepsal, ale mám výhrady

ad 1) spíše nikdo neřekl (a těžko bude ochoten) sdělit kam paprsek bude mířit. Ona teroristická raketa může startovat z obchodní lodi ve Španělsku.

ad 2) odhad je pěkný, ale viz bod 1) V případě sledování jedné rakety myslíte, že systém nebude přehledově sledovat, zda nestartují další? (šmrdlá třísku a nevidí les?)

ad 3) Viděl jste někdy diagram vyzařování směrové antény?

ad 4) viz bod dva (opakujete se)

Wabi. 28.12.2007 15:23

S trochou logiky a pokud možno bez emocí,

by autor mohl dojít k závěru, že žádné rakety namířené na USA ze středního východu, nejsou a dlouho ( pakliže vůbec někdy) nebudou.  (Tak jako ZHN v Iráku, atd.) Ani za jeho života, ani za života jeho dětí. Stávající zdejší vláda však staví  obyvatelstvo do role indiánů, co "vyměnili území za ohnivou vodu" a pár korálků. Nakonec, co se dá očekávat od " rudého náčelníka" - dříve bolševického lampasáka8-o. Samotný text žádosti mluví za vše. A slova Topolánkova na kongresu ODS :  Už jen pro umístění radaru na území ČR stojí za to udržet tuto vládu při životě.

A toho troubu, co se mi dole stále vnucuje  nemusím. Zřejmě je to zakomlexovaný člověk, patrně emigrant, nebo placený , ale mizerný diskutér.

Cato 28.12.2007 15:22

Re: chci nejen radar ale i základnu

Doporučuji odstěhovat se do Salt Lake City, tam bude bezpečno(Y)

Milda 28.12.2007 15:21

Re: Re: Re: Re: Re: S tou logikou je článek dost na štíru, zato mlží opravdu zdařile

Odpovídám na vaše dotazy.Ne,Ne,Ne. Problém je naprosto někde jinde - v politice - viz předchozí moje odpovědi.

Cato 28.12.2007 15:20

Pákistánské rakety míří na Evropu?

Pákistánské rakety by ani nepřeletěly Írán,zato terorista s evropským pasem si koupí letenku z Paříže do Prahy a je vymalováno i s americkým radarem,kvůli kterému by se k nám ochotně harcoval.

Vážení diskutující, zůstaňme u logiky věci a odpusťme si propagandistické žvásty.

Snowy White 28.12.2007 15:20

Re: Re: Včera

EU je coby vojenská nebo policejní záležitost nesmysl. EU je nebezpečná jen v té poloze, že se partičce eurososanů z Bruselu podaří dokončit plán na centralizaci "vrtění psem", tedy na tzv. tichou federalizaci. Prostředí kanceláří všech těch institucí pod hlavičkou EU již překročilo hranici jednoho miliónu duší, pro které by federální vláda v Bruselu a federální parlament v Strasbourgu znamenala životní šanci na členství v kastě "vyvolených". Vzpomeňte si jakou "akčnost" a hlavně soudržnost, předvedla EU při útocích na Dánské zastupitelské úřady.

ctenar 28.12.2007 15:20

chci nejen radar ale i základnu

Mám jednu výtku, jen radar je málo. Americká přítomnost je z geopolitického hlediska nezbytná. Čím bud větší, tím lépe pro nás. Kdo nevidí budoucí možné hrozby, před kterými je nezbytné zabezpečit se co nejdříve, ten si zaslouží jen otroctví a porobu.

Nerozumím politice Ruska, jejich největším budoucím nepřítelem jsou ti, se kterými se dnes paktují - Čína a islám. Kdy už si bývalý rozvědčík uvědomí, že je s námi na jedné lodi. Proč chce udělat do lodi díru?

VLK 28.12.2007 15:19

Re: Re: Článek má logiku,

Problém je v tom, že Američané Irák dobyli čistě, prakticky beze ztrát na civilních životech. Ale Arabové se tam uvnitř vraždí hlava nehlava. Tak kdo je barbar?

VLK 28.12.2007 15:13

Re: Vyhodnocení nebezpečnosti Íránu a USA

Tak bych doplnil:

4/ V kolika zemích podporovala materiálně atd. odpor vůči místní nelegitimní vládě, případně zabránila uchopení moci nelegitimní vládou

5/ V kolika zemích umožňovala objektivní informovanost obyvatel proti restriktivním opatřením místní vlády

6/ Z kolika zemí přijala politické uprchlíky a umožnila jim znovu si zorganizovat život podle svých původních tradic

A aby to nebylo tak jednoduché a abychom zahrnuli možnosti té které země, vydělil bych získané počty podle některého z globálních ukazatelů, jako rozloha, počet obyvatel či hrubý domácí produkt. Ostatně by se totéž mohlo spočítat i pro další státy.

Cato 28.12.2007 15:10

Re: Re: Včera

nevím, proč se to objevilo dvakrát,