29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jarda 17.5.2006 18:15

Re: Re: Re: Re: Jen tak dál

hele pařez, nějak jsem to nepochopil- myslíš, že zelení jsou za čez nebo proti čezu ? nebo že jsou za uhlí proti jádru ?

Ladislav N. 17.5.2006 18:15

Re: Re: Když v nedělních Otázkách Václava Moravce napadl Vladimír Železný podnikatelské aktivity....

Železný ani Sládek nejsou důvěryhodné osoby, které by mohly "hlásat pravdu", protože při jejich neustálém lhaní by nakonec lidé mohli i pravdu považovat za lež...

To, že Pávkovy větrníky jsou jasně prodělečný projekt, který ale několika zůčastněným pomohl vytvořit "tunel" k penězům daňových poplatníků, nijak nezpochybňuji. Ten "tunel" ale předtím schválily české vlády a podepsán je pod nimi i sám Václav Klaus Veliký První... (ten naštěstí dobře ví, že větrné elektrárny v ČR jsou jenom zbytečně vyhozené peníze).

Mirek V 17.5.2006 18:15

Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

Jděte si klidně třeba do... Ne pardon, to mě jen napadla replika častá v internetových diskusích. Máte pravdu, i VE mají své externality. Třeba už i jejich analýzu někdo zpracoval,  já si na takhle hlubokou analýzu netroufám.

Petr Kunetka, zlocinec 17.5.2006 18:10

Re: Re: Re: Re: Re: Když v nedělních Otázkách Václava Moravce napadl Vladimír Železný podnikatelské aktivity....

I kdyz nevim, jestli zrovna Klaus... mozna v sirsim slova smyslu... RRTV, mozna parlament, ale zrovna Klaus... I kdyz, mozna se radsi do toho nepoustejme ;)

Stredocech 17.5.2006 18:09

proč Železného a ne tu původní pětku, co si zařídila

privatizaci Novy do vlastních rukou "českou cestou" s Lauderem v pozadí.

Ladislav N. 17.5.2006 18:09

Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

Zapomněl jste započítat pohyby zemské kůry Eurasie v důsledku přemístění obrovského množství betonu do JETE. ;-D

Stredocech 17.5.2006 18:06

Re: Re: Re: Re: Když v nedělních Otázkách Václava Moravce napadl Vladimír Železný podnikatelské aktivity....

Nikoliv neschopnost, zlý úmysl.

Je zajímavé, že titíž lidé napadli ODS po prvním kole arbitráže s Nomurou za to, že svými aktivitami -kritikou postupu vlády- dává Nomuře za pravdu a tak ohrožuje postavení ČR při pokračování arbitráže. ODS toho na rozdíl od nich potom nechala (skoro).

Ladislav N. 17.5.2006 18:05

Re: Re: Re: Re: Když v nedělních Otázkách Václava Moravce napadl Vladimír Železný podnikatelské aktivity....

Ano, uznávám "...kolosální neschopnost naší vlády a dalších orgánů státní správy ČR..." zavřít včas Železného do basy za jeho zlodějny a podvody...

Proto jsem také uvedl tu "miliardovou bankovku" s Klausem a Železným... ;-)

Stredocech 17.5.2006 18:02

Re: Když v nedělních Otázkách Václava Moravce napadl Vladimír Železný podnikatelské aktivity....

Hned jak jsem slyšel Železného, vzpomněl jsem si na Vás. Dokážete pochopit, že i on může mít pravdu.

Mimochodem, on prostě sází na to, že říká věci, které si lídři zavedených stran říci netroufnou, ač si to skoro všichni myslí.

Podobně to dělal svého času Sládek.

jzd 17.5.2006 18:01

Re: ZEMĚ V NAŠICH RUKOU

Jak jste mohli - andělé co mají jistě křídla - padnout na hlavinku táááákhle zvysoka? Ať žije Červená Karkulka, přemožitelka hrozného vlka.

Petr Kunetka, zlocinec 17.5.2006 18:01

Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

A k cene VE se pripocitava ultrazvukovy smog, pozabijeni ptaci, ekologicke skody pri tezbe surovin nezbytnych na postaveni vetraku atd.?

Tak do toho bych klidne sel...

Ladislav N. 17.5.2006 18:00

Re: Re: Bozi a vetrne mlyny

Prokazatelné je, že Pávkův "projekt" si na cenu investovaných peněz NIKDY nevydělá, natož aby dosahoval zisku. To vám nestačí? 8-o

Petr Kunetka, zlocinec 17.5.2006 17:59

Re: Re: Re: Když v nedělních Otázkách Václava Moravce napadl Vladimír Železný podnikatelské aktivity....

Nechcete to radsi uprenit na "podnikatelske aktivity Zelezneho a kolosalni neschopnost nasi vlady a dalsich organu statni spravy nas..."

Jen tak pro presnost ;)

Mirek V 17.5.2006 17:59

Re: Re: Re: vy to furt nechápete

Co jsou reálné tržní podmínky? Že se k ceně energie z uhelných elektráren připočítá cena za exhalacemi poničené lesy, případně za důsledky klimatických změn?

www.andele-svetla.cz 17.5.2006 17:56

ZEMĚ V NAŠICH RUKOU

Většina lidí se NESTARÁ o přírodu a jen přijímá HMOTOVÉ OVLÁDACÍ PROGRAMY. Psudovýmluva o nezbytnosti drancování živé planety Země je již zcela NEPLATNÁ neboť dnes existuje nespočet alternativních zdrojů energie, tyto jsou ovšem křečovitě tajeny a brzděny ovládanými loutkami ve vedoucích pozicích z důvodu zachování jejich moci ve vykořisťování a ovládání lidstva. Planeta Země OČISTNÉ PROCESY už spustila, množství hrubých lidských vibrací si očistí. ZASTAVTE proto lidé pozemští v ničení božské přírody, která darem je původně od Prvotního Stvořitele všeho a všech.Planeta Země může říci : Nepotěšili jste mne , ani já vás nepotěším“ Více na našem (místo jména)- sdělení č. 2580.

Ladislav N. 17.5.2006 17:56

Re: Re: Re: vy to furt nechápete

Muselo by se to udělat tak, aby se větrák při bezvětří nemohl točit. To by vypadalo moc podezřele... Musela by se hřídel vrtule odpojit a motat generátorem přímo. Nakonec, na časovém diagramu by bylo možno porovnat korelaci výroby elektřiny s prokazatelným bezvětřím... ;-D

Ladislav N. 17.5.2006 17:52

Re: Re: Když v nedělních Otázkách Václava Moravce napadl Vladimír Železný podnikatelské aktivity....

To bylo jenom "pro pořádek"... ;-)

jarda 17.5.2006 17:51

Re: Re: vy to furt nechápete

borgu- to je vážná věc, skutečně nedokáže elektromotor pohánět generátor tak, aby se vyplatil nákup za korunu a prodej za 3 ?  Listy větráku by se mohly nastavit tak, aby co nejméně překážely. Nebo při malém větru by vítr kryl ztráty zařízení a elektromotor by vylepšoval ekonomiku. Jak to tedy je ?? 

Ladislav N. 17.5.2006 17:50

Re: Re: vy to furt nechápete

To ale nic nemění na skutečnosti, že Pávkův "výdělečný" projekt ještě (celkově vzato, bez ohledu na jednotlivé peněžní roky různým subjektům) nevydělal ani korunu... a při zasazení do reálných tržních podmínek by NIKDY (při daných nákladecch a cenách el. energie na  trhu) žádné peníze vydělat nemohl...

Eda 17.5.2006 17:50

Re: Re: Pávek nejednal nezákonně ve vztahu k volbám do PČR

 

Nevolte parlamentní strany  -  pokud chcete změnit systém vlády Vyvolených. ČT 1 zdarma provádí reklamu parlamentním stranám a zeleným na základě fiktivních "výzkumů" , porušuje ústavu - rovné právo politických stran. Vedení zelených jsou umělým slepencem a strana je trojským koněm pro voliče, kteří nechtějí volit soc. dem. - s uměle vyzdvihovaným % preferencí. Volebním zákonem (5 % vstup) a mediální masáží je záměrně bráněno menším stranám vstoupit do politiky. Parlamentní strany mají na čele kandidátek servilní politické loutky, závislé na vedení stran. Ta jsou spojena s velkými firmami, které prostřednictvím obdržených státních zakázek "sponzorují"  svoji  stranu , státní zakázky se prodávají, je -li tato 100mil, cena díla je 60mil, ostatní jsou "provize", "zisk", sponzoring a ...zlodějina. Tito "volení odborníci" potom vyrábějí zákony na běžícím páse - ale legislativní zmetky (živnostenský 85 novel !!!) Méně státu, zákony srozumitelné, jednoznačné a vymahatelné. Odstranit korupci lze jen změnou rozpočtového určení daní, decentralizací , snížit přerozdělování. Odvolatelnost politiků. Postupné zavedení přímé demokracie - přímá volba starosty, hejtmana, prezidenta ale i soudce, policejního ředitele, st. zástupce a dalších vyšších úředníků. Politika musí být věc veřejná, ne výdělek pro Vyvolené ! Kapři si rybník nevypustí, Vyvolení si změnu systému nepřejí. Proto volte Pravý Blok , č. 14 - viz www.cibulka.net  !!!                                         ;-D;-D;-D                                                Samozřejmě že Václava mám nejradši -  na něj nikdo nestačí. Je taky vyučený (od StB !)

Petr Kunetka, zlocinec 17.5.2006 17:46

Re: Když v nedělních Otázkách Václava Moravce napadl Vladimír Železný podnikatelské aktivity....

Uz ne, Ladislave... uz ne... ;)

Ladislav N. 17.5.2006 17:44

Když v nedělních Otázkách Václava Moravce napadl Vladimír Železný podnikatelské aktivity....

Železný je opravdu ten "čistý a nevinný", kdo může poukazovat na něčí podnikatelské aktivity...8-o ?!!

Aktivity Železného nás v důsledcích přišly na 11 mld. Kč - a Železný je trestně stíhanou osobou, ač se snaží spravedlnosti utéct všemi dostupnými způsoby, i díky hlouposti voličů a autorů článků, kteří se na Železného odvolávají...

BORG 17.5.2006 17:39

Re: vy to furt nechápete

Zablešená potvoro, víš prd o rozvodu elektrické energie. Elektrická síť není vodovod abys snadno poznal kam ten proud teče, je totiž střídavý a teče furt tam a zpátky. Zda připojený objekt vyrábí nebo spotřebovává se u točivých strojů dozvíš např. z fázoveho posunu mezi napětím a proudem. Osazený měřák integruje zvlášť sptřebu a výrobu. Když nefouká nebo málo fouká sptřebuje motor celý výkon generátoru a ještě si veme něco navíc, tudíž spotřeba. Takto pumpu na peníze neuděláš. Pan Pávek vydělává jiným způsobem.

Jacques 17.5.2006 17:39

Re: vy to furt nechápete

R^;-D

Jacques 17.5.2006 17:38

Re: Re: Pávek nejednal nezákonně ve vztahu k volbám do PČR

Objektivne vzato se zda ze nejmin jich je u komousu.

Jacques 17.5.2006 17:37

Re: Pávek nejednal nezákonně ve vztahu k volbám do PČR

Vrchol byl kdyz Kuchtova v TV prohlasila ze Jihoceske Matky jsou financovany z Rakouska ci USA a ze muzeme byt radi ze sem takove penize prichazeji (sic), i.e. CR ma byt rada ze ma ve svem stredu politicke prostituty ochotne za penize prosazovat zajmy zahranicnich subjektu - to hranici s vlastizradou.

Mirek 17.5.2006 17:37

Re: Pávek nejednal nezákonně ve vztahu k volbám do PČR

Zatimco v ostatnich stranach je to jeden skvely clovek vedle druheho. Uz se s tim smirte, ze politici jsou takovi ( nebo ze alespon se o nich siri takove pomluvy).  Kterou stranu bez prospecharu by jste doporucoval?

JW 17.5.2006 17:37

Re: Pávek nejednal nezákonně ve vztahu k volbám do PČR

Ale Edo, vždyť je veřejně podporuje nejvyšší guru Pravdy a lásky, sám Velký maly Venda Havel. Že ten by podporoval "prospěcháře", to nikdy, že!

Mirek 17.5.2006 17:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

Mluvim o provozu. Bezpochyby oba druhy elektraren se musi nejdrive postavit. V tom jsou si vicemene kvit.

JW 17.5.2006 17:31

Re: vy to furt nechápete

Navíc z pana Pávka nikdo nevyrazil nejen rozočet stavby, ale ani údaje o tom, kolik energie spotřebuje fofrník na rozběh a provoz. K dispozicí jsou pouze údaje o vyrobené energii  takže na tom Vašem podezření, že rozdíl dvou korun není k zahození, asi něco bude.