21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zlata 14.4.2008 19:34

Re: Re: Re: Lépe by bylo zabíjet je až po narození.

máte zkušenosti?

Sarka 14.4.2008 19:34

Ovsem, Pavlo, Vas nazor

vzaty do extremu by mel rovnez kriminalizovat pany, kteri si pro nedostatek prilezitosti ulehci pravou rukou a vhodi do spinaveho pradla rucnik se stovkami potencialnich novych zivotu. Nechci tim nijak zlehcovat fakt, ze zde nejde o cernobile rozhodnuti, a ze skutecne JE obtizne urcit hranici noveho zivota. To je vsechno pravdou. Ale jeste stale mi nikdo nevysvetlil proc by tuto hranici mel urcovat a kriminalizovat stat.Pravda je, ze prevazna vetsina zen ktera se k podobnemu zakroku odhodla tak dela s tezkym srdcem a tezkym svedomim - neni mi tedy zcela jasne proc prostor mezi svedomim zeny a svedomim jejiho lekare neni respektovan vsemi temi, kdo si osobuji pravo rozhodovat za druhe. Jak rikaval kdysi jeden velmi chytry politik na teto strane velke louze: potraty by mely byt legalni a vzacne.

K obojimu je treba dobre vule cele spolecnosti.

68 14.4.2008 19:27

Re: Re: Ach vy muži! Zloděj křičí: "Chyťte zloděje!"

Ano, trochu úsměvné.

68 14.4.2008 19:25

Re: Re: Lépe by bylo zabíjet je až po narození.

Raději neriskovat, pravda. V dnešní době rodit, to není o co stát, ty podmínky musí být hrozné. A ty prohlídky! Taková otrava. Já si to dovedu představit, máte recht.

A 14.4.2008 19:18

Re: Ach vy muži! Zloděj křičí: "Chyťte zloděje!"

;-D je to řešení trochu úsměvné, ale nic jiného si muži, kteří chtějí rozhodovat o ženách nezaslouží

68 14.4.2008 19:18

Re: Re: Lépe by bylo zabíjet je až po narození.

Je to utrpení dneska rodit, co? Raděj neriskovat. A ty prohlídky! No, otrava.

josef9 14.4.2008 19:17

Re: Re: Re: Re: Re: O prave na potrat - 2/2

Většina bláznů se prý domnívá, že jsou normální. Jste si jist, že váž názor je normální?

A 14.4.2008 19:13

Re: Re: O prave na potrat - 2/2

 Nesouhlasím. Velice jsem odsuzovala narození siamských dvojčat.  Proč se hovoří o narození dítěte až když opustí tělo matky. Právo rozhodovat rozhodně nepřísluší s t á tu, to je demagogické. Proč se má narodit dítě ženě, která bere drogy a vybírá popelnice. Žijeme v 21. století a to sebou přínáší možnosti a ne návrat k chalupě s 15ti dětmi!

josef9 14.4.2008 19:12

Re: Re: někdo tady napsal

Ten citát z uvozovek napsal někdo v této diskuzi o stránku níž. Já jen s děsem dovozuji k čemu tyto myšlenky povedou, když lidé nezačnou být lidmi.

Tomáš Fuk 14.4.2008 19:08

Re: Re: Re: Pánové, pánové......

Jak vidno, tak žádné... teoretička ;-)

Tomáš Fuk 14.4.2008 19:04

Re: Re: Re: Re: O prave na potrat - 2/2

Na tom, že by vás (kdyby jste tedy byl žena) stát nutil zákonem a pod sankcí, že musíte donosit dítě, které nechcete, vám nic divného nepřijde? No pak asi nejste normální ;-)

clay 14.4.2008 19:00

Re: někdo tady napsal

 josef9 , tím velkým myslitelem ,který napsal  spisek:Podíl práce na polidštění opice byl,jak jistě víte jistý Karel Marx / proč ho držíte v tajnosti,snad ne pro to,že bychom vás nebrali vážně?/ .Kdysi jsem to musel ve škole číst,no hrůza,ale mám dojem,že už  ani ctitelé tohoto "velkého myslitele " toto jeho dílo raději nepřipomínají.   A ten váš úvodní citát / předpokládám /   v úvozovkách,to je vaše myšlenka, nebo také nějakého myslitele marxleninisty?;-)

Eva D. 14.4.2008 18:59

Re: A co takhle výchova

R^

josef9 14.4.2008 18:57

Re: Re: Re: O prave na potrat - 2/2

Proč si myslíte, že je to dobře? Co hrozného bych prožíval?

68 14.4.2008 18:54

Re: Re: Re: Re: poslední dny evropské civilizace

Víme. Máte tři krásné potomky k zulíbání. (A stále ještě si večer v postýlce nechcete jen číst.)

Tomáš Fuk 14.4.2008 18:50

Re: Re: O prave na potrat - 2/2

O tom, že zárodek je živý od začátku, zde asi nikde nepochybuje - je to živá buňka, to je fakt.  A k tomu zbytku, především pak k tomu "by kazda tehotna matka mala mat POVINNOST vyplyvajucu zo zakona svoje dieta porodit": Je moc dobře, že lidi jako vy nemají dostatečnou sílu ve společnosti !!:-(

Nataša 14.4.2008 18:50

Odstrašující případ

Nevím, jestli do českých médií pronikl skandál z jedné barcelonské nemocnice, kde se prováděly ilegální potraty v pokročilém stádiu těhotenství, tedy v době, kdy se v našich porodnicích předčasně narozené děti již běžně zachraňují. Ve Španělsku jsou legální potraty pouze po znásilnění, nebo při zdravotních důvodech na straně matky nebo plodu. Ano, je těžké říct, kdy začíná život, ale kdo má představu o tom, jak vypadá dvouměsíční embryo a jak vypadá dítě předčasně narozené v sedmém měsíci, musí uznat, že to je sakramentský rozdíl.

Jak je vidět na příkladu ze Španělska, přísné zákony věc zrovna nejlíp neřeší.

clay 14.4.2008 18:49

Re: Když tak kouknu na papežence...

 Forstmeistere  a podle toho,co píšete za chujoviny,řeknu vám,že jste toho piva musel s tím komunistickým biskupem jak píšete saframentsky vychlastat,když vás to tak poničilo.;-)

Eva D. 14.4.2008 18:48

Re: Re: Re: S úžasem zjišťuji

R^ Já taky děkuji Pavle i Vám, s dovolením se přidám.:-)

honzak 14.4.2008 18:42

Re: Ach vy muži! Zloděj křičí: "Chyťte zloděje!"

Milostivá paní! Vás bych nechtěl mít doma. V lecčems máte pravdu, ale já ten váš psaný projev bohužel slyším....

Milan Kralovic 14.4.2008 18:42

Re: O prave na potrat - 2/2

Ako vidite, nikde tu nespominam “pravo” matky, ci otca na vyjadrenie sa ci USMRTIT alebo NEUSMRTIT. Take “pravo” by nemalo existovat. Nespominam tiez ci ta matka alebo rodina to dieta chce alebo nechce, ani to, ci je to dieta matkin surodenec alebo dokonca jej brat, to su sice vsetko strasne zavazne fakty a okolnosti, ale ziaden taky fakt NESMIE DAT NIKOMU PRAVO NA USMRTENIE. Matka (a aj otec) ma jedine pravo rozhodnut sa, ci si to dieta chce potom, co ho privedie na svet, nechat alebo nenechat. Ci ho chce vyzivit a vychovat alebo ho chce dat do rodinnej starostlivosti inej neznamej rodine (prostrednictvom statu). Rozhodovanie o moznom USMRTENI nenarodeneho diatata by mal mat pravo jedine stat, a to len v pripade trvaleho ohrozenia zdravia alebo dokonca ohrozenia zivota MATKY. Ak take ohrozenie nie je evidentne, potom by kazda tehotna matka mala mat POVINNOST vyplyvajucu zo zakona svoje dieta porodit. A ked ho nechce, potom sa trebars ani nan nemusi po privedeni na svet pozriet a moze sa ho ihned vzdat. Ak je otec znamy, nemozno ani jemu upriet jeho rodicovske pravo a teda treba sa po matkinom odmietnuti opytat JEHO, ci to dieta chce do svojej starostlivosti (ak ma na nu podmienky) alebo ho tiez nechce. To je jedine pravo, ktore by matka mala mat a aj otec, ak je znamy.

 

Radim vam vsetkym skuste prestat pouzivat vyrazy, ako “potrat”, “interrupcia”, “prerusenie tehotenstva”, “zbavenie sa nechceneho plodu”, “pravo zeny rozhodovat o vlastnom tele” a pod. a zacat pouzivat jeden, vsetkym dobre zrozumitelny vyraz, ktorym je USMRTENIE! Potom si dufam kazdy uvedomi, ze ziadny clovek by nemal mat pravo rozhodnut o inom cloveku ci sa ma alebo nema usmrtit. Take pravo patri jedine STATU (nie lekarovi, ale sudu).

clay 14.4.2008 18:41

Re: krestane nejsou jen katolici

 Jakube S,když pominu vaše úvahy o tom,kdo se může a nemůže považovat za křesťana,můžete mi vysvětlit, jak se lze stavět  k potratu jako vraždě fundamentalistick y a nefundamentalisticky? To mám chápat,že ti křesťané nekatolíci  tu vraždu neberou jako tak vážně? Nebo jak to myslíte.Nezdá se vám to trochu hloupé to vaše psaní? ;-) Napište a vysvětlete prosím.

zlata 14.4.2008 18:40

Re: Lépe by bylo zabíjet je až po narození.

až budete někdy těhotný, až budete chodit na prohlídky, riskovat své zdraví, až budete rodit, tak pak si o tom můžeme popovídat, zatím bohužel-bohudík nemáte do toho co mluvit, je mně to  líto, ale moc bych vám to přála

Milan Kralovic 14.4.2008 18:40

O prave na potrat - 1/2

Nieco sa tu vo vasich nazoroch, komentaroch, clankoch, ale aj v zakonoch obchadza, ci vedome alebo nevedome to je uplne jedno, ale obchadza sa. To NIECO sa vola ZIVOT. Je uplne zbytocne vo svetle dnesnych vseobecne vedou a profesionalmi akceptovatelnych faktov polemizovat o tom, ci je alebo nie je fetus zivym ludskym zarodkom a kedy sa takym stal. Dokazane je, ze sa zivym stal okamihom zavrtania sa spermie do vajicka. Vsetky zmeny v zenskom organizme datovane tym okamihom su evidentne a meratelne. Daju sa oznacit za zapocatie zivota, pretoze vsetky tie meratelne zmeny nesu vsetky vlastnosti samostatneho, na matkinu vyzivu docasne naviazaneho zivota. Trapne a neinformovane, ked uz nechcem povedat, ze nevzdelane a hlupo vyznievajuce su nazory, ze nenarodene dieta v matkinom tele nie je zivym ludskym zarodkom. A kedze ten zarodok je nielen zivym, ale aj LUDSKYM, tak je aj majucim pravo na pokracovanie svojho ludskeho zivota. Bez ohladu na to akym sposobom sa ta spermia dostala do vajicka, komu patrila a ci k tej udalosti doslo obojstrannym, jednostrannym alebo ziadneho s dvoch zucastnenych LUDI suhlasom. Nasilne zastavenie takeho zivota je jednoducho jeho usmrtenie…

josef9 14.4.2008 18:40

někdo tady napsal

"V případě zabití novorozence jde jednoznačně o zabití člověka. V

případě zabití plodu dlouho před narozením, to lze považovat za zabití

zvířete příslušného vývojového stadia."

    Velký myslitel napsal příběh o vlivu práce na polidštění opice. Z tohoto hlediska jsou lidmi ta seskupení buněk, která myslí a pracují a ne objekty, které mají dostatečný počet různě strukturovaných a vyvinutých buněk.  Je žádoucí přijat zákon o ukončení dospívání, který umožní, aby lékař byl povinen na základě žádosti matky ukončit dospívání každého jejího biologického objektu od doby oplodnění do ukončení základní školní docházky tohoto objektu.

Eva D. 14.4.2008 18:38

Re: Ženy říkají

Myslím, že chápu. Máte bohužel v  mnohém pravdu.

Některé ženy, nevědí, Petře. Některé vědí, co chtějí. A je jich dost. A některé mají tu kliku, nebo si tak dobře vyberou, že i jejich muži vědí.

Myslím, že se to netýká jen žen, ale lidí vůbec. To co jste popsal je věčné dítě, mazánek, který je jednou dost dospělý na něco, co chce, jindy musí být opečováván jako miminko. Jeden z možných postojů k životu.

68 14.4.2008 18:33

Re: Re: Lépe by bylo zabíjet je až po narození.

Ále, shut up. S pozdravem.

68 14.4.2008 18:31

Re: Ach vy muži! Zloděj křičí: "Chyťte zloděje!"

Také zdravím nějakou Růžičkovou. Inženýrku. Tož nazdar, Růžičková!

Tomáš Fuk 14.4.2008 18:29

Re: A otec nemá žádná práva?

Někdy matka a soused ;-D

Minutus 14.4.2008 18:29

Re: Ach vy muži! Zloděj křičí: "Chyťte zloděje!"

Pakliže bude zrovna tak trestné, pokud nebude mít antikoncepci rovněž žena. Taková dvojitá pojistka - to bude perfektní. Pokud to ani pak nevyjde, tak nejspíš dojde na vaše návrhy. Pakliže se nerozhodne žena pro potrat.:-D:-D