30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AA 14.4.2008 16:36

Re: poslední dny evropské civilizace

Jsem evropská žena. Dětí se nebojím, sama mám 3, plánované, chtěné, krásné a k zulíbání. Takže mi dovolte říct, že vím jak se děti dělají, donosí, rodí aj vychovávají.

Pudy mám také v pořádku.

Přesto si myslím, že žena má mít právo o svém těhotenství rozhodovat. Neznám žádnou ve svém okolí, která by brala potrat jako způsob antikoncepce. Je to určitě těžké rozhodnutí a mnoho žen ho bere na sebe i za partnera - vím o několika, kde se muži dítě také "nehodilo", ale  maximálně alibisticky "tiše souhlasil", či "tak dělej jak myslíš" - to je totiž NORMÁLNÍ praktický a statečný mužský přístup.

Jiří Zahrádka 14.4.2008 16:43

Re: Re: poslední dny evropské civilizace

Přesto si myslím, že žena má mít právo o svém těhotenství rozhodovat.

To já si myslím taky - teda mají o tom rozhodovat všichni, kdo se produkce dítěte aktivně účastnili ;-). Myslim, že tam roli hrál i chlap. A když třeba žena těhotná být nechce, protože má nějakou úchylku proti přírodě, tak nemá sexovat, nebo má užít antikoncepce.

AA 14.4.2008 16:59

Re: Re: Re: poslední dny evropské civilizace

A co tak to vzít do vlastních rukou, když chcete pořád rozhodovat? Už vidím, jak muž říká ženě: "Tak miláčku, děti máme XY, víc nechceme, antikoncepce není 100%, takže se sexem končíme a budeme si po večerech v postílce číst":-D:-D:-D

Taky je zvláštní názor, že žena, která nechce být těhotná, má úchylku:-/, tak to já už jsem teda úchylná dost dlouho, protože 3x mi zatím stačilo.

68 14.4.2008 18:54

Re: Re: Re: Re: poslední dny evropské civilizace

Víme. Máte tři krásné potomky k zulíbání. (A stále ještě si večer v postýlce nechcete jen číst.)

Tomáš Fuk 14.4.2008 16:42

Re: poslední dny evropské civilizace

Proč hledáte příčinu jen v tom, že se dnešní ženy bojí dětí? Třeba je to jen tím, že "žijeme v té nejlepší době, v jaké kdy tato země žila" ;-D  Prostě nějak to lepší není a není... lidi musí makat a honit kariéry čím dál víc... aby nakonec zabezpečili zas jen to "základní"...  Že to není pravda? Ale je...  Můj praděda byl zcela malý živnostník, s malou dílnou a krámem.  Prababička byla celý život "doma". Přesto měli 11 dětí, všechny uživil, všem dětem dokázal zaplatit nejen základní vzdělání, zvládl i ten veliký dvoupatrový měšťanský dům... malý živnostníček... Babička vždycky tvrdila, že se měli moc dobře. Za dědy už to bylo horší, za táty ještě horší - to už museli makat oba, děti v jeslích, školkách, družinách... A dnes? Hanba mluvit...  A vy se divíte, že lidi nemají děti...

Milan 14.4.2008 17:56

Otázka je jednoduchá:

bude patřit Česká kotlina k zemím arabizovaným nebo sinizovaným?

Evropané tady už brzy nebudou, leda nějaké zbytky...

bobo dronte 14.4.2008 22:05

Re: poslední dny evropské civilizace

Ok, prosím vás, člověče, přestaňte blbě filosofovat a podívejte se kolem sebe, jak česká společnost řeší cokoliv, co se týká ulehčení života ženám (ev. rodičům), které se rozhodly dítě mít. Kecy, kecy a zas jen kecy. Jesle, školky, ulehčení opětovného nástupu do práce, zaručení výběru alimentů, rovný podíl otce na výchově, včetně půlky rodičovské dovolené? Ne: rozhodování mezi prací a rodinou, flikování života během celého produktivního věku, jednostranná zátěž, radikální omezení příjmu, soběstačnosti, pád životní úrovně, zatížení otce a tedy rozdělení rodiny, prodlužovaná mateřská dovolená jako masívní kamufláž ženské nezaměstnanosti. Není to kontaminace, jen pud sebezáchovy. Ostatně si nemyslím, že zaniká evropská civilizace, jen se zbavuje pitomců jako jsou Češi, kteří si narozdíl od ostatních neumějí vyjít vstříc a udělat něco rozumného a konstruktivního, dokud není pozdě.

Alergik 14.4.2008 15:56

A co takhle výchova

Vím, že se to blbě poslouchá, ale co takhle výchova a výchova a výchova. Těžké a dlouhodobé řešení co. Asi si budem už konečně muset zvyknout na to, že zákony ani volná ruka trhu vše nevyřeší...

Eva D. 14.4.2008 18:59

Re: A co takhle výchova

R^

Otakar 14.4.2008 15:55

Je to dobře napsané.

Vážení, jedině žena sama může rozhodnout zda dítě chce, nebo ne, a také o tom, což je její nezadatelné právo zda bude mít dítě právě s vámi, takže i souhlas jakéhosi otce je rovněž kontroverzní, takže vážení souhlas s autorem, nechme to na nich, vše ostatní je svým způsobem "otrokářství".

Skeptic us Maxim us 14.4.2008 15:53

F. Nietzsche, Antikrist

Nepoučí ovšem kněze: neboť ten popírá instinktivně, že nemoc je nemocí, blázinec blázincem. Křesťanství potřebuje nemoc, asi jako helénství potřebuje nadbytek zdraví, -udělat nemocným, toť vlastní úmysl v pozadí celé soustavy léčebných procedur církve. A církev sama - není jí katolický blázinec vrcholným ideálem? - Není jí země vůbec blázincem? - Náboženský člověk, jak ochcecírkev, je typický dekadent; doba, kdy náboženská

krize opanuje některý národ, je vždy poznamenána nervovými epidemiemi; "vnitřní svět" náboženského člověka se podobá k nerozeznání "vnitřnímu světu" lidí předrážděných a vyčerpaných; "nejvyšší" stavy, které vyvěsilo křesťanství jako hodnoty všech hodnot nad lidstvem, jsou epileptoidní formy, - církev svatořečila in maiorem dei honorem jen blázny nebo velké podvodníky...

jedovinka 14.4.2008 15:17

Pánové, pánové......

mé jediné chtěné a z prvního těhotenství narozené dítě je již dospělé. Chovalo s v mém těle jako parazit a postaralo se o absenci sourozenců. Je možné, že v současnosti by to byla odstranitelná lapálie, ale skoro 30 let zpět?

Nechápu, proč tak brojíte proti něčemu, kde jste zcela mimo hru. Jak by se jeden každý z vás, odpůrců interupcí, ale příznivců sexuality tvářil, kdyby vám partnerka po vynuceném donošení plodu a jeho porodu předala novorozeně se slovy Je tvé. Tuze jsi ho chtěl, tak se starej.  Nakonec, legislativně to ošetřeno již je. Ale chlapců na rodičovské moc není, že......

Rozhodnutí o interupce je jedním z nejtěžších, které žena dělá. A neznám ve svém okolí žádnou, která by považovala interupci za jednu z forem antikoncepce. Na druhou stranu znám hodně mužů. kteří na téma A co když bude v jínáči odpoví, to je přece její problém....

Jiří Zahrádka 14.4.2008 15:37

Re: Pánové, pánové......

kdyby vám partnerka po vynuceném donošení plodu a jeho porodu předala novorozeně se slovy Je tvé. Tuze jsi ho chtěl, tak se starej.

No a jestli Vy jste ho nechtěla, tak proč ho máte? Proč jste nezabránila početí? Obě strany dělají v zásadě stejnou věc ;-D a má to pro ně podobné následky.

j 14.4.2008 16:14

Re: Re: Pánové, pánové......

a taky číst celý příspěvek milý drahý...... Jiří

AA 14.4.2008 17:36

Re: Re: Pánové, pánové......

No a jestli vy ste ho chtěl, tak proč si ho nevezmete?;-D

ok 14.4.2008 15:54

Re: Pánové, pánové......

Ježišmarjá proč se těch dětí tak bojíte? V téhle diskusi se pěkně odhaluje, proč Evropa vymírá - ženy (doufejme, že jen některé) se dětí BOJÍ, a navíc tento svůj strach pokládají za něco zcela NORMÁLNÍHO.

Váš přístup není normální, milé dámy. Tohle je opravdu konec evropské civilizace. Doufám, že si z této diskuse dělá svodku vláda a spustí propagační kampaň působící na pudová centra žen. Protože jinak to nepůjde. České ženy jsou zdegenerované stejně, jaké Římané poté, co pili vodu kontaminovanou olovem. Čím je kontaminovaná mysl českých žen, to mi bohuže zatím uniká.

ubu 14.4.2008 16:49

Re: Re: Pánové, pánové......

kolik máte dětí?

Tomáš Fuk 14.4.2008 19:08

Re: Re: Re: Pánové, pánové......

Jak vidno, tak žádné... teoretička ;-)

bobo dronte 14.4.2008 22:19

Re: Re: Re: Re: Pánové, pánové......

TeoretiČKA? Jak to víte?8-o

Jenda 14.4.2008 15:17

Dobre napsane. Souhlas.

JakubS 14.4.2008 14:56

krestane nejsou jen katolici

Pan Zverina by mel misto slova krestane pouzit slovo katolici. Krestane z jinych denominaci  se k interupci sice stavi jako k vrazde, ale zdale ne tak fundamnetalisticky jako katolicti verici. Zdaleka ne vsichni krestane jsou fundamentaliste a zdaleka ne vsichni krestana jsou katolici. (A take zdaleka ne vsichni katolici se mohou povazovat za krestany)

Jiří Zahrádka 14.4.2008 14:59

Re: krestane nejsou jen katolici

;-D;-D;-D Je to teda černý humor, ale zajímalo by mě, jak to vypadá, když ne-katolíci sice považují potrat za vraždu, ale přitom k tomu "nepřistupují tak fundamentalisticky."

P.S.: ty protipotratové akce v USA nejsou myslím jen katolickou záležitostí.

Tomáš Fuk 14.4.2008 15:12

Re: Re: krestane nejsou jen katolici

Jistě - hysterici nejsou jen katolíci ;-)

possum 14.4.2008 15:13

Re: Re: krestane nejsou jen katolici

No, nemuzu mluvit za USA, ale tady jsou protipotratove (tak jako euthanazie) akce hlavne vedeny Human Rights organizacemi.

Kolma Puši 14.4.2008 16:00

Re: Re: krestane nejsou jen katolici

Mám určitý přehled (samozřejmě ne dokonalý) o tom, jak některé nekatolické (evangelikální) církve pohlížejí na potrat a antikoncepci. Potrat je brán jako hřích - tedy jednání odporující Boží vůli. Antikoncepce, pokud ZABRÁNÍ splynutí zárodečných buněk, je vhodná.

clay 14.4.2008 18:41

Re: krestane nejsou jen katolici

 Jakube S,když pominu vaše úvahy o tom,kdo se může a nemůže považovat za křesťana,můžete mi vysvětlit, jak se lze stavět  k potratu jako vraždě fundamentalistick y a nefundamentalisticky? To mám chápat,že ti křesťané nekatolíci  tu vraždu neberou jako tak vážně? Nebo jak to myslíte.Nezdá se vám to trochu hloupé to vaše psaní? ;-) Napište a vysvětlete prosím.

Forstmeister 14.4.2008 14:37

Když tak kouknu na papežence...

Což takhle Alexander VI, blahé paměti tatík Cesare Bogii? To katolíci na jeho synka zapomínají? Jeho incest se sestrou je irelevantní? Účast nynějšího Svatého otce v Schickelgruberově mládeži je jako členství v bolševickém československém pionýru?

Chlastával jsem pivo s jistým biskupem, byl v Pacem interis (byl jsem tehdy studentským brigádníkem na výstavu piva). Onen klerik měl splav, jako Orlík při povodni.  

Jura Jurax 14.4.2008 14:45

Re: Když tak kouknu na papežence...

Jojo, byl tu kdysi vtip: 

Ve Varšavě mlátí polského kněze dva kloučci z Hitlerjugend.

A jeden říká: hele nech ho, je to kněz, co kdyby z něj byl někdy papež?

Druhý se uchechtne: jo, a já budu papež po něm!

clay 14.4.2008 18:49

Re: Když tak kouknu na papežence...

 Forstmeistere  a podle toho,co píšete za chujoviny,řeknu vám,že jste toho piva musel s tím komunistickým biskupem jak píšete saframentsky vychlastat,když vás to tak poničilo.;-)

Pepa Jetel 14.4.2008 14:18

Můj názor

Potraty jsou hnusné. Zabití zcela bezbranného tvorečka, který by se časem stal člověkem jako vy a já (a jako vaše a moje děti), je dle mého názoru neobhajitelné. Můžou existovat okolnosti, kdy je potrat nejméně hrozný ze všech špatných řešení (zdravotní důvody, poškození plodu, znásilnění), ale to jsou opravdu krajní situace.

Jinak se svobodou matky rozhodovat o svém těle to podle mě nemá nic společného. Každý ví, že určité jednání vede k určitým následkům. Následkem je v tomto případě nový člověk, i když zatím bez možnosti izolovaně přežít a bez vědomí si sebe sama (tohle vědomí získá dítě podle mých zkušeností až tak v půl roce věku), a zabít člověka je prostě špatné, bez jakýchkoli podmínek.

Prakticky je však nevhodné nějakým způsobem přitvrzovat v potratové legislativě. Vedlo by to zřejmě ke zhoršení situace, která se nyní pozvolna zlepšuje. Jediné vhodné opatření by byl souhlas otce s potratem. Otec je, stejně jako matka, rodič, i když s částečně odlišnou rolí, má své povinnosti, tak by měl mít i práva rozhodovat o osudu svého dítěte.