30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Eda 17.5.2006 17:25

Pávek nejednal nezákonně ve vztahu k volbám do PČR

Protože je zatím podnikatel a kandidát na funkci posrance. Jak to bylo ve vztahu k Jindřichovské radnici, nevím. Ale pokud by vstoupil do PČR, tak potom by při každém jednání a hlasování o větrných elektrárnách byl ve střetu zájmů. Vím ale jedno, že je ctižádostivec, spojí se s komunisty (viz krajské zastupitelstvo) bez skurpulí a problému. Takových výlupků je mezi zelenými víc - Kuchtová - Rakousko - Temelín, VUHl, Brusinka je typický meloun prospěchář.  Kdo chce volit zelené, volí naprosto nepřehlednou vizi a směsku prospěchářů.

Petr Kunetka, zlocinec 17.5.2006 17:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti

Jo, taky zacal CEZ palit biomasu pote, co vlada schvalila nesmyslne dotace za paleni biomasy. Nemluve o tom, ze ty suroviny, ze kterych se budou stavet VE budou zdrazovat stejne tak, jako ostatni suroviny. A VE maji velmi omezenou zivotnost.

Kazdopadne, co takhle alespon energetickou bilanci? Ujistuji Vas, ze ta se se zmenou cen surovin nemeni.

Mirek 17.5.2006 17:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti

A vite proc to tak neni? Protoze majitel tepelek a majitel VE jsou ruzne firmy, ktere spolu souperi. V okamziku, kdy VE bude vlastnit CEZ tak tento cez okamzite zjisti, ze pokud by mel nadbytek elektriny, ktery nikdo nechce, je pro nej vyhodne zaregulovat tepelky a usetrit drahocenne palivo, nebo ji naakumulovat do precerpavacky. V ten okamzi take zmizi tento podivny pohled, ze VE jsou nejake zdroje navic, ktere musi nekdo dalsi regulovat a zustane vyhoda vetsi efektivity spolupracujiciho soustroji.

AeroKarel 17.5.2006 17:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti

Co já tak vím, ta EU nemá jednotnou síť, jsou stále v podstatě podle států, jen místy propjené. A občas to někde "spadne jak šranky". Namátkou Itálie, Švédsko jaderky odstavující, Němci to myslím řeší dovozem za drahé peníze od nás ......

AeroKarel 17.5.2006 17:13

Re: Re: Re: Jen tak dál

Ahoj, odpověď je na mailu.

Mirek 17.5.2006 17:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti

Vypocty efektivity se zasadne meni s cenou elektriny a cenou surovin. Cim drazsi surovina tim vice se vyplati delat dalsi opatreni jako jsou VE. A ze suroviny uz budou jenom drazsi a drazsi je zrejme. Ja mohu jen zopakovat, ze efektivitu vyhodnotil jako prijatelnou i CEZ a hodla stavet VE. Takze takova katastrofa jak licite to nemuze byt.  Za druhe, energie neni otazka jenom ekonomiky a penezi ale take bezpecnosti statu. Hypoteticky priklad - rekneme ze zemni plyn by byl nejlevnejsi surovinou pro vyrobu elektriny. Opravdu si myslite, ze to nejlepsi co bychom mohli udelat je prestavet vechny elektrarny na plyn dodavany z Ruska. Ekonomicky jednoznacne - proc bychom meli provozovat elektrarny, ktere jsou drazsi nez plyn - podle vaseho hodnoceni neefektivni.  Ale z hlediska bezpecnosti by to byla sebevrazda. Proste v budoucnu budeme potrebovat cely mix. zdroju. Nektere budou levnejsi, a nektere drazsi. Kdybychom aplikovatli pouze ekonomicke hledisko byli bychom hloupi.

Flasi 17.5.2006 17:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti

VE neni vykon navic, ale zpusob jak zvysit efektivitu velkych zdroju. Zajimava veta. Problem je, ze to tak nikdo nebere, protoze to neni pravda. Uz vam to tady nekde vysvetloval vita.

VE jsou zpusob, jak platit eletrinu dvakrat. Dvojite investicni a dvojite provozni naklady na jednou vyrobenou elektrinu. Misto toho, abyste znicil kus prirody uhelkou, tak znicite mnohem vetsi kus prirody uhelkou a jeste hromadou vrtuli a hromadou elektrickeho vedeni navic. A je fakt otazka, jestli to cele usetrene uhli nepadne na veci kolem vystavby tech VE.

LOJR 17.5.2006 17:07

Re: Re: co slovo, to perla

Hele a už máš úkoly do školy? Víš že se rodiče večer zeptají a když nebudou, bude naopak mela!

LOJR 17.5.2006 17:05

Re: Re: Re: Re: Bozi a vetrne mlyny

Nerespektování zákona o svobodném přístupu k informacím nazývat "vyhraněný přístup k byrokracii", to je nádherný newspeak. Blahopřeju.

Petr Kunetka, zlocinec 17.5.2006 17:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti

No, ale tim se taky moc procent nepokryje... Kolik procent rocni vyroby energie by pokrylo spaleni veskere existujici biomasy v CR? ;)

Petr Kunetka, zlocinec 17.5.2006 16:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti

Takze, predlozte mi energetickou bilanci kde bude zahrnuta: zivotnost VE, spotreba energii a surovin spotrebovanych pro stavbu a udrzbu VE, spotreba energie a surovin spotrebovanych pro rozsireni energeticke site, uspora uhli dosazena diky VE (se zapoctenim nutnosti udrzby zalozniho zdroje) a prokazte celkove kladny vysledek... a jsem Vas clovek.

kocour 17.5.2006 16:57

Re: Re: Jen tak dál

Máš ode mne vzkaz o něco níž.

LOJR 17.5.2006 16:57

Re: Re: Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

"Pověsti o mizivé efektivitě" pomáhal šířit i Pávek, tedy alespoň pokud na obecních stránkách Jindřichovic bylo možné si dohledat, na kolik procent instalovaného výkonu místní větrníky jedou - pro vaši informaci asi na jedenáct. Ale už to tam nenajdete, to asi zařídil někdo z ČEZu. Identifikací IP adres lze snadno zjistit, že tvrzení o polovině příspěvků z PR ČEZu je naprostá kravina, ale vy zřejmě nic zjišťovat nepotřebujete, protože vy už přece VÍTE. Tvrzení o stoupající efektivitě VE společně s cenami energií nerozumím. To jako že když si vylobuju dost vysokou cenua zároveň povinnost odběratelů takovouto předraženou energii vykupovat, tak jsou větrníky efektivní?! Kdyby v těch Jindřichovicích nezískali k takřka deseti milionům z obecní kasy ještě dalších více než padesát, z nichž většina byla nevratná (dárek) státní dotace, tak by prošustrovali obecní kaťata i za tu nehoráznou výkupní cenu. Za odepsané ale větrníky považovat nelze, to máte svatou pravdu. Pořád se najde dost obchodníků s deštěm typu Pávka a dost naivků nepolíbených matikou, fyzikou, reálnými fakty ani rozumem, kteří tady budou žvanit o "efektivitě" VE. Dochází vám člověče alespoň to, že každý takto spolehlivý zdroj stejně musíte zálohovaz zdroji klasickými?!

Honza 17.5.2006 16:57

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti

Tepené elektrárny mají mnohem větší výkon než VE a výpadek pár vrtulí zvládne pomocí primární regulace výkonu. Problém v Německu je, že mají ve větru těch 16000MW, což je wirklich zu moc. U nás se ale tak jako tak bude z větru vyrábět to mizivé %, maximálně 2, jediný rozumný potenciál obnovitelné energie u nás je energie biomasy (dřevní odpad a cíleně pěstované rychle rostoucí byliny, dřeviny). Jinak k článku: pan Pávek opravdu je ve střetu zájmů a volič by to měl vědět, tejně jako ví proč zase kandiduje dr. Železný.

kocour 17.5.2006 16:57

Re: Re: hodina nenavisti

Karle, nezapomněl já na Tebe s něčím?

Mám tady na seznamu, co mám udělat, poznámku AeroKarel, ale nevím si s ní rady ... holt ta, taková ta nemoc, že furt něco zapomínáš, teď nevím, jak se tomu říká ... já bych byl nerad za někoho, kdo neplní sliby.

Mirek 17.5.2006 16:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti

VE neni "vykon navic" ale zvyseni efektivity velkych zdroju. Proste mate sit elektraren jako dnes a za priznivych podminek muzete nektere suroviny usetrit. Vse je jenom otazka ceny a schopnosti regulova sit. Uvidite, az za par let stoupne uhli, tak CEZ bude prvni, kdo bude hledat jak usetri nejake to procento paliv. A VE budou prvni po ruce. Nakonec CEZ uz na tom pracuje dnes - plan rozvoje VE. (Resp. prvni po ruce bude zvyseni cen spotrebitelum).  Ano precerpavaci el. budou muset byt vybudovany, souhlasim s vami.

Petr Kunetka, zlocinec 17.5.2006 16:55

Re: Re: hodina nenavisti

V oblasti dovozu energie z CR v dusledku vypadku Vetrnych elektraren. I kdyz rakousko se take snazi ;)

Petr Kunetka, zlocinec 17.5.2006 16:53

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti

Na tohle odpovida vita v prispevku hned za timhle... BTW, kolik energie bude spotrebovano na vyrobu a rozbeh te vrtule? Za jakou dobu se vrati, kdyz zapoctu i nutnost udrzovat v pohotovosti i tu tepelnou elektrarnu?

Dokud zeleni nebudou schopni predkladat tyhle vypocty, spolehnu se na svou znalost fyziky. Neni to zadna slava, ale mnohem lepsi nez to, co predstavuji zeleni.

vita 17.5.2006 16:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti

Zase - ano, něco ušetříte. Jenže rozhodně neušetříte tolik, abyste v součtu dostal kladný výsledek. Protože tu elektrárnu musíte provozovat i když zrovna větrník fofruje přesně optimálně. tedy pálit to uhlí, které chcete šetřit.

Na stavbu jste spotřeboval řádově víc surovin a ENERGIE, než na stavbu JE, natož tepelné. Řádově, tedy 10 a vícekrát více. Zabral jste řádově větší plochu, potřebujete na propojení řádově víc nebo silnějších drátů. Každá kWh z VěE vás přijde při započítání toho všeho mnohem dráž. Nejen v penězích, ale i v energii, surovinách, externalitách - tedy zdevastované (vytěžené) krajině.

Při tom je životnost fofrníku kolem 15 let, zatímco taková JE má při dobré údržbě a včasné repasi i 60 let.

Petr Kunetka, zlocinec 17.5.2006 16:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti

No, na druhou stranu rozbehnout elektrarnu je taky prace na dost dlouhou dobu, to neni jenom prihodit uhli do kamen.

jezevec 17.5.2006 16:48

vy to furt nechápete

větráky jsou nejen na prd, ale navíc mají rozběhový elektromotor, neb bylo prokázáno, že za určitého typu proudění větru je efektivnější větrák popostrčit motorem, než ček až až se pohne sám. .

takže mám větrák, mám elektromotor, mám vstupní proud za korunu a výstupní za tři - a - a co udělám? áno, vidím vám to na očích - sešlusuju svorky, nakupuju elektřinu za kačku a pouštím jí zpátky do sítě za tři kachle.- perpetuum mobile!!!

a vy bystě oškliví chtěli o tenhle kšeft někoho připravit?  (Y)  tůdle!

vita 17.5.2006 16:44

Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

Geniální!

A protože jsme země s takovou tradicí, měli bychom se pustit do moderních, modernějších až nejmodernějších technologií, třeba do vyvíjení perpetua mobile.

Nebo Beardenovy a Wojnarovy "volné energie", ono to vyjde na stejno.

Už jste někdy něco slyšel o fyzikálních zákonech? třeba o 1. větě termodynamické, o hustotě toku energie a takových zajisté zanedbatelných věcech?

Mirek 17.5.2006 16:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti

Tak jinak. Predstavte si, ze v tepelne elektrarne stoji vedle parniho kotle jeste vetrnik, jako integralni soucast tepelne elektrarny (fyzicky je na kilometry vzdalena).  Potom obsluha muze regulovat energii pary a "prikladat pod kotel" tu vice kdyz nefouka a tu mene kdyz fouka. Usetri tim spoustu uhli. Neni daleko doba, kdy se uhli bude vyvazovat zlatem.  Je to tak tezke predstavit si, ze VE neni samostatny zdroj ale doplnek tepelne pro zvyseni efektivity (nikoliv vykonu)?

jonáš 17.5.2006 16:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti

No netvrďte mi, že to vypadne během pěti sekund -- těžko foukat přestane naráz a kinetická energie rotoru existuje taky.

vita 17.5.2006 16:41

Re: Re: Re: Re: Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

No - a v tomto článku bylo předvedeno, že lžou, až se jim od hub (zeleně) práší.

Je snad oprávněné, odhalovat lži, když víme, že to jsou lži, ne?

jonáš 17.5.2006 16:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti

Decentralizace s délkou vedení nesouvisí. To si pletete s autonomizací (nebo atomizací).

Flasi 17.5.2006 16:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: papouskovani politicke demagogie

No vite, VE se hodne lisi a to i hlukem. A to nejenom vykonem, ale i resenim zprevodovani a spoustou dalsich veci. Nevim presne co je v Ostruzne a jak moc je ten konkretni typ hlucny, ale jednotkovy vykon 500 kW a vyska stozaru 40 metru patri obecne jeste k tomu lepsimu z rodiny VE. Podle roku uvedeni do provozu bych spise cekal nejaky repas, ktery v zahranici prestal vyhovovat normam, ale to jenom spekuluji. Stejne tak to mohl byt zamer investora postavit ukazkovou tichou farmu, aby tam vozil lidi a ukazal jim, ze se hluku nemusi bat a mohl tady stavet to, co se v cizine vyrazuje.

AeroKarel 17.5.2006 16:38

Re: Jen tak dál

Ne, že by škodilo podívat se trochu na ČEZ. Ovšem od Kuchty a jiných podobných fanatiků zrovna těžko očekávat, že to bude k něčemu. No a Pávek - od zastupitelů očekávám, že budou mé peníze hájit (naiva, co) a ne dojit. A pokud ano, ne tak průhledně jako Pávek. O jeho plánech na kamarádšoft s komunisty nemluvě. Takže Rv

vita 17.5.2006 16:38

Re: Re: Re: Re: Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

Vážený pane, elektrárna, která vyrábí s koeficientem 10%, prostě JE tunel. Resp. je to nesmysl, v normálních podmínkách neprovozovatelný a bez tunelu na státní peníze nerealizovatelný. V podmínkách prosazených zelenými (ve skutečnosti ovšem pseudozelenými) trouby pak to je tunel.

A o TÉTO "elektrárně" je řeč. O té Pavkově. Ostatně - není mnoho míst v ČR, kde by mohla fungovat lépe. Kromě snad hřebenů pohraničních hor. Račte je prosazovat tam. Vaši zelení kamarádi budou nadšením vedle.

LOJR 17.5.2006 16:36

Re: hodina nenavisti

Nééé, chceme být áčka, takže je třeba dovézt za cenu nových co nejvíc repasovaných neúčinných větrníků z Germánie. Potom budem určitě světoví! Proboha v jakých znalostech mají Němci vůči nám náskok díky větrníkům? Nebo to byl jen pokus o vtip?