3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
portwyn 14.4.2008 12:37

Stručně řečeno,

jen kretén svolí k nechráněnému sexu s jakoukoli ženou. V případě otěhornění pak má totiž jediné právo - platit.

Jsem proti změně interrupčních pravidel, protože současná úprava funguje. Nepřeji si žádné fundamentalistické úpravy. Nechci, aby o těhotenství ženy rozhodovali muži. Názory, že muži nemají právo do ničeho ohledně reprodukce ani mluvit, však považuji za diskriminační.

JE 14.4.2008 12:37

A co takhle něco k tématu?

Karotka 14.4.2008 12:36

Re: Není důvod ženu otěhotnět

skutečně, něco tak ošklivého bych opravdu dělal nerad. ale může být hezké mít s nějakou, kterou mám rád, miminko :-)

sestřenice Běta 14.4.2008 12:36

Re: Re: Re: ženám se do toho nepleťte!

Karotko, Vy jste ten Karotka, nebo Ta Karotka?

Tomáš Fuk 14.4.2008 12:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Jistě, jsem to schopen pochopit. Jde o jisté stádium na cestě k budoucímu člověku ;-D  A proč že je kravina mé tvrzení, že člověka tvoří jeho nadstavba? Křesťané to nazývají duší, my normální tomu říkáme osobnost ;-)  Vy nám tu místo toho tvrdíte, že člověk je genom - a strašíte zcela hovadsky ženské, že když vypudí pár buněk, zabijí dítě! No fuj... :-/

baf 14.4.2008 12:35

Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

R^

takže to máme věk +/- 10let ... anebo také po získání zaměstnání ...

Marat 14.4.2008 12:33

Re: Re: S úžasem zjišťuji

Hele Fuku,to co Pavla píše,je prostý fakt.Co je na tom nesmyslného? Jaké její argumenty jsou ubohé? Je přece pravdou,že obě stanovisdka o kterých podle vás argumentuje,jsou skutečně široce známé a neustále přežvykované.Které s těch dvou názoru je správné a které zavrženihodné?

Karel 22 14.4.2008 12:33

Re: Re: Re: Z toho mi vychází věk asi tak 3 roky

Tak to jste prospal dobu. Do dvou let jste je dle Vaší logiky mohl utratit - jako psy. Jenže máme zaostalé zákony a KDU do toho ještě vnáší své tmářství. Nevadí, počkejte na lepší zákony. ;-P

selidka 14.4.2008 12:33

Re: Re: ujeté ženy

podprůměrná žena je třeba taková, která se zcela vážně ptá, proč musí v létě platit za teplo, když se netopí (bytový dům s byty v osobním vlastnictví s vlastní kotelnou), která nemá doma ani jednu knihu (ani dětskou pro své děti) a na vývar z kostí použije kosti z kuřete, které měla předchozí den rodina k obědu.

portwyn 14.4.2008 12:32

Re: Re: Re: Re: Kromě poslední věty

Například já pracuji ve školství, ale pro řadu žen (zejména vzdělaných) jsem tímto absolutně nezajímavý jako potenciální partner - nemám třicet tisíc měsíčně. (Ano, naštěstí jsou i jiné ženy.) Tolik k otázce "proč muži opustili místa ve školství".

Jinak ale pro muže je typické, že se zajímá o vlastní děti, o cizí příliš ne. Proto není mnoho zájemců-mužů např. o rodiiné právo nebo o učitelstvé na I. stupni.

K otázce "PROČ": Myslím, že se je to souběh vlivů právních (rovnoprávnost pohlaví, sociální zabezpečení samoživitelek, interrupce), ekonomických (ekonomická nezávislost žen), vědeckotechnických (antikoncepce) a politických (tlak na zvýhodňování "diskriminovaných žen"). Je to na VELMI dlouhou diskuzi.

Karotka 14.4.2008 12:32

komu se kdo do toho nemá plést?

Nadpis naznačuje, že někdo (my) se do toho nemá plést ženám. Jsou-li zde ženy vnímány všeobecně, tak je asi myšleno, že my muži se do toho nemáme plést jim ženám. Psy nebo žížaly pan Zvěřina asi na mysli neměl.

Ať už zastánci potratů, lidé, co nesnáší z nějakého osobního důvodu flanďáky, zapálení věřící, spousta z nás, co tu diskutujeme, jsme muži a pleteme se jim ženám do toho.

A lze to rozdělit? Je užitečné rozdělení na my muži a ony ženy (a obráceně)? Fakt jako že na dva zcela odlišné tábory? Myšlenka, že jsme lidi, je už zastaralá?

Dobrá. No, sousedce se do toho plést nebudu, stejně tak sousedovi, poslanci jakýchkoliv stran ať se třeba utlučou navzájem a ať schválí cokoliv, stejně to nebude nic úžasného.

Své partnerce se do toho plést budu, protože jsem se zapletl už v momentě, kdy jsem se do ní zapletl. Z nějakého důvodu pak u mě vzniká pro mnohé asi nesrozumitelný výraz "my", tedy ne "já" a "ona". Asi moc nechápete, někteří, že?

Pavla B. 14.4.2008 12:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Novorozence považuje za člověka i náš jinak zcela (z hlediska biologie) pomatený právní řád.

Dobře - beru na vědomí, že člověk je podle vás až to, co umí mluvit. Ale buďte tak hodný a nenuťe mně, abych se s tím ztotožnila.To dost dobře z hlediska své profese  udělat nemůžu.

Tomáš Fuk 14.4.2008 12:29

Re: Re: Z toho mi vychází věk asi tak 3 roky

Ale kdepak... co si tak pamatuji s vlastními dětmi, je to už kolem 2 let věku...

Pavla B. 14.4.2008 12:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Jste schopne pochopit, že absence (vyššího) nervového systému (jakož i ručiček, nožiček a asi tak miliónu dalších věcí) je v jistém stadiu lidského vývoje normální? Že to není žádný příznak neživotaschpnosti nebo známka, že jde o jiný organismus než lidský?

Naopak - vy nahrazujete realitu ideologií. Tvrdíte, že znakem člověka je jeho uvědomění si sama sebe - což je naprostá kravina.

Baf 14.4.2008 12:27

Re: Z toho mi vychází věk asi tak 3 roky

hm ..  řekl bych že jste dost podstřelil, mě to podle definice TF vychází někam k začátku školní docházky . . .

Tomáš Fuk 14.4.2008 12:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

No chová se to tak? ;-D  Ale zas jsou legrační, to ano... ;-)

Pavla B. 14.4.2008 12:23

Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

BTW pojem budoucí člověk jsem nepoužila - nic takového neexistuje. Nepodsouvejte mi laskavě co jsem nenapsala.

Tomáš Fuk 14.4.2008 12:23

Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Pavlo, biologie ať si říká, co chce... To, že je to první vývojjové stádium, je jistě pravda - no a? Kde je nějaký (natož vyšší) nervový systém? Kde je mozek, aby si to vajíčko mohlo samo sebe uvědomovat? ;-D  Nahrazujete realitu ideologií, to je to celé...

portwyn 14.4.2008 12:22

Poněkud obráceně

Promiňte, ale rozhodování soudů (dítě zásadně ponechat matce) přece není ve prospěch mužů! Ženy se často bijí o to, aby mužům zabránily ve styku s jejich dětmi. Otců, kteří se soudí o to, aby mohli pečovat o své děti, je celá řada. O případu soudící se matky nevím.

Uznávám, že někteří muži nemají o děti zájem. Ovšem tvrzení, že žena je poškozena tím, že dostane děti do péče, je nespravedlivé.  Já sám bych se rád o své děti postaral, i kdybych od bývalé ženy neměl korunu výživného (a vyplatilo by se mi to). Nejsem žádná výjimka a ze své praxe pedagoga vím o několika dětech, které by radši byly s otcem, než s matkou, což také v okamžiku dovršení 15 let realizují. Myslíte, že je otec vyhodí?

Karel 22 14.4.2008 12:21

Z toho mi vychází věk asi tak 3 roky

Pavla B. 14.4.2008 12:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Takže za člověka nepovažujete ani novorozence a malého kojence?

Pavel 14.4.2008 12:21

Není důvod ženu otěhotnět

Při dnešním pohledu na nezajímavé ženy,které se oblékají jako chlapi nevidím žádný důvod počít život.Ty,které se nakonec nechají otěhotnět,tak volí interrupci.Většinou to co rupne je proti životu.Ženy současného věku(alespoň pozorováno na zdejším ůzemí) jsou velmi sobecké.Takové volí interrupci.Ze sobeckosti.Je známo v zahraničí,že Češky nemají vkus.Proto nemůžou být ani přitažlivé.Když se za první republiky zpívala píseň "Šaty dělaj člověka" tak to bylo období vkusu.A holt dnes hlásám PODLE VKUSU POZNÁŠ HUSU;-(

BLAHO>-

Pavla B. 14.4.2008 12:20

Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Máte pravdu - je to docela jedno, zda se zlikviduje nenarozené dítě nebo jakékoliv jiné dítě neschopné samostatného života, odkázané na matku (nebo náhradní matku).

Tomáš Fuk 14.4.2008 12:19

Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Dle mého tehdy, když začne lidsky vnímat a uvažovat - když si dokáže uvědomit svou jedinečnost ;-)

Pavla B. 14.4.2008 12:18

Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Tak v tomto s vámi naprosto nesouhlasím. Oplodněné vajíčko je první vývojovým stadiem živočišného druhu Homo sapiesn sapiens. Biologický druh je určen genomem, nikoliv tím, co zárodku během vývoje postupně naroste, a už vůbec ne nějakým uvědoměním si sama sebe.

Klidně vám podepíšu, že v naší kultuře má matka právo nenarozené dítě zabít - tak jí to dovoluje legislativa - ale ani o fous víc. Tedy nikoliv, že zabíjí neživotaschopný shluk buněk, cizopasníka nebo pulce  - zabíjí své dítě.

bp 14.4.2008 12:17

Re: Re: No,

Pro upřesnění - myslím tady, v Čechách.

Tomáš Fuk 14.4.2008 12:16

Re: Re: Re: ten organismus se v těle ženy neusadil o své vůli, nýbrž (až na výjimky, jako je znásilnění) přičiněním (také) dotyčné ženy

Pro vás za cenu lidského života, pro mne za cenu zničení něčeho, co jednou MOHLO být člověkem ;-)

bp 14.4.2008 12:16

Re: No,

Možná byste se divil, jakým způsobem se leckde zdravotnický personál chová k matkám, které už mají např. dvě nebo tři děti a jakým nátlakem na ně působí, aby potrat podstoupily...

Baf 14.4.2008 12:16

Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

hm, ... a kdy se stane člověkem, ? a prosil bych zdůvodnění proč

Karel 22 14.4.2008 12:14

Asi jste nikdy neslyšel o tom, jak to chodí v Číně.