3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mára 14.4.2008 9:39

U nás si interupce nezasluhuje

tak vysokou právní a finanční podporu. Máme adopce a boxy.

Karel 22 14.4.2008 9:39

Kdy si to spočítáme, tak 25.000 je polovina obyvatel Jihlavy. V popelnicích.

portwyn 14.4.2008 9:39

Re: Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

Nicméně být spolu bez papíru a mít dítě je (nejen z hlediska muže) dosti neprozíravé. Vím minimálně o dvou párech, které by se v určité fázi manželství rozpadly, nebýt toho papírování a dalších štrapácí s rozvodem. Nemohu posuzovat jejich citový vztah, ale děti dodnes vychovávají společně a rozumným způsobem. Takže na něco ten papír přece jen je...

Helena 14.4.2008 9:37

Re: Re: ujeté ženy

R^R^R^

Pavla B. 14.4.2008 9:36

Re: Re: Re: Re: Re: Po ovoci poznáte je..

Naprosto s vámi souhlasím. Na jedné straně je minimálně 10 % párů neplodných, toužících po dítěti - a žádné volné děti k adopci (kromě velmi problematických, které vzít si na triko chce značnou odvahu) nejsou. Na druhé straně se ročně likviduje 25.000 nenarozených dětí. Je to sico o hodně méně než před léty, ale pořád docela dost.

Pavla B. 14.4.2008 9:32

No, musím souhlasit s autorem článku

v tom, že posouvat termín interrupce nemá smysl. U interrupcí z medicínských důvodů (které uznávám jako oprávněné) proto, že na některé vážné vrozené vady se přichází dost pozdě a ženy by byly nuceny rodit těžce postižené děti.

A u ostatních,u nichž je jediným důvodem předčasného ukončení těhotenství přání matky se dítěte zbavit? Je přece jedno, jestli je zlikvidováno několikatýdenní embryo, několikaměsíční plod nebo novorozenec.... dítě žít nebude.

V našem právním řádu je mnoho věcí postavených na hlavu, například jsem nepochopila, proč - jsou-li legánlní interrupce a tedy ukončení života jiného člověka bez jeho vědomí - nejsou legální euthanasie se souhlasem dotyčného, který rozhoduje jen sám o sobě.

Doufám, pane Zvěřino, že jste zastáncem legalizace euthanasií.

Karel 22 14.4.2008 9:32

Re: Re: ujeté ženy

Chlapi jsou totiž hrozní sobci a od přírody trubci. Nechtějí otěhotnět ani kojit. Vyhubit tu nezvedenou chásku. ;-€

zlata 14.4.2008 9:30

Re: Re: ujeté ženy

R^R^R^

Karel 22 14.4.2008 9:28

Re: Re: Re: Re: Po ovoci poznáte je..

Nee. Ale připadne mi to lidštější, než házet roztrhané zbytky malých lidí do popelnice. Už jste někdy viděl barevné fotky, jak to vlastně vypadá? Na webu je toho spousta. A ještě jedna věc, kdyby nás bylo o 3.000.000 více než dnes, neřešili bychom důchodovou reformu. Ty 3 miliony - to je počet těch, co jsme ve jménu svobody rozhodování žen narvali do popelnic. Tak a teď zase můžete jít míchat mouku na buchty. :-D

:-( 14.4.2008 9:27

Re: ujeté ženy

není to spíš tím, že oni vaši vysokoškolsky vzdělaní kamarádi dávají jasný signál, že od své partnerky a matky svých dětí očekávají, že ona se přemění porodem na domácí puťku, zatímco oni se nehodlají vzdát v profesní kariéře ničeho?

A také - není to třeba i tím, že ony vysokoškolsky vzdělané ženy si až příliš dobře uvědomují dnešní nestálost mužů, kteří po dosažení určité výše profesního a společenského  postavení tak rádi a lehce zaměňují ojetý model manželky za nový?  A těm původním zůstanou kromě starostí o děti navíc finanční starosti, protože svou kariéru obětovaly, takže nemají možnost se vhodně uplatnit na trhu práce?

Mája 14.4.2008 9:23

Re: Re: Toto je téma, které pošle KDU-ČSL na smetiště dějin a to právněně.

Nezdá se vám, že s KDU nesouhlasí potrefené ženy.

Mája 14.4.2008 9:21

Muži zastánci svobodné volby žen,

opravdu při stavbě azylu je nenajdete.

Nataša 14.4.2008 9:16

Re: ujeté ženy

Prosím vás, co jsou "podprůměrné ženy"? A proč s nimi ti vaši kamarádi vlastně chodí?

ok 14.4.2008 9:15

Re: Toto je téma, které pošle KDU-ČSL na smetiště dějin a to právněně.

Zajímavé, jak muži souhlasí s KDU, a ženy ne? Není to náhodou šílené? Zdá se, že o rodinný život mají zájem spíš muži než ženy...

kasparek 14.4.2008 9:15

Re: Re: Re: Re: Na to nelze nereagovat

Musim se Karla zastat. Sam zatim rodinu nemam, ale s kolegou kamaradem jsem 2 roky prozival jeho rozvod a nekonecnou snuru soudu. To co predvedla ceska "justice", to mi vzalo i posledni slabe nadeje o fungovani prava. Nevim jak se ten prerovsky soudce jmenoval, ale vetsinou kolega musel prijit na firmu, stahnout a nastudovat zakon a konkretne urcit v cem soudce chyboval ... pak soudce rozhodnuti zmenil a kolecko se opakovalo. Nakonec dite zustalo u matky, ktera bez prace, bez vlastniho bydleni, byla zodpovedna za rozpad rodiny a i socialni pracovnice ji oznacila za hysterickou a nedoporucila prirknout ji dite. Ale ceske soudy funguji porad stejne: dite matce, vzdy a za skoro jakoukoliv cenu. Po nekolika letech ten kolega samozrejme soudy prohral a dite uz dostatecne indoktrinovano svou matkou, trpi syndromem odlouceneho ditete. Praxe bohuzel takove situace prinasi. A v tomto pripade nejsou nijak vyjimecne.

ctenarvk 14.4.2008 9:15

Re: Re: Re: Re: Na to nelze nereagovat

S vetou "Ale za původ svých těžkostí si můžete sám" plne a naprosto souhlasim.

Mela by se tesat do kamene a stokrat za den prednaset take zenam, ktere si stezuji, ze jim jejich byvaly partner neplati alimenty na jejich (mozna) spolecne dite a pozaduji zasah statu.

Saul 14.4.2008 9:15

Souhlas s autorem článku

Myslím, že pan Zvěřina má pravdu. On ostatně těm rozhořčeným pánům, kteří s ním polemizují, nezakazuje, aby své plody donosili.

ok 14.4.2008 9:14

ujeté ženy

No nevím, moje zkušenost je, že ujeté jsou spíš ženy než muži, tedy alespoň v Praze.  Moji  naprosto normální vysokoškolsky vzdělaní kamarádi chodí  s podprůměrnými ženami, protože těm "dobrým" ženám ze stejné společenské vrstvy nejsou dost dobří. Vysokoškolsky vzdělané ženy dělají kariéru, po práci se věnují nezávazné zábavě a rodině se brání jak čert kříži, je to pro ně příliš zavazující. Když taková žena otěhotní, je to zásadně "bez otce".

Připadá vám to normální, pane Zvěřino?

:-( 14.4.2008 9:10

Re: Re: Re: Po ovoci poznáte je..

Nepletete si ženy s domácí pekárnou?

stará sova 14.4.2008 9:08

Toto je téma, které pošle KDU-ČSL na smetiště dějin a to právněně.

Nejsem přítelkyně potratů, dávám přednost prevenci, ale toto je pouze věc ženy,jak se rozhodne.

KDU-ČSL to při příštích volbách zničí - nemají mladé voliče a s tímto postojem ani mít nebudou.Jako mladá bych jim nikdy nedala za toto hlas. Co mě však docela překvapilo je stejně nesouhlasný postoj k potratů  u Národní strany. Bere jim to mladé voliče , ale jak se zdá, nevadí jim to.

Karel 22 14.4.2008 9:07

Re: Re: Po ovoci poznáte je..

Snadnou adopci manželům, kteří chtějí mít dítě a nemohou.

Karel 22 14.4.2008 9:05

Re: Re: Jo, takže systém "Čaušesku"

Ano, problém je v byrokratickém molochovi a špatných zákonech tohoto státu. Kdyby bylo možno dostat dítě z ústavu do péče snadněji, vydělali bychom všichni. Fandím Vám - VYDRŽTE a nedejte se otrávit.R^R^VVV

Tino 14.4.2008 9:03

Re: Hlavne

 Z práva byste rád udělal povinnost? 8-o8-o

:-( 14.4.2008 9:01

Re: Po ovoci poznáte je..

a co nabízíte vy těm nechtěně narozeným????

liberal shark 14.4.2008 9:00

Re: Po ovoci poznáte je..

Na křesťana jste nějak agresivní. Jak je to v souladu s křesťanskou morálkou ? Měl by jste jít ke zpovědi a hluboce se kát za svou pýchu.

Adolf 14.4.2008 8:50

....povinnou interupci po znasilneni.

To bych neřešil.Mnoho dam nesní o ničem jiném než tom, byt znasilnene.....a ne jednou..

Karel 22 14.4.2008 8:50

Re: Re: Re: Re: Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

Takže se omlouvám, ty řeči mě trochu popletly, vyjadřujete se jako moje EXžena. Chybí Vám cenná životní zkušenost. Kdyby Vás ta Vaše kopla do (Y) hned, jak skončila mateřská a bránila Vašemu styku s dětmi, mluvil byste jinak. A co se krachu týká, ten trval asi dva roky. Pak jsem do toho praštil s jinou. A moje Exžena? Zůstává už 8 let sama, protože s 2mi dospívajícími dětmi je neudatelná. Něco jí nevyšlo. Prostě se princ nedostavil. Tak co tomu říkáte, pane Tino? A kdo vlastně z nás dvou zkrachoval? Já nebo bejvalá? ;-D;-D;-D Jdu pracovat a tímto končím. BYE.

Tino 14.4.2008 8:49

Re: Re: Re: Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

 Proti ruzumu docházejí argumenty, že? A tak se uchylujete k invektivám. Nelze se divit, že vám ta vaše původně láska, později vaše fůrie dala kopačky. A teď fňukáte a chcete, aby se vás někdo zastal. Bohužel! Zastat se lze jen proti bezcharakteru. Kdože to u vás doma byl ten bezcharakterní?!

Tino 14.4.2008 8:43

Re: Re: Re: Na to nelze nereagovat

 Třebas máte i pravdu. To nemám šanci poznat. Ale za původ svých těžkostí si můžete sám! Toho se nezbavíte ikdyby jste intervenoval u OSN. Takže nebrečte nám tady nad státem, když vaše a ostatních podobných problémy jen zatěžují soudy a přitom nikdy nemohou vaši osudnou chybu zrušit a předělat na úspěch!

 Nejhorší vlastnost chlapa je sebelítost!!!

Karel 22 14.4.2008 8:40

Re: Re: Re: Muži se mění na pouhé platiče alimentů.

Předpokládám, že jste si s partnerem předem všechno vyříkala a teď  Vám to příkladně a vzorně funguje jako hodinky. Důkazem je, jak tady každému dobře radíte. Mám známého v muzeu voskových figurín. Přimluvím se, aby Vám tam rezervovali podstavec. Případně celou vitrínu. A pro Vašeho partnera. ;-D;-D;-D