17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavla B. 14.4.2008 12:09

Re: Re: ten organismus se v těle ženy neusadil o své vůli, nýbrž (až na výjimky, jako je znásilnění) přičiněním (také) dotyčné ženy

Jsem pro, ale toto nakládání je za cenu lidského života, to neokecáte.

Tomáš Fuk 14.4.2008 12:16

Re: Re: Re: ten organismus se v těle ženy neusadil o své vůli, nýbrž (až na výjimky, jako je znásilnění) přičiněním (také) dotyčné ženy

Pro vás za cenu lidského života, pro mne za cenu zničení něčeho, co jednou MOHLO být člověkem ;-)

Jura Jurax 14.4.2008 11:31

Re: 70 zabitých dětí v ČR denně...

70 neživotaschopných shluků buněk chcete říci, není-liž pravda?

Pavla B. 14.4.2008 11:53

Re: Re: 70 zabitých dětí v ČR denně...

Proč by měly být neživotaschopné - myslíte, že kdyby nebyl potrat vyvolán uměle, že by ty lidské zárodky zahynuly?8-o

Jste vůbec schopen pochopit, že nitroděložní vývoj je normální stadium lidského vývoje?

Tomáš Fuk 14.4.2008 11:58

Re: Re: Re: 70 zabitých dětí v ČR denně...

A jste vy schopna pochopit, že k přežití toho zárodku je také potřeba ochota ženy jej hostit? ;-)  Ochota nerovná se povinnost!

Pavla B. 14.4.2008 12:04

Re: Re: Re: Re: 70 zabitých dětí v ČR denně...

Ano, to chápu a souhlasím, Nikde neprosazuji zákaz interrupcí;-P

Baf 14.4.2008 12:14

Re: Re: Re: Re: 70 zabitých dětí v ČR denně...

K přežití dítěte narozeného je nutné o něj ještě moc a moc dlouho pečovat ...

honzak 14.4.2008 9:43

zásadní problém

vidím ve vnímání matky mediální scénou. Dlouhá léta byla mladá žena, která se nechala uvrtat do mateřství "za krávu". Dnes, kdy rodí generace tzv. Husákových dětí je to trochu lepší, protože matek je hodně a média se nemohou tvářit, že neexistují. V okolí mé snachy vidím i zoufalou snahu otěhnotnět, i když je příroda z nějakého důvodu proti.

Lidovcům bych doporučil, ať si vyberou něco přínosnějšího a problematiku potratů nechají na ženách. Ony si to nějak vyřeší.  Zdepřítomným jurodivým dikutérům doporučuji, ať se vzdají své práce a jdou dělat bratry do kojeňáku. Aby věděli, o čem kafrají.

Zdraví tuplovanej dědek!

Saša 14.4.2008 11:02

Zoufalá snaha otěhotnět

zpravidla nastupuje až po létech zoufalé snahy neotěhotnět.

Nejprve se žena 15 let pomocí chemie brání těhotenství a když těhotenství přijde, je násilně ukončeno. Poté najednou zjistí, že stárne a muži o ni přestávají mít zájem a její výběr potenciálních partnerů se zužuje a hned nastoupí zoufalá snaha otěhotnět.

Po třicítce je na první těhotenství dost pozdě. To už pak opravdu tak snadno nejde. Do 24 to jde ale velmi snadno prakticky skoro každé.

selidka 14.4.2008 12:52

Re: zásadní problém

Vidím i další problém, kdy názory lidí stále ještě ovlivňují stále dokola vysílané bolševické filmy a seriály.  Jako příklad bych uvedla šílený seriál Chalupáři, ve kterém jsou ženy představovány jako vesnické krá.vy, drbny, prostě esence těch nejhorších vlastností. Platí to ovšem i pro muže, ti tam nejsou zobrazeni o nic lépe.

portwyn 14.4.2008 9:43

Kromě poslední věty

se s článkem dá souhlasit. Do potratů není nutno vrtat v době, kdy jejich počet utěšeně klesá.

Ovšem myslím, že přinejmenším jeden člověk - totiž otec, který by se na výchově a výživě dítěte měl podílet, právo "do toho kecat" rozhodně má. Pokud otec svoji povinnost neplní, nechť je za to postižen. Nelze však přehodit práva otce výhradně na matku a povinnosti některých (těch ne-slušných) otců na stát, tedy především na ty slušné.

muf 14.4.2008 9:55

Re: Kromě poslední věty

Nezlobte se, ale jen a jen matka na sebe bere riziko spojené s těhotenstvím a s porodem - a to je hodně veliké !!A zase jen a jen matka je spojována se zodpovědností za řádnou péči a výchovu.

Nikdo přece nemá brát otcům jejich právo podílet se na výchově svého dítěte (to je taky naprosto jiná debata) - ale rozhodnutí, jestli to dítě bude nosit a jestli ho porodí by mělo přece jen zůstat na ženě, nemyslíte ???? 

bien 14.4.2008 10:11

Re: Re: Kromě poslední věty

V návrhu lidovců zůstává rozhodnutí na matce. Jde pouze o to,aby se otec SMÉL vyjádřit

V těhotenství nejde jen a pouze o matku ale také o dítě. I psi a slepice mají ve společnosti své zastánce, když se nemohou sami vyjádřit. Proč ne děti ? Jsme divná společnost.

lucina (pes) 14.4.2008 11:25

Re: Re: Re: Kromě poslední věty

Vy jste zažil, aby někdo promlouval za vejce? Až bude možné zárodek transplantovat otci, který na rozdíl od matky dítě chce, pak ať do toho klidně jde. Do té doby...

portwyn 14.4.2008 12:07

Re: Re: Kromě poslední věty

Nemluvím o tom, že by se otec rozhodoval za ženu. Měl by ale mít právo se vyjádřit. To by vyjádřilo to, že riziko otce je sice nižší, ale nepochybně nenulové.

Jak jž jsem v diskuzi k jinému článku psal: to, že o dětech (narození, existence úplné rodiny, styl výchovy atd.) rozhodují téměř výhodně ženy, mladé generaci příliš nesvědčí. Strategickým cílem feministek je úplné odstranění vlivu mužů na výchovu - to ale vede obvykle k závažným problémům. Čest výjimkám, tedy ženám, které samy výchovu dětí zvládnou.

portwyn 14.4.2008 12:09

oprava

Pardon, "téměř výhradně ženy"

Kolma Puši 14.4.2008 12:14

Re: Re: Re: Kromě poslední věty

...to, že o dětech (narození, existence úplné rodiny, styl výchovy atd.) rozhodují téměř výhodně ženy, mladé generaci příliš nesvědčí... Jaký je váš názor na to, PROČ je tomu tak? Proč muž opustili svá místa ve školství, soudnictví, proč se více neangažují v institucích, které mají ve svém programu péči o děti a mládež (sociální odbory)? Je to tím, že feministky muže z těchto oborů vytlačují a brání jim zapojit se?  ((Teď vědomě opomíjím výchovu v rodině.))

portwyn 14.4.2008 12:32

Re: Re: Re: Re: Kromě poslední věty

Například já pracuji ve školství, ale pro řadu žen (zejména vzdělaných) jsem tímto absolutně nezajímavý jako potenciální partner - nemám třicet tisíc měsíčně. (Ano, naštěstí jsou i jiné ženy.) Tolik k otázce "proč muži opustili místa ve školství".

Jinak ale pro muže je typické, že se zajímá o vlastní děti, o cizí příliš ne. Proto není mnoho zájemců-mužů např. o rodiiné právo nebo o učitelstvé na I. stupni.

K otázce "PROČ": Myslím, že se je to souběh vlivů právních (rovnoprávnost pohlaví, sociální zabezpečení samoživitelek, interrupce), ekonomických (ekonomická nezávislost žen), vědeckotechnických (antikoncepce) a politických (tlak na zvýhodňování "diskriminovaných žen"). Je to na VELMI dlouhou diskuzi.

Jaara 14.4.2008 10:01

Re: Kromě poslední věty

Podle mých letitých zkušeností do toho partner v drtivé většině případů taky mluví a výsledek je průnikem názorů obou partnerů

Jura Jurax 14.4.2008 11:34

Re: Re: Kromě poslední věty

R^R^R^

Jenže flanďákům se hodí každá demagogie ... ;-(8-o

milan007 14.4.2008 9:41

zákaz

Jsou prostě lidé, kteří ty druhé považují za blce a nesvéprávné idioty a proto je nutí formou zákazů , nařízení a předpisů dělat věci o kterých jsou ONI přesvědčeni, že jsou správné.

Mára 14.4.2008 9:39

U nás si interupce nezasluhuje

tak vysokou právní a finanční podporu. Máme adopce a boxy.

:-( 14.4.2008 10:05

Re: U nás si interupce nezasluhuje

nepleťte si nekladení právních překážek s podporou. A jakou finanční podporu máte na mysli?

Jura Jurax 14.4.2008 11:41

Re: U nás si interupce nezasluhuje

Jojo - a když ještě vymyslíte, kdo to nechtěné díte za matku donosí, budete značka ideál ;-)

Pavla B. 14.4.2008 9:32

No, musím souhlasit s autorem článku

v tom, že posouvat termín interrupce nemá smysl. U interrupcí z medicínských důvodů (které uznávám jako oprávněné) proto, že na některé vážné vrozené vady se přichází dost pozdě a ženy by byly nuceny rodit těžce postižené děti.

A u ostatních,u nichž je jediným důvodem předčasného ukončení těhotenství přání matky se dítěte zbavit? Je přece jedno, jestli je zlikvidováno několikatýdenní embryo, několikaměsíční plod nebo novorozenec.... dítě žít nebude.

V našem právním řádu je mnoho věcí postavených na hlavu, například jsem nepochopila, proč - jsou-li legánlní interrupce a tedy ukončení života jiného člověka bez jeho vědomí - nejsou legální euthanasie se souhlasem dotyčného, který rozhoduje jen sám o sobě.

Doufám, pane Zvěřino, že jste zastáncem legalizace euthanasií.

Mája 14.4.2008 9:21

Muži zastánci svobodné volby žen,

opravdu při stavbě azylu je nenajdete.

Saul 14.4.2008 9:15

Souhlas s autorem článku

Myslím, že pan Zvěřina má pravdu. On ostatně těm rozhořčeným pánům, kteří s ním polemizují, nezakazuje, aby své plody donosili.

ok 14.4.2008 9:14

ujeté ženy

No nevím, moje zkušenost je, že ujeté jsou spíš ženy než muži, tedy alespoň v Praze.  Moji  naprosto normální vysokoškolsky vzdělaní kamarádi chodí  s podprůměrnými ženami, protože těm "dobrým" ženám ze stejné společenské vrstvy nejsou dost dobří. Vysokoškolsky vzdělané ženy dělají kariéru, po práci se věnují nezávazné zábavě a rodině se brání jak čert kříži, je to pro ně příliš zavazující. Když taková žena otěhotní, je to zásadně "bez otce".

Připadá vám to normální, pane Zvěřino?

Nataša 14.4.2008 9:16

Re: ujeté ženy

Prosím vás, co jsou "podprůměrné ženy"? A proč s nimi ti vaši kamarádi vlastně chodí?

selidka 14.4.2008 12:33

Re: Re: ujeté ženy

podprůměrná žena je třeba taková, která se zcela vážně ptá, proč musí v létě platit za teplo, když se netopí (bytový dům s byty v osobním vlastnictví s vlastní kotelnou), která nemá doma ani jednu knihu (ani dětskou pro své děti) a na vývar z kostí použije kosti z kuřete, které měla předchozí den rodina k obědu.