21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jiří Zahrádka 14.4.2008 14:56

Re: jeste jsem nikdy neotehotnel

problém ví resit zejména ty co se jich to týká a tedy zeny samy

Mafie se problémy s neúplatnými soudci nejvíc týkaly - tak to řešily sami. Vraždami.

Zaměňujete dotčení problémem a schopnost řešit "problém" věcně správně. Neříkám, že teoretici v celibátu problém musí vyřešit dobře, ale vztah k "problému" a správný postoj ohledně jeho řešení jsou dvě různé věci.

JakubS 14.4.2008 14:56

krestane nejsou jen katolici

Pan Zverina by mel misto slova krestane pouzit slovo katolici. Krestane z jinych denominaci  se k interupci sice stavi jako k vrazde, ale zdale ne tak fundamnetalisticky jako katolicti verici. Zdaleka ne vsichni krestane jsou fundamentaliste a zdaleka ne vsichni krestana jsou katolici. (A take zdaleka ne vsichni katolici se mohou povazovat za krestany)

AA 14.4.2008 14:55

Re: Re: Re: Re: Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

To je výmluvné: "má si dát pozor a neotěhotnět". Ježiš jak já se těším, až jednou věda umožní donosit děti chlapům;-D pak jsem zvědavá na ty diskuse a správné postoje.

Jura Jurax 14.4.2008 14:53

Re: Re: No,

Kecáte, a to tak, že velmi - nikdy jsem o tom neslyšel - ledaže nátlak může být dán  medicínsky - třeba třetí císařský řez je o život ...

Tomáš Fuk 14.4.2008 14:53

Re: Re: Re: věda oběcně jakákoliv sama osobě nepotvrzuje, ani nevyvrací existenci boha například

No ono jde pak taky o to, jak dlouho ty důkazy neexistence vydrží ;-)  Tak dlouho se třeba dokazovalo,  že součet úhlů trojúhelníka není NIKDY jiný, než 180°, až jim přišli s neeuklidovskou geometrií a bylo po důkazu ;-D

Jura Jurax 14.4.2008 14:51

Re: Asi jste nikdy neslyšel o tom, jak to chodí v Číně.

Ale v Číně nejde o víru, ale o to, že je jich moc a že nechtějí holčičky - a nenutí tam katolíky, poněvadž je jim¨ch tam zanedbatekné promile ;-)

Jiří Zahrádka 14.4.2008 14:50

Re: Re: Můj názor

1) Nekecají o tom jenom muži. Jestli je jich víc, kdo o tom kecá, souvisí to asi spíš s tím, že jde o politcké téma a mužů je v politice výrazně více.

2) Pět zdrávasů ten život zpátky nedá.

Jiří Zahrádka 14.4.2008 14:47

Re: Re: Re: Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

Ne, ale ženská má právo přinožit a říct "ne." Případně kopnout rozehřátého oplodňovače tam, kde ho to v tu chvíli bude zvláště bolet.

Lidé s IQ na úrovni mluvícího papouška a výše jsou snad schopni pochopit, že následkem sexu může být otěhotnění. Podle mě to není žádný tragický následek, ale něco přirozeného a z hlediska ekonomického je na tom v současné době přímo "veřejný zájem." :-) Ale jestli má někdo jiný pohled na věc a těhotenství považuje za problém, tak lze logicky dovodit, že to chce buď nesexovat, nebo použít antikoncepci. Spolknout prášek nebo nasadit kondom není takový problém. Takže nechápu, o čem se to vlastně bavíme.

Zvěřina je mimochodem svým afektem k čemukoli křesťanskému už trochu srandovní. Takový čertík Bertík. Když začne obviňovat ze snahy získat těmito návrhy hlasy, načež sám uzná, že to v Česku asi nebude fungovat, tak nevím, jestli nepíše rychleji než myslí. Aleje možné, že to myslel tak, že lidovci chtějí nabrat aspoň víc hlasů mezi křesťany, kteří už jich taky asi mají po krk. Ostatně, kdo ví, možná to tak i je. Ale jak znám křesťanské prostředí, tam fakt nemusí jít o politiku, ale o přesvědčení. Zvěřina principiálnost asi nepochopí, ale to neznamená, že neexistuje.

Jura Jurax 14.4.2008 14:45

Re: Když tak kouknu na papežence...

Jojo, byl tu kdysi vtip: 

Ve Varšavě mlátí polského kněze dva kloučci z Hitlerjugend.

A jeden říká: hele nech ho, je to kněz, co kdyby z něj byl někdy papež?

Druhý se uchechtne: jo, a já budu papež po něm!

Pepa Jetel 14.4.2008 14:42

Re: Re: Re: Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

Pokud nechce "posloužit jako inkubátor", má si dát pozor a neotěhotnět. Možnosti jsou dnes velmi široké. Když otěhotní, musí, podle mého názoru, respektovat právo svého dítěte na život.

Jura Jurax 14.4.2008 14:41

Re: No zkouším vás z historie a nejste moc úspěšný.

No a středověkými Bin Ládiny bych nazval spíš všechny ty navzájem se proklínající a exkomunikující  avaté otce papeže - kolik jich to v Žižkově době bylo - dva nebo až tři? Žižka byl voják, vojevůdce, ne ideolog.

bp 14.4.2008 14:41

Re: Re: církve

Halík je pravoslavnej... Jílková by za předvedenou neprofesionalitu zasloužila vyhazov.

Karotka 14.4.2008 14:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

no jestli je někdo v dané situaci cizopasníkem, pak je to muž, který jí dítě zplodil (užil si bezohledně v cizím organismu).

ale chápu, dokážu se vžít do situace dívky, které se díky těhotenství zhroutí svět. za to všechno ale nemůže to miminko. ve slušné společnosti (já vím, utopie) není důvod, aby taková dívka zůstala sama, opuštěná, se zhrouceným vesmírem, v neštěstí a depresi. Že se to děje, za to můžou všichni, kdo odsuzují, moralizují, sobecky myslí jenom na sebe, ať už chlapi, politici, církve... všichni, kdo vštěpují nějaké názory, soudí, vymýšlejí, ale hlavně že nemusí přiložit ruce k dílu (k pomoci, k pochopení). Včetně názoru, že dítě, to je konec svobody a štěstí a radosti.

V dnešní situaci rozumím dívkám, které se rozhodnou pro potrat, a nebudu házet kamenem (navíc nemůžu, že, taky jsem už v životě zhřešil).

Jura Jurax 14.4.2008 14:37

Re: No zkouším vás z historie a nejste moc úspěšný.

Ale nemíchám - a upozorňoval jsem, že zhusta byla víra a církev využita jako podšprajc, aby se kanonenfutr radostně nechal zabíjet pro pravdu Boží. A Žižka byl bojovník za jednu pravdu Boží, a ti, kdož zvedli křižácké výpravy proti němu, za jinou pravdu Boží - a samozřejmě šlo jako vždy o moc a majetky. Jak tak koukám, jste v historii školen pokatolicku, takže se stěží shodneme. Vzhledem k vlivu církve až do reformace a zhusta i po ní se bez ni nic nemohlo ani šustnout, takže ji do toho pletu právem.

A křížové výpravy vůbec nebyly kvůli svatým místům - to byl jen ten ideologický podšprajc pro válečníky, aby radostněji zabíjeli a lépe umírali a aby do toho vůbec lezli - ale pro území, vliv a ovládnutí přístupů do Indie 

AA 14.4.2008 14:37

Re: Re: věda oběcně jakákoliv sama osobě nepotvrzuje, ani nevyvrací existenci boha například

Trochu odbočení;-).

Já jsem chtěla jenom říct, že dokazovat ideologii vědeckými poznatky nejde, resp. jde, ale dokážete tak cokoliv. Kdy "vzniká člověk" je ideologie. To si musí každý určit sám, nebo jeho víra za něj.

A čistě věděcky, jsou metodiky, které staví na tom, že dokazují, že něco neplatí, či neexistuje, třeba v matematice:-P

Forstmeister 14.4.2008 14:37

Když tak kouknu na papežence...

Což takhle Alexander VI, blahé paměti tatík Cesare Bogii? To katolíci na jeho synka zapomínají? Jeho incest se sestrou je irelevantní? Účast nynějšího Svatého otce v Schickelgruberově mládeži je jako členství v bolševickém československém pionýru?

Chlastával jsem pivo s jistým biskupem, byl v Pacem interis (byl jsem tehdy studentským brigádníkem na výstavu piva). Onen klerik měl splav, jako Orlík při povodni.  

Tomáš Fuk 14.4.2008 14:34

Re: Re: Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

Kdyby jste četl, tak víte, že mám - už dospělé, chtěné... No a? Co to má co dělat s tím, co jsem psal výše? On má někdo právo ženské nařídit, že musí posloužit jako inkubátor? ;-P

Pepa Jetel 14.4.2008 14:29

Re: Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

Hmmm, tak nějak se mi zdá, že dítě je pro vás jen nechtěný vedlejší produkt sexu... Máte děti?

Jura Jurax 14.4.2008 14:29

Re: Re: Re: Re: Re: Život ve svých rukách...

No - zde pojmem flanďáci označuji lidovce, resp. ony jejich představitele, co opírajíce se o tmářství vpravdě středověké a víru křesťanskou pokoušejí se dosící koryt nových a stávající udržet. V širším smyslu pak tímto pojmem nazývám ty, kdož si myslí, že Víra (ta jejich) by nám měla vládnout (a případně oni skrze ni) a že teokracie by nebyla špatná (samozřejmě jejich víry) a kdož nám její dogmata tu agresívně, onde ručkou v sametové rukavičce oktrojují..

Pája45 14.4.2008 14:27

Re: Můj názor

Vážený páne tvorstva - "pepo jeteli", otevíráš si ústa na nepravém místě. Máš jen štěstí, že na tomto kolbišti se nemůžeš setkat s tím, že ti ženy odpoví, tak si to zkus a uvidíš. Dnes si může zasoutěžit s muži skoro ve vše, až na jedno - v těchotenství a rození, a to ne proto, že by nechtěla, ale proto, že to "MUŽI NEJSOU Z BIOLOGICKÉHO HLEDISKA SCHOPNI". A kdo o tom nejvíc kecá MUŽI. tak se uklidni, zajdi ke zpovědi, tam se můžeš vykecat ze všeho i z té vraždy plodu v těle ženy, které jsi splodil. Pár zdravasů to spraví.

Tomáš Fuk 14.4.2008 14:26

Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

Takže když bude otec nesouhlasit, bude holka povinna posloužit jako inkubátor? 8-o  Člověče, Jetel - vy jste horší než komunisti ;-)

ceskej Honza 14.4.2008 14:24

Re: Re: Soudruh Zvěřina

R^

Tomáš Fuk 14.4.2008 14:23

Re: věda oběcně jakákoliv sama osobě nepotvrzuje, ani nevyvrací existenci boha například

No ona se obvykle dokazuje existence nějakého jevu, nikoliv naopak. Neexistence vlastně dokázat nejde ;-D  Existenci Boha zatím nikdo nedokázal - za posledních pár tisíc let ;-)

Jura Jurax 14.4.2008 14:22

Re: Re: Soudruh Zvěřina

R^R^R^

Jura Jurax 14.4.2008 14:20

Re: jeste jsem nikdy neotehotnel

Ale úplne to poslední je, kdyz do tohoto problému mluví muzi, kterí  pomateni jaskousi vírou a celibátem,  rádoby rozumejí práve problémúm zen, které osobne znají jen z obrázkú.

R^R^R^ ale ta neznalost spolu s přesvědčením o své pravdě charakterizuje různé verozvesty a sociální inženýry

Pája45 14.4.2008 14:18

Re: církve

Jseš nejlepší "sovo", taky mi vadilo, koho ten pošuk Jílková pozvala, ale po zhlédnutí a kupodivu dobrém výkonu Jílkové, jsem si uvědomil, že udělala národu velmi dobrou službu. Tolik "křesťanské" lásky z obrazovky, kterou předvedl ten pošuk v černém a skřížem na prsou,  zatím nepředvedli ani papežové , kardinálové a biskupové dohromady. To jistě zapůsobí na masy, které se již dnes bijí ve frontách o místa v církvích - HA HA.

Pepa Jetel 14.4.2008 14:18

Můj názor

Potraty jsou hnusné. Zabití zcela bezbranného tvorečka, který by se časem stal člověkem jako vy a já (a jako vaše a moje děti), je dle mého názoru neobhajitelné. Můžou existovat okolnosti, kdy je potrat nejméně hrozný ze všech špatných řešení (zdravotní důvody, poškození plodu, znásilnění), ale to jsou opravdu krajní situace.

Jinak se svobodou matky rozhodovat o svém těle to podle mě nemá nic společného. Každý ví, že určité jednání vede k určitým následkům. Následkem je v tomto případě nový člověk, i když zatím bez možnosti izolovaně přežít a bez vědomí si sebe sama (tohle vědomí získá dítě podle mých zkušeností až tak v půl roce věku), a zabít člověka je prostě špatné, bez jakýchkoli podmínek.

Prakticky je však nevhodné nějakým způsobem přitvrzovat v potratové legislativě. Vedlo by to zřejmě ke zhoršení situace, která se nyní pozvolna zlepšuje. Jediné vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem. Otec je, stejně jako matka, rodič, i když s částečně odlišnou rolí, má své povinnosti, tak by měl mít i práva rozhodovat o osudu svého dítěte.

Tomáš Fuk 14.4.2008 14:17

Re: pokud má někdo názor, že je dítě do dvou let věku cizopasník a ne člověk, protože si neuvědomuje samo sebe

No trošku jste si to zas překroutila, jak bývá vaším "dobrým" zvykem, že? ;-D

Tomáš Fuk 14.4.2008 14:15

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Tvrdé a ošklivé? No a jak asi na to může koukat žena, která to dítě nechce? Prostě se k "tomu" musí zachovat, jako k cizopasníku... pokud nechce posloužit, jako ta domácí pekárna ;-)  Může se vám to nelíbit, ale je to realita.

AA 14.4.2008 14:14

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Za dnešního stavu genetiky a embryologie je možno lidský zárodek vypěstovat uměle, naklonovat, ... zatím ne donosit a porodit, ale i to časem půjde bez existence matky a jejího těla.

Ano tyto vědy existují objektivně, ale neříkají nic o okamihu "vzniku života". Mluví jen o tom, co se stane, když zkřížíme červený a bílý hrách.  Je to podobný problém, jako třeba, že věda oběcně jakákoliv sama osobě nepotvrzuje, ani nevyvrací existenci boha například.

Ale určitě obě strany, ateisté i věřící různých cirkví najdou hodně "objektivních faktů" potvrzujících tu, či onu "pravdu".