30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mamka. 15.4.2008 20:37

Re: Re: Re: Re: Re: okamžik vzniku člověka

Vy Bafe,nepravidelnost je spis urcena poctem odpracovanych dvanactihodinovych sichet nebo  nachlazenim nebo narocnym cestovanim nebo spankovou deprivaci. Z vasi definice nepravidelne menstruace aplikovane na mou osobu,tj. ze ve svem obdobi natality jsem asi tak 40x potratila nekolikabunecny zarodek, je mi fakt soufl.

Takze, nemluvte o necem, o cem prd vite.

Kimmy 15.4.2008 14:59

At se lidovci nejdrive postaraji o ty uz narozene

Ono se to kaze a hromuje z pohodlneho poslaneckeho kresla - kolik tech lidovcu si zkusilo byt  treba rok doma sami s ditetem nebo nekolika detmi? A kdyz maji taovou starost o ty nenarozene deti a jejich prava - proc se nejdriv nepostaraji o ty uz narozene? V CR je jeden z nejvyssich poctu deti v kojeneckych ustavech a detskych domovech  - proc nejprve nevyresi rychle adopce a sirokou podporu pestounske pece? Copak to je nejake reseni, aby se ty deti narodily a stravily zivot v ustavu? Kolik tech poslancu by si nechalo mluvit do zivota zpusobem, kterym se snazi mluvit do zivota zenam?

Kimmy

Milan Kralovic 15.4.2008 6:01

Re: Re: O prave na potrat - 1/2

Odkial mate ten kostol? Ja som ho nespomenul, pretoze moj komentar nie je religiozny, ale vysostne pravnicky a sociologicky. Viete to vy vobec rozoznat?

zlata 15.4.2008 0:11

Re: Re: Re: Re: 70 zabitých dětí v ČR denně...

já říkám, že je součástí matčina těla až do porodu a  v době, kdy je možné provést potrat, je na matce zcela závislé

zdena 15.4.2008 0:00

Re: proč asi vymíráme my v ČR i celá Evropa?

.. díky potratům sotva.. Spíše díky civilizaci, vyzrálosti techniky, která umožňuje ženám najít uspokojivé uplatnění nejen v péči o dítě (a domácnost..)

zdena 14.4.2008 23:58

Re: Přežije snad ten Váš "samostatný jedinec" mimo tělo ženy? Těžko viďte?

.. jistě, ale společnost je připravena péči o dítě převzít, ale pokud je ještě v matčině těle - nemůže - a tedy nemůže ani zakazovat..

Jana 14.4.2008 23:44

poděkování

Vím dlouho, proč jsem ráda, že jste politik. Ráda Vás, když je ta možnost, slyším a ráda si od Vás také počtu. Jste vážený muž , pro mě jsou Vaše názory velmi blízké. Jste muž na správném místě.Přeji vše nejlepší a zdravím. 

Baf 14.4.2008 23:38

Ale to se točíme v kruhu...

ne tak docela. U většiny činností je vcelku přirozené, že ten zranitelnější bývá opatrnější a zodpovědnější

petr 14.4.2008 23:37

proč asi vymíráme my v ČR i celá Evropa?

Klaďte si, prosím raději tuto podstatnou otázku!!!!

Lépe než plynout s většinovým proudem jako MUDr. Uzel a spol

Baf 14.4.2008 23:21

Re: Re: Re: Re: okamžik vzniku člověka

Rozíl tam je ten, že v jednom případě to trestáme a v druhém obhajujeme jako pokrok

O tom že asi/možná potratila několikabuněčný zárodek se žena dozví z nepravidelnosti v  menstruačním cyklu. A především,jedná se o přirozený výběr životaschopných zárodků. Kdežto při umělém potratu je to zabití zárodku, který už v přirozeném výběru obstál a s vysokou pravděpodobností je živitaschopný.

Baf 14.4.2008 22:59

Přežije snad ten Váš "samostatný jedinec" mimo tělo ženy? Těžko viďte?

bez něčí péče nepřežije ještě moc let po narození

68 14.4.2008 22:55

Re: Re: Re: Re: Re: a dále:

Jo, to je jako s tou slovenštinou. Ale to není od Aquinského.

Marat 14.4.2008 22:50

Tomáší Fuku,k vaší pitomé poznámce.

Aby bylo jasno,nejsem pro potraty,ale ani proti ním.Je to věc težká a těžké se rozhodnout.Vy tvrdíte,že ten plod je jen shluk buněk,které nic necítí.Tak to je obludná blbost.Ve dvou měsících je lidský plod už natolik vyvinutý,že má už všechny orgány a dokonce i pohlavní.Žije a srdce mu pracuje.Při potratu se usmrtí a ani ten malý plod neumírá bezbolestně a rád.Je vidět že i cítí.Je to nesmírně těžké,rozhodnout se pro usmrcení takového bezbraného tvorečka.Na druhou stranu vím,že by bylo pro lidstvo daleko lépe,kdyby se mnozí lidé vůbec nenarodili.V nemocnici kde jsem pracoval se aborty spalovaly v kotelně.Na těch plodech by ste viděl,že se jednalo už o lidská mláďata a nikoliv o shluk buněk.A jak je to s duševně nemocnými lidmi? Jsou neužitěční a rovněž si ani neuvědomují svou existenci,takže by bylo rozumější je utratit,jak držet při životě v léčebnách?Proč tedy spíláte nacistum,že se těchto tvoru,které podle vaší definice vůbec nejsou lidmi,že se těchto tvoru zbavovali v plynových komorách?Při výkonu abortu přece nikdo nemůže tušit,zda usmrcuje budoucího genia,nebo zločince.Neplivejte tedy na ty,kdo s aborty nesouhlasí.Pokrokový člověk ještě není slušný člověk.

68 14.4.2008 22:49

Re: Helejte a není to ten "Ježíš" z cely naproti té Vaší? :-)))

Určitě ne. Ten přenos by byl jiný. Tohle přichází z mnohem větší vzdálenosti a také, nemá to ozvěnu. Je to zvenčí. Tak si to sakra poslechněte sám a dejte pokoj.

Kodiak 14.4.2008 22:41

Re: A Vy jste sprosťák !

Hulvát jsi ty, ten kdo obhajuje vraždu je hulvát a je jedno, je li to vražda ve jménu nacismu, komunismu nabo sexuální revoluce či pro peníze

Skepticus Maximus 14.4.2008 22:40

Helejte a není to ten "Ježíš" z cely naproti té Vaší? :-)))

MK 14.4.2008 22:40

Re: Re: Re: Ne, oni by jí ho nejraději odebrali či ji alespoň obrátili na "správnou" víru :-(

Nevidím nic zodpovědného na tom rodit děti do hladu a bídy (Indie, Afrika). Nezodpovědné je se na naší planetě přemnožit jak hlodavci za cenu vyhubení jiných živočichů a za cenu zdevastování přírody. Co je vlastně zodpovědnost, či nezodpovědnost? Vůči komu, nebo čemu? Hlavně by do tohoto problému neměli kecat muži. Rodičovská péče se totiž v převážné míře dotýká ženy a to až do konce jejího života. Muži jí v tomto úkolu více, nebo méně (někdy vůbec) jen pomáhají. Žádná žena nepodstupuje interrupci s radostí. Je to pro ni vždycky jisté trauma, tak ať je jí alespoŇ pomoženo lékařem a ne anděličkářkou.

68 14.4.2008 22:35

Re: Tak to máte sluchové halucinace, prý se to dnes dá léčit :-)))

Ne ne! Znovu jsem se zaposlouchal a jsem si jist, že to volá Bůh a říká přesně to, co jsem napsal. Musíte to přece taky slyšet, když budete chvilku zticha. No! Že jo? - Tak vidíte.

Skepticus Maximus 14.4.2008 22:33

V přírodě ne a funguje to dobře.

Skepticus Maximus 14.4.2008 22:28

Směšujete dohromady dvě různé věci.

Ta první se týká přílivu a natality cizinců. Tedy problém chybné přistěhovalecké politiky.

Ta druhá se týká Vaší utkvělé nesmyslné představy o samostatnosti plodu. Přežije snad ten Váš "samostatný jedinec" mimo tělo ženy? Těžko viďte?

Mephisto 14.4.2008 22:25

Re: Re: Re: okamžik vzniku člověka

Samozřejmě, však taky když člověk nebo dítě, (a to ovšemže i novorozenec) umře, tak ho oplakáváme, s úctou pohřbíme, truchlíme po něm... Zatímco když matka potratí několikabuněčný zárodek, o kterém zde mluvíme, a (i) u kterého Vy mluvíte o vraždě (!), netruchlí po něm vůbec nikdo, protože se o tom vůbec nikdo ani nedozví... ani samotná matka ne...

takže on tam asi nějaký rozdíl přece jen bude :-)

Skepticus Maximus 14.4.2008 22:22

Tak to máte sluchové halucinace, prý se to dnes dá léčit :-)))

bobo dronte 14.4.2008 22:22

Re: Re: Re: Re: Re: a dále:

Snažím se říct, že jsou posedlí kontrolou druhých. Na ženy mají spadeno vždy až v první řadě. Pokud jim povolíme tohle, budou pokračovat. A upozorňuji, že současná vláda je tomu vcelku nakloněna. O dalších kruzích ani nemluvě. Tomismus netomismus, toho využívají jen jako instrumentu.

bobo dronte 14.4.2008 22:19

Re: Re: Re: Re: Pánové, pánové......

TeoretiČKA? Jak to víte?8-o

Mephisto 14.4.2008 22:17

Re: Re: Re: okamžik vzniku člověka

:-) Takhle jednoduché to ale nebude ;-) Pokud přijmu za prokázané Vaše tvrzení, že lidský zárodek v tomhle stádiu vývoje je už lidská bytost, pak jeho samovolný potrat je vlastně jeho smrt, plně srovnatelná (podle Vašich (křesťanských) slov!) se smrtí dítěte... A proti úmrtí dítěte, i když by umřelo samo, bez zásahu matky nebo lékaře, samozřejmě aktivně bojujeme, taky ho umřít nechceme nechat! A je to tak správně! Já se teda ptám, pokud několikabuněčný zárodek je už "vlastně taky dítě" i když mrňavé, tak proč se nesnažíme bojovat proti tomu, aby jich TOLIK umíralo?! Proč se VY, křesťané, proti tomu nesnažíte něco dělat? Stejně jako se (všichni) snažíme dělat co můžeme, aby umíralo co nejméně novorozenců? (a taky "samo od sebe"...)

Řeknu vám proč: Protože on ten zárodek samozřejmě NENÍ malinkaté děťátko... on to NENÍ malý človíček, a ne že je, jak Vy tvrdíte...

Baf 14.4.2008 22:13

Re: Re: okamžik vzniku člověka

100% lidí jednou zemře. A přesto je vražda závažný trestný čin

Dana 14.4.2008 22:09

Re: Re: Re: Re: Re: Ne, oni by jí ho nejraději odebrali či ji alespoň obrátili na "správnou" víru :-(

ad nezodpovědné chování - jenže k tomu jsou potřeba dva. A na následky příliš často zůstává jedna. Ale to se točíme v kruhu...

Kolma Puši 14.4.2008 22:08

Re: Re: okamžik vzniku člověka

Chcete znát názor "křesťanských přátel". Tady je tedy názor jedné z nich: zmíněné "shluky embryonálních buněk" končí svou existenci bez vědomého zásahu člověka, ať už matky nebo lékaře.

bobo dronte 14.4.2008 22:07

Re: Re: Re: poslední dny evropské civilizace

Nefilosofujte, nejde vám to.

Baf 14.4.2008 22:07

Pravda je, ze prevazna vetsina zen ktera se k podobnemu zakroku odhodla tak dela s tezkym srdcem a tezkym svedomim

no, jestliže za posledních 50? let se mluví o cca 3 mil. umělých potratů, tak to "těžké svědomí" bude docela lehké. Jestli umím trošičku počítat, tak mi to, jestliže nás je 10 mil. a průměrný věk je něco přes 70 let, vychází skoro na 1 umělý potrat na 2 narozené děti. Dost šílené