17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karel 22 14.4.2008 9:28

Re: Re: Re: Re: Po ovoci poznáte je..

Nee. Ale připadne mi to lidštější, než házet roztrhané zbytky malých lidí do popelnice. Už jste někdy viděl barevné fotky, jak to vlastně vypadá? Na webu je toho spousta. A ještě jedna věc, kdyby nás bylo o 3.000.000 více než dnes, neřešili bychom důchodovou reformu. Ty 3 miliony - to je počet těch, co jsme ve jménu svobody rozhodování žen narvali do popelnic. Tak a teď zase můžete jít míchat mouku na buchty. :-D

Pavla B. 14.4.2008 9:36

Re: Re: Re: Re: Re: Po ovoci poznáte je..

Naprosto s vámi souhlasím. Na jedné straně je minimálně 10 % párů neplodných, toužících po dítěti - a žádné volné děti k adopci (kromě velmi problematických, které vzít si na triko chce značnou odvahu) nejsou. Na druhé straně se ročně likviduje 25.000 nenarozených dětí. Je to sico o hodně méně než před léty, ale pořád docela dost.

Karel 22 14.4.2008 9:39

Kdy si to spočítáme, tak 25.000 je polovina obyvatel Jihlavy. V popelnicích.

Kočka 14.4.2008 10:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Po ovoci poznáte je..

Pozor, ty jak říkáte, že se likvidují, jsou ze značné části stejné jako ty co jsou obtížně adoptovatelné.

Milan 14.4.2008 7:13

Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

K čemu jsou dnes vlastně otcové? Když už muž zplodí dítě, rozhoduje jen a výhradně matka o tom, jestli dítě zabije nebo nechá žít. Když už se dítě narodí, pak muž zacáluje mateřskou dovolenou a vybavení hnízdečka a pak hned ho žena vyrazí z bytu s holým zadkem. A otec pak jen platí a platí, aby se matce žilo co nejlépe. A většinou mu ani není dovoleno se s dětmi stýkat.

Teď si to chtějí zařídit ještě fikaněji. Ženy budou oplodňován bez účasti partnera. A alimenty osamělým matkám bude platit stát z daní mužů bez rodin. A není to utopie - oba tyto šílené návrhy už v parlamentu zazněly.

Nejvyšší čas začít s selekcí plodů podle pohlaví a muže vůbec nerodit, protože osud, který jim feministky chtějí připravit, za to nestojí.

Majkkl 14.4.2008 7:29

Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

No, já znám zase spoustu mužů, kteří otcovství pojímají takto - dítě jsem ti teda udělal, protože vydělávám, tak tady máš nějaký peníze, hlavně mě však s těmi starostmi o děti nezatěžuj, to je tvoje věc. Opravdu znám jen velmi málo otců, kteří by byli zároveň táty ve smyslu, jak to chápu třeba já. Asi je to dobou, málokdo chce starosvětsky nést za svá rozhodnutí plnou odpovědnost..

Tino 14.4.2008 8:09

Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

 Nejvíce záleží na výchově v rodině a příkladu rodičů. S údivem pozoruji, jak se mladí nesnaží o papírově potvrzené manželství a zároveň odpovědně se starají o své děti. Pochopitelně jen ti, kteří v dětství poznali lásku a zodpovědný přístup rodičů k nim. Statisticky to nelze doložit, protože se takové statistiky nedělají. Formální vztahy jsou na ústupu a zodpovědné chování partnerů posiluje.

 Mnoha politikům se tento stav nehodí do plánů a tak vytahují statistická čísla o rozvodech, potratech, zločinnosti. Já mám jiné nestatistické informace ze svého okolí a vidím klady mezi zápornými jevy, kterých tu bylo vždy dost a dost. Ty klady se množí stále víc. Zodpovědnější přístup k životu začíná nést své plody a dává naději, že po létech přibude zodpovědných rodičů a potraty se stanou vyjímkou, protože plánovat rodičovství už nejen že se vyplatí, ale stává se nutností.

 Ublížila-li vám žena(y), pak vaše zahořklost není na místě. Hledejte chybu nejen u těch druhých. Vycházet z pravdivých skutečností je základní předpoklad úspěšnosti v životě!

Karel 22 14.4.2008 8:20

Na to nelze nereagovat

Ublížila-li vám žena(y), pak vaše zahořklost není na místě. - naopak - je zcela na místě. Je dobré poučit se z vlastních zkušeností a hlavně si je pamatovat. Recidiva může mít katastrofální následky.

Hledejte

chybu nejen u těch druhých.  - Kecy psychologů, ke kterým jsem dotáhl "bývalou", když začala rozbíjet fungující rodinu. Stejně ji rozmlátila.

Vycházet z pravdivých skutečností je

základní předpoklad úspěšnosti v životě! - souhlas. Proto si nic nenamlouvejme. Otec je v tomto státě občan nižší kategorie a pokud si tohle přiznáme, přiznáme PRAVDIVOU SKUTEČNOST, po čemž jak vidím, toužíte i Vy. HEZKEJ DEN.

Tino 14.4.2008 8:27

Re: Na to nelze nereagovat

 Pokud berete partnerství jako válku, pak se vašim názorům nelze divit. Nedávejte ale vinu za svůj krach třetím osobám - státu. Ten krach je jen váš osobní problém a rozsoudit jej k vaší spokojenosti je nemožné.

Karel 22 14.4.2008 8:36

Re: Re: Na to nelze nereagovat

Stát nezavinil "krach". Ten zavinila partnerka. Stát zavinil jen to, že nedohlédl na to, abych se s dětmi mohl důstojně stýkat a nedovolal jsem se spravedlnosti. Stát pouze vyměřil alimenty - to se velice snadno kontroluje. Styk otce s dětmi se kontrolovat nedá - resp feministky na sociálce a v soudním taláru o to nemají zájem.  Partnerství jsem nepojal jako válku - žádost o rozvod podala ona - ne já. Asi pořádně nečtete, co jsem napsal. Posloucháte jen samu sebe a hlavně čtete jen to, co sama napíšete. Nejste náhodou sociální pracovnice? Soudkyně na opatrovnickém oddělení? :-(

Tino 14.4.2008 8:43

Re: Re: Re: Na to nelze nereagovat

 Třebas máte i pravdu. To nemám šanci poznat. Ale za původ svých těžkostí si můžete sám! Toho se nezbavíte ikdyby jste intervenoval u OSN. Takže nebrečte nám tady nad státem, když vaše a ostatních podobných problémy jen zatěžují soudy a přitom nikdy nemohou vaši osudnou chybu zrušit a předělat na úspěch!

 Nejhorší vlastnost chlapa je sebelítost!!!

ctenarvk 14.4.2008 9:15

Re: Re: Re: Re: Na to nelze nereagovat

S vetou "Ale za původ svých těžkostí si můžete sám" plne a naprosto souhlasim.

Mela by se tesat do kamene a stokrat za den prednaset take zenam, ktere si stezuji, ze jim jejich byvaly partner neplati alimenty na jejich (mozna) spolecne dite a pozaduji zasah statu.

kasparek 14.4.2008 9:15

Re: Re: Re: Re: Na to nelze nereagovat

Musim se Karla zastat. Sam zatim rodinu nemam, ale s kolegou kamaradem jsem 2 roky prozival jeho rozvod a nekonecnou snuru soudu. To co predvedla ceska "justice", to mi vzalo i posledni slabe nadeje o fungovani prava. Nevim jak se ten prerovsky soudce jmenoval, ale vetsinou kolega musel prijit na firmu, stahnout a nastudovat zakon a konkretne urcit v cem soudce chyboval ... pak soudce rozhodnuti zmenil a kolecko se opakovalo. Nakonec dite zustalo u matky, ktera bez prace, bez vlastniho bydleni, byla zodpovedna za rozpad rodiny a i socialni pracovnice ji oznacila za hysterickou a nedoporucila prirknout ji dite. Ale ceske soudy funguji porad stejne: dite matce, vzdy a za skoro jakoukoliv cenu. Po nekolika letech ten kolega samozrejme soudy prohral a dite uz dostatecne indoktrinovano svou matkou, trpi syndromem odlouceneho ditete. Praxe bohuzel takove situace prinasi. A v tomto pripade nejsou nijak vyjimecne.

portwyn 14.4.2008 9:39

Re: Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

Nicméně být spolu bez papíru a mít dítě je (nejen z hlediska muže) dosti neprozíravé. Vím minimálně o dvou párech, které by se v určité fázi manželství rozpadly, nebýt toho papírování a dalších štrapácí s rozvodem. Nemohu posuzovat jejich citový vztah, ale děti dodnes vychovávají společně a rozumným způsobem. Takže na něco ten papír přece jen je...

Marina 14.4.2008 13:10

Re: Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

Myslím si, že dnešní mladí lidé jsou mnohem zodpovědnější, než když nám bylo také tolik (45). 

Karel 22 14.4.2008 8:13

Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

R^ Tak nějak vidím, že máte podobné zkušenosti jako já. První odstavec jsem prožil přesně tak, jak popisujete. A že vedle "bývalé" proti mě stojí sociální pracovnice a soudkyně, na to můžete vzít jed. Asi si budeme muset zvykat na to, že žijeme ve státě, kde otec je míň než trubec. :-(

Tino 14.4.2008 8:23

Re: Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

Rv Váš životní neúspěch mluví sám za sebe. Že následně soudy a stát nebyli na vaší straně neznamená ještě, že vinni jsou ti druzí a systém. Jděte ve vzpomínkách až na počátek svého partnerství a najděte si v čem jste VY udělal chyby! Rozpad partnerství vždy je zaviněn oběma partnery, ikdyž nelze očekávat že si to přiznají. Kdyby si totiž dokázali přiznat sami sobě své chyby, tak by převážná část partnerství se nerozpadala.

 Stát je potom takový, jací jsme my sami ve většině. Proto bych raději, aby takových jako jste vy bylo u nás co nejméně. Následně by pak nebyl v našem státě muž za trubce, ale za zodpovědného partnera, na kterého je v životě spolehnutí!!

Karel 22 14.4.2008 8:28

Re: Re: Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

Rozpad partnerství vždy je zaviněn oběma partnery, ikdyž nelze očekávat že si to přiznají. 8-o8-o8-o - a tohle jste vyčetla kde? Jste vdaná nebo rozvedená? Už jste zažila rozpad vlastní rodiny nebo to máte z nějakého feministického časopisu???

Proto bych raději, aby takových jako jste vy bylo u nás co nejméně. - o to se snaží i "bývalá". Naštěstí nemá zbrojní pas. Takže má smůlu. Vy asi taky. Teď nemyslím se mnou. ;-D;-D

Tino 14.4.2008 8:39

Re: Re: Re: Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

 Jsem chlap už celých padesát pět let. Z toho třicet let jsem ženatý a vychoval dvě děti. Jistě nebylo vždy všechno mezi námi doma super, ale přiznat si své chyby a omyly doma považujeme za úctyhodný čin. Takže se všechno dalo řešit a dotáhnout tu svou káru až do dnešních časů.

 Vy byste chtěl jednoduchá řešení a černobíle vnímáte svět. Nic takového nejde a nic na světě vám vaše vztahy neudrží a nezachrání. Co se děje následně po vašem zkrachovaném partnerství je celkem jedno. VY jste zodpovědný za VÁŠ krach!!!

Karel 22 14.4.2008 8:50

Re: Re: Re: Re: Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

Takže se omlouvám, ty řeči mě trochu popletly, vyjadřujete se jako moje EXžena. Chybí Vám cenná životní zkušenost. Kdyby Vás ta Vaše kopla do (Y) hned, jak skončila mateřská a bránila Vašemu styku s dětmi, mluvil byste jinak. A co se krachu týká, ten trval asi dva roky. Pak jsem do toho praštil s jinou. A moje Exžena? Zůstává už 8 let sama, protože s 2mi dospívajícími dětmi je neudatelná. Něco jí nevyšlo. Prostě se princ nedostavil. Tak co tomu říkáte, pane Tino? A kdo vlastně z nás dvou zkrachoval? Já nebo bejvalá? ;-D;-D;-D Jdu pracovat a tímto končím. BYE.

JK 14.4.2008 9:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

Jak tak čtu vaše příspěvky, tak se vaší bývalé ženě nedivím, že od vás odešla. Já bych to udělala taky. ( Jo, abych nezapomněla,  žiji 37 let s jedním mužem. Ale on není zamindrákovaná chudinka, takže nemá potřebu snižovat ostatní lidi bez ohledu na pohlaví)

Karel 22 14.4.2008 10:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

8-o8-o8-o A koho jsem snižoval? Asi jste se uklepla a Váš příspěvek patří jinam. Přečtěte si, prosím, co jsem tady napsal. A pokud to i nadále myslíte vážně, tak Vašeho manžela tímto prohlašuji za svatého mučedníka.

Kočka 14.4.2008 10:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

Jděte otravovat jinam, vy platiči alimentů. S vámi musel být život asi dost otrava, co?

68 14.4.2008 18:12

Re: Re: Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

Ale Tino, my nechceme aby se ženy mohly, nebo dokonce musely na někoho spoléhat! Naprosto špatně. Vidím v tom nepochopení cílů toho moderního hnutí. (Ted si nevzpomínám, jak se mu říká.)

68 14.4.2008 18:26

Re: Re: Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

No jo, Tino, jenže účelem není, aby se dnes ženy mohly, nebo dokonce musely na někoho spolehnout! Naprosto špatně. To není cílem onoho moderního hnutí. (Ted si nevzpománím, jak se mu říká. Můžete pomoci?)

Sibi 14.4.2008 8:21

Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

Já zas znám otce, kteří budují karieru, ženská skáče doma okolo nich a rodiny, a když muž něco jako kariera vybuduje, chce být najednou ve společnosti IN, na manželku se vykašle a sežene si novou mladou. Viz například pan Paroubek.

Tino 14.4.2008 8:33

Re: Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

 Onehdá jsem na netu zaregistroval "vtip" - Co udělá muž, když mu žena vleze před televizní obrazovku? Zajde do kuchyně a zkrátí ji řetěz!

 Je to jistě přehnané. Ale mnoho lidí takhle nějak vnímá povinnost ženské. Pak se není možné divit, že partneři po čase se nenávidí. Každý z nich totiž čekal od partnera něco jiného a nějak si to zapoměli předem říct. :-)

Karel 22 14.4.2008 8:40

Re: Re: Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

Předpokládám, že jste si s partnerem předem všechno vyříkala a teď  Vám to příkladně a vzorně funguje jako hodinky. Důkazem je, jak tady každému dobře radíte. Mám známého v muzeu voskových figurín. Přimluvím se, aby Vám tam rezervovali podstavec. Případně celou vitrínu. A pro Vašeho partnera. ;-D;-D;-D

Tino 14.4.2008 8:49

Re: Re: Re: Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

 Proti ruzumu docházejí argumenty, že? A tak se uchylujete k invektivám. Nelze se divit, že vám ta vaše původně láska, později vaše fůrie dala kopačky. A teď fňukáte a chcete, aby se vás někdo zastal. Bohužel! Zastat se lze jen proti bezcharakteru. Kdože to u vás doma byl ten bezcharakterní?!

rýpadlo 14.4.2008 10:24

Re: Re: Re: Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

Karle, opravdu je těžké uvěřit, že jediný kdo dělal chyby byla Vaše ex..  A pokud přece jen - pak  ta Vaše chyba byla v tom, že jste - na to co je zač - nepřišel před svatbou. Je to opravdu závažné a odpovědné rozhodnutí s kým založíme rodinu..