30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
clay 14.4.2008 18:27

Re: Re: Re: Tak jsem si znovu přečetla diskusi, i pokračování

R^ souhlasím Pavlo,když může být zabit lidský zárodek třeba ve stáří 1 měsíce,proč ne po porodu ve stáří 9 měsíců,že? Proč by se matka nemohla rozhodnout z nějakého důvodu až po narození,třeba,že se jí nelíbí dítě  s rezavými vlasy...

brok 14.4.2008 17:31

Re: Tak jsem si znovu přečetla diskusi, i pokračování

Pokusím se odpovědět na vaši otázku, i když si nemyslím, že dospějeme k souhlasnému závěru.

Oplodněné vajíčko je z hlediska biologického jednobuněčný organismus, tedy něco podobného bakterii nebo kvasince. Dále se vyvíjí buněčným dělením, stejně jako jednobuněčné organismy. Každý živočich během svého nitroděložního vývoje projde celým vývojem druhu. Ve 12. týdnu je lidský zárodek přibližně ve stadiu ryby. Připouštím, že ryby, ze které se po nějaké době stane člověk. Podobně ovšem i zárodek uložený v mrazáku se může vyvinout až v člověka. Člověk narozený již svůj vývoj od jednobuněčného organismu přes nižší vývojová stadia živočichů až k lidské urovni ukončil. V případě zabití novorozence jde jednoznačně o zabití člověka. V případě zabití plodu dlouho před narozením, to lze považovat za zabití zvířete příslušného vývojového stadia. Pokud jde o eutanasii, nemohu vám nic vymlouvat. Jsem přesvědčen, že by člověk měl mít právo na smrt podle svého rozhodnutí a že by to mělo být zařazeno mezi základní lidská práva.

Milan 14.4.2008 17:40

Je obtížné udržet se a nepřát vám něco ošklivého.

Tak zoufalá ignorance stavěná na oddiv s takovou drzostí - z vás by měl i Lenin mindrák.

Tomáš Fuk 14.4.2008 17:49

Re: Je obtížné udržet se a nepřát vám něco ošklivého.

Kde vidíte tu ignoranci? 8-o

Milan 14.4.2008 17:52

V neznalosti.

Marxistická teorie z padesátých let - stačí se podívat na jakýkoli výsledek interrupce v kterémkoli stádiu: od začátku je to člověk. Źádné opakování fylogeneze se nekoná. Marxistický žvást, který nemá s biologií vůbec nic společného.

To je poprvé a naposled, co odpovídám na váš výblitek. Další diskusi s vámi si odpustím.

Tomáš Fuk 14.4.2008 17:56

Re: V neznalosti.

Aha, zase jeden kreacionista ;-D;-D

Pavla B. 14.4.2008 17:55

Re: Re: Tak jsem si znovu přečetla diskusi, i pokračování

IMHO je to zajímavější konstrukce než ta o sebeuvědomění člověka, ale pořád jen konstrukce - jde o vývojová stadia člověka,ne nějakých zvířat. Že by byl člověk nejprve bakterií, pak kvasinkou a potom postupně celou zoologickou zahradou, to taky neberu. "Opakovaní evoluce ve zkratce" je jen takový populární výklad embryologie, ve skutečnosti už v tomto vývoji neexistují odbočky k jiným živočišným druhům (jako v evoluci).

brok 14.4.2008 18:21

Re: Re: Re: Tak jsem si znovu přečetla diskusi, i pokračování

Máte samozřejmě pravdu. Ten fylogenetický vývoj se opakuje jen v jedné linii. Odbočky nejsou možné, protože genetický materiál je již definován jako lidskýa to i v tom prvotném stadiu "bakterie". Nicméně rozdíl mezi embryem v průběhu nitroděložního vývoje a novorozencem je veliký.

Dana 14.4.2008 16:33

interupce

Chápu, že není zrovna nejlepší řešení. Ale připadá mi v dnešní době návrh KDU jako ze středověku-kde to prosím žijeme, aby se o nás rozhodovalo v parlamentu atd.Nechápu kam to tlačí ...Snad žena si může sama rozhodnout ???  Vyloženě nesmysl, kterým asi chtějí získat voliče, jinak si nedovedu představit.

Pavla B. 14.4.2008 16:39

Re: interupce

Jestliže má žena právo zabít svoje nenarozené dítě, proč nesmí zabít svoje narozené dítě?

Postoj lidovců a věřících celkem chápu - nedělají rozdíl mezi dospělým jedincem a jedincem v prenatálním stadiu vývoje. Pokud jde o právo na život, ani já tam žádný rozdíl nevidím.... zaráží mě to vaše "o nás"

Skepticus Maximus 14.4.2008 20:54

Tak třeba proto, že v prenatálním stádiu je součástí těla ženy a po porodu už ne.

Milan 14.4.2008 17:45

Otcovská práva jsou středověk?

Předpokládám tedy, že se vzdáte alimentů, když podle vás nemá otec do toho vůbec co mluvit.

Stanley 14.4.2008 16:23

Žena

Co     kdybychom pánové nechali tuto problematiku řešit hlavně ženy, i když jak se zde prodírám na NP diskuzními příspěvky  k tomuto článku, chtějí ji řešit zase hlavně muži !  Myslím,že u nás jistě neplatí jedno arabské přísloví, že žena je první tvor po člověku ( rozuměj - muži )! Naopak jsme v naší společnosti si se ženami nepopiratelně rovni a k této otázce, která se jich bezprostředně dotýká, hlavně ony mají právo se fundovaně vyjadřovat ! Vím, že ani ony nejsou k této problematice naprosto jednotné, pak však musí rozhodovat demokratická většina  !

Jiří Zahrádka 14.4.2008 16:39

Re: Žena

Mrkněte se na ostatní témata, a kolik je tam v diskusi chlapů, a kolik žen? Ten poměr tady vyjadřuje spíše obecnou skutečnost, že na chatech je obyčejně víc chlapů, protože ženský se staraj o děti ;-D;-D;-D! To byl fór. Myslim, že dítě se netýká jen ženy - něco mi řiká, že se dost hmotně týká i toho chlapa. Sámo, že chlap se má pak o dítě taky i starat. Ale otázky o právu člověka na život by se neměli řešit podle toho, jestli se k nim vyjadřuje chlap nebo ženská - to je obecný morální problém. Parlament taky uzákonil vraždu jako trestný čin s přísným trestem - a nikdo nezkoumá, kolik poslanců a kolik poslankyň pro takový trestní zákoník hlasuje (přestože se dá taky říct, že ti vrazi byly porozeni ženou, a tak že je to hlavěn věc žen).

Stanley 14.4.2008 16:56

Re: Re: Žena

Já bych celkem souhlasil a v podstatě chápu, že ta otázka  zase  tak jednoduchá není. Na to, aby bylo počato dítě musí být obvykle dva a také musí nést stejnou odpovědnost ! Tím glosuji i Vaše : Vrazi byli porozeni ženou ( ale počati mužem ) !

Pavla B. 14.4.2008 16:49

Re: Žena

Já vidím problematiku spíš tak, že se týká nenarozených dětí. Tam je poměr pohlaví zhruba 1:1 (mírná převaha plodů mužského pohlaví). Škoda, že je musíme demokraticky rozhodovat za ně;-P

Milan 14.4.2008 17:47

U početí byli dva - muž a žena.

Takže i u rozhodování o životě nebo smrti toho počatého dítěte musí být dva - otec i matka.

Tomáš Fuk 14.4.2008 17:51

Re: U početí byli dva - muž a žena.

Nikoliv - ten muž nemusí ten plod hostit ve svém těle... na rozdíl od ženy - vstupní podmínky jsou zcela nesouměřitelné...

bobo dronte 14.4.2008 21:53

Re: Žena

Šťastný to muž! VV Myslím, že jste všeobecně trochu napřed, Stanley. R^ I když pokud jde o interupce, i já věřím tomu, že svého lidovci mohou dosáhnout, pokud vůbec, tak jen politickým podvodem.

novaz 14.4.2008 16:10

lidovci, nechte to na ženách

Řekl bych, že před nastávajícími komunálními volbami lidovci ve snaze se zviditelnit, vytahují téma o nemž si (lidovci) myslí, že mají nějaké výsadní právo o něm hovořit a rozhodovat. Nemají ani to nejmenší. Úplně zbytečně zapřádají debaty o věci, která se již mnohokrát diskutovala a probírala ze všech možných úhlů pohledu. Nakonec vždy a správně skončilo se u konstatování, že je nezadatelným právem ženy dítě si ponechat, nebo donosit. Mladý a začínající politik KDU- ČSL Mocek (nebo Macek) by se měl spíše snažit a v koalici prosadit snadný a levný, případně úplně bezplatný přístup k antikoncepci. Sociální inženýrství je cesta do pekel.

Milan 14.4.2008 17:54

A otec nemá žádná práva?

Rodiče jsou dva: otec a matka.

Tomáš Fuk 14.4.2008 18:29

Re: A otec nemá žádná práva?

Někdy matka a soused ;-D

muf 14.4.2008 21:37

Re: Re: A otec nemá žádná práva?

Otec je vždy nejistý ;-D

ok 14.4.2008 15:57

poslední dny evropské civilizace

Ježišmarjá proč se těch dětí tak bojíte? V téhle diskusi se pěkně odhaluje, proč Evropa vymírá - ženy (doufejme, že jen některé) se dětí BOJÍ, a navíc tento svůj strach pokládají za něco zcela NORMÁLNÍHO.

Váš přístup není normální, milé dámy. Tohle je opravdu konec evropské civilizace. Doufám, že si z této diskuse dělá svodku vláda a spustí propagační kampaň působící na pudová centra žen. Protože jinak to nepůjde. České ženy jsou zdegenerované stejně, jaké Římané poté, co pili vodu kontaminovanou olovem. Čím je kontaminovaná mysl českých žen, to mi bohuže zatím uniká.

Skeptic us Maxim us 14.4.2008 16:08

Lidí je jak s r a č e k a ženy jen přirozeně reagují na přelidnění.

Římané byli zlikvidováni židokřesťanskou chorobou stranící všemu nemocnému a náporem přistěhovalců, tehdy se ztratil původní bojovný duch, pocit sounáležitosti a odpovědnosti za kulturu Říma.

Stanley 14.4.2008 16:41

Re: Lidí je jak s r a č e k a ženy jen přirozeně reagují na přelidnění.

 Cicero  :  Apparet a natura ipsa, ut eos,quos genuerimus, amemus, impelli !  ( Sama příroda nás vede k tomu, abychom milovali své potomky !  )     Když nás ale nevede, nebo neslyšíme její volání, pak se nedá nic dělat !!?

Skeptic us Maxim us 14.4.2008 16:52

No právě, proto žádné nechtěné potomky!!!

Ostatně i samice v přírodě zabijí své potomstvo nemohou-li se o ně postarat a já tvrdím, že je to z lásky k nim.

Karotka 14.4.2008 16:12

Re: poslední dny evropské civilizace

Znám osobně ženy, které mají stejný pohled jako vy. A taky už nějaké to dítě. Takže to třeba nebude tak zlé :-).

Víte, v čem trochu tkví ta kontaminace? Bylo by to na delší vysvětlení, ale zkusím heslovitě - v egoismu a touze mít se dobře bez ohledu na okolí, nebo ještě lépe právě že s ohledem na okolí (dobře tak jako někdo jiný, podle toho, co kdo napovídal o tom, že to znamená mít se dobře) - a někde v nitru pak v hluboké nejistotě a nedůvěře v sebe samé.

Ale to není kontaminace českých žen. To je kontaminace mysli moderního člověka.

ok 14.4.2008 16:21

Re: Re: poslední dny evropské civilizace

z mého pohledu je to jen napodobování pochybných vzorů (ženská prostě snáz než chlap podlehne reklamě, propagandě, "vzorům", "požadavkům společnosti").

No nic, ODS v čele s Talmanovou už pracuje na dovozu Vietnamců, kteří nás nahradí. Takový Vietnamec je totoiž mnohem poslušnější a levnější než nějaký Čech. Vlasně by bylo skvělé, kdyby ti Češi ubývali co nejrychleji, že? Pořád něco chtějí, třeba doktory a tak...

bobo dronte 14.4.2008 22:07

Re: Re: Re: poslední dny evropské civilizace

Nefilosofujte, nejde vám to.