14.6.2024 | Svátek má Roland


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
rýpadlo 14.4.2008 10:39

Re: Re: 70 zabitých dětí v ČR denně...

No jo, potrat rozhodně není něco nad čím by člověk jásal. Smysluplná cesta k jejich dalšímu snížení je IMHO ptát se proč k tomu muselo dojít, proč nebyla raději použita antikoncepce. Taky by možná pomohla veřejná diskreditace příslušných otců (inseminátorů) - co že jsou to za týpky, když  ženy co s nimi otěhotněly jdou raději na potrat než by s nimi měly dítě.. :-) 

 

rýpadlo 14.4.2008 10:24

Re: Re: Re: Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

Karle, opravdu je těžké uvěřit, že jediný kdo dělal chyby byla Vaše ex..  A pokud přece jen - pak  ta Vaše chyba byla v tom, že jste - na to co je zač - nepřišel před svatbou. Je to opravdu závažné a odpovědné rozhodnutí s kým založíme rodinu..

jm0 14.4.2008 10:22

Re: Re: Jo, takže systém "Čaušesku"

copak čekací doba, ale ty procedůry před tím. skoro horší než pilotní průkaz

jm0 14.4.2008 10:19

Re: Re: Souhlasím s panem Zvěřinou.

ale nevyškrábl. to je způsobeno tím, že - na rozdíl od vašeho zákazu platného plošně pro všechny bez výjimky - povolovači k potratům nikoho násilím nenutí.

zeptal bych se: cítíte ten rozdíl? .. ale asi to nemá cenu, co?

Pavla B. 14.4.2008 10:15

Re: 70 zabitých dětí v ČR denně...

Bude to možná tím, že pro nenarozené dítě vymyslel nějaký mudrc termín "shluk buněk" a navíc ještě je v obecném povědomí zažitá představa, že se jedná o součást matčina těla.

Přitom u embryí zabíjených v pokročilejším stupni vývoje se dají rozeznat celkem dost velké anatomické podrobnosti a i když jde o miniinterrupce raných embryí, mají tato embra odlišnou genetickou informaci než matka - což je jasným důkazem, že jde o autonomní organismy. U savců a některých živorodých ryb se oplodněné vajíčko vyvíjí uvnitř mateřského organismu, u ostatních obratlovců tomu tak není - asi by nikoho nenapadlo tvdit, že oplodněné slepičí vajíčko je součástí slepice, ale o lidském vajíčku se tvrdí docela běžně, že je součástí matčina těla. Většina lidí holt ve škole nedává pozor.

Zajímalo by mě, kdy tak asi laici pochopí, že nenarozené dítě není součástí matčina těla? Až začně kopat- protože matka by sama sebe asi nekopala?;-)

Karel 22 14.4.2008 10:14

Re: Re: Re: ujeté ženy

Mě ta Praha v tomhle moc nepřekvapuje. Doporučuji Moravu, především Brno - tam je hezkých a milých holek plno. :-)

bien 14.4.2008 10:11

Re: Re: Kromě poslední věty

V návrhu lidovců zůstává rozhodnutí na matce. Jde pouze o to,aby se otec SMÉL vyjádřit

V těhotenství nejde jen a pouze o matku ale také o dítě. I psi a slepice mají ve společnosti své zastánce, když se nemohou sami vyjádřit. Proč ne děti ? Jsme divná společnost.

Karel 22 14.4.2008 10:10

Nic si z toho nedělejte, že se po Vás feministky vyjely jak slepice po flusu. Co jste čekal? :oD.

ok 14.4.2008 10:10

Re: Re: ujeté ženy

Čekal bych, že normální vysokoškolsky vzdělaný chlap bude mít hezkou milou ženu, ale ve svém okolí vidím, že s tím chlapi konkrétně v Praze mají problém. To je vše. Překvapuje mě to.

Houmr 14.4.2008 10:09

Muži žijící v celibátu

je docela srandovní pojem.

Karel 22 14.4.2008 10:08

Re: Re: Re: Re: ujeté ženy

Moje manželka nebyla nikdy nervózní z nevyspání. Aby se mohla vyspat, noční vstávání jsem na sebe bral já - během problematických nocí jsem s dětmi spal jinde než ona. Chápu, že jsem nezapadl do Vaší škatulky piráta, upíra či trubce, ale máte-li s partnerem kolem nočních hlídek dětí problém, tak se s ním zkuste nějak domluvit. :-)

ok 14.4.2008 10:07

Re: Re: ujeté ženy

Nemám pocit, že by moji kamarádi vysílali nějaké signály, jsou každý jiný, společné mají jen to, že jsou to vcelku normální solidní chlapi, kteří nějakými předsudky vůči ženám určitě netrpí. Nemám pocit, že by měli cokoliv společného s pány Paroubkem a Topolánkem, naopak, jsou to chytří kluci ;-D .

Ale máte pravdu v tom, že od ženy asi očekávají určitou solidnost a stálost, asi i věrnost (možná tomu říkáte "domácí puťka"?).

Já si pod pojmem puťka představuji něco úplně jiného, třeba nevzdělanou ženu bez zájmů, neochotnou si zasportovat.

rýpadlo 14.4.2008 10:07

Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

Milane, udržet si ženskou kterou jste si sám vybral - to je opravdu, ale opravdu jen a jen vaše věc..  Jestli jste si vybral tzv. "zlatokopku" nebo jinak postiženou partnerku je to sice smutné, ale opět v prvé řadě Vaše chyba.  Stejná (a možná větší) nebezpečí hrozí i ženám - to je život.. Neptejte se co druzí měli (a neudělali) pro Vás (a na co jste měl PRÁVO), ale co Vy MŮŽETE udělat pro ně. 

:-( 14.4.2008 10:05

Re: U nás si interupce nezasluhuje

nepleťte si nekladení právních překážek s podporou. A jakou finanční podporu máte na mysli?

bp 14.4.2008 10:04

Re: Re: 70 zabitých dětí v ČR denně...

Skutečně? Tak to je tedy výjimka.

Karel 22 14.4.2008 10:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

8-o8-o8-o A koho jsem snižoval? Asi jste se uklepla a Váš příspěvek patří jinam. Přečtěte si, prosím, co jsem tady napsal. A pokud to i nadále myslíte vážně, tak Vašeho manžela tímto prohlašuji za svatého mučedníka.

:-( 14.4.2008 10:02

Re: Re: Re: Toto je téma, které pošle KDU-ČSL na smetiště dějin a to právněně.

milá Májo, moje žena prodělala spontánní potrat způsobený jistou zdravotní indispozicí, která v tu dávnou dobou nebyla zjištěna. Bylo to pro nás oba velice těžké období, naštěstí se další těhotenství vydařilo. Ovšem ani já ani moje žena si nedovolíme přikazovat jiným ženám, jak se zachovat v tak vypjaté situaci, jakou nechtěné těhotenství je. Myslím, že jak KDÚ tak i církve by se měly zaměřit spíš na prevenci - jednak výchovu k zodpovědnosti a také antikoncepci.  Jak už tu psali jiní - počet potratů má trvale klesající úroveň a zákazem by se pouze dosáhlo nelegálních potratů se všemi negativními důsledky.

Jaara 14.4.2008 10:01

Re: Kromě poslední věty

Podle mých letitých zkušeností do toho partner v drtivé většině případů taky mluví a výsledek je průnikem názorů obou partnerů

muf 14.4.2008 10:00

Re: 70 zabitých dětí v ČR denně...

Hanlivě se vyjadřují v této debatě spíše ti, co chtějí interupce zakázat .... ;-P

bp 14.4.2008 9:55

70 zabitých dětí v ČR denně...

...by bylo za normálních okolností považováno za strašný masakr a plnilo by to všechna média. Pokud ti, kdo s tímto usmrcováním nesouhlasí, jsou agresivně označováni nejrůznějšími hanlivými jmény, je asi něco v nepořádku.

Ani mne neudivuje, že článek člena ODS Zvěřiny vyšel v Rudém právu. Socialismus a liberalismus mají společné zvrácené chápání svobody.

muf 14.4.2008 9:55

Re: Kromě poslední věty

Nezlobte se, ale jen a jen matka na sebe bere riziko spojené s těhotenstvím a s porodem - a to je hodně veliké !!A zase jen a jen matka je spojována se zodpovědností za řádnou péči a výchovu.

Nikdo přece nemá brát otcům jejich právo podílet se na výchově svého dítěte (to je taky naprosto jiná debata) - ale rozhodnutí, jestli to dítě bude nosit a jestli ho porodí by mělo přece jen zůstat na ženě, nemyslíte ???? 

:-( 14.4.2008 9:54

Re: Re: Re: ujeté ženy

ono by stačilo, pane Karle, kdyby si ti muži vzali na starost přeba péči o dítě po celou dobu,  co jsou mimo pracovní proces, včetně nočního vstávání...Všiml jste si, jak byla vaše  žena nervozní z nevyspání...

JK 14.4.2008 9:50

Re: Re: Re: stačí změna terminologie

Paní Dana se ptá, kolikrát byl těhotný. Opravdu byl? Nebo to zná jen zprostředkovaně? Co myslíte?

JK 14.4.2008 9:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

Jak tak čtu vaše příspěvky, tak se vaší bývalé ženě nedivím, že od vás odešla. Já bych to udělala taky. ( Jo, abych nezapomněla,  žiji 37 let s jedním mužem. Ale on není zamindrákovaná chudinka, takže nemá potřebu snižovat ostatní lidi bez ohledu na pohlaví)

K@rel 14.4.2008 9:45

Re: Re: stačí změna terminologie

to bude tím, že u někoho nedošlo k přeměně v člověka.

milan007 14.4.2008 9:44

Re: ujeté ženy

Jestli mi něco nepřipadá normální , tak to jste Vy. Prosím Vás ,  jak můžete někoho nazvat podprůměrnou ženou ?? Vaše je je alespoň průměr ??

honzak 14.4.2008 9:43

zásadní problém

vidím ve vnímání matky mediální scénou. Dlouhá léta byla mladá žena, která se nechala uvrtat do mateřství "za krávu". Dnes, kdy rodí generace tzv. Husákových dětí je to trochu lepší, protože matek je hodně a média se nemohou tvářit, že neexistují. V okolí mé snachy vidím i zoufalou snahu otěhnotnět, i když je příroda z nějakého důvodu proti.

Lidovcům bych doporučil, ať si vyberou něco přínosnějšího a problematiku potratů nechají na ženách. Ony si to nějak vyřeší.  Zdepřítomným jurodivým dikutérům doporučuji, ať se vzdají své práce a jdou dělat bratry do kojeňáku. Aby věděli, o čem kafrají.

Zdraví tuplovanej dědek!

portwyn 14.4.2008 9:43

Kromě poslední věty

se s článkem dá souhlasit. Do potratů není nutno vrtat v době, kdy jejich počet utěšeně klesá.

Ovšem myslím, že přinejmenším jeden člověk - totiž otec, který by se na výchově a výživě dítěte měl podílet, právo "do toho kecat" rozhodně má. Pokud otec svoji povinnost neplní, nechť je za to postižen. Nelze však přehodit práva otce výhradně na matku a povinnosti některých (těch ne-slušných) otců na stát, tedy především na ty slušné.

milan007 14.4.2008 9:41

zákaz

Jsou prostě lidé, kteří ty druhé považují za blce a nesvéprávné idioty a proto je nutí formou zákazů , nařízení a předpisů dělat věci o kterých jsou ONI přesvědčeni, že jsou správné.

Pavla B. 14.4.2008 9:39

Re: Jo, takže systém "Čaušesku"

Kde žijete? Máte alespoň matné tušení, jak dlouhá je čekací doba na zdravé, pokud možno neromské, právně volné dítě k adopci?

Postižených je dost, ovšem o ta není zájem - vyžadují ostatně většinou kvalifikovanou péči, nemůže si je vzít na starost laik.