29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Stredocech 17.5.2006 10:16

Jinak by nám měl pan Bursík vysvětlit, co si představuje

pod pojmem "čistá uhelná elektrárna," kterýžto způsob výroby elektřiny rovněž podporuje. A zejména jsem zvědav, jak zajistí tu "čistotu" pokud jde o emise CO2.

Zelená nenávist k atomu je stejná, jako nenávist skalních komunistů k soukromému podnikání.

jeff 17.5.2006 10:14

Re: Malé srovnání

a za peníze z vybraných daní do kterých si hrábne i pan Pávek. (jinak televizní antibyrokratický geroj).

Hugo 17.5.2006 10:03

Re: Re: Re: Re: Bukert

Výtečně ! K tomuhle není co dodat - naprostý souhlas. Ale jak jsem již kdysi psal panu Burketovi, " je to marný, je to marný..." Zelené mozky ignorují základní fyzikální zákony a diskuse s nimi je jako s Jehovisty.

Stredocech 17.5.2006 9:57

Re: Bukert

Je trestuhodné tunelovat státní rozpočet a využívat k tomu vazby na politiky. Mimochodem, kde ce vezmou ta kvanta betonu, kovů a plastů na investičně vysoce náročné větrníky - ve srovnání s jinými zdroji včetně jaderných. Ty dokážete vyrobit čistě a bez poškozování životního prostředí.

Jinak, dotace ze státního rozpočtu v tomto státě získala už řada šíbrů, Pavek není jediný.

Pokud někdo politicky protlačuje dotace do vlastní kapsy je podle Vás morálně čistý jako milius???

Surovec 17.5.2006 9:52

Všechny ekofašos

nakopat do prdele a poslat je šlapat na kolech, aby elektřinu, kterou za svůj život spotřebovali a ještě spotřebují našlapali. Pochybuju, že by byť jenom jeden z nich byl ochotný se vzdát výhod civilizace ve prospěch čistého ekologického života. Do tří dnů by chcípli žízní, a kdyby náhodou našli potok, tak teda až za 3 měsíce hlady. V zimě by umrzli do druhýho dne. ;-P

J. Mach 17.5.2006 9:37

Re: Bukert

Pájo, je vidět, že jako většina zelených máte mezery ve vzdělání. Člověk ani nemusí být právník, aby viděl, že autor má pravdu o střetu zájmů, ani nemusí mít vysokou školu technického směru, aby věděl, že na výrobu větrné elektrárny je zapotřebí hodně moc uhlí a že tato elektrárna při využití okolo 10% nevyrobí ani tolik energie, kolik se jí spotřebovalo na její výrobu. Takže zvažte, kdo, je vlastně ubožák.

Synkretik 17.5.2006 9:37

Re: Blahoslavení chudí duchem

Pokud vím, ta věta v bibli znamená "Blahoslavení budou (tj. přijdou do nebe a čeká je blaženost) ti, kdož jsou z rozhodnutí ducha (tj. z Boží vůle) materiálně chudí". Tedy ti, které Bůh záměrně tvrdě zkouší.

"Chudoba duchem" tedy nutně nezmanemená, že subjekt je mdlého rozumu (přestože může nastat koincidence, a často tomu tak bývá)

Jo, kdyby to byla "chudoba ducha", bylo by to jiné. Bohužel z té formulace není vidět, že se jedná o první variantu.

Nicméně jako bonmot se ta dezinterpretace používá často, nejzábavnější je, ža každý tomu nerozumí trochu jiným způsobem. :-)) Nedorozumění o voze a koze má pouze dvě varianty výkladu, ve větě "Blahoslavení chudí duchem" má každé slovo výkladů hned několik, což otvírá spoustu možností.

milan007 17.5.2006 9:34

Re: Bukert

Ubožák je tewn , co neumí dosáhnou na nějaký grant ?? A co tozkusit za vlastní peníze ??

milan007 17.5.2006 9:32

Re: Pavek se pohybuje v ramci platnych zakonu

Možná, že to co činí je dle zákona. Ale co takové pojmy jako čest a slušnost. Ty Vás patrně nezajímají :-)

J. Mach 17.5.2006 9:31

Dík

za to, že jste si všiml té báječné slovní hříčky o střetu a souladu nzájmů. To se dá použít na všechny další střety, které jsou všechny v podstatě o souladu zájmů. Ale Pávkův případ je nejkřiklavější a velmi ilustrativní. To si Havel zase vybral pěknou partičku.

R 17.5.2006 9:28

Re: Re: Re: Bursíkův výrok

Jiné strany už mají za sebou očistný proces, kdy různí šíbři a nejkřiklavější podvodníci byli odstraněni. SZ teprve tento proces čeká.

Stredocech 17.5.2006 9:28

Re: Re: Re: Re: Re: Bukert

Oni počítají s tím, že budou mezi těmi vyvolenými, kteří z bídy ostatních budou ještě těžit. Proto ostatně vstupují do politiky.

To, že to nakonec může dopadnout jinak neberou zatím v úvahu.

 

zcr 17.5.2006 9:22

Soulad zajmu, soulad zajmu,

to je Orwell jako kdyz vysije. I kdyz - spis termin "stret zajmu" je zvolen nestastne (pravnicka cestina...); jazykovy cit mi rika, ze vyznamove presnejsi by byla treba "nepripustna shoda zajmu" (marna slava, zvenci i zevnitr takove zajmy jdou stejnym smerem; "soulad" mi tam nesedi) ---- Podobny priklad by nastal, kdyby se "zakazanemu uvolneni" rikalo "zablokovani"

ja 17.5.2006 9:21

Re: Pavek se pohybuje v ramci platnych zakonu

Utratit obecni (+statni) penize u sve vlastni firmy a na jednani zastupitelstva o tom pomlcet? To neni trestny stret zajmu?

AGO 17.5.2006 9:14

Malé srovnání

Celý Jindřichovický projekt se dá pokrácením  přirovnat jako :

"Výhodný nákup motocyklu Babeta(výkon 1,2 kW) za skvělou cenu (62.000,-Kč) na dojíždění do práce, pouze na  jeden měsíc v roce(11% ),kdy souběžně s Babetou bude jezdit autobus."

BuBu 17.5.2006 9:11

Kde bere Pávek tu drzost . . .

 . . . a kandiduje ve volbách za SZ. Jeho dosavadní jednání a konání je v naprostém rozporu s volebním programem strany, za níž kandiduje. Pan Burket nenapsal ve svém článku nějaké své doměnky, ale neporíratelná fakta o aktivitách "Velkopodnikavce" p. Pávka. 

Je to jen jen doklad toho, co to je Strana Zelených. . . . . . . majitel podivně nabytých nemovitostí Bursík . . . trockista Uhl . . . jihočeská Matka Kuchtová, čerpající finance z Rakous . . . rváč Jakubek . . . velkopodnikavec Pávek, svými aktivitami v naprostém rozporu s programem své strany a v totálním střetu zájmů . . . .

Panečku - to bude změna. . . . . . zase se mi chce zvracet !!! (Y)

LOJR 17.5.2006 9:07

Re: Re: Ropák

Co KONKRÉTNĚ je v článku fabulace, co KONKRÉTNĚ je v článku pomluva? Brezinova "nenávistná kampaň" musí melouny fakt děsně štvát -. on totiž Brezina vždy operuje s fakty a dává odkazy na své zdroje. Jediný případ tady na Psu, kdy Brezina dostal argumentačně na budku, byly jezy na Labi. V ostatních případech byl slyšet jen vám podobný kvikot zelených soudruhů o nenávistné kampani.

Flasi 17.5.2006 9:01

Re: Re: Re: Re: Bukert

Blahoslaveni chudi duchem - tu vetu jste pouzil ve spravnem vyznamu, i kdyz si to patrne neuvedomujete. Chudi duchem = chudi z ducha = ti, kteri se dobrovolne rozhodli byt chudi. A zeleni se dobrovolne snazi upadnout do silenych energetickych problemu. Chudoba by prisla vzapeti.

V Bibli se ovsem nepise nic o tom, ze bych mel do chudoby zatahovat zbytek spolecnosti.

Flasi 17.5.2006 8:55

Re: Re: Bursíkův výrok

Lepsi je. To o cem mluvite se tyka vsech politickych stran a ja nemam zadny duvod domnivat se, ze to u zelenych casem nebude uplne stejne. U tech ostatnich alespon vite, jestli jsou levice, pravice nebo stred. Zeleni nam zatim taji i takto zasadni vec. Predvidatelnost SZ je proste o uroven nizsi, nez ostatnich stran.

Flasi 17.5.2006 8:52

Re: Pavek se pohybuje v ramci platnych zakonu

Ja nejsem pravnik, abych posoudil, nakolik je Pavkuv zjevny stret zajmu v souladu se zakony ci nikoliv.

Ale myslim, ze to co vime, bohate staci na to, abysme takovemu cloveku, jako je Pavek, nedali hlas. A pripadne nedali ten hlas ani strane, ktera ho nominovala a ktera ho podporuje.

Nevim co je neslusneho "jit po nekom", protoze je takovy nebo makovy? A uz vubec netusim jak to souvisi s demokracii (maximalne tak, ze demokracie se poji se svobodou slova a je to povoleno).

Neslusne by bylo jit po Pavkovi, protoze je zeleny. Protoze ma zelenou barvu kuze a narodil se tak. Burket ovsem "jde" po Pavkovi protoze Pavek prosazuje nesmyslnou stavbu vetrnych tunelu a protoze je clenem strany jejiz program by privedl nasi energetiku do zasadnich problemu. Clenem strany se clovek stava dobrovolne.

Ludva 17.5.2006 8:42

Re: Pavek se pohybuje v ramci platnych zakonu

Potom hamba nám i našim zákonům! Zloděj zůstane zlodějem, i kdyby na to měl zdůvodnění od ústavního soudu.

ok 17.5.2006 8:41

Re: Bursíkův výrok

Jasne, zato predstavitele ostatnich politickych stran jsou predvidatelni - "dostanes prachy a zalobuj, pridej prilepek k zakonu". Je takova predvidatelnost lepsi?

76house 17.5.2006 8:38

Re: Ropák

Tak jsem zvedavy, koho autor pomluvi priste... zeby opet Zelene? Od jaderneho lobbisty to fakt sedi. Mam ale obavu, ze tim klesa na uroven Breziny a jeho nenavistne kampane proti Greenpeace:( Misto fabulaci a pomluv na adresu jinych bych radeji privital seriozni clanky o problematice, ktere autor rozumi. Jak treba pokrocila termojaderna fuze? Jake jsou trendy ve zpracovani jaderneho odpadu? Jak dlouho nam jeste vydrzi palivo do jadernych elektraren?...

ok 17.5.2006 8:38

Pavek se pohybuje v ramci platnych zakonu

Pavek se pohybuje v ramci platnych zakonu - pokud jsou ty zakony spatne, zmenme je. Pokud Pavek prekracuje zakony, je obcanskou povinnosti pana Burketa upozornit na jeho nezakonnou cinnost policii. Je nezakonne byt spolecnikem v nekolika firmach? Je nezakonne vlastnit firmu a pritom byt zastupitelem?

Ty dotace mu musel nekdo schvalit, ridit se pri tom podle zakona atd. Prekrocil tedy nekdo zakony? Treba urednik, ktery schvaloval dotace?  Patral po tom vsem pan Burket?

V demokracii je neslusne jit po nekom jenom proto, ze je Zeleny. Pokud Pavek jedna v ramci zakonu, je stejne nepostizitelny jako ta znama firma Vladimir Zelezny. ;-D ;-D ;-D

bitaxe 17.5.2006 8:38

Re: Re: Re: Bukert

Inu pájo, vy ve svém mozku zaslepeném chorobnou představou o "čistotě" energií si prostě nedovedete uvědomit že pokud "čistá" elektrárna jede asi 11% (to je údaj pro Jindřichovice) a vy chcete svítit a používat elektřinu kdykoli pak MUSÍ někde stát elektrárna která bude těch 89% tu elektriku vyrábět, no a protože vítr utichne rychle (i za pár minut) a elektrárna nabíhá i několik hodin ve skutečnosti běží pořád a nic se tím jindřichovickým zázrakem neušetří, bohužel tohle si vy a vám podobní ve své omezenosti nepřipouštíte. To že je to v rámci zákonů je možná pravda, ale to že jsme každý darovali docela solidní částku (nejen "nevratnou dotací" tedy darem) ale i tím že se povinně vykupuje za zhruba trojnásobnou cenu elektřina, kterou díky nemožnosti odstavit smysluplně něco a tak ušetřit, nikdo nepotřebuje. Ekonomicky je to prostě blbost. Pokud si spočítáte náklady (i ty které dostal od státu pak se to nezaplatí ani se zvýšenou cenou (bláboly že obec už má peníze zpět se netýkají celé částky) a pokud byste započetl stejné výkupní ceny (ne tedy ty zvýšené) a přidal si ekologické škody způsobené výrobou asi by vám ten váš svět nevycházel tak krásný a čistý. To ale jedinci vašeho typu obvykle nedokáží, vaše omezenost vám v tom brání. S několika podobnými exoty jsem měl tu čest se střetnout na vřejné diskuzi, jejich kecy "je to třeba dotovat" mne vždy pobaví (představa že se peníze na jejich dotace jen tak kdesi objevují je opravdu tak naivní že ji netřeba komentovat) Ale jednu útěchu pro vás mám, zřejmě přijdete do nebe - v Bibli se přeci praví "blahoslavení chudí duchem ...

R 17.5.2006 8:37

Bursíkův výrok

Taky mě onen Bursíkův výrok zaujal. Autor si na rozdíl ode mně dal práci a vyhledal si ve veřejně přístupných databázích na internetu údaje.

O zelených se už  psalo hodně a různě. Já přidám další postřeh. Strana zelených je slepenec a  koncentrát všech možných "výlupků" jaké se kdy mohou v politice objevit. Pávek tam reprezentuje nejspíš tuneláře. Připomíná mi to závěr filmu Limonádový Joe, jak oživený padouch v podání Miloše Kopeckého je přijat vedle klaďase Limonádového Joea do firmy zabývající se distribucí Kolalokovy limonády se zdůvodněním, že takováto firma zabývající se distribucí na divokém západě potřebuje i klaďase i padouchy.

Hamhula 17.5.2006 8:30

No pak volte zelené!

Dyk je to stejná banda jako celé takzvané spektrum!

Alfons 17.5.2006 8:10

Re: soulad zajmu

Typická česká závist. Je to vše v rámci stávajících zákonů.

Ruda 17.5.2006 8:01

Re: Re: Bukert

Nemáte tak úplně pravdu, že ta elekřina vyrobená větrnými elektrárny nespotřebovává uhlí. Sice skutečně nyní uhlí nepotřebuje ale na výrobu "větrníků" se energie z uhlí nebo jadaderné energie spotřebovalo tolik, že se pravděpodobně tolik el.eng. za celou životnost větrníků nepodaří z větru vyrobit.

VladaPing 17.5.2006 7:57

........v učené společnosti ........

Taky dobrý. Jako vtip.