21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JE 14.4.2008 12:52

Re: Re: Re: Život ve svých rukách...

Aha, takže když chci souložit častěj než tak jednou za rok, mám sušit?

lucina (pes) 14.4.2008 11:17

ženám se do toho nepleťte!

Vzhledem k tomu, že naše soudy a veřejnost pokládá za jedině správné, aby se o dítě starala matka, je za početí odsouzena nejen finančně (spočítejte si životní minimum dítěte minimálnně do 18 let, v případě dítěte slušně vychovaného  a nadaného do skončení VŠ), ale i domácím vězením, protože o dítě do 15let je plně zodpovědná a do jeho zletilosti o něj musí dbát. U otce se  povinnosti v 50 % případů (zhruba počet rozvodů) smrsknou na placení výživného a občasný společný víkend. No neberte to. A hlavně otce nechte rozhodovat, nebo spíš o tom nechte rozhodovat lidovce, kteří si bláhově a alibisticky žehlí cestu do nebíčka. Ale ono to je u nás docela běžné, dělat se hezkým a nechat za to platit nekoho jiného - celá politika socdem., regulované nájemné, školné atd.

Jura Jurax 14.4.2008 11:39

Re: ženám se do toho nepleťte!

R^R^R^

Karotka 14.4.2008 11:39

Re: ženám se do toho nepleťte!

Lidi, vás ty miminka fakt trápí, co? :-) Takové peklo a utrpení pro nebohou ženu, zlou náhodou postiženou svatou bytost, neštěstím, které není (není-li Bůh) ani kruci fix na koho svést (no alespoň to jde svést na ty bezohledné chlapy, hurá). Taková nespravedlnost.

Jinak si tedy z mého pohledu choďte na interupci ostošest, ženy mé milé vševědoucí :-).

Co byste dělali, kdybychom tu neměli KDU-ČSL? No on se nějaký ten veřejný nepřítel vždycky najde, když je to třeba. A vždycky je nějaký třeba, když nejsme schopni přijmout zodpovědnost za svůj život.

Třeba se doba změní, nebojte se, jednou budete s úspěchem předkládat do životopisu počet interupcí. Čím jich bude víc, tím větší šance na přijetí do lukrativního zaměstnání. Žena, která má nejvíc interupcí, je přeci ta správná žena do naší progresivní mladé otevřené firmy plné mladých nadějných flirtujících perspektivních nezávislých lidí.

Hurá :-D

Karotka 14.4.2008 11:42

Re: Re: ženám se do toho nepleťte!

Dobře, tak vážně, žena si zaslouží právo nakládat se svým životem podle svého uvážení, to je můj názor. Každý člověk má právo nakládat si se svým životem podle svého uvážení. A je fakt, že když už to muž pustí, neměl by na tom lpět. Tak je to asi nejpřesnější. Zodpovědnost, je-li požadována, ano, lpění však je vždy na škodu. Každý má své svědomí a jestli něco uznávám, tak svaté právo na vlastní rozhodnutí a svědomí.

sestřenice Běta 14.4.2008 12:36

Re: Re: Re: ženám se do toho nepleťte!

Karotko, Vy jste ten Karotka, nebo Ta Karotka?

Karotka 14.4.2008 12:45

Re: Re: Re: Re: ženám se do toho nepleťte!

hm, a jsme zase u toho. vás ta přezdívka mate, že? když jsem muž, říká to o mých názorech hodně, že? Protože TO svaté TO nemůžu chápat. Ano, jsem muž.

sestřenice Běta 14.4.2008 13:21

Re: Re: Re: Re: Re: ženám se do toho nepleťte!

Ano, matete tělem (kořenem). Že TO nemůžete chápat, říkáte Vy, ne já.  Já myslím, že chápat TO docela dobře  můžete, ale chybí Vám zkušenost, což je jiná píseň...

A. 14.4.2008 11:51

Re: Re: ženám se do toho nepleťte!

 typuju, že zatím bez dětí, ono totiž mít práci a dítě věčně s nudlí u nosu a teplotou a zaměstnavatele koulejícího očima, je opravdu terno

Karotka 14.4.2008 12:02

Re: Re: Re: ženám se do toho nepleťte!

Typujete správně, ale přesto si nerozumíme. Já netvrdím, že to je terno. Výhra v Las Vegas nebo v Superstar. Není to jako jízda na heroinu. Není to žůžo, leda by byl člověk masochista. Je to složité a těžké, jak život někdy dokáže být.

portwyn 14.4.2008 12:22

Poněkud obráceně

Promiňte, ale rozhodování soudů (dítě zásadně ponechat matce) přece není ve prospěch mužů! Ženy se často bijí o to, aby mužům zabránily ve styku s jejich dětmi. Otců, kteří se soudí o to, aby mohli pečovat o své děti, je celá řada. O případu soudící se matky nevím.

Uznávám, že někteří muži nemají o děti zájem. Ovšem tvrzení, že žena je poškozena tím, že dostane děti do péče, je nespravedlivé.  Já sám bych se rád o své děti postaral, i kdybych od bývalé ženy neměl korunu výživného (a vyplatilo by se mi to). Nejsem žádná výjimka a ze své praxe pedagoga vím o několika dětech, které by radši byly s otcem, než s matkou, což také v okamžiku dovršení 15 let realizují. Myslíte, že je otec vyhodí?

baf 14.4.2008 13:08

Re: Poněkud obráceně

R^

...  tvrzení, že žena je poškozena tím, že dostane děti do péče je chucpe

lucina (pes) 14.4.2008 15:41

Re: Re: Poněkud obráceně

Milý Bafe, tvrdit, že je poškozen muž tím, že se NEMUSÍ starat je chucpe. Žena je samozřejmě poškozena, ale u chtěného těhotenství s tím počítá. Ale proč ji nutit? Mám dvě děti, vychované s láskou a dobře ve šťastném manželství, ale musela jsem rezignovat na svou profesi, dělat práci, u které nevadí, že co chvíli zůstanu u nemocných dětí (normálně běžně zdravých, ale absolvujících běžné dětské nemoci), smířit se s malým příjmem, s povinností být večer co večer doma s dětmi, nemít hezkou (drahou) dovolenou, být milá a uctivá k babičkám a dědečkům a jejich názorům na výchovu, kdykoli bylo potřeba, aby děti pohlídali, atd. Bylo to samozřejmě kompenzováno radostmi dobré rodiny, ale to vůbec není běžné. A nakonec mám podstatně menší důchod než ty bývalé kolegyně, které neměly žádné zábrany v profesi, dělaly, co je bavilo, koupuily si, co chtěly atd. Kdo má svědomí, nebo spíš drzost , tohle někomu nařizovat?

portwyn 14.4.2008 17:13

Re: Re: Re: Poněkud obráceně

A exmanžel o děti  do vlastní péče nebo o střídavou péči nestál? Většinou se matky velmi snaží takovému řešení zabránit.

Petr H 14.4.2008 11:15

Ženy říkají

nechte to na nás,je to naše věc,naše tělo....Když to chlap na ní nechá a na potrat nechá jít,brečí ta samá u psychologa a po drbech béé,o mně vůbec psychicky nepodrží,béé....Tak co vlastně chcete?

Karel 22 14.4.2008 11:52

Re: Ženy říkají

Co ženy chtějí? To neví ani jedna. Ale usilují o to tak dlouho, dokud toho nedosáhnou. ;-D

Eva D. 14.4.2008 18:38

Re: Ženy říkají

Myslím, že chápu. Máte bohužel v  mnohém pravdu.

Některé ženy, nevědí, Petře. Některé vědí, co chtějí. A je jich dost. A některé mají tu kliku, nebo si tak dobře vyberou, že i jejich muži vědí.

Myslím, že se to netýká jen žen, ale lidí vůbec. To co jste popsal je věčné dítě, mazánek, který je jednou dost dospělý na něco, co chce, jindy musí být opečováván jako miminko. Jeden z možných postojů k životu.

Jura Jurax 14.4.2008 11:13

Čemu vděčíme za aktuální zájem o dělohy našich žen ze strany křesťanů?

No čemu - nehledejte v tom žádné lascivnosti a sexuální dusno - je holt furt před volbama a je nutno se zviditelnit! Ku větší slávě Boží a hlavně aby se lidovci dostali do zákonodárných sborů a vůbec všude!

Hanák 14.4.2008 11:09

Jak se ty časy mění,

ještě v době mého mládi (nějaká voda už od té doby utekla) pro cirkev a její ovečky nepokřtěné dítě bylo asi něco jako "nic", co se jen tak zakopalo u plotu hřbitova. Ostatně platilo to nejen pro novorozeňata, ale i pro všechny t.zv. "nevěrce a jinověrce", jak jsme se učili v katechismu. A není to zase tak moc dávno, co ti nevěrci a jinověrci byli  po celém světě hubeni jako hmyz. A nyni naráz je už bohulibým tvorem i právě oplodněné vajíčko v ženském klíně.

Jura Jurax 14.4.2008 11:15

Re: Jak se ty časy mění,

Jojo - a tohle všecho ovšem se dělo a děje ad maiorem Dei gloriam 8-o

Pavla B. 14.4.2008 11:40

Re: Jak se ty časy mění,

Chcete říct, že v dobách, kdy měla církev víceméně na triku veškerou jurisdikci, nebylo trestné zabíjení novorozeňat a uměle vyvolané potraty? To snad ne8-o

Jura Jurax 14.4.2008 11:45

Re: Re: Jak se ty časy mění,

No, ale navíc nebylo trestné ani zabíjení jinověrců a bezvěrců, ba i lidí věřícich v křesťanství nesprávným způsobem  :-D ba občas bylo to zabíjení přímo žádoucí a bohumilé ... a církev a její bojovníci se pak ujali statků takto osiřelých ...

Pavla B. 14.4.2008 11:49

Re: Re: Re: Jak se ty časy mění,

No = ano? Takže nebylo to trestné?8-o

Jura Jurax 14.4.2008 11:57

Re: Re: Re: Re: Jak se ty časy mění,

To zabíjení novorozeňat a potraty trestné byly, ale zas nebylo trestné to co jsem vyjmenoval

Sýček 14.4.2008 11:51

"ale navíc nebylo trestné ani zabíjení jinověrců a bezvěrců"

můžete uvést pro svá tvrzení  příklady?

Jura Jurax 14.4.2008 12:05

Re: "ale navíc nebylo trestné ani zabíjení jinověrců a bezvěrců"

Chcete mne zkoušet z historie nebo jste opravdu tak nevědomý?

Namátkou křižácká tažení od těch proti katharům až po ty do Svaté země ... násilná christianizace obecně ... husitské války ... pogromy na židy ... válka třicetiletá ... hranice inkvizice i ženevských kalvinistů ... obecně žehnání zbraní knězi stejné víry katolické na obou stranách fronty ještě v 1. světové ...

Jistě, zde víra a církev v mnoha případech sloužily jako ideologický podšprajc zájmů mnohem materiálnějších, ale semtam se zabíjelo i čistě pro víru svatou, z fanatismu a nevědomosti.

Sýček 14.4.2008 12:46

No zkouším vás z historie a nejste moc úspěšný.

Mícháte švestky s hruškama, zabíjení s válkou a vraždy s popravami (poprava je po právu). Například třicetiletá válka například nebyla válkou mezi katolíky a nekatolíky, ale aliance Evropy proti alianci Habsburků. (Habsburkové vládli ve Španělsku a u nás) Katolická Francie proti katolickému Rakousku. Četl jste aspoň Tři mušketýry? A porozuměl jste textu? Jo že Žižka zabíjel kohokoliv pro svou osobní potěchu - to je pravda, takový středověký Bin Ladin, ale proč do toho pletete církev je mi záhadou. A že si češi nechali postavit kde všude jeho pomník je skutečně historický nesmysl. Jo demagogie je vhodná náhražka nevzdělanosti. Křížové výpravy - víte proč vůbec byly? - Více jak třista let po dobytí území Izraele Muslimy měli křesťané přístup ke svým svatým místům a byl klid. Pak jim byl odepřen zřejmě ze zákona šaria.

Jura Jurax 14.4.2008 14:37

Re: No zkouším vás z historie a nejste moc úspěšný.

Ale nemíchám - a upozorňoval jsem, že zhusta byla víra a církev využita jako podšprajc, aby se kanonenfutr radostně nechal zabíjet pro pravdu Boží. A Žižka byl bojovník za jednu pravdu Boží, a ti, kdož zvedli křižácké výpravy proti němu, za jinou pravdu Boží - a samozřejmě šlo jako vždy o moc a majetky. Jak tak koukám, jste v historii školen pokatolicku, takže se stěží shodneme. Vzhledem k vlivu církve až do reformace a zhusta i po ní se bez ni nic nemohlo ani šustnout, takže ji do toho pletu právem.

A křížové výpravy vůbec nebyly kvůli svatým místům - to byl jen ten ideologický podšprajc pro válečníky, aby radostněji zabíjeli a lépe umírali a aby do toho vůbec lezli - ale pro území, vliv a ovládnutí přístupů do Indie 

Jura Jurax 14.4.2008 14:41

Re: No zkouším vás z historie a nejste moc úspěšný.

No a středověkými Bin Ládiny bych nazval spíš všechny ty navzájem se proklínající a exkomunikující  avaté otce papeže - kolik jich to v Žižkově době bylo - dva nebo až tři? Žižka byl voják, vojevůdce, ne ideolog.

Jana 14.4.2008 12:51

Re: Re: "ale navíc nebylo trestné ani zabíjení jinověrců a bezvěrců"

Např. Bartolomějská noc - snad obecně známe události 24. srpna 1572 .

[]V noci z 23. na 24.srpen roku 1572 se udála jedna z největších masových, nábožensky motivovaných vražd, kdy bylo v Paříži katolíky zavražděno několik tisíc hugenotů a to jak prostých lidí, tak šlechticů i členů královské rady. Traduje se, že zvonění na ranní mši v den svatého Bartoloměje (24.8.) bylo v Paříži signálem k zahájení útoku na hugenoty, kteří povětšinou nic netušíce ještě klidně spali. Po Paříži v následujících dnech nastalo vraždění i na venkově. Celkový počet obětí se odhaduje v celé Franici na 30 až 75 tisíc lidí, v samotné Paříži 2500 až 6000 lidí - můžů, žen, nemluvňat, i těch sporných tvorečků v útrobách nesprávně věřících protestnatských žen. Tehdy katolické církvi maření lidských životů, ať narozených či nenarozených vůbec nevadilo. Šlo totiž o její moc a vliv, víte?