30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tomáš Fuk 14.4.2008 14:26

Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

Takže když bude otec nesouhlasit, bude holka povinna posloužit jako inkubátor? 8-o  Člověče, Jetel - vy jste horší než komunisti ;-)

Pepa Jetel 14.4.2008 14:29

Re: Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

Hmmm, tak nějak se mi zdá, že dítě je pro vás jen nechtěný vedlejší produkt sexu... Máte děti?

Tomáš Fuk 14.4.2008 14:34

Re: Re: Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

Kdyby jste četl, tak víte, že mám - už dospělé, chtěné... No a? Co to má co dělat s tím, co jsem psal výše? On má někdo právo ženské nařídit, že musí posloužit jako inkubátor? ;-P

Pepa Jetel 14.4.2008 14:42

Re: Re: Re: Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

Pokud nechce "posloužit jako inkubátor", má si dát pozor a neotěhotnět. Možnosti jsou dnes velmi široké. Když otěhotní, musí, podle mého názoru, respektovat právo svého dítěte na život.

AA 14.4.2008 14:55

Re: Re: Re: Re: Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

To je výmluvné: "má si dát pozor a neotěhotnět". Ježiš jak já se těším, až jednou věda umožní donosit děti chlapům;-D pak jsem zvědavá na ty diskuse a správné postoje.

Tomáš Fuk 14.4.2008 14:57

Re: Re: Re: Re: Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

No ne každý je přesvědčen, že právo toho budoucího člověka je nadřazeno právu té ženy, víme? ;-)  Ostatně je to celé stejně nesmysl od samého začátku - pokud si fráterníci prosadí ten zákon, nestane se vůbec nic, potratovost se vůbec nezmění, dětí nepřibyde - jen stoupne turistický ruch ;-)

Jiří Zahrádka 14.4.2008 15:03

Re: Re: Re: Re: Re: Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

Nejde o nadřazenost životu té ženy - jde o rovnoprávnost. Právo na život mají oba (nebo všichni).

Tomáš Fuk 14.4.2008 15:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

No práva člověka versus práva oplozeného vajíčka... to zní dostatečně šíleně ;-D

Jiří Zahrádka 14.4.2008 15:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

Hm, zní to dobře :-). Ale nepravdivě.

Myslím, že by se mělo oddělit popuzování křesťanů, kteří jsou často opravdu jen poněkud fanatickými papouškovači toho, co řekne nějaký padre, od samotného problému, jímž je sešrotování člověka - ať už v jakékoli fázi. Nejsem takový humanista, mám dost kandidátů na sešrotování ;-), ale až poté, co mě naserou ;-D. V děloze maminy k tomu ještě nedostali příležitost...

Tomáš Fuk 14.4.2008 15:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

To jsme se opět v kruhu zase dostali k tomu tématu, zda oplozené vajíčko je člověk, protože má Pavliny geny ;-D  Tohle prostě nemá řešení...  Je to jednoduché - ať se křesťané chovají dle své víry a představ o správnosti a mravnosti - my pohani jim v tom nijak nebráníme. Ovšem požadujeme, aby se oni na oplátku nemontovali zas do našich věcí ;-)  Pokud to tak bude, je fajn - pokud mají neodolatelné puzení páchat dobro proti vůli ostatních, ať se pak nediví... :-)

JáI. 14.4.2008 20:15

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

R^R^R^

Karotka 14.4.2008 15:53

Re: Re: Re: Re: Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

Ano, to je "vhodné". Mně se takový přístup líbí, mám-li mluvit za sebe.

Moudrý člověk, říká se, podporuje své dobré vlastnosti a netýrá se za své chyby. Stejně takový vztah má k lidem ve svém okolí.

Právo dítěte na život je vynález té nadstavby, kterou níže definoval Jura (kde si tak pěkně zakritizoval nás nenormální křesťany a popletl si to s tím, čemu my říkáme duše :-)). Nemoci a katastrofy a stáří a podobné věci se nás na naše právo na život taky neptají. Právo na život ve vesmíru neexistuje.

Je to jenom věc našeho svědomí, co jsme ochotni udělat.

bezocasý obojživelník 14.4.2008 16:29

Re: Re: Re: Re: Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

Hmm... a nejlepší způsob, jak si dát pozor a notěhotnět je se do žádného sexu vůbec nepouštět. Takže se těším, až ta úžasná kočka, do které budete hučet, že jste pro ní ten nejlepší na světě odpoví: "Sorry, ale odmítám posloužit jako inkubátor..."  Mám obavy, že sebevědomí  ani nic jiného se po takovéto odpovědi zrovna nezvedne.

Karotka 14.4.2008 16:33

Re: Re: Re: Re: Re: Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

No, taková kočka je... chytrá a emancipovaná dáma, která ví, co je pro ní nejlepší, a určitě si své štěstí v životě nějak najde, že? :-D

Jiří Zahrádka 14.4.2008 14:47

Re: Re: Re: Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

Ne, ale ženská má právo přinožit a říct "ne." Případně kopnout rozehřátého oplodňovače tam, kde ho to v tu chvíli bude zvláště bolet.

Lidé s IQ na úrovni mluvícího papouška a výše jsou snad schopni pochopit, že následkem sexu může být otěhotnění. Podle mě to není žádný tragický následek, ale něco přirozeného a z hlediska ekonomického je na tom v současné době přímo "veřejný zájem." :-) Ale jestli má někdo jiný pohled na věc a těhotenství považuje za problém, tak lze logicky dovodit, že to chce buď nesexovat, nebo použít antikoncepci. Spolknout prášek nebo nasadit kondom není takový problém. Takže nechápu, o čem se to vlastně bavíme.

Zvěřina je mimochodem svým afektem k čemukoli křesťanskému už trochu srandovní. Takový čertík Bertík. Když začne obviňovat ze snahy získat těmito návrhy hlasy, načež sám uzná, že to v Česku asi nebude fungovat, tak nevím, jestli nepíše rychleji než myslí. Aleje možné, že to myslel tak, že lidovci chtějí nabrat aspoň víc hlasů mezi křesťany, kteří už jich taky asi mají po krk. Ostatně, kdo ví, možná to tak i je. Ale jak znám křesťanské prostředí, tam fakt nemusí jít o politiku, ale o přesvědčení. Zvěřina principiálnost asi nepochopí, ale to neznamená, že neexistuje.

Tomáš Fuk 14.4.2008 14:59

Re: Re: Re: Re: Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

Život dle vašeho pojetí musí být hodně nudný... ;-D

Jiří Zahrádka 14.4.2008 15:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

;-D No, poslední roky nic moc. Muzika stojí za prd, holky jsou buď moc tlustý nebo moc hubený, navíc některé módní úlety typu sloní podrážka z posledních let museli asi vymyslet puritáni, aby se holky nelíbily. Ale i tak, kromě sexu je i pár dalších věcí, kterými se lze v životě bavit ;-D.

Tomáš Fuk 14.4.2008 15:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

Vidíte to moc černě. Muzika se mění odjakživa - a přes to, že už jsem pamětník, i dnes se najde dost dobré muziky... muzika není jen to, co se prodává na plackách. Vcelku nedávno jsem se pěkně utrhnul na zábavě, kde hrály jak o život nějaké vesnické punkačky - paráda! :-)  A holky? Holky jsou pořád stejně krásný, jako už moc tisíc let - nějaké pitomé boty na tom nemůžou nic změnit ;-)

Jiří Zahrádka 14.4.2008 15:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

Jo, mění se odjakživa, ale do 80. let k lepšímu, kdežto od 90. let k horšímu ;-D. Dřív to byl rytmus, melodie, mělo to šťávu. Dnes? Černoši ve tmě, bez hlasu, což je možná vlastně dobře, protože když to ze sebe něco dejchavičnýho vysípe, tak si člověk řiká, že bylo líp, když mlčel a jen pokyvoval dostrany otočenou kšiltovkou (jak originální, jak nemainstreamové!)! ;-D

A holky nejsou furt stejný. Teď jsou zpitomělý buď k anorexii, nebo k sezení u kompu s hamburgerem v ruce, piercing v nose, v puse, jazyku, na pupíku... No, člověk ani neví, kde všude na něj může narazit ;-D... auvajs

baf 14.4.2008 15:13

Re: Re: vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem

a ona potěšení ze sexu neměla?? proč to tedy dělala??

Pája45 14.4.2008 14:27

Re: Můj názor

Vážený páne tvorstva - "pepo jeteli", otevíráš si ústa na nepravém místě. Máš jen štěstí, že na tomto kolbišti se nemůžeš setkat s tím, že ti ženy odpoví, tak si to zkus a uvidíš. Dnes si může zasoutěžit s muži skoro ve vše, až na jedno - v těchotenství a rození, a to ne proto, že by nechtěla, ale proto, že to "MUŽI NEJSOU Z BIOLOGICKÉHO HLEDISKA SCHOPNI". A kdo o tom nejvíc kecá MUŽI. tak se uklidni, zajdi ke zpovědi, tam se můžeš vykecat ze všeho i z té vraždy plodu v těle ženy, které jsi splodil. Pár zdravasů to spraví.

Jiří Zahrádka 14.4.2008 14:50

Re: Re: Můj názor

1) Nekecají o tom jenom muži. Jestli je jich víc, kdo o tom kecá, souvisí to asi spíš s tím, že jde o politcké téma a mužů je v politice výrazně více.

2) Pět zdrávasů ten život zpátky nedá.

Karotka 14.4.2008 15:16

Re: Můj názor

O kus níž jsem psal, že dospělé bytosti se umí rozhodovat. No, my to ještě tak docela neumíme a tak bych rád doplnil...

Když se vžiju do situace slečny, která prožije měsíc stresu, pak si udělá těhotenské testy a najednou jí před očima defilují ty nejděsivější představy, teror od rodičů, ztracené naděje na nějaké poznání a cestování, ukřičený capart, ztráta kamarádek, ztráta života, prostě rozpadlý vesmír... nemůžu než naprosto chápat, že si přeje, aby to šlo vzít zpět. A ono to jde, dneska, legálně.

To, že ony děsivé představy vůbec přicházejí je důsledkem bezohlednosti a hlouposti naší doby a neochoty si pomáhat. Ale to na tom nic nezmění.

Jsem idealista, ale cizí dívce nemůžu nijak zajistit, aby jí rodiče či/a partner a vůbec okolí pochopili a pomohli a stáli při ní, aby jí pomohli dál žít šťastně a plně a tak, jak si to přeje, aby se mohla spíš usmívat a z dítěte mít radost, když nemůžu zajistit, aby se o ní dobře postarali v nemocnici a aby jí úředníci neházeli klacky pod nohy, když jí nemůžu pomoct nalézt bydlení a pomoct přestavět koupelnu, když nemůžu být s ní, abych se v noci pětkrát budil, když dítě pláče, nebo abych byl s ní, když dítěti zaskočí piškot, dítě se začne dusit a ona ho musí sama držet za nohy a v děsu a hrůze z něj piškot vytřásat...a třeba s ní a po jejím boku nést následky, když zemře (a jak se teprve tehdy k ní postaví úřady a policie a okolí, btw)... nemůžu vůbec soudit její rozhodnutí jít na potrat.

To není o shluku buněk s ocáskem. To je situace člověka v pasti, kdy volí mezi dvěma zly. A často špatně.

ceskej Honza 14.4.2008 14:12

jeste jsem nikdy neotehotnel

a protoze uz asi ani neotehotním, prikláním se k názoru autora, ze problém ví resit zejména ty co se jich to týká a tedy zeny samy. Pro 95 procent zen není problém otehotnet, problém je díteti zajistit domov a vychovat ho.  Prerusit tehotenství, muze být v nekterém prípade zodpovednejsí, nezli porodit a potom se o díte starat spatne, nebo vúbec ne.

Ale úplne to poslední je, kdyz do tohoto problému mluví muzi, kterí  pomateni jaskousi vírou a celibátem,  rádoby rozumejí práve problémúm zen, které osobne znají jen z obrázkú.

Jura Jurax 14.4.2008 14:20

Re: jeste jsem nikdy neotehotnel

Ale úplne to poslední je, kdyz do tohoto problému mluví muzi, kterí  pomateni jaskousi vírou a celibátem,  rádoby rozumejí práve problémúm zen, které osobne znají jen z obrázkú.

R^R^R^ ale ta neznalost spolu s přesvědčením o své pravdě charakterizuje různé verozvesty a sociální inženýry

Jiří Zahrádka 14.4.2008 14:56

Re: jeste jsem nikdy neotehotnel

problém ví resit zejména ty co se jich to týká a tedy zeny samy

Mafie se problémy s neúplatnými soudci nejvíc týkaly - tak to řešily sami. Vraždami.

Zaměňujete dotčení problémem a schopnost řešit "problém" věcně správně. Neříkám, že teoretici v celibátu problém musí vyřešit dobře, ale vztah k "problému" a správný postoj ohledně jeho řešení jsou dvě různé věci.

Malý Aston 14.4.2008 14:01

KDU to myslí upřímně!

Když je KDU v perdeli,klesají ji preference nebo chtějí zakrýt nějakou kulišárnu,vytasí interupce.Jak dát národu vědět,že ještě jsou když již nejsou? Kdo jim má zaplatit propagaci když jsou to lakomci? Jak by se jinak dostali do televize,do diskuzí a novin? Interupce,to vždy zabere. Toho malinkatého křiklouna poslali dělat velvyslance do Taškentu a nastoupil mladý křikloun zatím jen nějaký místopředseda KDU ale perspektivní demagog že i Kalousek je proti němu amatér.Takže nejde o nic jiného než aby všichni věděli,ještě tady jsme.:-D

sova 14.4.2008 13:54

církve

Viděla jsem pořad M.Jílkové o interupcích. Zděsila jsem se, když jsem viděla koho přizvali do diskuse: fanatického duchovního. Tento problém v naší zemi je přece problémem ženy, maximálně jejího partnera. Zjevení postavy v černém se stříbrným křížem působilo jak z filmu Kladivo na čarodějnice.

bp 14.4.2008 13:57

Re: církve

Kupte si brejle a naslouchátko. V té diskusi byli úplně jiní fanatici a fanatičky.

Pája45 14.4.2008 14:18

Re: církve

Jseš nejlepší "sovo", taky mi vadilo, koho ten pošuk Jílková pozvala, ale po zhlédnutí a kupodivu dobrém výkonu Jílkové, jsem si uvědomil, že udělala národu velmi dobrou službu. Tolik "křesťanské" lásky z obrazovky, kterou předvedl ten pošuk v černém a skřížem na prsou,  zatím nepředvedli ani papežové , kardinálové a biskupové dohromady. To jistě zapůsobí na masy, které se již dnes bijí ve frontách o místa v církvích - HA HA.