14.6.2024 | Svátek má Roland


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tomáš Fuk 14.4.2008 13:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Není na tom, kromě genomu, vůbec nic objektivního... ale klidně si tu svou "pravdu" užívejte ;-D

555 14.4.2008 13:36

Ne žena sama, ale náboženský magor, nebo náboženští magoři, budou rozhodovat,

zda-li interupci podstoupí, nebo ne. Ne ona, ale magor a náboženští magoři o tom budou rozhodovat.  Z ženy tak udělají nesvéprávnou ovci svého stáda. 

Tomáš Fuk 14.4.2008 13:34

Re: podívejte se, co je to cizopasník

No však to sedí ;-)

organismus (mikroorganismus, rostlina, živočich), který využívá jiné organismy

(hostitele) jako zdroj své potravy i jako své stálé nebo dočasné životní

prostředí a svému hostiteli tak přímo nebo nepřímo škodí. Přitom část regulace svého vztahu k vnějšímu prostředí ponechává na hostiteli. Na rozdíl od dravců parazit své hostitele nezabíjí, ale využívá je za jejich

života.

Karotka 14.4.2008 13:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

pro mě bude schopen přežít, až si sundá ve vesmíru přilbu. ale utratit ani potratit bych nerozhodoval. není na obtíž mé kariéře a nemusím ho živit :-)

Pavla B. 14.4.2008 13:33

Re: Donošení dítěte není všechno

Nevím, jestlije tento příspěvek pro mě - pokud ano, tedy vězte, že žádný jedinečný život nechráním. Jenom si přeju, aby jeho zabití nebylo okecáváno naprosto nesmyslnými argumenty.

Karotka 14.4.2008 13:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Tomáši, vy jste ale kus tvrdohlavého chlapa, který se rozhodl zvítězit v jakési virtuální bitvě s Pavlou a je vám zřejmě úplně jedno, o čem se tu hovoří. Děláte všechno, co v kultivované diskusi neexistuje. Chytáte jí za slovo, podsouváte myšlenky, které neřekla, svedl jste diskusi jiným směrem, než kde byla započata. Bravo. Ze svého pohledu dokonce vítězíte a asi z toho máte dobrý pocit. Užijte si ho.

Vlado Z 14.4.2008 13:29

Donošení dítěte není všechno

...je mu také potřeba zabezpečit podmínky na přežití a další rozvoj. V této souvislosti by Vás mohlo zaujmout zjištění jednoho amerického ekonoma, který studoval příčiny vývoje kriminality v USA v 20-století, že nejvýraznější úbytek kriminality v 70-týdch letech následoval cca 15-20 let po povolení potratů. Tím, prosím nechci agitovat, za tento způsob znižování kriminality. Jenom chci upozornit, že ten úžasný a jedinečný život, který tolik chráníte, do narození, se již bohužel netěší takové pozornosti Vás a Vám podobných, jakmile opustí prostředí dělohy. A taky, že křesťanské společnosti dělají prevenci v tomto směru medvědí službu, když kromě abstinence a maximálně plánovacího menstruačního kalendářku, zakazují jakoukoliv jinou alternativu.

Pavla B. 14.4.2008 13:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Ano, diskutovat se mnou o tom, kdy se člověk stává člověkem, je opravdu zbytečné. Není to ovšem žádná "moje" pravda, nýbrž objektivně existující, poměrně snadno zjistitelný fakt. Že někteří lidé neberou na vědomí prostá fakta je mi známo.

Ano, to o čem píšete, jsou skutečně cizorodé útvrary v lidské těle s vlastním genomem - ovšem nejedná se o životaschopný lidský organismus.

AA 14.4.2008 13:22

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

No, třeba jsem ty učebnice už četla. Vaše rozhořčení potvrzuje, že ste přesvědčena o své pravdě a diskuse je tady zbytečná. Taky Vám tu vaši pravdu nikdo nebere, naopak vy ji chcete vnutit těm, co si myslí jiné.

Mimochodem, jsou případy, že člověk má v těle buňky s jinou DNA - např. zbytky nevyvinutého dvojčete. Tyto "cizopasné" útvary se můžou zvrhnout, růst a ohrozit život "nositele". Běžně se chirurgicky odstraňují.

Rozhodně nechci naznačovat toto nějak spojovat s potraty - naopak s potraty mám etický problém - to jen k té argumentaci s "genomem"

Pavla B. 14.4.2008 13:22

Re: Re: IMHO jste pomatený nevzdělanec

Zkrátka, když máte názor, že se člověk stává člověkem asi tak ve dvou letech - na základě uvědomění si sebe sama, tak s tím nic nenadělám. Uznávám, že není v mých silách vám tento názor vyvrátit.

sestřenice Běta 14.4.2008 13:21

Re: Re: Re: Re: Re: ženám se do toho nepleťte!

Ano, matete tělem (kořenem). Že TO nemůžete chápat, říkáte Vy, ne já.  Já myslím, že chápat TO docela dobře  můžete, ale chybí Vám zkušenost, což je jiná píseň...

selidka 14.4.2008 13:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

ano, jde o posouvání hranic. Už jsem jednou v téhle diskusi napsala, že za Marie Terezie se při sčítání lidu nezapočítávaly děti do 6 let.

Pavla B. 14.4.2008 13:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

opr. jinou genetickou informaci

Pavla B. 14.4.2008 13:17

Re: Re: IMHO jste pomatený nevzdělanec

Ne nedošly, ale moje argumenty prostě odmítáte uznat. S tím bohužel nic nenadělám - předložila jsem jich dost.

baf 14.4.2008 13:16

Tak je ta ženská automatická pekárna, nebo ne?

nóó, leckterá se, soudě podle diskuse, tak chová (nebo spíš jako nevypnutelná zadělávačka) a pokud koláč nechci tak ho musím zavčas vyhodit8-o

Pavla B. 14.4.2008 13:15

Re: Re: je nový, unikátní (pokud se nerozdělí na 2 jednovaječná dvojčata) jedinec

Vážně jste si ještě nevšiml, že se o žádných právech ženy nebavím? Současná legislativa jí dává právo zabít své nenarozené dítě, to prostě beru na vědomí. Nejde přitom o  cizopasníka - prosím ještě jednou, podívejte se, co je to cizopasník

http://encyklopedie.seznam.cz/heslo/120632-cizopasnik

Tomáš Fuk 14.4.2008 13:12

Re: IMHO jste pomatený nevzdělanec

Aha, argumenty došly... ;-)

Pavla B. 14.4.2008 13:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Ano, ve vlasech máte svůj vlastní genom - vlasy jsou součást vašeho těla.

Nenarozené dítě má jeinou genetickou informaci než matka - je to odlišný jedinec, nikoliv součást jejího těla.

Rovněž doporučuji učebnici pro ZŠ.

Karotka 14.4.2008 13:11

Re: Jen žena může rozhodnou, zda na sebe vezme riziko těhotenství ...

Tohle je věc, nejvíc vystihující něco, v čem s mnohými nesoucítím (necítím totéž, nemyslím si totéž). Těhotenství a jeho rizika nepřišly z nebe. Případy Panny Marie jsou pro jinou diskusi :). Je to důsledek sexu. Sexu, který je krásný a fajn a úžasný a nemám proti němu ani to nejmenší (a nemám nic proti antikoncepci).

Přesto sexuální vzrušení a touha není polehčující okolností, stejně jako není naštěstí polehčující okolností opilost. Dospělé bytosti dokáží rozhodovat o svém chování a řídí svůj život směrem, který jim vyhovuje. Náš směr by mohl být snažit se stát se dospělými bytostmi.

A třetí rozměr: úředníkům a politikům by do toho mělo být co nejméně. Stejně tak lékaři jsou zde od své co nejlepší práce a nikoliv od moralizování. Církev by měla pomáhat svým ovečkám s jejich duševním štěstím a radostí a nikoliv hrozit a trestat a zakazovat. Je prostě fakt, že když se žena rozhodne jít na potrat, kromě jejího svázání a připoutání k podlaze s tím nenaděláme nikdo nic. Legálně, nebo nelegálně, to je jedno.

Nejsme dospělá civilizace a děláme dětské chyby. Potraty považuju za dětskou chybu. Smutnou. Ale zákon bych na to nevydával ani neměnil, spíš bych ho ignoroval.

A nevytahujme prosím specifické případy znásilnění, kdy není v moci ženy oplodnění zabránit. Je to specifický případ, který se netýká tohoto zákona. Nijak.

Mojmir Prusa 14.4.2008 13:10

VYBORNY CLANEK

ale bude hur, statem dotovane cirkve nam vsem, ateistum i vericim, budou stale vice hovotrit do zivota. Jan az budou mit na kvalitni PR agentury..... to se jeste budeme mit.

Malý Aston 14.4.2008 13:10

Re: Soudruh Zvěřina

Nejlepší je když zřejmě jeden komouš nadává druhému komoušovi,že již není komouš jak býval.Nebo jste lidovec,odchovaný soudruhem Plojharem?:-D

Marina 14.4.2008 13:10

Re: Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

Myslím si, že dnešní mladí lidé jsou mnohem zodpovědnější, než když nám bylo také tolik (45). 

smajlík 14.4.2008 13:09

Re: Soudruh Zvěřina

Magore - nomen omen!!

Pavla B. 14.4.2008 13:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Lidský zárodek (již ve stadiu oplozeného vajíčka) toho má v sobě samozřejmě víc než jen DNA - genetickou informaci. Opět vám poporučuji příslušné učebnice. Genom je pouze identifikační znak příslušnosti k (lidskému) druhu.

Platí to, co píšu v úvodním příspěvku - máte úplně jiný názor na to, co je vyvíjející se embryo než  já - takže diskuse nemá cenu. Opravdu nemám důvod vás přesvědčovat, IMHO jste pomatený nevzdělanec - myslete si o lidském zárodku, co je vám libo.

baf 14.4.2008 13:08

Re: Poněkud obráceně

R^

...  tvrzení, že žena je poškozena tím, že dostane děti do péče je chucpe

selidka 14.4.2008 13:05

Re: Jak se ty časy mění,

pro zajímavost, za dob Marie Terezie se při sčítání lidu nezapočítávaly děti do 6 let, jak dlouho ještě tato praxe trvala, nevím

AA 14.4.2008 13:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

Jistě, ale lidský genom je i v ustřižených vlasech. Argumentace na téma, kdy začíná život je podle mě od počátku zbytečná a nelze najít absolutní pravdu. Ta bude pro každého jiná a pochopitelně vždy ta jediná správná.

Magor 14.4.2008 13:04

Soudruh Zvěřina

Bývalý člen KSČ dnes člen ODS Zvěřina se obul do lidovců kvůli potratům.Také vyčinil církvím,že nemají v naší sekularizované společnosti žádný vliv.Jako člen KSČ by měl také přiznat svůj podíl na likvidaci církví v této zemi.V komunistické škole studovaného psychiatra ani nenapadne,že žena je pouze nositelem schopnosti plodit,nikoliv jejím tvůrcem.Žije v zajetí primitivní materialistické filosofie jako většina jeho spoluočanů a tak se nelze divit,že zabití nenarozeného dítěte považuje za zcela normální

Tomáš Fuk 14.4.2008 13:01

Re: je nový, unikátní (pokud se nerozdělí na 2 jednovaječná dvojčata) jedinec

A zas jsme se kruhem dostali k tomu cizopasníku a k právu ženy nakládat s vlastním tělem... Tak je ta ženská automatická pekárna, nebo ne? ;-D

baf 14.4.2008 13:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

R^