17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tomáš Fuk 14.4.2008 12:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Jistě, jsem to schopen pochopit. Jde o jisté stádium na cestě k budoucímu člověku ;-D  A proč že je kravina mé tvrzení, že člověka tvoří jeho nadstavba? Křesťané to nazývají duší, my normální tomu říkáme osobnost ;-)  Vy nám tu místo toho tvrdíte, že člověk je genom - a strašíte zcela hovadsky ženské, že když vypudí pár buněk, zabijí dítě! No fuj... :-/

Pavla B. 14.4.2008 12:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Ano, o kousek výš píšu, že máte stejně pitomý názor jako křesťané. Nikoho nestraším, prostě konstatuju fakta. A divím se, proč náš právní řád trestá zabití novorozence nebo malého dítěte, když tu nadstavbu také ještě nemá;-P

Tomáš Fuk 14.4.2008 12:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Nekonstatujete žádná fakta, konstatujete jen genom.  Máte ten svět poněkud jednoduchý... ;-D

Pavla B. 14.4.2008 12:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Ono to skutečně velmi jednoduché je, a je docela zbytečné do toho (za účelem maskování reality - to jest zabití nenarozeného člověka) vnášet nějaké komplikace.

Zárodečné buňky s polovinou genetické informace jsou součástí vašeho těla, oplozené vejíčko s kompletní genetickou informaci je nový, unikátní (pokud se nerozdělí na 2 jednovaječná dvojčata) jedinec.

Můžete se třeba stavět na uši.

baf 14.4.2008 13:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

R^

Tomáš Fuk 14.4.2008 13:01

Re: je nový, unikátní (pokud se nerozdělí na 2 jednovaječná dvojčata) jedinec

A zas jsme se kruhem dostali k tomu cizopasníku a k právu ženy nakládat s vlastním tělem... Tak je ta ženská automatická pekárna, nebo ne? ;-D

Pavla B. 14.4.2008 13:15

Re: Re: je nový, unikátní (pokud se nerozdělí na 2 jednovaječná dvojčata) jedinec

Vážně jste si ještě nevšiml, že se o žádných právech ženy nebavím? Současná legislativa jí dává právo zabít své nenarozené dítě, to prostě beru na vědomí. Nejde přitom o  cizopasníka - prosím ještě jednou, podívejte se, co je to cizopasník

http://encyklopedie.seznam.cz/heslo/120632-cizopasnik

Tomáš Fuk 14.4.2008 13:34

Re: podívejte se, co je to cizopasník

No však to sedí ;-)

organismus (mikroorganismus, rostlina, živočich), který využívá jiné organismy

(hostitele) jako zdroj své potravy i jako své stálé nebo dočasné životní

prostředí a svému hostiteli tak přímo nebo nepřímo škodí. Přitom část regulace svého vztahu k vnějšímu prostředí ponechává na hostiteli. Na rozdíl od dravců parazit své hostitele nezabíjí, ale využívá je za jejich

života.

Pavla B. 14.4.2008 13:50

Re: Re: podívejte se, co je to cizopasník

Asi jste to nepřečetl celé.....:-D

Tomáš Fuk 14.4.2008 14:04

Re: Re: Re: podívejte se, co je to cizopasník

Myslíte ten výčet příkladů? Ano, lidský zárodek tam není uveden... ale oni tam nejsou ani svalovci, vši, zákožka svrabová... ;-D

baf 14.4.2008 13:16

Tak je ta ženská automatická pekárna, nebo ne?

nóó, leckterá se, soudě podle diskuse, tak chová (nebo spíš jako nevypnutelná zadělávačka) a pokud koláč nechci tak ho musím zavčas vyhodit8-o

Karotka 14.4.2008 13:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Tomáši, vy jste ale kus tvrdohlavého chlapa, který se rozhodl zvítězit v jakési virtuální bitvě s Pavlou a je vám zřejmě úplně jedno, o čem se tu hovoří. Děláte všechno, co v kultivované diskusi neexistuje. Chytáte jí za slovo, podsouváte myšlenky, které neřekla, svedl jste diskusi jiným směrem, než kde byla započata. Bravo. Ze svého pohledu dokonce vítězíte a asi z toho máte dobrý pocit. Užijte si ho.

Tomáš Fuk 14.4.2008 13:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Ale nepovídejte? 8-o  Není to jen vaše nutkavá myšlenka? ;-D

Karotka 14.4.2008 13:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

možná je, kdo ví. ale zrovna třeba to s tím cizopasníkem... který škodí svému hostiteli... to bylo tvrdé a ošklivé, že jste řekl, že taková jsou miminka. I když v rámci rozhovoru, na kterém vám nezáleží, to zní vtipně, uznávám

Tomáš Fuk 14.4.2008 14:15

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Tvrdé a ošklivé? No a jak asi na to může koukat žena, která to dítě nechce? Prostě se k "tomu" musí zachovat, jako k cizopasníku... pokud nechce posloužit, jako ta domácí pekárna ;-)  Může se vám to nelíbit, ale je to realita.

Karotka 14.4.2008 14:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

no jestli je někdo v dané situaci cizopasníkem, pak je to muž, který jí dítě zplodil (užil si bezohledně v cizím organismu).

ale chápu, dokážu se vžít do situace dívky, které se díky těhotenství zhroutí svět. za to všechno ale nemůže to miminko. ve slušné společnosti (já vím, utopie) není důvod, aby taková dívka zůstala sama, opuštěná, se zhrouceným vesmírem, v neštěstí a depresi. Že se to děje, za to můžou všichni, kdo odsuzují, moralizují, sobecky myslí jenom na sebe, ať už chlapi, politici, církve... všichni, kdo vštěpují nějaké názory, soudí, vymýšlejí, ale hlavně že nemusí přiložit ruce k dílu (k pomoci, k pochopení). Včetně názoru, že dítě, to je konec svobody a štěstí a radosti.

V dnešní situaci rozumím dívkám, které se rozhodnou pro potrat, a nebudu házet kamenem (navíc nemůžu, že, taky jsem už v životě zhřešil).

Šárí 14.4.2008 12:42

Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Ano, souhlasím. Matka má právo své nenarozené dítě zabít a potratem ho také zabije, tak to je.

A podle mně má matkám toto právo zůstat zachované. Není to nic hezkého, ale je to v současných podmínkách podle mně nejlepší řešení.

Pavla B. 14.4.2008 12:23

Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

BTW pojem budoucí člověk jsem nepoužila - nic takového neexistuje. Nepodsouvejte mi laskavě co jsem nenapsala.

Marat 14.4.2008 12:38

Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Tomáši Fuku,podle vaší definice,vy ste se ještě člověkěm nestal.Nemohl ste se jím stát.Nevím jak je  to s vaším uvědomnění své existence.Takže vlastně nevím proč by měl být někdo trestně stíhán,když zařízne nemluvně a zbaští ho.Jen to přece jen kus řvoucího masa,takže zabití a zbaštění toho masa nemůže být zavražděním lidského mláděte že ano?

Tomáš Fuk 14.4.2008 12:41

Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Marate, vaše řídké příspěvky jsou vždy natolik pitomé, že na ně nemá cenu reagovat :-/

Karotka 14.4.2008 12:38

Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

pane, z určitého úhlu pohledu jste taky shluk buněk s ocáskem, neschopný přežít mimo úzce specifikované životní prostředí :-)

Karel 22 14.4.2008 12:50

Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Navrhujete tedy jeho potrat? Nebo by šlo o utracení? Z výše uvedených příspěvků ale plyne, že se nám již pomoci ocásku rozmnožil - není již tedy schopen přežít? Měl by se napsat nějaký pořádný zákon. Pro fundované rozhodnutí nám chybí lejstro s razítkem parlamentu. Ale pokrok nezastavíme. :-D

Karotka 14.4.2008 13:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

pro mě bude schopen přežít, až si sundá ve vesmíru přilbu. ale utratit ani potratit bych nerozhodoval. není na obtíž mé kariéře a nemusím ho živit :-)

Tomáš Fuk 14.4.2008 12:52

Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Ale že mi to už hezky dlouho vychází! ;-)

Karotka 14.4.2008 13:41

Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Vychází. A přeju vám to ještě dlouho do budoucna. Máte-li ty dospělé a chtěné děti, jste šťastný člověk. To, že jistou fázi vývoje lidského jedince považujete za nedůležitou, aby stálo za to bojovat o její život, chápu, byť já mám tu hranici hodně jinde. Vy máte dospělé děti, já žádné, ani jeden jsme nestáli tváří v tvář situaci, kdy se nám kvůli jedné hloupé chybičce hroutí celý vesmír. Teda oprava, možná stáli, ale ne v momentě zjištění, že jsme těhotní.

Potrat může být další malá hloupá chybička, psychologové, co řeší problémy žen po potratu by mohli doplnit detaily. Jako lidstvo jsme na úrovni dětí v jeslích, když odešli všichni vychovatelé. Celkem průšvih. Ale na to, jak to s námi vypadá, nám to už všem hezky dlouho vychází :-)

Karel 22 14.4.2008 12:05

Re: Re: S úžasem zjišťuji

8-o A proč? Napsala to dobře. Pokud "neživotaschopné zárodky", případně "cizopasníky" vytrhneme z těla matky tak je samozřejmě zabijeme. Mě spíše zaráží to, že nějaký ouředník s klotovými rukávy (tedy posranec parlamentu) rozhoduje lejstrem o tom, kdy se vlastně člověk stává člověkem. Pak je debata o tomhle opravdu naprosto k ničemu.

Karotka 14.4.2008 12:05

Re: Re: S úžasem zjišťuji

Nejsou ubohé, jsou hezké, děkuji Pavlo.

Eva D. 14.4.2008 18:48

Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

R^ Já taky děkuji Pavle i Vám, s dovolením se přidám.:-)

Marat 14.4.2008 12:33

Re: Re: S úžasem zjišťuji

Hele Fuku,to co Pavla píše,je prostý fakt.Co je na tom nesmyslného? Jaké její argumenty jsou ubohé? Je přece pravdou,že obě stanovisdka o kterých podle vás argumentuje,jsou skutečně široce známé a neustále přežvykované.Které s těch dvou názoru je správné a které zavrženihodné?

A. 14.4.2008 12:01

Re: S úžasem zjišťuji

 ono totiž hrozí nebezpečí, že pokud by byla např. zakázána antikoncepce /neřekl to papež?/, tak bude ženě vyčítáno, že "má tzv. své dny",  je hrozné, když někdo v zájmu Stvořitele má 10 dětí a přitom je nedokáže zajistit, nežijeme v chalupách, ale svět se mění, měl by přijmout změnu i v tom,když dítě tak chtěné, aby se o něj rodiče dokázali postarat a to nejen finančně ...