22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karotka 14.4.2008 14:14

Re: Re: Re: Re: Re: Jen žena může rozhodnou, zda na sebe vezme riziko těhotenství ...

Já taky a taky mám někdy plné zuby lidí či specificky žen, co mi říkají, že mi do toho nic není, když jsem muž. Nebo když jsem věřící. Tak se někdy rozčertím :-)

ceskej Honza 14.4.2008 14:12

jeste jsem nikdy neotehotnel

a protoze uz asi ani neotehotním, prikláním se k názoru autora, ze problém ví resit zejména ty co se jich to týká a tedy zeny samy. Pro 95 procent zen není problém otehotnet, problém je díteti zajistit domov a vychovat ho.  Prerusit tehotenství, muze být v nekterém prípade zodpovednejsí, nezli porodit a potom se o díte starat spatne, nebo vúbec ne.

Ale úplne to poslední je, kdyz do tohoto problému mluví muzi, kterí  pomateni jaskousi vírou a celibátem,  rádoby rozumejí práve problémúm zen, které osobne znají jen z obrázkú.

Nemo 14.4.2008 14:10

Re: Re: Karotka, portwyn, Pavla B.

Řiďme se tedy církevní naukou. Sv. Tomáš Akvinský zpochybňoval, kdy je stvořena duše. Podle něho dítě mužského pohlaví není dostatečně vyvinuté na to, aby mohlo být považováno za člověka (a tudíž mít duši), prvních čtyřicet dní těhotenství, a že dítě ženského pohlaví nemůže být pokládáno za plného člověka prvních osmdesát dní.

Učení Akvinského bylo oficiálním učením církve (tomismus).

Tomáš Fuk 14.4.2008 14:10

Re: Re: Re: Karotka, portwyn, Pavla B.

Proč by ne? ;-)  Ostatně to byla jen reakce na tvrzení Pavly, že potrat shluku lidských buněk je vražda...

Tomáš Fuk 14.4.2008 14:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Ta vaše slavná genetika neříká nic víc, než že to jsou lidské buňky ;-D

Pája45 14.4.2008 14:08

Re: SEXUOLOG ODS, Zveřina: CIZOLOŽSTVÍ Klause = vítaná DRUHÁ MÍZA vůdce

Milé "JK", tebe je na stránky neviditelného psa škoda. Měl bys jít do nějakého historického (pardon, chtěl jsem napsat histerického) ústavu. Nebo raději přímo do ústavu kde je primářem doc. dr. Chocholoušek. Tam ti dají barevné pilulky (ráno, v poledne a večer) skotské střiky a další podobné  procedury.

Za naše daně tam dožiješ a ušetříš nás svých zvratků, pokud jsem se všiml, vynechal jsi ve svém krásném hodnocení jen vlastní rodinu, asi ze skromnosti, chápu.

Karel 22 14.4.2008 14:04

Re: Re: Karotka, portwyn, Pavla B.

Diskutér Tomáš Fuk to s tím cizopasníkem do dvou let asi nemyslel přece jen vážně. Jeho děti jsou prý už dospělé - takže je neutratil jako psy. Asi si z nás jen vystřelil. ;-D;-D;-D

Tomáš Fuk 14.4.2008 14:04

Re: Re: Re: podívejte se, co je to cizopasník

Myslíte ten výčet příkladů? Ano, lidský zárodek tam není uveden... ale oni tam nejsou ani svalovci, vši, zákožka svrabová... ;-D

Malý Aston 14.4.2008 14:01

KDU to myslí upřímně!

Když je KDU v perdeli,klesají ji preference nebo chtějí zakrýt nějakou kulišárnu,vytasí interupce.Jak dát národu vědět,že ještě jsou když již nejsou? Kdo jim má zaplatit propagaci když jsou to lakomci? Jak by se jinak dostali do televize,do diskuzí a novin? Interupce,to vždy zabere. Toho malinkatého křiklouna poslali dělat velvyslance do Taškentu a nastoupil mladý křikloun zatím jen nějaký místopředseda KDU ale perspektivní demagog že i Kalousek je proti němu amatér.Takže nejde o nic jiného než aby všichni věděli,ještě tady jsme.:-D

Karotka 14.4.2008 13:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

možná je, kdo ví. ale zrovna třeba to s tím cizopasníkem... který škodí svému hostiteli... to bylo tvrdé a ošklivé, že jste řekl, že taková jsou miminka. I když v rámci rozhovoru, na kterém vám nezáleží, to zní vtipně, uznávám

AA 14.4.2008 13:59

Re: Re: Re: Re: Jen žena může rozhodnou, zda na sebe vezme riziko těhotenství ...

Tak to je fajn:-). Já také neříkám, že muži(otcové) mají stát mimo - zvlášť za takto normálních situací, jaké popisujete. Jen mám občas plné zuby "dobře míněných rad "mravokárců - mužů.

Pája45 14.4.2008 13:57

Re: Re: Jen žena může rozhodnou, zda na sebe vezme riziko těhotenství ...

Hezké "karotko", děkuji za pohlazení v přemíře strašení (bohen, čertem) a moralizování.

bp 14.4.2008 13:57

Re: církve

Kupte si brejle a naslouchátko. V té diskusi byli úplně jiní fanatici a fanatičky.

Queribus 14.4.2008 13:57

Re: Soudruh Zvěřina

A kdo je, podle Vás, tvůrcem schopnosti plodit? Bůh? Který? Víte, podle mého skromného názoru, je primitivní ne materialistická filisofie, ale slepá vira v cosi nadpřirozené. Přeji pěkný den.

Pavla B. 14.4.2008 13:56

Re: Karotka, portwyn, Pavla B.

Díky, Jeteli, obvykle nebýváme ve shodě.

Končím diskusi - pokud má někdo názor, že je dítě do dvou let věku cizopasník a ne člověk, protože si neuvědomuje samo sebe, opravdu není v mých silách tento názor vyvracet.

sova 14.4.2008 13:54

církve

Viděla jsem pořad M.Jílkové o interupcích. Zděsila jsem se, když jsem viděla koho přizvali do diskuse: fanatického duchovního. Tento problém v naší zemi je přece problémem ženy, maximálně jejího partnera. Zjevení postavy v černém se stříbrným křížem působilo jak z filmu Kladivo na čarodějnice.

Pavla B. 14.4.2008 13:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Genetika a embryologie jsou ovšem docela objektivní vědy, na faktech jimi popisovaných skutečně není co zpochybňovat. Že jim někdo nerozumí, není můj problém, leč problém toho dotyčného.

Pája45 14.4.2008 13:53

Re: Soudruh Zvěřina

"Magore" jak to, že tak dobře znáte čím byl, kde a jak studoval atd. MUDr. Zvěřina, nepráskal jste ho StB. Nelíbí se vám, že jsou zde ateisté, kteří mají jiný názor než vy (i zrušit je), vy ale zastáváte opačný názor (zavést ho povině pro všechny!). Jaký je ten rozdíl? Vám určitě bude vadit přirovnání, že církve ano, ale jako každý jiný zájmový spolek (zahrádkáři, turisté, věřící atd.). Proč máme být neustále ohlupováni demagogií, bůh je a tomu musíte věřit, kdo nevěří skončí v pekle atd. Církev prý učí morálce, podporuje vzdělanost atd. Proč tedy pálila a dál pálí  knihy, hlavně katolická církev (náboženské knihy jiných náboženství, Darvina a další knihy, které jí z hlediska náboženství nevyhovují), co dělá církev pro morálku, káže vodu a pije víno (jak zatočila s pedofilními, znásilňujícími knězi a to i  vysokými hodnostáři). a tak by se dalo pokračovat. Vaše bláboly proti interupci si nechte na kázání do kostela, bude-li to farníky zajímat.

Nemáte proti MUDr. Zvěřinovi fakta, tak jste si našel nejpádnější důvod v boji  proti dr. Zvěřinovi - nadávky (byl komouš, teď je ODS, obul se do lidovců, vyčinil církvím, podílel se na likvidaci církví, vyznává primitivní materialistickou  filozofii, zabití nenarozeného dítěte považuje za normální. Jó kde nejsou argumenty "magore", tam nastupuje demagogie, zde černomodrá nebo i církevní. Vám se holt stýská po moci, kterou jste měli (když jste ještě raději pálili lidi než knihy) a tiše závidíte některým imámům, kteří mají mimo církevní i tu světskou moc a kterou vy už nemáte. A to je dobře.  Na závěr chci poděkovat dr. Zvěřinovi za velmi fundovaný, věcný a korektní příspěvek. Současně musím oznámit všem, které  rozezlím, že jsem nikdy ODS nevolil, nevolím a volit nebudu. Přesto, když někdo z jakékoliv politické strany,  církve nebo z jiné oblasti zde bude říkat svůj názor věcně, bez plivání na druhé a nebude brojit za svoji pravdu jako pravdu jedinou, mi vadit nebude

Pepa Jetel 14.4.2008 13:51

Karotka, portwyn, Pavla B.

R^

Pavla B. 14.4.2008 13:50

Re: Re: podívejte se, co je to cizopasník

Asi jste to nepřečetl celé.....:-D

Karotka 14.4.2008 13:50

Re: Re: Re: Jen žena může rozhodnou, zda na sebe vezme riziko těhotenství ...

Víte, AA, já souhlasím a opravdu nemám žádnou možnost, jak bych ze sebe hřích svého mužství sňal. Jediné, co se snažím dělat, je plnit svou mužskou polovinu role maximálně zodpovědně. Moje partnerka nebude sama, až otěhotní, ačkoliv to bude ona, kdo bude rodit. Bylo by ale absurdní si myslet, že mi je něco takového zcela lhostejné. A nebude sama, až dítě poroste. A to dokonce i kdyby se mnou nechtěla žít. Víc opravdu neudělám, ani kdybych se na hlavu postavil. Je mi líto.

Ale když názor dané slečny bude ten, že jsou pro ní důležitější věci, které nechce ztratit kvůli těhotenství, budu asi trochu otrávený a zklamaný. Přesto se budu snažit jí chápat a podporovat. To rozhodnutí je opravdu na ní a jak jsem psal, jediné, co můžu, je jí svázat (skutečně nebo psychologicky). To však nedělám.

Pavla B. 14.4.2008 13:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Ano, mně genom jako identifikační znak lidského orgasnismu docela stačí, duši ani to vaše uvědomění si sama sebe k rozlišení lidského zárodku od jiného zárodku nepotřebuju. Opravdu se neobávám, že by se v děloze nějaké ženy vyvíjelo něco jiného než člověk.:-P

Sam Křepelka 14.4.2008 13:46

církev se odělohu žen zajímá od samého počátku.

CVírkev se odělohu žen zajímá od samého počátku. Vžyť i Marie počala pravděpodobně uměle. Jenže bible již neříká, zda k tomu měla souhlas otce. A byla to církev, která ve své svaté inkvizici párala břicha těhotným ženám. Rozdíl je však u samotných zástupců Božích. Ti se ve velkém nezajímají o dělohu žen, ale spíše o zadečky ministrantů. A protože tak má církev bohaté zkušenosti ve všech směrech, může Macek vykřikovat o podmínkách umělého přerušení těhotenství a vyvolávat vznik antiinterupčních komisí, schovaných pod pohovor s odborníkem.

Harwey 14.4.2008 13:45

Střízlivě psáno

pěkné.

Karotka 14.4.2008 13:44

Re: Bohužel ani antikoncepce není stoprocentní ...

není a také jsem v jistém smyslu jeho zastáncem. jen nedělám vlny, když všechno nejde podle plánu. život je pak radostnější a svoboda, kterou se tolik oháníme, skutečnější. čekáme miminko? vow. to jsem neplánoval. A zvednu palec, usměju se a začnu překopávat plány, aby se tam miminko vešlo.

AA 14.4.2008 13:43

Re: Re: Jen žena může rozhodnou, zda na sebe vezme riziko těhotenství ...

Máte pravdu sme dospělí lidé a musíme nést následky svých činů. Pravdou ale je, že přímé následky nechtěného oplodnění nese vždy žena. Takže být můž, kecala bych do toho opatrněji. Ono je vždy jednoduché mít "správný" názor, když se mi to nemůže stát, že?

Karotka 14.4.2008 13:41

Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Vychází. A přeju vám to ještě dlouho do budoucna. Máte-li ty dospělé a chtěné děti, jste šťastný člověk. To, že jistou fázi vývoje lidského jedince považujete za nedůležitou, aby stálo za to bojovat o její život, chápu, byť já mám tu hranici hodně jinde. Vy máte dospělé děti, já žádné, ani jeden jsme nestáli tváří v tvář situaci, kdy se nám kvůli jedné hloupé chybičce hroutí celý vesmír. Teda oprava, možná stáli, ale ne v momentě zjištění, že jsme těhotní.

Potrat může být další malá hloupá chybička, psychologové, co řeší problémy žen po potratu by mohli doplnit detaily. Jako lidstvo jsme na úrovni dětí v jeslích, když odešli všichni vychovatelé. Celkem průšvih. Ale na to, jak to s námi vypadá, nám to už všem hezky dlouho vychází :-)

Tomáš Fuk 14.4.2008 13:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Ale nepovídejte? 8-o  Není to jen vaše nutkavá myšlenka? ;-D

hamar 14.4.2008 13:38

Bohužel ani antikoncepce není stoprocentní ...

A jsem zastáncem plánovaného rodičovství - to se mi zatím osvědčilo.

AA 14.4.2008 13:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

To je právě to. Pro Vás jsou to jasná fakta, pro někoho ne. Na světe existuje jen málo "objektivních" faktů, pokud nějaké vůbec.